Ajax kijkt naast Wijndal naar back met CL-ervaring
Woensdag, 1 juni 2022 om 17:30

Manchester United heeft naast N’Golo Kante ook interesse in ploeggenoot Mason Mount, die in beeld komt bij manager Erik ten Hag door het vertrek van Paul Pogba. De ex-speler van Vitesse heeft nog een contract voor twee seizoenen bij Chelsea. (The Sun)

Nu Sadio Mané in de nadrukkelijke belangstelling staat van Bayern München, is Martin Terrier bij Liverpool op de radar verschenen als mogelijke vervanger. Ook Tottenham Hotspur is geïnteresseerd in de Franse vleugelaanvaller, die een contract heeft tot 2025. (Daily Mirror)

Ajax wil Adrien Truffert als nieuwe linksback presenteren. De twintigjarige linksback van Stade Rennes, die in Frankrijk nog drie jaar vastligt, moet de vervanger van Nicolás Tagliafico worden in Amsterdam. (RMC Sport)

Brentford wil de rechtsbackpositie deze zomer versterken met Rasmus Kristensen. Daarnaast lonkt bij Leeds United een hernieuwde samenwerking met Jesse Marsch, die de voormalig Ajacied nog kent van hun gezamenlijke periode bij RB Salzburg. (The Sun)

Zowel Manchester United als Arsenal heeft Fabián Ruiz op de korrel. De Spaanse middenvelder kende een goed seizoen en staat nog een jaar onder contract bij Napoli, dat minimaal tachtig miljoen euro hoopt over te houden aan een eventuele transfer. (Foot Mercato)

Brighton & Hove Albion meldt zich in de strijd om Martin Braithwaite. De Deense spits is na de komst van de nodige aanvallers gedaald in de pikorde bij Barcelona, dat de aanvaller ook kan verkopen aan Valencia of Celta de Vigo. (Mundo Deportivo)

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
2
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
9
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
10
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
15
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
HakimZiyach22
 
15
1 juni 2022 om 17:37
Wijndal, Caio en nu Truffert, daar word ik wel blij van. Hopelijk wordt een van deze drie het. Maar het segment waar ze nu naar kijken is echt meer dan prima.
 
Rochester
 
11
1 juni 2022 om 17:46
Heb dat waarschijnlijk gemist, maar Caio? Dan bedoel je die linksback van AS Monaco neem ik aan? Dat zou echt een fantastische aanwinst voor Ajax zijn maar onhaalbaar. Pas 24-jaar, vaste basisspeler bij AS Monaco (al zijn gehele periode bij Monaco tot dusver) en behoort tot een van de betere/beste backs van de Ligue 1 en heeft nog een contract voor 3 seizoenen bij Monaco. Die is echt onhaalbaar zoals ik al schreef, zal met gemak 30 miljoen moet kosten en zal mij niets verbazen als hij een bedrag van 40 tot 50 miljoen op zal leveren.
 
HakimZiyach22
 
18
1 juni 2022 om 17:51
Ja die bedoel ik. Ajax heeft 15 miljoen geboden maar dat was niet genoeg. Inderdaad een bruggetje te ver. Maar dat ze de basisspelers van Monaco en Rennes op de korrel hebben getuigt in ieder geval van ambitie. En niet een halve basisspeler van Bremen.
 
pascal96
 
5
1 juni 2022 om 18:23
Hoe weet je dit van dat bod? Ik hou verschillende nieuwssites in de gaten maar heb hier nog niks over gelezen?
 
Janta
 
2
1 juni 2022 om 18:45
Het zijn allemaal maar geruchten en ben bang dat de naam Ajax bij heel veel spelers gelinkt gaat worden. Zaakwaarnemers hebben daar ook alle belang bij.
 
Soccerfan_1
 
0
1 juni 2022 om 19:04
@pascal96.....omdat het ook niet waar is. Zoals zowat alles wat er nu geschreven wordt.
 
