'Ik durf wel te stellen dat hij de beste jonge speler sinds Messi is'
Maandag, 16 oktober 2017 om 18:12

Gabriel Jesus is momenteel niet meer weg te denken uit het team van Manchester City. De twintigjarige spits van the Citizens was afgelopen zaterdag wederom twee keer trefzeker tegen Stoke City (7-2) en Danny Murphy geniet van de kwaliteiten van de jonge Braziliaan: "Hij heeft de juiste naam gekregen, echt een wonderlijke talent", meent de oud-middenvelder.

"Hij vliegt in vanuit Brazilië en laat Sergio Agüero op de bank. Hij is sensationeel, hij is continu op de juiste plek op de juiste tijd", aldus Murphy bij de BBC. "Zijn aannames zijn goed, zijn balans is goed, hij durft veel met de bal, is snel… Ik durf wel te stellen dat hij de beste jonge speler sinds Lionel Messi is. Ik zeg niet dat hij net zo goed is, maar hij is nog maar net twintig..."

"Hij heeft dertien goals in vijftien wedstrijden als basisklant, dat is ongelooflijk. Mensen zeggen dat Agüero, Romelu Lukaku en Harry Kane kanshebbers voor de Gouden Schoen zijn, maar deze moet er ook bij. Guardiola vertrouwt hem, zelfs als Agüero fit is. Hij maakt altijd de juiste beslissingen. Ze mogen blij zijn dat hij bij City speelt. Als hij lang bij City blijft spelen, kan hij ieder record dat Agüero heeft neergezet verbreken."

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
0
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
8
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
8
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
10
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
32
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (34)

 
Delpay96
 
26
16 oktober 2017 om 18:21
Speelt vanaf de eerste dag al super bij man city, lijkt hem geen moeite te kosten hoe snel hij zich aanpast. Heeft helaas vorige jaar een blessure gehad, maar ook dat heeft hem niks gedaan. Kan wel eens een hele grote worden en de aankomende jaren de vaste spits van Brazilië blijven.
 
razRR
 
30
16 oktober 2017 om 18:23
Oneens. Dat is naar mijn mening Mbappe.
 
InkeMontana
 
10
16 oktober 2017 om 18:26
Zijn deze spelers dan echt beter dan Neymar op die leeftijd was?
 
jeffreysch
 
13
16 oktober 2017 om 18:34
@inkemontana Moeilijk in te schatten. Neymar arriveerde gelijk bij 1 van de eliteclubs destijds (samen met Real en Bayern). Wat Mbappe wel meehad, was dat hij Monaco op sleeptouw nam. Ook in de Cl. Gabriel Jesus is nu al 1 van de beste spitsen uit de PL bij een absolute topclub. Maar ik ben benieuwd hoe beiden het hadden gedaan bij een Barca/real.
 
Bon Jovi
 
11
16 oktober 2017 om 18:53
Is Gabriel Jesus beter dan de Neymar van toen? Geen idee. Mbappe zeker wel, ook Messi en Ronaldo konden op 18-jarige leeftijd enkel dromen van wat hij vorig jaar liet zien. Dat zegt natuurlijk niets over de toekomst, maar wat hij op 18-jarige leeftijd liet zien... man man man. De toekomst oogt alleszins rooskleurig.
 
Bon Jovi
 
18
16 oktober 2017 om 19:25
En Mbappe vernietigde het Manchester City van Guardiola op zijn 18de. Wat hij in de CL liet zien heb ik nog geen 18-jarige zien doen. Kijk, al je gespeculeer is leuk en wel en geef jezelf zoveel duimpjes als je wil, maar ook jij kan niet in de toekomst kijken. Ik maak er geen geheim van dat ik gek ben van Mbappe, ik heb dan ook al vele malen gezegd dat ik hem het meest opwindende talent in 10 jaar vind, dat zeg ik al sinds de eerste match dat ik hem zag, en we zullen zien hoe goed hij wordt. Afwachten geblazen. Toen Guardiola het had over wie er bij Messi aan het tafeltje mocht, zei hij zoals altijd dat Messi alleen aan tafel zit. Echter noemde hij Mbappe als potentiã«le tafelgenoot, dat zegt misschien wel iets, nog meer dan alle statistieken en dergelijke, want Guardiola kent wel iets van voetbal. Net als de clubs die verdorie meer dan honderd miljoen wilden betalen voor een 18-jarige. Niet zo veel als jij natuurlijk. Beetje vermoeiend zeg, sorry hoor.
 
DavitDg
 
2
16 oktober 2017 om 20:25
Rashford zou net hetzelfde kunnen als Mbappe bij Monaco vorig jaar. Verschil is Rashford heeft Mourinho als coach die niet graag met talenten werkt. En Mbappe had Jardim als trainer het tegenovergestelde van Mourinho... Mbappe heeft een fantastisch jaar gehad maar zal nooit bereiken wat Cristiano of Messi al bereikt hebben. En Rashford en Jezus zullen de aanvallers van de toekomst zijn!
 
