Griezmann kan door 'shock move' naar Premier League
Donderdag, 2 juli 2020 om 09:00

Chelsea dacht aan een bedrag van omgerekend vijftig miljoen euro voor Declan Rice, maar dat blijkt veel te weinig. West Ham United wil omgerekend minstens 77 miljoen euro ontvangen voor de middenvelder. (Evening Standard)

Marcos Rojo keert terug bij Manchester United. De verdediger werd sinds januari verhuurd aan Estudiantes en zijn contract op Old Trafford loopt nog een jaar door, al is een zomerse transfer plausibel. (TyC Sports)

Arsenal overweegt een 'shock move' te maken voor Barcelona-aanvaller Antoine Griezmann. Manager Mikel Arteta wil Pierre-Emerick Aubameyang of Matteo Guendouzi betrekken in de deal om de Franse aanvaller naar Londen te halen. (The Sun)

Napoli ziet in Gaetano Letizia een relatief goedkope optie om de verdediging te versterken. Bovendien overweegt de club zich te melden voor zijn ploeggenoot Luca Caldirola bij Benevento. (Corriere dello Sport)

In de zoektocht naar een verdedigende versterking is Manchester City uitgekomen bij Bayern München. Manager Josep Guardiola wil David Alaba naar het Etihad Stadium halen. (The Guardian)

Serge Aurier komt onder manager José Mourinho regelmatig aan spelen toe, maar zou desondanks open staan voor een vertrek bij Tottenham Hotspur. AS Monaco zou de verdediger graag terug naar de Ligue 1 willen halen. (Sky Sports)

Meer nieuws
   
11:24
11:24
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
0
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
6
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
16
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
cesc4ars
 
9
2 juli 2020 om 09:10
Laat Arsenal eerst maar eens alle zeilen bijzetten om Aubameyang te behouden. Zijn vertrek zal een Van Persie achtig keerpunt zijn waarvan ik betwijfel of ze erbovenop komen. Griezmann komt natuurlijk niet. PSG zal altijd voor ons in de rij staan. Als Arsenal iemand als Ben Yedder kan krijgen mogen ze in hun handjes knijpen, maar ik reken alweer met Weghorst.
 
jajaja007
 
13
2 juli 2020 om 09:11
Ja verstandig Arteta, de topscorer van de Premier league wat tevens met afstand je beste speler is, inruilen voor een speler die compleet uit vorm is. Laat dan die guendouzi maar vertrekken en geeef geld bij om Griezmann te halen
 
nederland79
 
22
2 juli 2020 om 09:20
Als Auba zelf nou weg wil en daardoor straks transfervrij weg loopt, dan moet je wat
 
29er
 
2
2 juli 2020 om 09:38
Je kan hem moeilijk tegen zijn zin bij de club houden, daar wordt hij niet beter van. Je hebt aan hem ook een slechte als hij zijn zinnen op een transfer heeft gezet (al scoorde hij nog wel gewoon bij Dortmund toen hij een transfer forceerde).
 
Jackieboy10
 
2
2 juli 2020 om 09:51
Tja, in welke zin 29er? Zoals je zelf zegt, bij Dortmund scoorde hij er alsnog op los. En ook nu bij Arsenal zie je niet in de prestaties van Auba terug dat hij eventueel weg wil. Ik heb dan liever dat we hem gratis de deur uit laten lopen om heel eerlijk te zijn. Hij scoort ook volgend seizoen ''gewoon'' weer 20+ competitiegoals en dat is iets dat Arsenal echt nodig heeft!
 
real8madrid
 
1
2 juli 2020 om 11:08
Mensen doen alsof arteta een keuze heeft. Wat zou jij doen in zijn situatie? Auba uit zijn contract laten lopen? Nee dat is verstandig
 
jajaja007
 
6
2 juli 2020 om 11:15
Ja, liever dan Griezmann met een dik salaris die misschien wel niks presteert.
 
