'Ik had bij Ajax willen blijven als er een plan was, maar dat was er niet'
Zaterdag, 22 september 2018 om 07:00

Nick Viergever staat zondagmiddag met PSV tegenover zijn oude werkgever Ajax. De verdediger had de afgelopen transferperiode een aflopend contract in Amsterdam en werd opgepikt door de regerend landskampioen, waar hij zich onder trainer Mark van Bommel een vaste basisspeler mag noemen. In aanloop naar de topper van zondag kijkt Viergever kort terug op zijn periode in Amsterdam en zijn overstap naar het Philips Stadion. Hoewel zijn transfer naar PSV gevoelig ligt bij de fans van Ajax, verwacht Viergever dat zij sportief op hem zullen reageren.

"Ik heb bij Ajax een mooie tijd meegemaakt, altijd alles gegeven, nooit problemen gehad en twee seizoenen geleden een geweldige Europese campagne gedraaid", kijkt de 29-jarige linksbenige verdediger in een interview met De Telegraaf terug op zijn tijd in het shirt van Ajax. "Met de ontmoetingen tegen Schalke 04 en Olympique Lyon in de ArenA als hoogtepunten. Het mislopen van de landstitel bij De Graafschap en het missen van de Europa-League-finale door een schorsing waren sportieve dieptepunten."

Hoewel Viergever verwacht dat de supporters van Ajax zich sportief zullen opstellen, was dat gedurende zijn transfer naar PSV wel anders. "Ajax zag geen toekomst in me en PSV juist wel. Simpel. Op sociale media schijnt een of twee keer iets vervelends voorbij te zijn gekomen, hoorde ik van mensen om mij heen. Mijn familie werd zelfs bedreigd. Maar dat gaat allemaal aan me voorbij", aldus Viergever. "Ik weet een beetje hoe het werkt op die sociale media en daar moet je niet te veel aandacht aan besteden."

Ajax hield Viergever eerder nog aan het lijntje. VfB Stuttgart wilde hem graag overnemen, maar van de clubleiding mocht hij, ondanks een aflopend contract, niet weg. Viergever neemt het directeur spelersbeleid Marc Overmars niet kwalijk dat hij hem geen nieuw contract aanbood. "Toen had ik het er wel moeilijk mee. Ajax wilde mijn contract niet verlengen, maar me ook niet kwijt. Dat was een vreemde situatie", kijkt Viergever terug. "We hebben erover gesproken, maar op een gegeven moment moet je door. Helaas raakte ik geblesseerd. Het mislopen van die transfer was wel zonde. Ajax kon nog een mooi bedrag ontvangen en ze zagen op lange termijn toch geen toekomst in me. Waar dat aan lag? Dat zou je aan hen moeten vragen. Kennelijk vonden ze anderen beter."

Met een transfer naar PSV had Viergever in eerste instantie geen rekening gehouden. "PSV kwam eigenlijk heel onverwachts in de winterstop. Ik was met het buitenland bezig, maar die clubs haakten af, omdat ik geblesseerd was. Daarom ging ik het gesprek aan met Marcel Brands en dat was goed. Ik had bij Ajax willen blijven als daar een plan voor was, maar dat was er niet. PSV gaf wel het goede gevoel", aldus Viergever, die zich er niet bij neerlegt dat hij wellicht nooit meer in het buitenland zal spelen. "Als ik een goed jaar draai bij PSV, kan ik altijd nog weg. En als ik hier blijf, ook prima. Maar ik heb wel de ambitie om een goed seizoen neer te zetten en je weet nooit wat er dan gebeurt."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (65)

 
Bergwijn
 
59
22 september 2018 om 08:18
Alleen de supporters van Ajax ergeren zich aan Viergever. Wat kan die jongen nou aan doen dat er veel vragen over Ajax worden gesteld? Hij heeft daar vorig seizoen nog gespeeld en het lijkt me logisch dat ze het daarover gaan hebben aangezien het zondag PSV-Ajax is.
 
DeDonnie
 
28
22 september 2018 om 09:02
Niet alle ajacieden ergeren zich aan Nicky hoor. Ik vind Nick nog steeds een mooie vent die altijd nuttig is geweest voor Ajax met zoals die zelf zegt het hoogtepunt tegen Schalke. Zondag mag Nicky even een offday hebben maar verder gun ik die legend alles hoor.
 
