'Ik ben bijna de Royston die door Real Madrid gevraagd werd'
Zaterdag, 15 september 2018 om 07:28

Royston Drenthe besloot in februari 2017 om een punt te zetten achter zijn loopbaan. De middenvelder wilde zich richten op zijn carrière als rapper en zijn artiestennaam luidde 'Roya2Faces'. Toch maakte Drenthe zijn comeback in de voetballerij, want de linkspoot tekende afgelopen zomer bij Sparta Rotterdam.

De 31-jarige Drenthe speelde tot dusverre vier wedstrijden voor de Kasteelheren en kwam in het duel met FC Eindhoven zelfs tot scoren. Nog niet zo lang geleden woog hij 95 kilogram en werkte hij zich met zijn neven, 'die nog nooit echt gesport hadden', in het zweet om kilo's te verliezen. "Ik hield ze niet bij", aldus Drenthe in het Algemeen Dagblad.

"Tot kotsen aan toe stond ik op die berg (op een heuvelterrein in de stad, red.). Dit gaat niet goed komen, dacht ik." Ook fysiotherapeut Gijs Schoenmakers had er een hard hoofd in: "Je bent een zak patat, vriend", zo citeert Drenthe de specialist. Uiteindelijk slaagde de enkelvoudig international van Oranje erin om Henk Fraser en Sparta te overtuigen.

"Zolang mijn lichaam het volhoudt, ga ik door met voetballen. Zingen is leuk, zakendoen ook. Alleen: voetballen blijft toch het allermooiste", aldus Drenthe, die zich sterker en sterker begint te voelen. "Ik ben bijna weer de Royston die door Real werd gevraagd. Kwestie van karakter tonen. Begrijp je?" Met Sparta neemt Drenthe het zondag op tegen FC Den Bosch.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Dr. Duck
 
8
15 september 2018 om 07:40
Ik weet niet of het grootspraak is, want heb Sparta nog niet zien spelen, maar het zou mooi zijn als hij weer bij zijn oude niveau in e buurt kan komen. Als dat zo is zal hij niet lang bij Sparta blijven, want veel clubs in NL kunnen wel een goede linksback gebruiken (als hij daar nog speelt.). Ik gun het hem ook wel!
 
VoetbalVreugd
 
41
15 september 2018 om 08:02
Drenthe was ooit een veelbelovende speler, maar denk dat clubs wel drie keer diep nadenken voordat ze hem aantrekken. Hij heeft z`n sport jarenlang niet serieus genomen en was zelfs al gestopt. Groot risico om hem te halen, aangezien hij nogal gevoelig is gebleken voor bepaalde verleidingen. Is bovendien geen jonkie meer.Neemt niet weg dat ik het fantastisch vind dat Sparta het heeft aangedurfd met hem. Spelers zoals Drenthe geven het betaalde voetbal wel kleur, ik zie liever hem voor een camera dan al die clichébrakers tegenwoordig.
 
Warabe
 
45
15 september 2018 om 08:11
Zieke goal hoor zo'n aanname met links en gelijk goed om vervolgens strak in de juiste hoek te knallen. Hier zie je de techniek van afspatten.
 
VoetbalVreugd
 
19
15 september 2018 om 08:12
Ja, die goal was echt mooi inderdaad! ??
 
Gooner4
 
1
15 september 2018 om 11:04
Met links, hij is ook links haha. Maar goed, prima doelpunt idd. Benieuwd wat het wordt met die jongen
 
Dizzhead
 
13
15 september 2018 om 09:38
Hij heeft 't natuurlijk over z'n fysiek.
 
GraziaYes
 
11
15 september 2018 om 07:40
Leuk voor hem dat die zo positief over zichzelf is, ben zelf ook best verrast dat die weer redelijk fit is geworden... Maar ben toch bang dat Madrid voor hem niet meer zal langskomen. Trouwens, "zaken doen"... wat doet Royston dan?
 
Che
 
18
15 september 2018 om 07:44
Ik had had het idee dat ze Royston vooral gekocht hadden vanwege die paar wedstrijden op het jeugd EK. Daar liet hij best leuke dingen zien. Het was niet een bijster hoog niveau dat hij wereldtop/subtop was.
 
markerazzi
 
23
15 september 2018 om 08:07
Toen hij net aansloot bij Real speelde hij ook af en toe en zeker niet slecht. Maakte tegen Sevilla nog een heerlijke goal. https://youtu.be/KUbfwdUtbyQ
 
Sparta!
 
32
15 september 2018 om 07:48
Je hoeft niet bang te zijn, hij verwacht het zelf ook niet. Roysten heeft een kledingzaak in het centrum van Rotterdam.
 
Rochester
 
5
15 september 2018 om 10:13
Drenthe heeft ooit een kledingzaak gehad, maar volgens mij was die destijds failliet gegaan. Of in ieder geval, ik las een paar jaar terug dat zijn kleding zaak failliet was gegaan. Ook had hij volgens mij een lounge.
 
 
11
15 september 2018 om 08:27
Ik vond hem bij Jong-Oranje onder Foppe de Haan echt heel erg goed. Helaas werd het, toen hij bij Real Madrid kwam, allemaal wat minder. Heeft helaas te makkelijk gedacht over het beroep voetballer en heeft, volgens mij, niet alles uit zijn carrière gehaald wat erin zat. Maar moet zeggen dat ik de laatste jaren wel steeds meer van hem kan genieten als persoon. Dat hij nu weer speelt toont aan dat hij echt een liefhebber is en dat hij karakter heeft. Ik gun hem het beste en wens hem nog een paar mooie voetbaljaren toe.
 
thucan
 
14
15 september 2018 om 09:31
Wat ik verder ook van de persoon Drenthe vind, ik heb wel echt respect voor de manier waarop hij zich terug geknokt heeft in het profvoetbal. Prachtig om te zien dat die kerel weer zn passie heeft gevonden.
 
PorQue
 
5
15 september 2018 om 12:32
Ik snap niet zo goed wat mensen tegen ''de persoon Drenthe'' hebben, komt op mij altijd over als een chille gast. Gewoon iemand met wie je kan lachen. Hij heeft verkeerde keuze gemaakt in zijn carrière maar dat is zijn eigen keuze. Ik had Real Madrid ook niet kunnen weigeren. Als ik een voetballer was geweest zou ik zo snel mogelijk financieel onafhankelijk willen worden. Want je weet nooit wanneer die ene doodstackle je schenen kapot gaat maken.