'Ik noemde Zlatan een waardeloze aanvaller, hij keek me aan en zei niets'
Dinsdag, 10 december 2019 om 13:12

Mike Maignan verdedigt tegenwoordig de kleuren van Lille OSC, maar de doelman genoot zijn opleiding bij Paris Saint-Germain. In zijn jaren in de jeugdafdeling van de Parijse club kreeg de sluitpost te maken met Zlatan Ibrahimovic en Maignan was ondanks zijn jeugdige leeftijd bepaald niet onder de indruk van de gelouterde superster uit Zweden.

Maignan, die bij PSG nooit doorbrak en in 2015 naar Lille vertrok, heeft ook geen contact meer met Ibrahimovic. "Maar ik mag hem nog steeds graag", benadrukt de 24-jarige keeper in gesprek met France Football. "Hij is namelijk eerlijk en zegt dingen altijd recht in je gezicht. Maar je moet aan de andere kant wel voorzichtig zijn als je met hem praat en niet proberen om perfect te zijn."

"Hij ging een keer tegen mij tekeer en ik diende hem van repliek", vervolgt Maignan, die dit seizoen met Lille in de Champions League tweemaal verloor van Ajax. "Sommige mensen vonden het niet normaal, omdat ik destijds pas zeventien jaar oud was. Maar ik kende geen enkele twijfel. Zlatan was aan het afronden op doel en de bal ging met vierhonderd kilometer per uur langs mij heen! Zelfs Gianluigi Buffon en Júlio César hadden die ballen niet tegen kunnen houden."

"Zlatan zei tegen mij: 'Je bent een waardeloze doelman'. Dat voelde voor mij absoluut niet goed. Hij probeerde het daarna weer, maar ditmaal hield ik zijn schot tegen. Ik zei gelijk: 'Je bent een waardeloze aanvaller'. Hij keek mij aan en zei verder niets", aldus Maignan, die na de training in de kleedkamer apart werd genomen door Ibrahimovic. "Hij vertelde me dat het oké was, dat hij respect had voor wat ik had gedaan en mijn persoonlijkheid wel kon waarderen. Ik hield toen al van hem, maar vanaf dat moment werd mijn waardering alleen maar groter." Ibrahimovic, die onlangs bij Los Angeles Galaxy vertrok, lijkt klaar te zijn voor een terugkeer in de Serie A, met AC Milan als een belangrijke gegadigde.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
0
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
7
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
17
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
AndreToth
 
20
10 december 2019 om 14:48
Zlatan gedraagt zich voor de camera altijd als die bullenbak in groep 3 die zijn eigen stoel had. Zwaar irritant en kinderachtig maar ik denk dat hij in persoon een goed mens is. Als Zlatan tegen je zegt tijdens de training, je bent waardeloos, dan is dat sarcasme en een test of je ertegen kan. Maignan liet zich niet kennen en vertelde Zlatan hetzelfde, alleen meende het. Dat wist Zlatan en daarom nam hij maignan apart. Ik denk, ondanks Zlatans arrogantie dat hij jonge spelers echt omhoog kan stuwen. Niet alleen om zijn kwaliteit maar ook in zijn omgang met spelers.
 
Murad
 
15
10 december 2019 om 16:42
Een aantal jaren het geluk gehad om Zlatan te ontmoeten na een wedstrijd van Man Utd. Hij was éã©n van de laatste spelers die uit het stadion kwam maar desondanks éã©n van de enige spelers die letterlijk 20 minuten de tijd nam om alle supporters af te gaan die bij de afgesloten parkeerplaats nog aan het wachten waren om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan met ze. Bijna alle andere United spelers zwaaide kort en liepen gelijk door. Ook ik had een praatje met hem gemaakt en ben op de foto gegaan en kan je inderdaad vertellen dat hij super vriendelijk is. Wat je zegt klopt denk ik wel dat hij waarschijnlijk kijkt naar je mentale kracht en het verhaal van Maignan bevestigd dit denk ik ook wel.
 
FcExclusief
 
5
10 december 2019 om 15:38
Ik kijk 100x liever naar voetballers met de nodige nederigheid en respect naar het publiek en medespelers toe, want dat typeert de echt grote voetballers. Zlatan kan nog 388 goals maken in de komende twee jaar, zijn persoonlijkheid gaat 'm altijd in de weg zitten om tot grotere hoogtes te stijgen.
 
SMH09
 
24
10 december 2019 om 16:36
Hij mag zich denk ik gelukkig prijzen dat jouw mening niet echt een impact heeft op zijn verdiensten.
 
Murad
 
19
10 december 2019 om 16:55
Sure. 779 wedstrijden, 468 doelpunten, 33 hoofdprijzen, 50+ individuele prijzen, vermogen van €200 miljoen euro en ga zo maar door. Ben benieuwd wat jij bedoelt met tot grotere hoogtes stijgen. Zijn persoonlijkheid heeft juist hiervoor gezorgd.
 
teambvb
 
6
10 december 2019 om 17:38
Het is toch juist leuk om een topvoetballer te hebben die schijt heeft aan mediatraining, en gewoon lekker zijn ding doet. Als alle voetballers alleen maar nederig zijn is het toch naar mijn mening een stuk minder leuk.