'Ik had een week om te beslissen of ik naar Ajax wilde en twijfelde even'
Donderdag, 16 november 2017 om 21:17

Arjan van der Heide maakt indruk in de jeugd van sc Heerenveen en dat is ook bij Ajax niet onopgemerkt gebleven. Scouts van de Amsterdammers bekeken de zestienjarige vleugelspits eerder tijdens een interland van Nederland Onder-16 en vroegen Van der Heide daarna langs te komen voor een overleg. De jonge aanvaller lijkt echter voorlopig in Friesland te blijven.

"Ik heb in Amsterdam een gesprek gehad waarna ik een week de tijd had om te beslissen of ik naar Ajax wilde gaan. Ik heb heel even getwijfeld, maar al snel realiseerde ik me dat ik bij Heerenveen wilde blijven en het eerste wil gaan halen", legt hij uit in gesprek met Feanfan.

Van der Heide vertelt dat zijn ouders hem vrij hebben gelaten in de keuze, maar dat hij zichzelf voorlopig bij Heerenveen ziet. Een latere overstap naar Ajax lijkt echter niet helemaal uitgesloten het talent, dat in de voorbereiding op het huidige seizoen nog prachtig scoorde tegen vv Buitenpost: "In de toekomst zou Ajax wel mijn lichte voorkeur hebben van de drie topclubs in Nederland."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
1
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
14
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
27
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Wazebey
 
5
16 november 2017 om 21:28
Je zou zeggen dat dit de perfecte leeftijd is voor een stap omhoog. Knap dat deze jongen voor zijn gevoel kiest en dat zijn ouders hem steunen.
 
FeanTime
 
5
16 november 2017 om 22:13
Via heerenveen kun je prima hogerop komen. op deze leeftijd hoef je niet naar een ajax. die stap kan hij ook maken als hij het 1e heeft gehaald van heetenveen
 
52N6E
 
18
16 november 2017 om 21:34
Nuchterheid brengt je ver in het leven. Ook als straks blijkt dat dit geen goede keuze bleek te zijn.
 
ScH14FcB
 
5
16 november 2017 om 22:56
Verstandig. Je hebt meer kans om het eerste te halen bij Heerenveen dan bij Ajax denk ik. Als je nog zo jong bent moet je gewoon spelen en in een fijne omgeving groot worden. Als hij hier het eerste haalt en hij blijkt dan nog steeds veel potentie te hebben dan kan hij alsnog naar Ajax. Als je het bij Ajax niet redt is het ook maar afwachten of je nog een goede carrière krijgt. Hij doet het prima hier en is er al vrij zeker van dat hij het eerste haalt als er geen vreemde dingen gebeuren. Bij Ajax moet je het nog maar zien, dus kiest hij voor meer zekerheid in zijn carrière, een slimme keuze
 
-NEC-
 
2
16 november 2017 om 23:49
Daarbij zijn er ook genoeg voorbeelden geweest dat je via Heerenveen gewoon een goede stap kan maken!
 
fier en koen
 
1
17 november 2017 om 09:17
Je zegt veel zinnige dingen, maar de stelling dat je toekomst als speler onzeker zou zijn als je het bij Ajax niet haalt, vind ik onzin. Ik zou zelfs durven zeggen dat je beter bij Ajax af kunt vallen dan bij Heerenveen, omdat de naam 'ajax' op je CV deuren opent die voor anderen gesloten blijven. Ik kan het wel waarderen dat een jonge speler kiest voor een langer verblijf bij de club waar hij naar tevredenheid zit. In het verleden is al vaak genoeg gebleken dat jongens die makkelijk over te halen waren om naar Ajax te komen, uiteindelijk ook net zo makkelijk weer vertrokken.
 
ScH14FcB
 
2
17 november 2017 om 09:34
Klopt. Heb ik niet goed geschreven. Als je afvalt heb je bij Ajax meer kans op nog een profcarriere. Maar je hebt een grotere kans om het eerste te halen bij Heerenveen dan bij Ajax. Omdat het niveau gewoon wat lager is en het daarom makkelijker doorbreken is
 
MurdyLane
 
0
16 november 2017 om 23:14
Groot gelijk ,.H'veen is prima club voor jonge spelers en kan vervolgends daarna altijd nog naar Ajax .
 
Strandjutter
 
1
16 november 2017 om 23:19
Kijk die foto... Het zijn echt nog kinderen. Het hadden jij en ik in B'tjes kunnen zijn. Bizar dat jochies van die leeftijd tegenwoordig voor dit soort keuzes staan, met hun kop op websites komen en onderwerp van gesprek worden.
 
Ijsmuts
 
0
17 november 2017 om 00:12
Ik vind het eigenlijk al bizar om te lezen dat zn ouders hem vrij laten in zn keuze. Op die leeftijd lijkt me heen en weer reizen verre van ideaal en verhuizen zou echt geen optie zijn geweest. Mn ouders zouden hebben gezegd: hier weet je wat je hebt, je wordt ook hier steeds beter en we hebben je nog graag thuis. Blijf nog maar even
 
Strandjutter
 
0
17 november 2017 om 00:52
Absoluut eens. Denk ook dat zijn ouders hem wel "vrij hebben gelaten" omdat hij al naar blijven bij Heerenveen neigde. Ze hadden vast wel iets gezegd als hij plots zijn biezen wilde pakken denk ik. Maar dat blijkt niet uit het summiere verhaalthje.
 
holala
 
1
17 november 2017 om 07:47
@ijsmuts en @strandjutter Maar als zijn ouders nu ajax supporters zijn? Dan lieten ze hem wel vrij in zijn keuze? Het is maar hoe je het bekijkt. Ik geloof wel dat zijn ouders zijn keuze zou respecteren of het nu voor Ajax of voor Heerenveen zou zijn. Zo'n afstand is het ook weer niet. Ik moet soms voor mijn werk het dubbele rijden.
 
Ijsmuts
 
2
17 november 2017 om 08:58
Dit is een jongetje van 16 die het voetbal dagelijks ook dicht bij huis heeft, waarom zou hij dan elke dag 3,5 a 4u in de auto gaan zitten om in Amsterdam te gaan voetballen? Waarschijnlijk ligt het niveau daar hoger maar voor de ontwikkeling van een jongen zou ik dat niet aanraden