Huurling beslist wedstrijd voor Galatasaray met magistrale lob
Zondag, 19 augustus 2018 om 22:35

Galatasaray heeft in de tweede speelronde van de Süper Lig geen fout gemaakt. Het team van trainer Fatih Terim had zondagavond aan een doelpunt van Henry Onyekuru voldoende om Göztepe over de knie te leggen: 1-0. Ryan Donk stond in de basis en mocht 72 minuten blijven staan.

Galatasaray speelde de bal in het eerste kwartier rustig rond en kreeg na negentien minuten een eerste kans. Yuto Nagatomo schoot, maar doelman Göktug Bakirbas liet zich niet verrassen. De Japanner bleef gevaarlijk, want na ruim een half uur spelen mikte Eren Derdiyok na een lage voorzet van Nagatomo over en na 36 minuten kwam de Zwitser net niet aan koppen toe. Opnieuw na voorbereidend werk van de 31-jarige linksback. Een paar minuten voor rust was het dan toch raak voor Cim Bom.

Onyekuru werd weggestuurd door middenvelder Fernando en liftte de bal op achteloze wijze over de uitkomende Göktug heen: 1-0. De Nigeriaanse huurling van Everton maakte zo zijn eerste officiële doelpunt voor de club uit Istanbul. In de tweede helft kwam het gevaar wederom van de thuisploeg: Maicon schoot uit een vrije trap rakelings naast en na een klein uur voetballen stuitte Bafetimbi Gomis tot twee keer toe op de keeper.

Aan de andere kant werd door Göztepe de paal geraakt. Door de minimale marge bleef het spannend in het Türk Telekom Stadion, maar er zou niet meer worden gescoord. Galatasaray, waarbij aankoop Emre Akbaba zijn debuut maakte, kan zich nu richten op de thuiswedstrijd tegen Alanyaspor. Dat duel wordt op 27 augustus afgewerkt.

Meer nieuws
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
108
   
15:48
15:48
AZ ziet mogelijke opvolger van Vangelis Pavlidis in Eredivisie rondlopen
13
   
15:14
15:14
Sergiño Dest brengt supporters van PSV in korte video zeer slecht nieuws
10
   
14:55
14:55
Meerdere Italiaanse spelers trappen in nepaanbiedingen uit Saudi-Arabië
13
   
14:40
14:40
Arne Slot ziet na Pepijn Lijnders tweede Nederlander vertrekken bij Liverpool
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
FlackoGS
 
6
19 augustus 2018 om 22:45
Zelden heb ik Gala zo slecht en traag zien spelen in eigen stadion. Dat Ahmet Calik de meeste balcontacten had in de eerste helft, zegt genoeg. Maar oh oh oh wat een doelpunt. De assist van Fernando, het lobje, pff. Emre die bij zijn invalbeurt een zeer gretige en goede indruk achterlaat, hij gaat ons veel plezier bezorgen. Al met al, lering uit vandaag trekken, en op naar de volgende.
 
uA010
 
4
19 augustus 2018 om 22:45
Geweldige doelpunt! Ook heeft Emre Akbaba lekker gespeeld. Ik had wel wat mooier voetbal verwacht, maar vooral in de laatste 20 minuten zakten we wat in. Emre was wel steeds gevaarlijk. Zakelijke overwinning.
 
jesuis
 
2
19 augustus 2018 om 22:53
Iemand die mij aub kan vertellen waarom Rodrigues niet in de selectie zat? Vind hem een goeie speler met een nog betere mentaliteit. Verder is Gala op de goeie weg en hebben ze in mijn ogen samen met Besiktas de sterkste selectie van Turkije.
 
musti1990
 
2
19 augustus 2018 om 23:15
Rodrigues is gebleseeerd, hopelijk is hij er volgende week er weer bij.
 
brky55
 
0
20 augustus 2018 om 07:36
Rodrigues is 3 weken niet inzetbaar.
 