Brasileiro
 
4
16 oktober 2017 om 23:28
Vergelijkingen zijn lastig te maken. Neymar en Gabriel speelden op een lager niveau op die leeftijd maar namen hun ploeg inc eigen land wel bij de hand. Gabriel maakte Palmeiras eigenhandig kampioen en ook Neymar deed fenomenale dingen zonder dat hij een fantastisch team had op Ganso na. Feitelijk heeft Mbappe vorig jaar ongeveer een half seizoen ècht meegespeeld. In de CL een paar toppers gespeeld natuurlijk, maar laten we de komende jaren nog even afwachten. De echte kenners van de ligue 1 zullen aangeven dat Silva, Falcao en Fabinho en de backs afgelopen jaar minstens zo belangrijk waren en zelfs belangrijker. Neemt niet weg dat zelfs een blinde zijn potentie ziet, hij is echt ongelovelijk op zijn leeftijd. Nu staat hij ook in de schaduw van Neymar; en is er nog een duidelijk verschil in kwaliteit. Als hij zich zo kan blijven ontwikkelen heb je over een jaar of 5 met Gabriel, Asensio, Mbappe, Alli etc in elk geval weer een hoop echte toppers! On: GJ is een absoluut monster op deze leeftijd. De nummer 9 die Brazilie nodig had. Ik denk dat niemand ooit meer zo goed wordt als R9 was, maar hij is echt een wel iemand die het nummer 9 verdiend heeft en zal houden de komende jaren.
 
Millonario
 
1
16 oktober 2017 om 23:30
Absoluut niet. Neymar was de belangrijkste speler van Santos op die leeftijd, ongezien eigenlijk. Mbappe en Jesus draaien mee in een topelftal, welliswaar in een zwaardere competitie dan de Braziliaanse maar toch. Bij het nationale elftal was ie ook op jonge leeftijd al basisspeler. Ik vind Gabriel Jesus en Mbappe echte toppers, maar laten we ze aub wat ademruimte geven de komende vier jaren.
 
corleonevito
 
1
17 oktober 2017 om 03:40
Nou wat r9 had gedaan op zijn 19de was een stuk knapper dan wat messi had gedaan.
 
CocoAfc
 
15
16 oktober 2017 om 18:23
Had inderdaad zo kunnen zijn toen hij in Januari begon, toen was er opeens ene Mbappe...
 
Anlista
 
25
16 oktober 2017 om 18:43
Niets bewezen? Ik weet niet onder welke steen jij vorig jaar heb gelegen toen Monaco in de Champions League speelde en kampioen werd van de Franse competitie. Daar heeft Mbappe zeker aan bijgedragen.... dit seizoen drukt hij ook al weer zijn stempel bij PSG. Neemt niet weg dat Gabriel Jesus ook ontzettend goed is en hopelijk krijgen we een nieuw tijdperk na Messi en Ronaldo??
 
AcKaka
 
6
16 oktober 2017 om 18:55
En bij jesus komt het niet door het collectief en de trainer?
 
FrankRami
 
2
16 oktober 2017 om 18:37
Mbappe en Jesus zitten redelijk op hetzelfde niveau, zo zijn er de afgelopen jaren nog wel een aantal van geweest. Hazard, Pogba, Dembele, Aubo, debuutseizoentjes van Rashford en Martial bij united, Asensio. Daarnaast nog genoeg spelers waar ik nu niet op kan komen. Niet 1 van al deze spelers komt in de buurt van Messi. Had het meer begrepen als hij gewoon zei , 1 vd beste spelers in de categorie Dembele en Mbappe.
 
 
1
16 oktober 2017 om 18:45
Ja maar mbappe is nog maar 18 en volgens Jou zijn ze hetzelfde niveau. De poll was gabriel jesus wint binnen 5 jaar de poll. Messi en Ronaldo zullen dat de komende 3jaar nog wel winnen en tegen die tijd zal mbappe dus nog verder zijn
 
ACMilan024
 
5
16 oktober 2017 om 18:46
Aubo? Toch niet Aubameyanghe? Die was op die leeftijd lang niet zo ver. Begon pas goed te spelen in 2014 bij Dortmund en toen was hij al 25.
 
FrankRami
 
2
16 oktober 2017 om 18:58
Klopt, vervang hem dan maar met Neymar in mn lijsie. Maar het gaat niet zozeer om de namen, het gaat mij erom dat er genoeg andere spelers zijn die er vroeg stonden en uiteindelijk niet in de buurt van Messi komen. Ik heb geen glazem bol, maar vind Mbappe en Jesus niet veel van elkaar verschillen, wie weet is het wel Asensio die uiteindelijk jaren lang de nr1 zal zijn.
 
ModricMagic
 
7
16 oktober 2017 om 18:47
Jesus is echt heel goed. 19 jaar en vervangt moeiteloos Aguero. Iedereen praat over Mbappe maar Jesus is zeker ook heel goed en die 2 kunnen na Messi en Ronaldo wel is de Ballon'dor winnen met Neymar.
 
AsRoma8
 
4
16 oktober 2017 om 19:25
20 jaar
 
LexVleer
 
1
17 oktober 2017 om 03:26
Hij heeft in geen enkele wedstrijd Aguero ziin basisplaats afgenomen dit seizoen lol. Tegen stoke city was Aguero simpelweg niet 100% fit en pep wou hem sparen voor Napels.
 
ModricMagic
 
0
17 oktober 2017 om 19:25
Ik bedoelde ook dat hij hem moeiteloos opvangt nu hij geblesseerd is. Normaal spelen ze gewoon samen dat bedoelde ik dus.
 
RealMadrid_34
 
3
16 oktober 2017 om 19:08
Vind mbappe wel beter maar jesus is zeker een groot talent hoop dat hij zo goed kan blijven spelen en uiteindelijk wereldtop kan worden
 
Silvacity
 
1
16 oktober 2017 om 23:35
Zoals iedereen al zegt loopt er momenteel ook nog een Mbappe rond. Het zal eraan liggen hoe de spelers zich ontwikkelen. We hebben Dembele, Gabriel Jesus, Dele Alli, Rashford, Sane, Mbappe, Asensio. Er zijn momenteel wel een aantal super talenten die waarschijnlijk de wereldtop zullen bereiken/al zijn.