Araman
 
8
22 september 2018 om 10:24
Ik erger me niet aan hem, een wat beperkte verdediger die voor Ajax heel nuttig is geweest en nu zijn loopbaan gaat afbouwen bij de concurrentie niets mis mee.wens hem een goede voortzetting toe en hoop dat hij bij de goals van Ajax niet de zondebok wordt. Hij is gewoon een aardige jongen die ondanks het gebrek aan echt talent er het maximale uithaalt.
 
Jeroenn_O
 
3
22 september 2018 om 10:48
Zou je kunnen zeggen maar beter gaat hij niet meer worden eerder slechter. Daarom afbouwen dus. Dat doe je meestal als je aan het einde van je carriere zit. Net als Huntelaar bij Ajax. Betekend niet dat ze niet meer van waarde kunnen zijn. Of denk jij dat Viergever en Huntelaar nog een toptransfer gaan maken hierna?Je zoekt weer dingen die er niet zijn.
 
Skede
 
10
22 september 2018 om 11:05
Huntelaar bouwt af omdat hij van een veel hoger niveau komt. Viergever is niet aan het afbouwen. Wat een slechte vergelijking zeg.
 
DonCoXxX
 
2
22 september 2018 om 11:22
@bergwijn, Viergever klets dan ook uit zijn nek. Eerst zegt hij dat Overmars hem geen nieuw contract aanbood, vervolgens zegt hij bij Ajax te hebben willen blijven als er een plan was. Ajax had duidelijk een plan: Viergever mocht na het seizoen weg! Hij vond het ook zo vreemd dat hij niet naar Stuttgart mocht, maar als je een speler laat gaat, moet je daar een vervanger voor halen; dat kost geld en je moet ook de juiste speler halen. Lukt dat niet, moet je de oude speler houden. Het is allemaal klaar als een klontje, maar hij doet net alsof hij het niet begrijpt. Ik snap overigens heel goed dat het heel moeilijk voor hem is om over te praten, want afgewezen worden en netjes blijven is heel moeilijk. Viergever is voor een speler die niet goed genoeg is, heel nuttig geweest voor Ajax. Vooral de 3-1 tegen Schalke zal ik nooit meer vergeten
 
TheBrightOne
 
19
22 september 2018 om 09:13
Heeft zich een paar jaar goed ingezet voor Ajax, elke rol geaccepteerd en mocht uiteindelijk niet blijven, terwijl hij liever gebleven was met een basisplaats. Vind ook dat hij ook nu nog correcte antwoorden geeft ten opzichte van Ajax. Het enige wat ik als enigzins negatief kan aanmerken was misschien dat de media bij Ajax een grotere rol speelt. Viergever ik wens je het beste bij PSV maar hoop dat je morgenmiddag even een.iets mindere dag hebt, zoals heel PSV hopelijk.
 
zeuxis
 
1
22 september 2018 om 11:22
Hij heeft zich altijd loyaal opgesteld en doet dat mijns inziens nog steeds. Goede vent, belangrijk geweest voor Ajax. Maar geen Tagliafico.
 
Kerzoep
 
104
22 september 2018 om 07:23
Hahahaha wat een onzin dat iedereen altijd loopt te zeiken als Viergever een keer iets over Ajax zegt. Viergever is een PSV-speler met een zeer recent Ajax-verleden, de topper PSV-Ajax staat deze week op de planning, natuurlijk worden er dan vragen gesteld over Ajax aan Viergever. Zo moeilijk lijkt me dat niet. Ik word een beetje moe van al die mensen die lopen te zeiken dat Viergever het 'te veel' over Ajax heeft. Er wordt hem iets gevraagd en hij geeft er antwoord op. Big deal.
 
baradona
 
2
22 september 2018 om 08:26
Klopt wat je zegt , maar Nick moet ook weten dat er in het voetbal geen plan bestaat. Het plan is elke dag heel hard je best doen , en zorgen dat je beter bent of word dan je concurrent. Dan speelt er ook nog een factor geluk mee, lees blessures bij jezelf of je concurrent etc waar je weinig tot geen invloed op hebt. Dus vragen om een plan is onzin....
 
TheBrightOne
 
8
22 september 2018 om 09:15
Daarnaast word zo een interview hier in twintig quotes opgeknipt, waardoor je meer kliks genereert maar het voor de leZer lijkt alsof hij er elke dag mee bezig is.
 
Thermisol
 
3
22 september 2018 om 10:17
Precies dit, is gewoon één interview die in stukken is opgeknipt in plaats van het in z'n totaliteit één keer publiceren. Niks aan de hand mensen, is gewoon het verdienmodel.
 
