'Ik ging in elf maanden van Almere City City naar Tottenham Hotspur'
Zondag, 11 oktober 2020 om 09:00

Vincent Janssen verraste vorig jaar zomer vriend en vijand door te tekenen bij het Mexicaanse Monterrey. Na minder geslaagde avonturen bij Tottenham Hotspur en Fenerbahçe heeft de voormalig speler van Almere City en AZ nu wel het geluk hervonden. Hij werd meteen kampioen, vond de liefde en geniet met volle teugen van de rust en de nieuwe cultuur. Een terugkeer naar Europa hoeft van hem voorlopig dus niet zo nodig, zelfs als dat ten koste gaat van zijn kansen bij het Nederlands elftal.

Door Thijs Verhaar & Justus Dingemanse

"Dat ik eindelijk weer echt blij en gelukkig ben", luidt de duidelijke conclusie van de 26-jarige Janssen als hem wordt gevraagd wat zijn bevindingen zijn na één jaar Mexico. In een exclusief interview met Voetbalzone vertelt de spits honderduit over zijn opmerkelijke voetbalreis door Nederland, Engeland, Turkije en nu dus Latijns-Amerika. "Dat vind ik gewoon een heel mooi lijstje en daar ben ik zelf hartstikke blij mee. Bij deze club word ik gewaardeerd door de mensen hier. Ik ben kampioen geworden en weet van mezelf precies waar ik sta", aldus de zeventienvoudig international. "Daar ben ik echt trots op. Misschien dat andere mensen een andere mening hebben over mijn keuze voor Mexico, maar ik zou alles in mijn carrière precies hetzelfde aanpakken als ik heb gedaan."

Janssen speelde in zijn laatste jeugdjaren bij Feyenoord, maar brak uiteindelijk door bij Almere City en verdiende daar een toptransfer naar AZ. Hij verteerde de stap naar de Eredivisie moeiteloos en werd topscorer met 27 treffers. "Toen stond Tottenham dus voor de deur en zeg daar maar eens 'nee' tegen als 21-jarige. Achteraf was de stap misschien te groot, maar een tussenstop was ook niet echt mogelijk geweest omdat de Nederlandse topclubs niet aan de transfersom konden voldoen", voert Janssen aan. "Uiteindelijk heb ik in mijn eerste seizoen in de Premier League nog redelijk veel gespeeld en natuurlijk had ik daar meer mee moeten doen, maar ik ging in elf maanden tijd van Almere City naar Tottenham. Daar stond ik dan alleen op het veld tussen al die grote namen. Voor het eerst kreeg ik te maken met tegenslagen en dat zijn allemaal dingen die best lastig zijn voor een jonge jongen."

Bekijk het video-interview met Vincent Janssen hieronder of kijk op ons YouTube-kanaal!