Ibrahimovic: 'Hij zei: 'Als je het podium betreedt, moet je je diep schamen''
Woensdag, 20 maart 2019 om 14:30

Zlatan Ibrahimovic heeft bij zowel Internazionale als Manchester United samengewerkt met José Mourinho. De spits van Los Angeles Galaxy heeft veel respect voor de prestaties van de Portugese manager, zo laat hij weten in gesprek met de Daily Mirror. De Zweed vertelt dat Mourinho er niet voor terugdeinsde om harde kritiek te leveren.

"Men zegt vaak dat hij in de pers te rechttoe rechtaan is. Als hij onomwonden zijn mening ventileert in de media, doet hij dat ook wel rechtstreeks naar de persoon zelf toe", zegt Ibrahimovic, die zich een voorval met Mourinho bij Internazionale nog goed kan herinneren. De trainer haalde een keer tijdens de rust van een wedstrijd hard uit naar de aanvaller.

"We hadden met Inter een keer een slechte eerste helft gespeeld. Tijdens de pauze bekritiseerde hij mij ten overstaan van de hele groep. Ik kreeg in die tijd een prijs voor Beste Speler in Italië. Hij zei toen: 'Als je het podium betreedt en de trofee krijgt, moet je je diep schamen. Op de manier waarop je nu speelt, verdien je het niet.'"

"Dat hij zijn spelers bekritiseert, is niets nieuws", wil Ibrahimovic benadrukken. "Het is maar hoe je er mee omgaat. Hoe ik ermee omging? Ik zei tegen mezelf: 'Ik zal het hem eens laten zien. Ik zal laten zien dat ik meer kan en beter kan presteren'", besluit de veteraan, die sinds maart 2018 onder contract staat bij Los Angeles Galaxy.

Meer nieuws
   
10:46
10:46
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
0
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
13
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
23
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
JohanLeo
 
6
20 maart 2019 om 14:35
Tja, een trainer moet natuurlijk wel iets durven zeggen, dat is volkomen logisch. Slappe heelmeesteres maken stinkende wonden. Nu bakt Mourinho de rapen wel heel erg bruin soms maar bij een mafkees als Zlatan lijkt me dat ook wel nodig ;-)
 
KJHuntelaar09
 
6
20 maart 2019 om 16:15
Creatief taalgebruik, chapeau!
 
Formus
 
16
20 maart 2019 om 14:35
Je kan zeggen wat je wil over Ibrahimovic, maar hij heeft wel een enorme winnaarsmentaliteit. Er zijn er genoeg die op zo`n moment denken: "trainer, wie ben jij wel niet om mij zo aan te pakken" en hun neus ophalen. Zlatan denkt dat waarschijnlijk ook, maar die gaat gewoon keihard het ongelijk van de trainer bewijzen
 
Callejon21
 
33
20 maart 2019 om 14:46
Mourinho is echt een meester in mindgames lijkt me. Hij deed dit natuurlijk juist om Ibra keihard te motiveren. Deze tactiek heeft hij ook gebruikt bij spelers als Özil en Benzema en bij hun is het toen zeker wel gelukt. Natuurlijk gaat dit niet altijd lukken (zie Pogba), sommige spelers hebben hiervoor gewoon een te groot ego, of ze kunnen er gewoon niet tegen. Je kan zeggen wat je wilt van Mourinho, maar hij is echt wel een zeer unieke en speciale trainer, die al hele grote successen heeft behaald. Ik zou Mourinho nog eens aan de slag willen zien bij Inter, daar heeft hij echt mooie jaren beleefd.
 
Ijsmuts
 
2
20 maart 2019 om 15:31
@callejon: Als Mourinho hier echt een meester in was dan had hij wel meerdere tactieken tot zn beschikking gehad toch?
 
Japie_Krekel
 
1
20 maart 2019 om 15:35
@callejon21 of sommige spelers hebben een iets hoger IQ en trappen niet in deze psychologie van de koude grond van Mourinho
 
voetbalfreak
 
0
20 maart 2019 om 22:40
Zlatan heeft ook een groot ego?
 
ManUfanforever
 
5
20 maart 2019 om 14:57
Komt er een nieuw boek van hem uit ofzo? Hij is de laatste dagen wel erg vaak aanwezig met anekdotes, kritiek over oud collega’s/voetballers en herinneringen. Lijkt een opbouw naar een nieuwe publicatie
 
Le Papillon
 
12
20 maart 2019 om 15:07
Tijden veranderen, spelers als Zlatan, Sneijder etc die met hem weg lopen konden tegen kritiek. Spelers van tegenwoordig zijn bij kleinste beetje krtiek al op hun teentjes getrapt.
 
Japie_Krekel
 
2
20 maart 2019 om 15:32
toch zou ik als speler ook denken de coach moet zichzelf ook schamen voor zijn gedrag naast het veld en in de media. dat Zlatan liever zijn voeten laat spreken getuigd wel van een goede mentaliteit iig
 
ElPhenomeno
 
6
20 maart 2019 om 15:40
Tja tegenwoordig zijn het allemaal kleine baby's en staan er te weinig echte mannen op het veld. Bij Inter had die de perfecte ploeg er voor. Cambiasso, Samuel, Lucio, Maicon, Zanetti, Zlatan, Materazzi, Cordoba, Milito, Eto'o , Motta, Stankovic etc etc die allemaal de juiste mentaliteit hadden. Bij United liep het op het begin ook nog wel. Maar nadat de ervaren jongens er niet meer bij zaten waaronder Zlatan zelf en Rooney is het een stuk minder geworden. Ik denk dat je met Rashford, Martial, Pogba, Shaw etc gewoon anders om moet gaan. Die hebben eerder een trainer als Klopp of Guardiola nodig.
 
Millonario
 
1
20 maart 2019 om 16:20
Spelers van vandaag zouden dat minder waarderen, zijn super kwetsbaar en onzeker.