Ibrahimovic neemt verwoestend revanche; Inter deelt genadeklap uit
Zaterdag, 1 augustus 2020 om 22:44

AC Milan heeft het seizoen in de Serie A uitstekend afgesloten. De ploeg van Stefano Pioli, die gedurende de hele hervatting ongeslagen bleef, won met speels gemak van Cagliari: 3-0. Zlatan Ibrahimovic hielp in de eerste helft een penalty om zeep, maar nam na rust met een vernietigende uithaal revanche. Internazionale hield de tweede plek in de Serie A vast door met 0-2 af te rekenen op bezoek bij directe concurrent Atalanta.

AC Milan - Cagliari 3-0
Vanaf het begin was duidelijk dat AC Milan tegen Cagliari een surplus aan kwaliteit op het veld had staan. Al in de tiende minuut werden i Rossoneri geholpen door verdediger Ragnar Klavan, die de bal na een schot op de paal van Rafael Leão ongelukkig in het eigen doel werkte: 1-0. Leão was daarna op schitterende wijze dichtbij de tweede treffer, maar had de pech dat zijn omhaal tegen de lat kwam. Ibrahimovic kopte op slag van rust de bal tegen de hand van Sebastian Walukiewicz, waarna de scheidsrechter volgens goed Italiaans gebruik direct naar de stip wees. Ibrahimovic ging zelf achter de bal staan, maar schoot niet ver in de hoek en zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Alessio Cragno.

In de tweede helft nam de Zweedse routinier revanche voor zijn gemiste strafschop. Ibrahimovic ontving de bal in de 55ste minuut aan de rechterkant van het strafschopgebied van Samu Castillejo, nam rustig aan, en pegelde hem met verwoestende kracht in het dak van het doel: 2-0. De assistgever bij het doelpunt van Ibra was twee minuten later zelf verantwoordelijk voor de 3-0. Castillejo ontving de bal in de zestien van Giacomo Bonaventura, draaide sierlijk weg uit de rug van zijn tegenstander en trof eenvoudig doel.

Atalanta - Internazionale 0-2
Internazionale kende een bliksemstart in Bergamo, want binnen de minuut stond het eerste doelpunt op het scorebord. Een indraaiende voorzet van Ashley Young vanaf de linkerkant werd gemist door doelman Pierluigi Gollini, waardoor Danilo D'Ambrosio van dichtbij kon inkoppen: 0-1. Young voelde zich op de linkerflank duidelijk als een vis in het water: in de twintigste minuut kwam de Engelsman opnieuw naar binnen, om met een perfect geplaatst schot vanaf de rand van de zestien ditmaal zelf te scoren: 0-2. Atalanta kreeg op slag van rust een goede kans om wat terug te doen, maar een volley van Mario Pasalic werd ternauwernood geblokt door Young.

Het duurde tot aan de slotfase van de wedstrijd totdat Atalanta een échte kans op een treffer kreeg. Die kwam in de 83ste minuut voor Robin Gosens, nadat de opgestoomde linkervleugelverdediger via een goede steekbal van Luis Muriel opdook voor het doel van Inter. Het puntertje van de Nederlandse Duitser ging echter net naast. Daarna was Atalanta nog dreigend via schoten van Ruslan Malinovskyi en Jacopo Da Riva, maar Inter hield uiteindelijk vrij eenvoudig stand.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
11
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
11
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
21
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
41
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Discuss
 
9
1 augustus 2020 om 22:51
Ben benieuwd wat de komende transferperiode ons gaat brengen, maar afgaande op laatste periode kan aankomend seizoen zomaar heel leuk en spannend worden. Beter als afgelopen jaren. Met een top 5, 6 en misschien zelfs 7 die allemaal redelijk dicht bij elkaar zit.
 
gangstarr
 
47
1 augustus 2020 om 22:55
Geen assist van Hakan Calhanoglu ? Valt mij toch enorm tegen ??
 