4Ever4Ajax
 
6
1 juni 2022 om 18:15
@hakimziyach22: Ik zie liever Truffert komen dan Wijndal. Heb afgelopen seizoen niet veel van Rennes gezien, maar hij houdt zich prima staande in de Ligue 1. Is wel echt andere koek dan AZ. Caio lijkt mij onhaalbaar.
 
Daphim
 
19
1 juni 2022 om 17:40
Napoli hoopt minimaal 80 miljoen over te houden aan Fabian Ruiz met zijn 1-jarig contract.. Succes daarmee ??
 
RobTheGooner
 
4
1 juni 2022 om 18:17
Dit is gewoon een fout alle andere bronnen geven al sinds januari 30 miljoen aan omdat hij zijn contract niet meer wil verlengen
 
Daphim
 
0
1 juni 2022 om 22:35
Zelfs dat vind ik al vrij veel. Prima speler, maar geen premier league/UK tax. Ikzelf hoop op Tielemans en Auoar bij Arsenal, Lokonga wellicht verhuren binnen premier league en Xhaka, tja..
 
Rochester
 
2
1 juni 2022 om 17:43
Ken Truffert niet heel goed, maar weet wel dat hij het afgelopen seizoen en het seizoen daarvoor vaste basisspeler is geweest bij Stade Rennes. En ik denk dat hij ook wel prijzig zal zijn en sowieso minimaal 10 miljoen moet gaan kosten, en misschien zelfs 15 miljoen of zelfs richting de 20 miljoen. Maar dan haalt Ajax wel een prima back binnen, want heb veel positieve verhalen over hem gehoord. Is een moderne linksback die aanvallend goed is en verdedigend ook gewoon prima. Heeft ook veel potentie om een hele goede speler voor de toekomst te worden en als Ajax hem daadwerkelijk kan binnen halen, heb ik hem liever dan Wijndal. Overigens speelt Truffert voor de Franse-jeugdelftallen (speelt nu voor Frankrijk onder 21, waar hij tot nu toe 12 interlands voor heeft gespeeld sinds medio 2020) en weet niet of hij al een keus heeft gemaakt, maar hij kan ook voor België kiezen doordat hij in België (in Luik) is geboren.
 
burwatti
 
7
1 juni 2022 om 17:48
Zal Stade Rennes niet veel hoger in de boom gaan zitten dan 10 mil voor een jeugd international ? Die hebben ook een schat hemeltje rijke eigenaar rondlopen toch daar ?
 
HakimZiyach22
 
1
1 juni 2022 om 17:52
Hij heeft wel een degelijke concurrent met Meling. Die is ouder, maar speelt eigenlijk net zoveel sinds dit seizoen. Daardoor kun je niet de hoofdprijs verwachten. Maar als hij onder de 15 miljoen is zou ik gelijk toehappen.
 
Bongiorno
 
1
1 juni 2022 om 18:20
Rennes is gewoon vierde geworden in Frankrijk he, ze hebben dik verdient aan Camavinga en hebben geen enkele noodzaak te verkopen- zeker geen speler die alleen maar meer waard gaat worden.
 
bochherief
 
6
1 juni 2022 om 18:37
Waarom zou je voor ajax kiezen als je talent bent bij rennes. Nederlandse competitie is zwak, weinig uitstraling. Ajax is beetje bij beetje aan t afglijden, er is een nieuwe trainer gekomen die m.i. de prestaties van ten hag niet gaat evenaren. Ik zou als truffert zijnde mijn ogen richten op de topcompetities.
 
PauloDybala
 
1
2 juni 2022 om 10:01
Hoe kan je nou weer zeggen dat we aan het afglijden zijn, het nieuwe seizoen is nog niet eens begonnen... Puur op basis van verwachten dat we het minder gaan doen dit seizoen dus, wat een onzin.
 
alkatorian
 
2
2 juni 2022 om 16:10
Volgens mij zit de Nederlandse competitie juist aardig in de lift (6e plek inmiddels en Frankrijk ook in het vizier). Kan het beter? Absoluut! Maar als de 6e competitie van Europa (lees de wereld) al als "zwak" bestempeld wordt, dan zijn er wel heel veel zwakke competities wereldwijd (met de 150 bonden ofzo).
 
domburg
 
15
1 juni 2022 om 17:45
United denkt dat Mason Mount de eerste trein richting Manchester gaat nemen om te komen tekenen.....hoe naïef kan je zijn?
 
