'Ik zit lekker bij Feyenoord, dat blijft ook zo tot na 1 september'
Maandag, 27 augustus 2018 om 07:37

Jens Toornstra was vorig seizoen niet altijd zeker van een basisplaats, maar in het lopende voetbaljaar startte hij nog in alle wedstrijden. In deze zes duels werd hij twee keer voortijdig naar de kant gehaald en hij was goed voor twee doelpunten en één assist. Die productie nam hij volledig voor zijn rekening in het duel met sc Heerenveen.

De 29-jarige Toornstra was dan ook een van de belangrijkste spelers in dit met 3-5 gewonnen duel en kan op de complimenten rekenen van Kees Kist. In De Telegraaf zegt de voormalig aanvaller te hebben 'genoten': "Dat is echt een speler naar mijn hart. Hij heeft de juiste instelling, toont honderd procent inzet en heeft een enorm loopvermogen."

"Met twee goals had hij een belangrijk aandeel in de zege van Feyenoord. In mijn optiek is hij een van de beste spelers van het elftal. Zijn spel is niet altijd mooi en sierlijk, maar het is wel een echte." Toornstra ligt in De Kuip nog tot de zomer van 2021 vast en dus ligt een vertrek niet voor de hand. Hij denkt zelf ook niet over een transfer na.

"Ik zit hier nog lekker. Dit blijft zeker zo tot na 1 september. Ik ben goed op mijn plek", aldus de viervoudig international van het Nederlands elftal, die tegelijkertijd beseft dat er altijd concurrentie zal zijn bij Feyenoord. "Het hoort bij een topclub. Je hebt concurrentie en die verandert iedere zomer. Ik ben ervan overtuigd, dat als je je eigen ding blijft doen, die kans altijd weer komt."

Meer nieuws
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
0
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
3
   
08:00
08:00
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
34
   
07:36
07:36
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
15
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
47
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
JasonRhijn
 
4
27 augustus 2018 om 07:46
Hij scoort altijd iets van 10 goals per seizoen. Een goede voetballer en past prima bik Feyenoord. Als hij ooit naar het buitenland gaat enkel voor het geld en de juiste club. Ik vind België wel bij hem passen.
 
bliek
 
4
27 augustus 2018 om 08:21
Als Jens vorm heeft is hij een vaste waarde voor Feyenoord maar als hij die een klein beetje mis komt hij te kort. Eerste 2 wedstrijden was hij dramatisch. Is geen speler die het team zal dragen is een speler die prima mee kan in een draaiend team. Fijn om erbij te hebben en zeker voor de breedte. Zeurt niet en doet zijn ding. Feyenoord is wel zijn top.
 
Moridin
 
15
27 augustus 2018 om 07:55
Toornstra is een beetje een rare speler om in te schatten. Hij kan echt heel slechte wedstrijden spelen, maar over een heel seizoen gezien zijn er weinig spelers die aan zijn statistieken kunnen tippen. Als je puur kijkt naar goals en assists zou je denken dat hij van niveau Ziyech is. Dat is echter voetballend en qua dominantie in het veld zeker niet zo. Ondanks dat het de laatste tijd weer hip is om hem af te zeiken (juist door Feyenoorders) ben ik over het algemeen heel blij met Jens.
 
baradona
 
11
27 augustus 2018 om 08:34
Heel blij zijn met Jens , wat een tragedie ..... Ik vind het een speler die zodra het niveau en de intensiteit omhoog gaat , als eerste afhaakt.
 
Moridin
 
9
27 augustus 2018 om 08:39
Voetballend heb je zeker gelijk, maar dat is juist het vreemde aan hem. Vindt maar eens een middenvelder met soortgelijke statistieken. Dat gaat je niet lukken zonder een serieus bedrag te betalen. Je moet je dus niet blind staren op mooi techniek en overstapjes etc. Het gaat om goals en assists, daarin voldoet hij ruim.
 
WillemHolder
 
0
27 augustus 2018 om 08:45
Je moet ook kijken hoe het spel verloopt met een houthakker op je middenveld. Toornstra zou de ideale vervanger voor Vilhena zijn ben in van overtuigd. Een box to box middenvelder die jongen van een paard heeft en lekker de vuile meters maken om ballen te veroveren en in de 16 van de tegenstander opduiken om te scoren anders heb je gewoon te weinig aan hem. Er moet eens een voetballer op dat middenveld komen
 
rbn_
 
0
27 augustus 2018 om 10:59
Hopen dat Jorgensen blijft en snel weer fit is. Ondertussen ook hopen dat Vilhena wordt verkocht. Jorgensen in de spits, Van Persie als aanvallende middenvelder zodat Toornstra inderdaad als box-to-box kan spelen.
 
Jelle_ajax
 
4
27 augustus 2018 om 10:07
Ik ben het met je eens dat Toornstra redelijke statistieken heeft, maar het is echt niet te vergelijken met de statistieken van Ziyech. Ziyech is de afgelopen 5 jaar gemiddeld ongeveer 0,75 keer per wedstrijd direct betrokken bij een doelpunt (goal of assist), terwijl Toornstra gemiddeld 0,5 keer per wedstrijd een goal of assist maakte in diezelfde periode. Als je daar ook nog de statistieken voor gecreëerde kansen e.d. bij gaat optellen wordt het verschil nog groter. Daarnaast was Toornstra in die periode 24-29 jaar oud, terwijl Ziyech 20-25 jaar oud was. Ziyech is in die periode ook nog van club veranderd wat altijd lastig is en dat zie je ook terug in de statistieken van zijn eerste jaar bij Ajax. Het is dus echt onzin om Toornstra met Ziyech te vergelijken, dat zie je al na 2 bal aannames maar ook de statistieken bevestigen dat Ziyech een speler van een heel andere orde is.
 
Jiren
 
4
27 augustus 2018 om 09:35
Jammer. Vind hem enorm matig. Ja, hij scoort z`n goals zo nu en dan, maar brengt voor de rest he-le-maal niets. Ja een beetje passie, maar daar heeft Feyenoord er ook al 10 anderen van. Als Feyenoord serieus richting PSV en Ajax wilt kruipen, zal het eerst een fatsoenlijke ``10`` moeten opstellen. Ajax heeft Ziyech, PSV heeft Pereiro en Feyenoord heeft Jens Toornstra………...
 
WillemHolder
 
0
27 augustus 2018 om 11:22
Wat denk je dat er gebeurd wanneer Jorgenson fit is? Toornstra gaat banken en van Persie komt op zijn plaats. Van Persie heeft meer techniek in zijn linker teen dan Ziyech en Pereiro bij elkaar. Toornstra zou de ideale vervanger van Vilhena zijn denk ik. Box to box en de vuile meters maken voor van Persie en af en toe opduiken in de 16 van de tegenstander om te scoren. Scoren kan hij wel. Ik zie in hem een Davy Klassen, maar dan iets minder en minder dynamisch.