Leeuw087
 
1
22 september 2018 om 10:37
Kerzoep, Aan Viergever heeft niet iedere Ajacied een hekel, dus dat is een foute aanname. Is een goeie jongen die zich 100 procent heeft gegeven voor Ajax en dat zal hij nu ook weer voor PSV doen. Het plan waar hij over praat, was dat hij geen contractverlenging kreeg omdat Ajax naar een hoger niveau wilde en daardoor zou hij veel minder aan spelen toekomen. Maar onder ons gezegd, je kan hem er heel goed bij hebben goed karakter voorbeeld prof voor anderen. Alleen was de gedachte bij Ajax dat hij over zijn hoogtepunt heen is, hoop dat jullie Europees nog veel plezier aan hem beleven.
 
ninamjx
 
15
22 september 2018 om 07:25
Voetbalzone lekker aan het stoken. Waarom moet elk woord van Viergever geplaatst worden? Hij is tevreden in Eindhoven. Niet nodig om meerdere artikelen te plaatsen over een interview.
 
NJfromVOL
 
5
22 september 2018 om 08:54
Ach menig intervieuw wordt hier in 5-6 delen geplaatst. Dit in niet de laatste keer dat we Nich hier horen voor zondag hkwart voor vijf.
 
FCBogarde
 
21
22 september 2018 om 07:46
Wat voor plan had Ajax dan met jou moeten hebben ?? Je was een nuttige speler, maar geen speler voor de toekomst waarmee Ajax CL zou halen... Niet voor niets hebben ze je contract laten aflopen.. Daarbij was je nog best vaak geblesseerd. Prima, hoe Ajax dit afgehandeld heeft. Blijft een gewone Eredivisie voetballer en we zullen zien wat hij er zondag van bakt...
 
100% Meijer
 
16
22 september 2018 om 08:05
Ajax had gewoon een plan; stand in totdat zijn contract afloopt..... Misschien anders dan zijn plannen, maar net zo goed een plan.
 
wve
 
45
22 september 2018 om 07:54
Ik heb het idee dat het plan er wel was, maar dat hij er geen onderdeel van uit maakt.
 
FCBogarde
 
6
22 september 2018 om 08:11
Haha, exact !! Het klinkt zo interessant... 'er was geen plan'. Wat had het plan moeten omvatten ? Aanvoerderschap ? Altijd de vrije trappen mogen nemen ? Rugnummer 10 ? 1e penaltynemer ? Een vooruitzicht om hoofdcoach te worden ? Over wie hebben we het hier... Viergever ! Kom op zeg !
 
wve
 
1
22 september 2018 om 08:18
Het plan was blind of magallan en niet viergever.
 
DwiVer
 
4
22 september 2018 om 08:18
Ik kan niet wachten op het interview van Viergever met de return, wederom de zelfde verhalen maar dan weer in stukjes geknipt en gepost op de site. Heerlijk het post idee van VZ.
 
Soccerfan_1
 
1
22 september 2018 om 09:35
En dan krijgt Nick alles over zich heen dat ie het zoveel over Ajax heeft....mensen zien echt niet wat VZ aan het doen is lijkt het wel.
 
007
 
0
22 september 2018 om 08:34
Het verhaal wordt wel uitgemolken zeg. Iedereen weet het nu wel. Viergever heeft een beslissing genomen en ondanks dat ik het niet leuk vind om hem in een PSV shirt te zien had Ajax zelf geen plannen meer met hem. Voor de rest kunnen we na morgen dit gedoe weer een aantal maandjes met rust laten tot dat PSV naar de JC ArenA komt. Dan mag de riedel weer opnieuw beginnen.
 
AFCA_ARJAN
 
7
22 september 2018 om 08:34
Ligt zijn overstap gevoelig bij de Ajax-fans? Nou ik zou niet weten bij welke, hoor er niemand over. Voetbalzone probeert al dagen hier het fikkie op te stoken, maar dat wekt alleen maar irritaties zoals te lezen is in de reacties onder zo’n bericht.
 
falcao
 
3
22 september 2018 om 08:41
Prima teamspeler met een goed karakter. Wat moet hij dan zeggen?
 
wve
 
0
22 september 2018 om 09:06
Er is niks met wat hij zegt.
 
