Donny van de Beek mag niet terugkeren naar Ajax
Zondag, 2 mei 2021 om 13:45

Souleyman Doumbia kan vanaf komend seizoen in de Premier League terecht. Onder meer Southampton heeft meer dan gemiddelde interesse in de linksback, die nog een contract voor twee jaar met het Franse Angers heeft. (Le 10 Sport)

Liverpool en AC Milan hebben met het management van Dusan Vlahovic gesproken. Fiorentina verlangt minimaal veertig miljoen euro voor de spits, die dit seizoen zeventien keer scoorde en interesse heeft in een vertrek uit Florence. (Sky Italia)

Ajax ziet Donny van de Beek graag op huurbasis terugkeren. Manchester United ziet echter toekomst in de middenvelder en weigert mee te werken aan een vertrek, zo heeft de directie laten weten aan geïnteresseerde clubs. (The Sun)

Sander Berge kan in de Premier League actief blijven. De middenvelder annex Noors international van het gedegradeerde Sheffield United geniet interesse van Aston Villa, Liverpool en Tottenham Hotspur. (Diverse Engelse media)

Manchester United gaat deze maand in gesprek met Paul Pogba over een nieuw contract. De middenvelder kan voor vier jaar bijtekenen en de bestbetaalde speler worden met een weekloon van circa 460.000 euro. (Daily Mirror)

Arsenal dicht zichzelf een goede kans toe op de komst van Yves Bissouma. De alom begeerde middenvelder van Brighton & Hove Albion heeft een prijskaartje om zijn nek hangen van omgerekend ongeveer 34 miljoen euro. (Daily Star)

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
ElTwanVitesse
 
13
2 mei 2021 om 13:52
Waarom Pogba je best betaalde speler maken? Dat moet echt Bruno worden in mijn ogen maar goed.
 
mansje82
 
5
2 mei 2021 om 14:35
Pogba heeft nog maar 1 jaar contract. Bruno zit er pas 1,5 jaar.
 
siepie
 
3
3 mei 2021 om 11:33
En heeft in die 1,5 jaar al meer laten zien dan Pogba in al die jaren bij elkaar. Als club moet je belonen naar prestatie, wil je een hecht team behouden.
 
Chelsea///
 
12
2 mei 2021 om 16:38
460 000 per week voor Pogba, gekker moet het toch niet worden.
 
arsenal890
 
9
2 mei 2021 om 13:52
Bissouma lijkt mij een prima aankoop voor naast partey. Dan kunnen Xkaka en Elneny/Guendouzi (als die weinig oplevert) als back ups fungeren. Met het verkoop van een aantal middenvelders lijkt mij die 34 miljoen prima te betalen.
 
PaztPak
 
5
2 mei 2021 om 13:58
Willock en Ainsley denk ik verstandig om te verkopen, wat denk je?
 
arsenal890
 
2
2 mei 2021 om 14:02
Absoluut. Willock, AMN en eigenlijk ook Nketiah zijn alle 3 jonge Engelse spelers en kunnen samen misschien wel zo’n 80 miljoen opleveren. Meteen doen zou ik zeggen.
 
BBL98
 
3
2 mei 2021 om 15:35
Zo veel ja? Klinkt mij wel als heel hoog gegrepen, of ik onderschat de Engelse tax nog altijd. Ik zou eerder zeggen 2x 20 mln en 10 mln, dus 50 mln. Net als dat ik Abraham echt niet zoveel op zie brengen als de bedragen die er soms genoemd worden.
 
arsenal890
 
1
3 mei 2021 om 09:12
Grapje zeker? Willock en AMN doen het erg goed en worden beide gelinkt aan een transfer voor zo’n 25 miljoen. Met wat geluk kun je dat nog iets verhogen. Nketiah heeft goede cijfers bij jong Engeland en kan ook zo’n bedrag opleveren.
 
BBL98
 
0
4 mei 2021 om 10:10
@arsenal890, nee zeker geen grapje eigenlijk. Maar Engelse tax doet ook een hoop natuurlijk. Kijk naar Rhian Brewster met zijn 26 miljoen, een speler die niet meer dan 10 had mogen kosten eigenlijk. Ik blijf vinden dat 50 miljoen voor die drie prima zou zijn, maar dit zo in het achterhoofd houdende kan ik me voorstellen dat je bij die 80 komt.
 
Deem.
 