maurootje
 
6
2 augustus 2020 om 00:58
Je kan niet altijd 6 gooien
 
Blaugrana1899
 
16
1 augustus 2020 om 22:57
Wat zou die Eriksen toch wel niet denken toen hij inviel in de 90e minuut een transfer die ik nooit heb begrepen, vind hem ook totaal niet passen in de serie A en volgens mij is hij ook niet wekelijks de uitblinker bij Inter
 
Benzema20
 
14
1 augustus 2020 om 23:02
Eriksen had tijd nodig aan nieuw land nieuwe competitie niruw systeem. Is te vroeg om hem af te schrijven . Als het volgend jaar niet lukt mag het als miskoop bestempeld worden .
 
Blaugrana1899
 
9
1 augustus 2020 om 23:09
Hangover96, Klopt misschien komt het nog maar blijf het een vreemde transfer vinden had hem liever in de premier league zien blijven of in een andere meer voetballende competitie
 
bochherief
 
41
1 augustus 2020 om 23:26
Eriksen lijkt in karakter niets op Sneijder en dat maakt ook veel verschil. Sneijder is een bijtertje, die vecht zich door situaties heen, eriksen is een slapzak, emotieloos en zonder strijdlust.
 
yRossoneri92
 
3
2 augustus 2020 om 00:13
Misschien vergelijkbaar op FIFA. Sneijder is een echte winnaar en heeft een vechtersmentaliteit. Eriksen is in mijn ogen iets te timide en dat nekt hem op dit moment. Qua kwaliteit is Eriksen natuurlijk wel een wereldtopper.
 
M_Icardi9
 
15
1 augustus 2020 om 23:13
Tweede plaats met 1 punt verschil is toch wel een prestatie hoor! Vorig seizoen stond Inter zeker meer dan 20 punten achter Juve. Verder had Inter Atalanta heel goed bestudeerd volgens mij, want elke aanval van Atalanta werd goed opgevangen. Hierdoor werd de wedstrijd wel vervelend om naar te kijken. Slechts op het laatst kreeg Inter het moeilijk, maar kon het ook 3-0 worden. Overigens was de goal van Ashley Young heerlijk om te zien. Vooral vanuit de hoek in z’n rug.
 
SocioFan1
 
8
2 augustus 2020 om 01:29
Tsja ik zou eerder enorm zuur teleurgesteld zijn want je had gewoon kampioen kunnen worden dit seizoen. Juve was aardig zwak. Ik snap de tevredenheid wel als je kijkt naar waar Inter vandaan kwam maar toch zou je het hoogst haalbare willen en die geloof moet je ook hebben en daarin vind ik toch wel dat Inter een goede kans heeft laten liggen om dit seizoen kampioen te worden.
 
Benzema20
 
8
1 augustus 2020 om 23:17
1 punt achter juve. Natuurlijk was juve al kampioen en speelde ze de laatste 2 voor spek en bonen maar toch extra jammer dat inter het zo weg gaf tegen Bologna en Sassuolo. Kijk uit naar volgend seizoen. Ben benieuwd of inter da eindelijk die scudetto weer kan winnen
 
fred-manred
 
0
2 augustus 2020 om 10:02
Voor spek en bonen... hmm ik weet niet. De laatste speelronden waren meer een kans om de scudetto nog een beetje glans te geven, maar juventus heeft deze kans niet gegrepen.
 
afgpower
 
5
2 augustus 2020 om 00:17
Tweede plaats met 1 punt verschil met Juve. Laatste 8 jaar kon Inter niet boven vierde plaats komen en was de gemiddelde verschil met juve jaarlijks iets van 20 punten. Toch nog knap werk van Conte.
 
Hombre_Guapo
 
1
2 augustus 2020 om 09:00
Inderdaad en dan te bedenken dat Juve meer als 1 keer een wedstrijd cadeau kreeg door zeer vage penalty’s natuurlijk. Dit had wel het jaar kunnen zijn.