Wouterke
 
7
22 september 2018 om 08:48
Bij Ajax zou hij geen basisplaats krijgen en bij PSV stond op zijn positie een van de zwakste schakels. Hij was gratis, waardoor geld overbleef om op andere posities meer geld uit te geven (guti) en hij heeft een prima mentaliteit. Iedereen tevreden, ik kan me niet voorstellen dat een fan van Ajax of PSV moeite heeft met deze stap. Het kwam voor hem net zo uit.
 
wtfunk
 
1
22 september 2018 om 09:00
Wat ik niet begrijp aan die voetballers is dat ze gaan lopen miepen als de werkgever die hen heel veel geld betaald zich aan hun contract houdt. Het is heel erg simpel lieve Nick, je was niet goed genoeg maar een Oké invaller en die had Ajax nog een jaar nodig. Blijkbaar was dat meer waard dan jou verkopen en een nieuwe stand in halen. Verder prima dat je naar PSV bent natuur, maar ik hoop zeker dat die een mooi foutje maakt zondag
 
Soccerfan_1
 
3
22 september 2018 om 09:37
Waar miept hij dan? Misschien moeten mensen stoppen met lezen wat ze willen lezen. Hij miept nergens! Verteld gewoon eerlijk hoe het zat en war hij dacht. Niks mieperigs aan.
 
wtfunk
 
1
22 september 2018 om 10:00
Volgens mij lees jij niet goed. Hij miept wel degelijk in de zin dat er zogenaamd geen plan was. Dat was er wel, namelijk dat hij zijn contract uitziende als stand-in
 
Jim420316
 
1
22 september 2018 om 09:07
Harde werker, nuttige speler, maar geen speler die Ajax echt omhoog ging tillen. Het plan van Ajax was wel duidelijk toch? Viergever houden als stand-in tot zijn contract afliep. Hij is van nut geweest voor Ajax en in sommige wedstrijden zelfs belangrijk, maar het is beter als hij ergens anders speelt waar hij meer gewaardeerd wordt. Ik wens hem veel succes, alleen zondag even niet.
 
labyad-psv
 
1
22 september 2018 om 09:07
“Ik had bij Ajax willen blijven als daar in plan voor was”. Het kan aan mij liggen, maar hier zegt Viergever toch ook helemaal niet dat hij bij Ajax een plan mistte. Volfens mij bedoelt hij gewoon dat als Ajax zijn contract had willen verlengen, dat hij dan bij Ajax was gebleven. Maar Ajax had daar geen plan voor en dus is hij vertrokken (want zijn contract liep af). Al met al zegt hij hier helemaal niets negatiefs over Ajax.
 
Soccerfan_1
 
0
22 september 2018 om 09:39
Nee dat zegt hij ook niet maar mense lezen wat ze willen lezen. Als ze maar kunnen afzeiken. Nick verteld gewoon netjes hoe het gegaan is en blijft beleefd. Niks mis mee. Sommigen lezen gewoon niet goed. Vooral mensen die denken dat ie continu over Ajax praat zijn in mijn ogen echt ***
 
thucan
 
1
22 september 2018 om 09:08
Men heeft/had geen plan ivm het feit dat hij eigenlijk gewoon niet goed genoeg is.
 
theEDGE
 
0
22 september 2018 om 09:16
Ik dank Viergever voor zijn inzet en belangrijke goals in de Europa League, maar hij moet gaan denken dat hij een topspeler is. Viergever is net als Blind Multi-inzetbaar en daardoor redelijk belangrijk geweest, maar hij is niet van het niveau van Blind en Frenkie de Jong. Voor PSV is het gewoon een verbetering ten opzichte van Isimat-Mirin dus laat hem en PSV er blij mij zijn dat hij daar nog van waarde kan zijn.
 
pietverdriet
 
2
22 september 2018 om 09:55
Dat is maar net hoe je het bekijkt Theedge. Puur verdedigend is Viergever niets minder dan Blind, en zelfs beter dan De Jong. Als je hem op een taak zet om een mannetje uit te schakelen lukt hem dat beter dan Blind of De Jong. De Jong en Blind worden pas beter als je ook het voetballend vermogen in ogenschouw neemt. Het kunnen opbouwen, het middenveld indribbelen, naar voren voetballen. Viergever is dan weer handiger bij corners, want voor een verdediger scoort hij verrassend makkelijk uit corners of andere dode spelmoment die voor het doel geslingerd kan worden. Het ziet er allemaal wat hoekig uit, maar hij manouvreert zich wel vaak in kansrijke positie
 
theEDGE
 
0
22 september 2018 om 11:11
Ik denk dat wij beiden eigenlijkredelijk hetzelfde zeggen alleen in een andere bewoording. Viergever was erg nuttig in zijn tijd bij Ajax en had waarschijnlijk dit jaar op de bank moeten zitten, misschien dat Ajax hem daar te duur voor vond. Je weet natuurlijk niet wat zijn eisen waren had hij bij willen tekenen en hij kwam ook redelijk op leeftijd. De Jong en Blind zijn beiden ook jonger als hem en jongens van de club. Ik denk wel dat ondanks de hoongelach die hij kreeg over zijn transfer naar PSV dat hij daar net zo van waarde kan zijn. Al met al pakt het voor hem toch mooi uit, want hij is weer basisspeler bij een top-3 club en speelt mooi in de Champions League.
 