real8madrid
 
0
2 juli 2020 om 13:26
Het is niet of Griezmann of Auba he... Je kan hem ook gewoon verkopen en iemand anders dan griezmann halen. Je geeft in je eerste reactie ook duidelijk aan dat het aantrekken van Grizzi niet jouw probleem is (want voor Guendouzi is het wel prima) je zeurt over Auba. Nou big whoop veel anders zit er niet op hoor. Enkel de beste en rijkste clubs kunnen een speler aan hun contract houden en 40-60 miljoen mislopen daardoor, Arsenal is absoluut niet in die positie
 
Jackieboy10
 
0
2 juli 2020 om 13:31
Tja dat ligt er wel aan he real8madrid. Uiteindelijk kan Arsenal dat nog steeds wel doen. Eigenlijk hebben ze het met Alexis en Özil er toen ook op aan laten komen, want beiden hadden toen nog maar 6 maanden een contract. Die zijn ook hun laatste jaar in gegaan zonder dat zij daarvoor verkocht werden. Dat kan je met Auba ook doen. Uiteindelijk is het gewoon een rekensom in mijn optiek. Auba zorgt voor 20+ goals in de competitie. Je kunt een x bedrag voor hem vangen nog. Wat zijn die goals je waard qua ranglijst op de positie en wat kost het om een soortgelijk aantal goals terug te kopen? Dan valt in mijn optiek die rekensom uit in het voordeel van Auba behouden, ondanks dat hij dan gratis de deur uitloopt.
 
real8madrid
 
2
2 juli 2020 om 13:39
Auba scoort er 20 volgend seizoen en je eindigt weer 8e ofzo. Is het dan niet beter om een iets mindere speler te halen van zijn transfersom die zich nog kan ontwikkelen in de toekomst en 10e te eindigen maar tenminste een spits te hebben de komende jaren.
 
Jackieboy10
 
0
2 juli 2020 om 18:15
Dat kan inderdaad. Anderzijds, wat krijg je aan geld voor Auba, gezien zijn contract en leeftijd? Wat haal je daar voor terug qua talentvolle spits bijvoorbeeld? De kans is groot dat je dan geld moet bijleggen. En dat is het hem nou juist in mijn optiek. Arsenal moet ook verdedigende versterkingen en het middenveld. Als je daar voor gaat nu en Auba houdt, dan maak je enerzijds volgend jaar iets meer kans op een goede eindklassering en anderzijds hoef je volgend jaar dan als Auba weg gaat je transferbudget alleen maar te gebruiken voor een nieuwe spits (of voornamelijk). Want waarom zouden we volgend seizoen geen nieuwe spits kunnen halen die zich moet ontwikkelen? Want dan zitten we toch al in de lagere prijscategorie te kijken. En dan heb je juist de kans dat er een iets stabieler team achter die spits staat die zich nog moet ontwikkelen. Vandaar mijn punt. Een verkoop van Auba levert in mijn optiek gewoonweg te weinig op.
 
lucas1234
 
4
2 juli 2020 om 09:17
Ik zou Griezman zou zo inruilen voor Aubameyang. Dat is ten minste een speler met diepgang wat Barcelona nu nog mist. Griezman is een geweldige voetballer, maar hij heeft een vrije rol nodig als 10 of (valse) 9, en op die rol loopt nu Messi al rond, die gewoon veel beter is. Ik denk wel dat het een speler is die Arsenal echt verder zou kunnen helpen, die hebben met Pepe en Saka buitenspelers met veel diepgang, Griezman kan daar tussen als een soort valse 9 spelen. Een beetje zoals Firmino het invult bij Liverpool.
 
Jackieboy10
 
3
2 juli 2020 om 09:46
Toch betwijfel ik dat een beetje lucas1234. Het gerucht is sowieso van The Sun, dus absoluut trash. Maar dat erbuiten gelaten, twijfel ik toch hoe goed het zal uitpakken. In mijn optiek is Arsenal degene die bij een dergelijke deal er slechter uitkomt.. Griezmann is goed hoor, daar niet van, maar hij is geen echte goalscorer. En dat geef je wel op als je Aubameyang laat gaan. Ik snap wat je bedoelt met de vergelijking met Firmino, alleen denk ik dat het bij Arsenal niet op dezelfde manier gaat werken. Dit omdat bij jullie Salah en Mané echt veel goals maken, terwijl Pépé en met name Saka dat (nog) niet doen bij Arsenal. Zoiets werkt alleen als je buitenspelers dan ook echte goalgetters zijn. Dit had bijvoorbeeld kunnen werken toen Alexis nog bij ons speelde, want hij was zo'n speler. Dan zou ik liever bijvoorbeeld Griezmann op 10 zien, achter Aubameyang, om eerlijk te zijn.
 
