'Ik wil nog steeds basisspeler worden bij Real Madrid, dat zou geweldig zijn'
Woensdag, 16 januari 2019 om 09:47

De verwachtingen waren hooggespannen toen Martin Ödegaard op zestienjarige leeftijd het Noorse Strømsgodset IF inruilde voor Real Madrid. De twintigjarige middenvelder wacht nog op zijn doorbraak in de Spaanse hoofdstad en werd reeds twee keer in de Eredivisie gestald: bij sc Heerenveen en nu bij Vitesse. Toch heeft Ödegaard geen spijt van zijn transfer naar de Koninklijke.

"Ik wil nog steeds basisspeler worden bij Real Madrid, dat zou geweldig zijn. Ik keer in de toekomst graag terug naar Madrid om daar te spelen. Dat is mijn doel", zegt Ödegaard in gesprek met Vitesse TV. De Noorse middenvelder wist dit seizoen tot dusver vijf doelpunten en twee assists te leveren in zeventien officiële wedstrijden. Het contract van Ödegaard bij Real Madrid loopt nog tot medio 2021.

"Toen Real hun plan deelde, mocht ik meetrainen bij het eerste en spelen bij de beloften van Zinédine Zidane. Dat was voor mij een goede oplossing. Ik ben jong, ik moet speelminuten maken en ook trainen met de beste spelers. Daarom was Real de beste optie voor me", stelt de veertienvoudig Noors international, die benadrukt dat Real een plan met hem heeft. "Het was heel bijzonder, Zidane was een van de beste spelers ter wereld en speelde ook nog eens op mijn positie."

"Ik hoopte echt dat ik mijn debuut kon maken, want het was de laatste wedstrijd van het seizoen", zegt Ödegaard over zijn debuut in het eerste elftal van Real Madrid, in 2015. "Toen vertelden ze me voor de wedstrijd dat ik de laatste dertig minuten mocht spelen. Daarna zag ik Cristiano Ronaldo van het veld af komen, dat was een heel bijzonder moment en maakte me heel trots. Natuurlijk heb ik allerlei dromen. En ook hier heb ik dromen. Om de beker te winnen, bijvoorbeeld."

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
0
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
9
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
9
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
11
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
33
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
FcExclusief
 
3
16 januari 2019 om 10:21
Bij Real stonden er in het verleden wel vaker spelers in het elftal, waarvan je dacht dat dat nooit ging gebeuren. Gravesen, Cassano, Drenthe, Faubert, Walter Samuel, om maar wat namen te noemen. Ik zou Odegaard zelfs minder onwaarschijnlijk vinden, aangezien ie best talentvol is.
 
LordFootball
 
0
16 januari 2019 om 10:22
Jammer dat het er tot nu toe niet echt voor hem in lijkt te zitten. Ik denk toch dat hij te vroeg de stap (naar de absolute top) heeft gemaakt en dat Madrid niet de beste optie was. Maarja, het balletje kan raar rollen
 
tharoest
 
4
16 januari 2019 om 10:42
Hele tijd nieuws over wat spelers willen. Wat willen wij als supporters? Juist versterkingen van deze slappe spelers. Een soort kashia die de boel een schop onder de reet geeft. Kan mij het schelen wat odegaard wil.
 
FeyUnited
 
11
16 januari 2019 om 11:52
Dit word hem gevraagd he, alsof de journalist jullie supporters even komt opzoeken om te vragen wat jij bijvoorbeeld wilt...
 
tharoest
 
0
16 januari 2019 om 12:34
Snap ik maar het is allemaal onzinnig nieuws.wat karami vind van vitesse. Wat bruns vind van vitesse. Wat odegaard wil. Wat een geleuter kom eens met echt nieuws over nieuwe spelers????bij vitesse duurt t allemaal zo lang. En ze hebben een slecht scoutings netwerk.
 
tharoest
 
0
16 januari 2019 om 12:35
Dat is net als 100 berichten over de jong en de ligt allemaal onzinnig
 
YoramBon
 
1
16 januari 2019 om 10:57
Hij gaat het toch never nooit redden bij Real, hij maakt nu misschien iets meer kans omdat ze in een dip zitten, maar ik denk dat Ajax en Psv hem niet eens zouden willen hebben. Misschien voor weinig, maar zeker niet met zijn salaris ik geloof dat hij toen hij binnenkwam al meer dan twee miljoen mocht bijschrijven elk jaar. Talent heeft ie zeker, maar bij Real gaat het hem (nu) niet worden.
 
De-Socioloog
 
2
16 januari 2019 om 11:19
Hij rendeert in de Eredivisie te weinig om in deze fase van zijn carrière voor Real Madrid te spelen. Deze jongen moet zich lekker blijven ontwikkelen. Als hij zich daar op focust, wie weet wat er dan nog kan gebeuren.