pietverdriet
 
0
22 september 2018 om 13:23
Nee, wij zeggen niet hetzelfde. Jij zegt dat De Jong en Blind beter zijn dan Viergever. Ik vind echter Viergever als verdediger veel beter. Als je ze op het middenveld gaat zetten, dan ben ik het met je eens en zijn Blind en De Jong beter. Het leeftijd argument doe ik niets mee. Met potentie win je geen prijzen
 
Fortress
 
0
22 september 2018 om 09:30
In de wedstrijd tegen Barcelona werd duidelijk waarom Ajax niet door wilde met Viergever. Hij heeft op zich een goede mentaliteit maar kwa verdedigen, opbouwen en tactisch komt Viergever net als Dijks en van der Hoorn gewoon te kort. Het is het net niet. Dat supporters jou en je familie bedreigen omdat je naar de concurrent vertrek is idd bizar en dat zou iedereen moeten afkeuren. Je moet gewoon zelf weten waar en voor wie je speelt. Echter als je naar het buitenland wil zou ik niet alle kritiek op social media negeren. Soms kun je daar veel van leren. Bv waarom men vond dat je niet genoeg was voor Ajax en daar kun je dan aan werken bij je nieuwe club. En hoewel ik bij sommige dingen die je beweerd wel m’n vraagtekens zet of Ajax juist gehandeld heeft , vind ik wel dat je vaak zeurt in de media en zielig doet. Dat mag best wel wat minder.
 
 
5
22 september 2018 om 09:31
Zelden zo'n sportieve terugblik gehoord. Hij neemt Ajax niets kwalijk. Dan moet je natuurlijk wel de onchristelijke moeite nemen om dit hele gigantische artikel te lezen en niet alleen de kop,maar goed, zo'n monumentale taak is niet weggelegd voor het knaagdierenbrein van de gemiddelde internetgebruiker.
 
Jeroenn_O
 
1
22 september 2018 om 10:59
Ja want jij staat daar ver boven natuurlijk. En dan zeggen ze dat Ajax supporters arrogant zijn.
 
breekijzertje
 
0
22 september 2018 om 09:35
Blij dat Ajax dit soort middelmatige spelers tegenwoordig lekker laat gaan. Hierdoor kan je alleen maar vooruitgang boeken viergever kan je in de Nederlandse competitie moeiteloos inzetten, maar zakt europees keer op keer door de mand zoals de laatste keer tegen barca met die extreem lompe overtreding op messi waar de 1-0 uit komt
 
pietverdriet
 
1
22 september 2018 om 09:58
Haha. Als je iedereen die Messi niet kan stoppen als slecht gaat bestempelen heb je een verkeerd beeld van voetbal
 
AndreNijmeijer
 
0
22 september 2018 om 09:54
Nick heeft zijn waarde gehad voor Ajax. Zeker in het seizoen van de EL. Het was voor Ajax tijd om door te schakelen naar een hoger niveau in de verdediging en Nick is mooi terecht gekomen in Eindhoven bij een prima club. Goede oplossingen voor alle partijen!
 
christiano1984
 
0
22 september 2018 om 10:10
Heeft het niet slecht gedaan bij Ajax, maar op zijn positie zijn gewoon betere spelers beschikbaar. Als Ajax en/of Psv de stap weer willen maken richting de Europese (sub)top dan is een speler als Viergever gewoon niet goed genoeg. Geen schande verder aangezien wij (haast) allemaal niet goed genoeg zijn.
 
DennisHartkoorn
 
1
22 september 2018 om 10:12
Ik hoop dat Nick Viergever de winnende treffer maakt tegen Ajax. Komt vooral door de personen die op hem afgeven terwijl hij netjes de vragen beantwoordt
 
FCBogarde
 
0
22 september 2018 om 10:38
Als het dan maar in eigen doel is... ?? Wat een onrecht allemaal voor iemand die keurige antwoorden geeft...
 
WalterJanssens
 
2
22 september 2018 om 14:17
Voorbeeldige prof. Jammer dat hij nu bij PSV speelt maar logisch gevolg door houding Ajax. Neem aan dat hij alle respect verdient bij Ajax. Ik kan twee slechtere verdedigers uit de selectie van Ajax opnoemen. Was dus zeer bruikbaar geweest.