'Ik heb hen moeten overtuigen dat Karsdorp international kon worden'
Donderdag, 29 juni 2017 om 16:27

Fred Rutten liet Rick Karsdorp in het seizoen 2014/15 debuteren in het eerste van Feyenoord. Waar Karsdorp in de jeugd van de Rotterdamse club veelal als middenvelder opereerde, zag Rutten in Karsdorp een rechtsback. De oefenmeester verbaasde met deze beslissing veel mensen, onder wie Karsdorp zelf.

"Rick stond daar zelf helemaal niet zo positief in", zegt de ex-trainer van Feyenoord tegenover RTV Rijnmond. "Bij iedereen waren er gefronste wenkbrauwen. Ik heb het zijn begeleiding en zaakwaarnemer ook uitgelegd, echt moeten overtuigen dat hij international kon worden. Ik had Rick voor ik naar Feyenoord ging in de A1 gezien. Op nummer 10. Ik zag wel dat hij alles zo makkelijk kon, dat hij een beetje lui werd. Een brutale jongen, echt een Feyenoordspeler met potentie. Gedurende de trainingssessies probeerde ik hem uit als rechtsback, daar zag ik meer potentie in."

Rutten zag veel toekomst in de Oranje-international, maar hij had niet verwacht dat Karsdorp zich zo snel zou ontwikkelen. "Ik denk wel dat dit het juiste moment is voor hem", vertelt de clubloze trainer. "In het proces van volwassen worden is het goed als een speler uit zijn eigen omgeving stapt. Daar groei je van, wordt hij volwassen van. Dat is nodig om een topspeler te worden. Dit is heel mooi voor Rick zelf. Dat hij zich dusdanig ontwikkeld heeft dat hij een mooie transfer heeft gekregen. En het doet altijd goed als je als trainer afwijkt van meningen van anderen en dat het dan gerealiseerd wordt. Dat geeft wel een prettig gevoel."

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
2
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
9
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
9
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
15
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
blabla84
 
6
29 juni 2017 om 16:32
Al hebben ze florenzi, die van oorsprong een rm is, op die positie staan. Denk ik toch dat karsdorp zal slagen. Roma is een mooie club en gun hem deze mooie transfer. al had ik graag gewild dat karsdorp nog een jaartje langer zou blijven met de cl in het verschiet.
 
Djoowey
 
2
29 juni 2017 om 16:36
Ja maar goed de weerstand in de CL die Feyenoord zulllen hoogstens 2 tot 8 wedstrijden zijn. In Rome mag hij direct voor een heel seizoen aan de bak. Voor Feyenoord had het zeker beter geweest als hij nog een top jaar had gedraaid. Zeker met het oog op de CL. Vind het de rechtsback van Nederland. Helaas zag blind Veltman daar liever staan. Nu dickie nog overtuigen ??
 
MagicMike
 
1
29 juni 2017 om 16:38
Mooie transfer voor hem en voor Feyenoord! Denk echter dat hij het niet gaat redden bij Roma, hij lijkt me niet volwassen genoeg voor zo een stap (ver weg van wat voor hem vertrouwd is).
 
Leroy2694
 
6
29 juni 2017 om 16:50
Misschien dat Strootman hem aan de hand kan nemen.
 
MagicMike
 
0
29 juni 2017 om 16:55
Ja, daar zit wel wat in. Het is te hopen voor hem.
 
lwd12
 
7
29 juni 2017 om 17:04
Het was inderdaad een verrassing dat Fred hem daar had neergezet en daar verdient hij ook alle credits voor. Het is mooi om te zien dat hij voetballend denkt en handeld als een middenvelder. Verdedigend kan beter maar je zag de laatste 2 jaar dat hij daarin groeit. Met de juiste begeleiding bij Roma kan hij dat laaste stukje verder ontwikkelen. Ik zie hem dat ook wel doen of hij ervan het begin af aan meteen instaat is afwachten, maar hij krijgt in mijn ogen zeker speeltijd aankomend seizoen. Nieuwe omgeving kan ook positief werken op zijn ontwikkeling omdat hij nu echt op zich zelf is aangewezen. Ik hoop en verwacht dat hij het gaat redden bij Roma