Hugo Borst: 'Dusan Tadic is de absolute captain van Ajax'
Dinsdag, 12 maart 2019 om 09:12

De Betweters zijn onder de indruk van Ajax: "Ik vrees wel voor de grote leegloop", aldus Koert. Hugo heeft goede raad voor PSV-trainer Mark van Bommel: "Stop met controleur Jorrit Hendrix." Verder: 'Mission impossible voor Jaap Stam' en een muzikale ode aan Erik ten Hag.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
5
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
4
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
25
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Formus
 
7
12 maart 2019 om 09:25
Kan m niet luisteren, dus weet niet de redenen, maar persoonlijk vind ik De Ligt de absolute captain. Ajacied, supporter, aanvoerder, rots in de branding en een topmentaliteit. Plus: zegt ook nog eens heel goede woorden.
 
leipek
 
6
12 maart 2019 om 09:55
Maar in het veld zet Tadic meer de lijnen uit dan De Ligt. Trainer spreekt ook langs de lijn meer met Dusan.
 
falcao
 
1
12 maart 2019 om 09:28
Ach. En in het begin van het seizoen was Ziyech dat volgens de kenners en viel Tadic zogenaamd tegen. Wanneer meningen zo snel veranderen hebben ze voor mij ook steeds minder waarde.
 
gloryUnited
 
0
12 maart 2019 om 11:23
Zo snel verandert dat ook weer niet hoor. We zijn een half seizoen verder inmiddels
 
Sanderr
 
14
12 maart 2019 om 11:58
Waren er mensen die Tadic ooit tegen vonden vallen? Zijn eerste wedstrijd in de basis (graz uit) scoorde hij direct, daarna tegen Luik ook goal en assist. En toen 2 oktober de groepsfase van de CL begon stond hij in de ED al op 4 goals en 2 assists in 7 duels. Die groepsfase schoot hij vervolgens ook helemaal aan flarden en ook in de competitie bleef hij vrolijk doorgaan met scoren en assists geven. Tadic is nooit tegenvallend geweest (misschien een klein dipje rondom de winterstop). Die stond er direct vanaf moment 1 en die staat er nu nog steeds, week in week uit.
 
Bossie
 
0
12 maart 2019 om 12:17
Ik heb altijd gezegd , door Tadic is Ziyech beter gaan voetballen. Hij heeft net als andere voetballers een dipje gehad, misschien vermoeidheid, maar voor de rest is hij vaak bepalend
 
manodedios
 
0
12 maart 2019 om 13:26
Precies. Ziyech liep even te miepen toen hij op het wk niks liet zien, zijn transfer niet kreeg en zijn nummer 10 moest afstaan. Maar met Tadic kon hij direct goed overweg in het veld. Een leider is Ziyech nooit geweest in elk geval, wel een fantastische voetballer, zeker sinds Tadic er is. Scoort ook wat meer nu eindelijk.
 
Bossie
 
1
12 maart 2019 om 13:44
En de Ligt als captain , is een goede zaak. Handjes geven de toss doen . Eigenlijk is de Ligt alles waar Ajax voor staat, jonge talent , fris , vernieuwd een kind van de club. En Tadic is de team voetballer het verlengstuk van de trainer in het veld. Beide schikken zich in de rol en respecteren elkaar mooi toch
 
ScummyMan
 
4
12 maart 2019 om 09:29
Hij heeft een soort Pantalic rol, brengt positiviteit, inzet en motivatie. Voetballend dacht ik heel lang dit seizoen dat we te veel hadden betaald maar mede in de wedstrijd tegen Real bewees hij mijn ongelijk. Blind en Tadic behouden, 1 of 2 grote talenten kopen en dan heb ik ook vertouwen in komend jaar. We moeten in ieder geval niet de fout gaan maken en alleen maar dure oude(re) spelers kopen. Blijven investeren in jeugd en talent en ze laten ontwikkelen aan de hand van een paar ervaren jongens.
 