Faik010
 
2
20 augustus 2018 om 00:07
Blessure aan zijn voet
 
Marlos
 
5
19 augustus 2018 om 22:59
Naar Man City kijken deze namiddag was een fout, het is echt demoraliserend als ik onze statische robots vergelijk met hun dynamische tikitaka. Ik snap echt niet wrm Terim letterlijk bijna elke speler verkeerd opsteld; Fernando als een 8, Donk op't middenveld, Emre als rechtsbuiten, Belhanda die wordt misbruikt als 10... Daarnaast voegt die Sinan ook niets speciaals toe, gwn echte middelmaat dan kon je evengoed die Yunus de kans geven. Onyekuru is wel een toppertje, veel technischer dan Rodrigues die eerder een Speedy Gonzales is. We moeten verder ook echt de jeugd kansen beginnen geven en nee niet alleen in de beker of de laatste 3 minuten van een 4-0 overwinning. We moeten spelers nu al voorzichtig integreren naar de basis dat we ze kunnen verkopen over een aantal jaar of is onze yönetim van plan om eeuwig spelers te huren hmm...
 
Alex17
 
0
20 augustus 2018 om 02:12
We hebben het over een man die Sneijder als linkbuiten liet spelen, dus zo erg verbaast het me niet dat Terim de spelers op de verkeerde posities zet. Ik las dat Ndiaye bijna rond is, als GS ook nog een goede Cv weten te strikken zijn jullie de gedoodverfde titelkandidaat. Voetballend is het misschien niet best maar dat is bij geen één topclub op het moment, maar Gala heeft wel de wilskracht die de rest mist. En dat is het werk van Terim.
 
Faik010
 
2
20 augustus 2018 om 00:11
Geweldig doelpunt van henry, emre speelde goed voor zijn debuut. Terim meldde net dat Ndiaye terug keert deze week, wat het heel speltempo verhoogt inplaats van her saaie tikkie takka achterin. Nog een goeie spits en en een Centrale Verdediger dan is het team klaar voor de strijd
 
hkki
 
2
20 augustus 2018 om 02:18
Wat hadden we het moeilijk in de tweede helft, dit komt allemaal door Donk, die heeft niet het inzicht en de handelingssnelheid voor de 6-positie. Daarnaast zag je dar Fernando echt conditioneel veels de te zwak is, Nagatomo heeft veel moeten bijspringen. Ndiaye is de oplossing. Voor de rest een zeer gretige Gomis gezien, ben blij dat Terim weet hoe je spelers moet motiveren, hehe. Henry is een lust voor het oog. Alleen mag dit niet ten koste gaan van Garry, want Henry is tenslotte een huurling. Ik hoop dat Terim Garry lekker op rechts gaat positioneren en Henry op links. Dan kan je voor de 10-positie rouleren tussen Belhanda-Akbaba en op de vleugels Yunus en Feghouli. Daarnaast krijgen we met Ndiaye wederom veel power erbij, kunnen dus henry en garry lekker excelleren. Ik kijk in ieder geval uit naar het seizoen ! Hoop alleen nog wel op een nieuwe verdediger, de opbouwende kwaliteiten van Maicon, Ahmet en Serdar zijn 10x niks.
 
Faik010
 
0
20 augustus 2018 om 02:32
Maicon speelde een goede wedstrijd alleen opbouw was wel matig maar kwa verdedigen was hij ijzersterk vandaag
 
CimBomBala
 
0
20 augustus 2018 om 12:11
Geen paniek jongens, de drie punten zijn binnen. Dat is in deze fase het belangrijkste, het team moet zich nog instellen én Terim heeft gisteren gezegd dat Ndiaye dinsdag komt! Wat willen we nog meer? Een of twee verdedigers maar dat wordt moeilijk denk ik. Naarmate de wedstrijden vorderen zal het team steeds beter worden. Ik geloof erin, kom op cimbombom!