'Ik was bij Ajax jong en werd gewoon uit mijn omgeving weggehaald'
Vrijdag, 5 oktober 2018 om 20:25

Alvin Daniëls is 24 jaar, maar toch al aan zijn zesde profclub bezig. De aanvaller speelde voor Ajax, De Graafschap FC Twente, FC Dordrecht en SC Cambuur en sinds afgelopen zomer komt hij uit voor FC Eindhoven. De rechtsbuiten heeft niet alleen een bewogen carrière, maar ook een bewogen jeugd achter de rug.

Daniëls werd op twaalfjarige leeftijd uit huis geplaatst, werd weggestuurd bij Ajax en zat vier jaar lang in een jeugdinternaat. "Ik had nauwelijks contact met de buitenwereld. Het positieve was wel dat het me uit Amsterdam hield", vertelt hij in een interview met het Eindhovens Dagblad.

Daniëls had thuis 'geen structuur' en begaf zich in een 'verkeerde omgeving': "Ik deed alles wat God verboden heeft, maar had niemand die tegen me zei: dat mag zo niet." Een van zijn leraren tipte Daniëls bij De Graafschap en daar verdiende hij een jeugdcontract. Met de club uit Doetinchem speelde hij eens een toernooi tegen zijn oude ploeggenoten van Ajax.

"Ik heb toen wel een traantje gelaten. Ik was bij Ajax nog zo jong en werd gewoon uit mijn omgeving weggehaald. Het voelde zo oneerlijk. Het werd gewoon van me afgepakt. Maar uiteindelijk heb ik het zelf weer hersteld en daar ben ik trots op." Daniëls speelde tot dusverre zeven wedstrijden voor FC Eindhoven en daarin kwam hij tot één doelpunt.

Meer nieuws
   
23:20
23:20
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
129
   
22:59
22:59
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
314
   
22:55
22:55
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
12
   
22:08
22:08
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
39
   
21:36
21:36
Vitesse vindt mogelijke redding op bijna 5.000 km afstand en voert al gesprekken
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties gegeven.