Heinazijn
 
0
1 juni 2022 om 17:51
Tja dat verwacht ik ook niet. Maar het is natuurlijk ook niet vreemd dat Man United geïnteresseerd is in een speler als Mason Mount. Mason Mount behoort nu al tot een van de beste middenvelders van de Premier League en heeft nog een enorme potentie. Ik verwacht niet dat Mason Mount ooit voor een andere Premier League club dan Chelsea gaat spelen. Eigenlijk verwacht ik dat Mount zijn hele carrière bij Chelsea zal spelen en dat hij uitgroeit toch een echte club legende.
 
NFFC
 
5
1 juni 2022 om 18:00
Mount is 180 cm lang, een belangrijke aanvulling op je post, Heinazijn.
 
N.Chelsea
 
2
1 juni 2022 om 18:01
Bericht van The Sun, ik zou het maar niet te serieus nemen. Staat volgens betrouwbare berichtgeving ook bovenaan het lijstje voor een contractverlenging nu de overname van Chelsea rond is.
 
Bongiorno
 
4
1 juni 2022 om 18:23
Heintje toch, Mount is niet zo'n bijzondere middenvelder hoor. 'Één van de beste middenvelders van de Premier League' is ook een moeizame uitspraak. Je kunt er zo tien opnoemen die eigenlijk beter zijn, inclusief twee bij Chelsea zelf (Kanté en Havertz). Mount heeft nog veel stappen te zetten.
 
London Calling
 
4
1 juni 2022 om 18:30
Ik weet niet of het zo simpel ligt. Ze zien in United hier nog steeds de record kampioen, een van de rijkste clubs ter wereld, en internationaal gezien de populairste Britse club die afhankelijk van het jaar en het onderzoek met Barca en Real de meeste fans heeft. Mount heeft na dit seizoen een aflopend contract, Chelsea heeft wel is waar een nieuwe eigenaar maar die zal niet zoals Abramovic jaarlijks 100 miljoen van zijn eigen geld in de club willen steken. Zo veel geld heeft hij niet. Sterker, ze zullen waarschijnlijk een flink bedrag hebben moeten lenen om Chelsea te kopen wat ze met de opbrengsten van Chelsea terug gaan betalen. Chelsea is al een paar basis spelers kwijt die transfervrij de deur uit zijn gelopen en Lukaku wil weg (en zal dat, gezien de financiele situatie bij een goed bod ook wel mogen). Dan is het niet heel gek als Mount bij een goed bod best die kant op wil
 
LondonIsBlue
 
1
1 juni 2022 om 21:17
@london calling Zou me eerst ergens even wat meer in verdiepen voordat je zulke uitspraken doet want er klopt helemaal niks van. Ten eerste krijgt Tuchel al 200m pond vrij voor deze zomer. Ten tweede is er bij de verkoop van Chelsea 2 miljard apart gelegd voor de club en ten derde is er door Abramovich in het contract opgesteld dat er de komende 10 jaar geen geld uit Chelsea gehaald kan worden dus er gaat helemaal niks vanuit de club worden terugbetaald. Buiten dat staat Tod er niet in zijn eentje voor dus ik verwacht dat we de komende jaren een aardig budget hebben. Dat Lukaku mag vertrekken heeft helemaal niks met een ‘financiële situatie’ te maken maar puur dat hij gewoon niet goed genoeg presteert.
 
