'Ik heb mooie jaren gehad bij Ajax en heb gekozen voor wat het beste was'
Woensdag, 3 mei 2017 om 17:28

Siem de Jong wenst Ajax woensdagavond het beste toe tegen Olympique Lyon. De middenvelder van PSV speelde tussen 2007 en 2014 bij Ajax en herinnert zich nog 'mooie duels' met ploegen als Juventus en Manchester United. "Ik vind het wel een hele moeilijke opponent, maar het is niet onhaalbaar", vertelt De Jong over Lyon.

De Fransen beschikken volgens de PSV'er over een goede ploeg. "Maar volgens mij hebben ze een aantal blessures. Alexandre Lacazette vind ik een hele goede speler, maar die is dus geblesseerd. Ik heb Lyon dit jaar niet heel erg goed gezien, maar ik heb wel een paar keer wat beelden voorbij zien komen. Tegen AZ bijvoorbeeld", doelt De Jong in gesprek met Ajax Showtime op de achtste finales van de Europa League, waarin AZ over twee wedstrijden met 11-2 werd geklopt.

In de zomer verraste De Jong met zijn overstap van Newcastle United naar Eindhoven op huurbasis. In december bezorgde hij zijn ploeg nog een punt tegen Ajax (1-1). "Ik heb natuurlijk veel reacties gehad, positief en negatief", blikt De Jong terug op zijn transfer. "Sommige mensen kunnen het niet begrijpen, anderen snappen het wel en gunnen mij mijn sportieve succes. Ik heb niet alles gelezen natuurlijk, maar dat wil ik ook niet. Ik heb hele mooie jaren gehad bij Ajax en heb gekozen wat voor mij het beste was."

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
7
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
4
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
18
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
JC63
 
24
3 mei 2017 om 17:31
Nee, Siem Je ziet het verkeerd. Newcastle was okay, een begrijpelijke keuze, en zeker waar het om zekerheidstelling voor jouw toekomst betrof. Maar een oer-Ajaxcied als jij had nooit bij PSV moeten gaan spelen, dat is vloeken in de kerk. jij stond nou juist symbool voor de wederopstanding van onze club nadat wij 7 (!) seizoenen het zonder titel moesten doen, die mooie dag in mei destijds. Jij liet ons nou juist geloven dat er nog zoiets als clubliefde bestond. De rest is geschiedenis,.
 
AZAlkmaar2
 
14
3 mei 2017 om 17:49
Jij vergeet even dat hij Ajax eerst gebeld heeft om te vragen of ze interesse in hem hadden. Pas bij een 'nee' vanuit Amsterdam is hij met PSV gaan praten. Wat had hij dan moeten doen? Lekker verpieteren op de bank/tribune bij Newcastle? Stel je niet zo aan. Siem heeft het heel netjes gedaan en een logische stap gemaakt. Het is niet zo dat hij naar Feyenoord is gegaan ofzo. Dan had ik je nog een beetje kunnen begrijpen. De reactie die je nu geeft is echter vrij kinderachtig.
 
psv-dor-liv
 
0
3 mei 2017 om 17:49
Als psv aanklopt en hem kans geeft op speeltijd , die hij niet krijgt bij newcastle zou ik ook voor speeltijd kiezen. Je bent toch voetballer om minuten te maken, ik zelf juichtte zijn komst ook niet toe maarja dat hij heeft gekozen voor een grotere kans op speeltijd en spelen met zijn broertje is wel begrijpelijk
 
mayarood
 
5
3 mei 2017 om 17:59
Maar die speeltijd heeft hij toch ook niet bij PSV gekregen? Want dat vind ik het kromme er aan. Hij wilde speeltijd, maar iedereen kon toch zien dat het middenveld van PSV met Propper en Guardado al bepaald was, dat Ramselaar al aangetrokken was, dat Hendrix weer fit zou worden enz. Voor de kans op speeltijd had hij beter naar een andere club kunnen gaan, Fctwente of zoiets.
 
Xyzz
 
0
3 mei 2017 om 18:41
Hij wou natuurlijk graag met zijn broertje spelen.
 
Deem.
 
0
3 mei 2017 om 17:55
Clubliefde is leuk en aardig, maar Ajax wou 'm niet. Dit is net als Fabregas bij Arsenal. Als Ajax en Arsenal een beetje liefde terug hadden getoond, speelden beiden nu daar ipv bij PSV en Chelsea. Al begrijp ik het van Ajax ook wel, want ons middenveld was bomvol. En zelfs zonder Gudelj en Bazoer is het nog steeds bomvol. Dat Siem dan verder kijkt kun je hem niet kwalijk nemen. Moet hij dan maar gewoon op de bank verpieteren omdat Ajax geen optie was? Of had hij bij Go Ahead Eagles aan moeten kloppen? Was je dan tevreden geweest? Ik gun Siem het allerbeste. Een van de meest sympathieke spelers die we in jaren hebben gehad.
 
1899-Blaugrana
 
2
3 mei 2017 om 17:55
De enige die het verkeerd ziet ben jij. Zoals hieronder al wordt beschreven heeft hij eerst contact gehad met ajax maar hier was het middenveld al overbezet, dus was Siem niet nodig. Je zal juist zo een jongen het beste moeten wensen na zijn jaren bij ajax en moeizame tijd bij Newcastle ook door blessures. El
 
GJ7300
 
0
3 mei 2017 om 17:58
Eh.... zelf Newcastle was ontzettend dom. Maar goed
 
Ajax/barca2014
 
0
3 mei 2017 om 18:13
Toch gek dat het bij Newcastle niet is uitgekomen. Hij heeft natuurlijk wel pech gehad met blessures enz. maar er had toch veel meer bij hem ingezeten.