Djabber
 
14
12 maart 2019 om 10:46
Snap niet hoe je dat heel lang hebt kunnen denken want Tadic heeft er persoonlijk voor gezorgd dat Ajax zich kwalificeerde voor de CL (t.w.v. 16 miljoen) door 3 goals en 3 assists af te leveren binnen de 6 kwalificatie duels. Dus hij heeft vrijwel direct z'n transferwaarde terugverdiend. Daarnaast is ie natuurlijk in het vervolg van de campagne en binnen de eredivisie meteen van waarde geweest. Waar ie in de eerste 10 eredivisie duels meteen goed was voor 7 doelpunten. En waar ie ook van enorme waarde was binnen de groepsfase van de Champions League. Belangrijke gelijkmaker uit tegen Benfica. Allebei de treffers UIT tegen AEK en 2 goals thuis tegen Bayern. Kortom Tadic is eigenlijk al sinds dag 1 van enorme waarde voor dit Ajax, dus ik weet niet hoe ie jou niet eerder heeft kunnen overtuigen.
 
manodedios
 
5
12 maart 2019 om 13:31
Mhahaha teveel betaald hoezo onder een steen geleefd? Vanaf het eerste gerucht leek het schieronmogelijk dat een speler met basisplaats en opties in de PL op die leeftijd Ajax zou kiezen - iedere prijs was te rechtvaardigen maar 11-16 miljoen is een absoluut koopje vanaf dag 1!!! Tegen Real werd noet duidelijk dat het bedrag te rechtvaardigen is, tegen real werd voor de tiende keer bevestigd dat het bedrag een lachertje is
 
Arno_P
 
4
12 maart 2019 om 09:32
Tadic die oude zeiktante die drukker is met huilen bij de scheidsrechter dan zijn team te coachen? Ja prima captain Hugo! Zelf vind ik Mathijs de Ligt veel meer hebben van een captain. Altijd rustig en kan zich goed verwoorden tegenover de camera. Tevens het grootste talent van Nederland dus lijkt me een no-brainer om hem dan als captain te bestempelen.
 
GL
 
2
12 maart 2019 om 09:36
Ik vind Tadic altijd een beetje simpel overkomen en weet niet of iedereen hem helemaal serieus neemt. Uiteindelijk draait het om voetbal, maar ik zie niet de leider in hem die anderen wellicht wel zien.
 
ScummyMan
 
4
12 maart 2019 om 10:28
Hij is niet de grote denker of architect maar is wel een gigantisch voorbeeld door zijn leven buiten het voetbal, werklust en positiviteit zeker in een team met jonge spelers is dat ook belangrijk. Ben het wel met je eens dat je hem niet daadwerkelijk de band moet geven want dan kun je het interview met de aanvoerder na de wedstrijd wel overslaan
 
gomes1psv
 
1
12 maart 2019 om 10:24
Lekker opportuun Hugo! Alles voor de clicks! Wat is deze ooit zo respectabele journalist toch verworden tot een stokende populist zeg. Had dat vier weken geleden gezegd toen Tadic net als Ziyech en Blind niet thuisgaven in de zeperds van Ajax tegen Heerenveen, Feyenoord en Heracles! Dan houdt-ie zo`n bewering wel achterwege! Hugo Borst is bij leven al de opvolger van die andere droeftoeter, Henk Spaan. Mathijs de Ligt is de meest stabiele van alle Ajacieden, buiten het veld uitermate representatief - Tadic kan nauwelijks Engels, laat staan Nederlands - en binnen het veld alleen maar bezig met het zichzelf en zijn team. Dat vind ik heel wat voorbeeldiger dan Tadic, die we toch ook vaak genoeg zien staan mekkeren bij scheidsrechters en tegenstanders.
 
Lekiam
 
4
12 maart 2019 om 10:36
Precies, ik vind natuurlijk als ajacied de trekjes van Tadic wat minder storend maar zie echt wel dat ze er zijn. De Ligt is een man die in alles een uithangbord voor de sport en club is, dus de terechte aanvoerder.