17
2 mei 2021 om 13:53
Je kon bij dat gerucht over Donny gewoon al raden welke krant het weer was. Slaat weer nergens op.
 
Soccerfan_1
 
18
2 mei 2021 om 13:57
Ajax ziet hem helemaal niet graag terugkeren. Man man we hebben Kudus en Klaassen. Alsof je dan nog iemand voor die positie wil hebben.
 
Selassi 020
 
4
2 mei 2021 om 14:09
@soccerfan Ik ben een fan van Kudus maar ik zou dan Alvarez een positie terugschuiven en gewoon weer lekker met Dvdb op 6 gaan ballen, of klaassen op 6, maakt eig dan geen moer meer uit, met die drie Gravenberch-klaassen-DvdB heb je zo gigantisch veel loopvermogen en drive dat iedereen continu het gat kan opvangen, zeker als Gravenberch positioneel nog zijn stappen gaat zetten. Eeen seizoen terug had ook niemand meer zin in Klaassen, een afgedankte versie van Dvdb, maar zodra hij terug kwam liet hij weer even zien waarom hij hoe dan ook ondenkbaar is in de basiself van ajax. Hetzelfde zou natuurlijk gelden voor Dvdb die in mijn ogen beter dan Davy is, en dat zonder Davy te kort te doen want die is ook fantastisch.
 
BBL98
 
5
2 mei 2021 om 15:46
Ik snap aan de ene kant je punt wel, maar aan de andere kant was ik na Donny zijn laatste seizoen van mening dat ze hem zo snel mogelijk van de hand moesten doen, want dat werd er echt niet beter op. En wat heb je eraan om die jongen te gaan huren als je nu al Klaassen en Kudus voor op 10 hebt? Al helemaal omdat het juist een stuk stabieler is sinds Alvarez op het middenveld staat, dus die moet je naar mijn mening niet naar de verdediging gaan halen, al helemaal omdat die op deze manier juist prima staat. Ik verwacht ook niet dat dit iets serieus is. En ik vind Donny niet een duidelijke verbetering op die twee. Daarnaast wordt Alvarez ook voetballend steeds wat beter.
 
magikhetwete
 
23
2 mei 2021 om 13:59
Ik hoop dat Donny niet terugkeert. Supergoede speler, maar niet nodig in dit Ajax. We hebben niets aan mensen die een bal kunnen ontvangen en in het net rammen zolang er niemand is die de bal past naar die mensen. Ik zie graag een middenvelder komen die gedurfde passjes kan geven en een versnelling kan inbrengen door die bal te geven en dat is helaas niet Donny.
 
Selassi 020
 
7
2 mei 2021 om 14:02
@magikwete Pardon? Donny was juist de gene die altijd het spel versnelde met zijn looplijnen en altijd zoeken naar de kaats voorwaarts. Dat is echt de grootste onzin. Je zou kunnen zeggen dat we op dit moment wel een type Ziyech missen, maar die speelde sowieso niet op het middenveld onder Eth, we speelde dat seizoen toch gewoon met Schone de jong en Vd Beek? Wie is dan die middenvelder wél die de gedurfde passjes gaf? Schone en De jong echt niet meer dan vd Beek hoor. Weet niet waar je dat vandaan haalt.
 
magikhetwete
 
9
2 mei 2021 om 14:22
Ik hoef geen van de Beek te zien, jij wel. Donny 'versnelde' het spel met zijn looplijnen, had briljante overstapjes en verscheen vaak voor de keeper. Prachtig, als we dat nodig zouden hebben. Ik wil iemand die iets met een bal kan, niet iemand die iets zonder bal kan. Alvarez is een blok, Klaassen doet hetzelfde als vd Beek, Gravenberch is supertalentvol maar nog erg jong. Bij Ajax is er niemand die dribbelt, een man uitspeelt en een bal kan passen. De pass van Schuurs op Brobbey vs AS Roma was briljant, maar dat hebben we vanuit het middenveld ook nodig. Vd Beek voegt op dit moment niets toe aan Ajax. Om te antwoorden op jouw vraag, de Jong speelde een man uit, dribbelde in, versnelde het spel en gaf een pass (over 5 meter weliswaar) waarmee het spel vooruit ging. Schone kon ook die pass geven en vd Beek kon die ballen ontvangen of overstapjes doen, dat werkte. Nu hebben we geen Schone en geen de Jong, maar ik zou wel een echte spelverdeler willen. Iemand die de bal overal neer kan leggen, iemand uit kan spelen en een man meer situatie kan creëren. Vd Vaart kon dat, Sneijder kon dat en Ziyech kon dat.
 