London Calling
 
1
2 juni 2022 om 16:35
@londonisblue ik zou me als ik jou was misschien toch eens inlezen in de nieuwe eigenaren en wat die doen. Met name clearlake is een fonds met durfcapitalisten die zoeken naar rendementen 20, 30 of meer procent per jaar. Sowieso is het verhaal over de bedragen die ze op verschillende manieren al dan niet uit de club kunnen halen nergens bevestigd en staat het alleen in de sport media of kranten als de Sun maar niet in de financiele media die ook genoeg over deze deal hebben geschreven (forbes en bloomberg e.d.) of de officiele stukken die chelsea en de nieuwe eigenaren naar buiten hebben gebracht. Daarnaast is er al naar buiten gekomen dat de nieuwe eigenaren niet jaarlijks flinke bedragen in de club gaan stoppen. De lening van 1.5 miljard die chelsea bij abramovic had kwam door de tekorten die chelsea jaarlijks had. Die werden door uitgifte van nieuwe aandelen aan de holding waar chelsea onder viel aangezuiverd en die holding had de schuld van 1.5 miljard bij Abramovis (omdat hij door FFP niet direct geld in de club mocht pompen). Die 1.5 miljard is niet gelijkdelijk opgebouwd, maar just in de laatste 10-15 jaar van zijn 20 jarige bewind. Met andere woorden Chelsea kwam jaarlijks ongeveer 100-150 miljoen tekort die ze nu gaan missen. (kun je allemaal gewoon nalezen in de jaarverslagen van chelsea of de holding, en anders zijn er ook genoeg stukken op sportsites die aangeven waar die 1.5 miljard vandaan kwam). Het geld wat appart is gelegd is niet voor nieuwe aankopen, maar voor een nieuw stadion of verbouwing van het huidige. Het verbouwen van whiteheart lane kostte in euros ongeveer 1.3 miljard, met de gestegen bouwkosten en de ligging van Stamford bridge ga je dan voor een vergelijkbare verbouwing een heel eind richting die 2 miljard euro (1.7 miljard pond). Maar dus zelfs als de nieuwe eigenaren geen geld uit de club gaan halen, ze gaan in iedergeval geen extra geld (buiten het stadion) in de club storten en daarmee heeft Chelsea ten opzichte van de afgelopen jaren dus al een tekort van 100-150 miljoen per jaar op een omzet van ongeveer 500 miljoen.
 
WeAreAnfield
 
2
1 juni 2022 om 17:45
Ik ken die hele Martin terrier niet, maar voorzover ik zie heeft die nu pas een echt goed seizoen met 21 goals. Lijkt me niet de kwaliteit waar Liverpool op moeten azen, tenzij hij een rol als die van origi zal gaan vervullen?
 
pietkwzbvb
 
1
1 juni 2022 om 17:48
De verhalen zijn positief met de namen die nu worden genoemd met wijndal,caio en truffert nu kost caio denk het duurste maar opzich zijn het alledrie goede backs.
 
Bongiorno
 
4
1 juni 2022 om 18:24
Schreef je nou serieus dat iemand 'het duurste kost'? Meet hij ook het langst?
 
pietkwzbvb
 
0
1 juni 2022 om 18:55
Transfersom is het hoogste bij caio
 
pinko
 
0
1 juni 2022 om 20:20
En in Amsterdam bleef het ijzig stil. Vanaf 1 juli meer nieuws;-)
 
FikretÇelik
 
0
1 juni 2022 om 20:51
United wordt nu wel met elk speler in verband gebracht waarvan het bij de helft van de geruchten al duidelijk is dat het onzin is. Kante en Frenkie op het lijstje van Ten Hag is begrijpelijk, maar om dan meteen alle waardevolle middenvelders van transfermarkt.nl in de geruchtenmodel te gooien is een beetje onzin. Een Mount of een Foden, De Bruyne, Pedri, Kimmich gaan hem echt niet worden.
 
F-18/TACP
 
0
2 juni 2022 om 15:17
Niet dat het iets zegt maar ik heb nog nooit van Truffert gehoord, maar als ik zo naar iedereens reactie kijk heeft deze jongen serieus potentie. Dus het is bemoedigend om te horen na het vertrek van Ovemars dat er nog steeds naar de juiste kwaliteit gekeken wordt.