Selassi 020
 
1
2 mei 2021 om 15:11
Kudus gaat dat op termiijn wellicht ook wel kunnen. Maar desalniettemin zou ik dvdb altijd welkom heten, en als dat ten koste zou gaan van bepaalde talenten dan is dat maar zo, Dvdb zijn potentie ligt namelijk tegen de absolute top aan dus als je zo`n speler in de bloei van zijn carriere kan behouden moet je dat altijd willen. Daarbij vind ik dat Klaasen op 6 die rol van spelverdeler redelijk goed invult zo heeft hij ook lang gespeeld in duitsland. Dvdb zou dan meer zijn aanvallende lijnen lopen en klaassen op 6. Ik denk dat dat middenveld eerlijk gezegd fantastisch zou kunnen werken, dvdb is een stuk technischer dan men vaak doet vermoeden. Jij laat het nu bijna klinken alsof hij alleen maar zonder bal nuttig is, maar hij is juist misschien wel de middenvelder met de meeste lange ballen en steekpasses, kan echt zijn mannetje wel voorbij spelen (niet zoals frenkie 5 man maar dat is ook wel een unicum) en heeft een redelijk goede pass. Hij durft het vooral en heeft de visie
 
Selassi 020
 
2
2 mei 2021 om 14:00
Ik hoop dat een arsenal of in ieder geval voetballende ploeg met aanvallende intenties; hem nog een kans wilt geven. Bij manchester united zie ik het gewoon niet gebeuren, zijn medespelers hebben geen oog voor hem, hij lijkt zijn zelfvertrouwen en bravoure kwijt te zijn en hij wilt nu te graag zijn positieve stempel drukken waardoor het er juist alleen nog maar meer onbeholpen uit ziet. Of nog een seizoen op de bank bij Man U en dan hopelijk weer terug op het nest waar hij hoort. Zou toch mooi zijn, a la blind maar dan wat sneller ^^
 
Rochester
 
8
2 mei 2021 om 14:13
Ajax heeft er ook niets aan om van de Beek terug te halen en al helemaal niet op huurbasis. Op de 10-positie heeft Ajax Klaassen al rondlopen die het gewoon erg goed doet en zeer belangrijk is en daarachter heb je Kudus en Ünüvar rondlopen die ook op de 10-positie kunnen spelen. Die vullen het weliswaar anders in dan Klaassen en van de Beek, aangezien Kudus en Ünüvar meer technische spelers zijn en Klaassen en van de Beek lopers zijn met net wat meer scorend vermogen maar van de Beek kan ook controlerend spelen en daar is hij ook niet nodig. Aangezien Ajax ook Gravenberch, Álvarez, Martinez (kan er eventueel spelen), Blind (kan er eventueel spelen), Mazraoui (kan er eventueel spelen) en Taylor (hoop dat hij nu in de laatste paar wedstrijden kansen krijgt, heeft zeker potentie) heeft rondlopen als opties voor het middenveld. Overmars gaf een paar weken geleden aan dat Ajax 50 miljoen moet binnenhalen om quitte te spelen en Ajax krijgt dus al rond de 40 miljoen voor de deelname aan de CL van volgend seizoen en ik weet niet of Overmars dat al eventueel mee heeft gerekend, maar Ajax krijgt in de aankomende maanden ook de transfersommen van Lang (6 miljoen), Botman (9 miljoen) en Marin (zo'n 10 miljoen) binnen en dat is dus al 25 miljoen aan transferinkomsten. Verder zie ik Tagliafico (kan schijnbaar vertrekken voor zo'n 15 tot 20 miljoen) en Neres (ondanks dat hij niet echt in vorm is dit seizoen, denk dat het voor hem ook gewoon tijd is voor een nieuwe stap, misschien zo'n 25 miljoen) ook wel vertrekken en ondanks dat Onana geschorst is, sluit ik niet uit dat Ajax ook hem kan verkopen (weliswaar voor een heel stuk minder) en met deze drie spelers zit je al makkelijk over de 50 miljoen heen want ik verwacht dat ook Onana waarschijnlijk zo'n 10 tot 15 miljoen zal opleveren. Dan moet Ajax alleen nog (verhuurde) spelers als Idrissi (gehuurd, terugsturen naar Sevilla), Ekkelenkamp, Labyad, Kotarski, Eiting, Jensen (verhuurd aan FC Nordsjealland, misschien in een deal betrekken met Sulemana?), Danilo en Magallán verkopen en met deze spelers haal je denk ik zo'n 20 tot 25 miljoen op en spelers als Scherpen en Pierie (wordt waarschijnlijk weer verhuurd aan Twente) zou ik verhuren. In mijn ogen moet Ajax dan een nieuwe keeper (ja, ook nu Pasveer is aangetrokken), een linksback, twee vleugelaanvallers (zeker indien Neres echt vertrekt) en een diepe spits aantrekken (want Traoré is echt niet goed genoeg, ook niet als 2de spits). Denk dan aan Hugo Souza als keeper (van Flamengo), van Aanholt als linksback (van Crystal Palace, transfervrij binnenkort), Sulemana (misschien dus in een ruildeal met Jensen, die het daar prima doet) en dan nog een vleugelaanvaller en een diepe spits. En waarschijnlijk krijg ik veel reacties over mij heen over dat van Aanholt niks voor Ajax is, te oud is, geen restwaarde meer zal hebben en dat soort dingen. Maar backs zijn gewoon moeilijk te vinden en van Aanholt is Nederlands, heeft veel ervaring opgebouwd in de Premier League, is Nederlands, zal voor Ajax in de Eredivisie gewoon goed zijn en denk dat hij Europees ook wel zijn waarde zal hebben en vanwege corona en ondanks de inkomsten verwacht ik desondanks niet dat Ajax echt hele extreme uitgaven zal doen buiten eventueel Hugo Souza en Sulemana. Op het middenveld zou ik afhankelijk van de tegenstander regelmatig rouleren tussen Gravenberch, Blind en Álvarez, die ook gewoon een basisplaats verdiend na wat hij de afgelopen maanden heeft laten zien maar er is gewoon veel concurrentie.
 
BBL98
 
0
2 mei 2021 om 17:20
Helemaal met je eens. Ik zou ook 10/12 miljoen neerleggen voor Sulemana en dan Neres verkopen. Omdat Idrissi weer vertrekt zal er dan nog een tweede vleugelspeler bij moeten, maar wie? Wat voor opties zou jij aan denken? Is Collado (van Barca) niks voor Ajax? Vind ik een uitstekende speler en lijkt er niet op dat hij echt uitzicht heeft op speeltijd bij Barca. Ik zou inderdaad ook gewoon Van Aanholt proberen te halen, en dan hopen dat Salah-Edinne zich daarachter op kan werpen tot toekomstige nieuwe linksback (hopen dat hij zich goed terug kan knokken na zijn blessure). En wie zou jij dan aan denken als tweede spits? Persoonlijk zou ik Traore er nog bij houden en dan hopen dat hij of Sontje Hansen zich goed kan ontwikkelen. Anders blijf je maar kopen en daar is ook niet veel ruimte voor. Persoonlijk denk ik ook dat ze het met deze keepers gaan doen komend jaar, hoewel ik ook wel wat zie in Hugo Souza of Okoye van Sparta. Welke spits zou jij eventueel aan denken? Qua Nederlanders houdt de keus in ieder geval niet over.
 
mitchajax020
 
1
2 mei 2021 om 14:20
Ze zien toekomst MU in donny?? Moeten ze hem wel laten spelen nu kwijnt hij weg daar
 
Haan75
 
1
2 mei 2021 om 17:47
Pogba mooi verkopen voor 100+ mil. want ze hebben donny erachter en die is niet heel veel minder. Pogba is 1 van de meest overschatte spelers in de pl en kost kapitalen aan salaris.
 
Japie_Krekel
 
2
2 mei 2021 om 19:13
Mee eens. Pogba is twee klassen beter als Vd Beek
 
BaerBeerenbrood046
 
1
2 mei 2021 om 19:49
Dat zou hij nooit willen doen, met hangende pootjes terugkeren naar A'dam. Dat is toegeven dat hij niet geschikt is voor Manu. Oke, het is geen publiek geheim...we weten allemaal wel dat hij dat ook absoluut niet is,maar toch. Maar misschien kan hij terecht bij een tweede divisie club in Engeland? Ze zeggen dat ze er vertrouwen in hebben dat hij toch wel ooit zal slagen, maar die woorden zijn niet van de trainer. Hij moet gewoon zijn zakken vullen op de bank...is toch niks mis mee? (Sarcastisch bedoeld)