lucas1234
 
3
2 juli 2020 om 10:03
Heb je zeker een punt, buiten dat de Sun uiterst onbetrouwbaar is. Lijken het momenteel inderdaad geen doelpuntenmachines (al scoorde Pepe er vorig jaar in Frankrijk wel op los). Maar dat waren Salah en Mane ook nog niet in het begin. Mane scoorde zijn eerste 4 jaar in Engelang gemiddeld 10 goals per seizoen, en Salah begon pas een beetje met scoren bij Roma, maar die 30 goals in zijn eerste Liverpool seizoen was ook iets wat hij nog nooit had laten zien. Het zit ook een beetje in hoe ze bediend worden en hoeveel vertrouwen ze hebben. Dus wellicht kunnen Saka en Pepe het ook in de juiste formatie. Al is het niets meer dan koffiedik kijken. Ik denk wel dat Griezmann beter tot zijn recht zou komen bij Arsenal dan dat die nu doet bij Barca.
 
gunners4life
 
2
2 juli 2020 om 10:10
We missen ook echt een type Cazorla. Je zag wat het een ploeg doet als Ceballos doet wat hij moet doen, ondanks dat het tegen Norwich was. Ik zie liever Auba in de punt, Saka op links en Pepe op rechts en dan een uitmuntende nummer 10 (buiten de defensieve versterkingen) Dan gaat Pepe ook meer renderen, ook al vind ik dat hij het niet slecht doet. Een beetje vertrouwen in de ploeg gaat wonderen doen
 
Pimmes
 
2
2 juli 2020 om 10:59
Vergeet Martinelli niet.
 
Jackieboy10
 
0
2 juli 2020 om 13:25
@gunners4life. Absoluut waar. Ik zeg ook al tijden dat het niet gek is dat onze neerwaartse spiraal (en opvallend ook die van Özil) deels samenhangt met het uitvallen/vertrek van Cazorla. Voor het spel dat Arsenal wil spelen is zo'n middenvelder echt essentieel. En hoe goed Xhaka ook speelt nu onder Arteta, hij is daarin gewoon echt een ander type speler en niet snel genoeg voor het spel dat wij willen spelen. Ceballos is uiteindelijk ook niet zo'n type speler, omdat hij veel meer een dribbelaar is. Tegen Norwich liet hij dan wel sneller de bal rondgaan, maar dat komt denk ik ook doordat zij als tegenstander slechter zijn waardoor hij de tijd heeft om de bal te passen. Tegen andere tegenstanders zijn die opties er minder lang, terwijl Ceballos wel die tijd nodig heeft om het te zien. Dus draait hij zich vast. Vandaar. Ik zie ook sowieso liever Auba in de punt hoor. Het is te zot voor woorden dat hij naar links wordt verdreven voor spelers die nauwelijks doelpunten maken en niet eens echt beter zijn in het link-up play/hold-up play (nketiah en Lacazette). Maar nog even wat betreft Cazorla; daarom vind ik bijvoorbeeld Tielemans een speler die Arsenal echt had kunnen gebruiken (überhaupt het duo Ndidi - Tielemans overigens), omdat hij wel snel is in het doorspelen van de bal en het onder druk uit voetballen.
 
Jackieboy10
 
0
2 juli 2020 om 13:27
@lucas1234. Daar heb je zeker gelijk in. Het heeft inderdaad ook grotendeels met vertrouwen te maken. Toch is de stap voor bijvoorbeeld een Pépé groter dan die voor Mané (en in mindere mate Salah) was, omdat Mané al wel gewend was aan de PL. Maar het is zeker een interessante optie zoals jij hem benoemt. Al denk ik niet dat het realistisch is, gezien zijn transfersom en salaris. Arsenal zal toch meer op zoek moeten gaan naar de ''hidden gems'' in mijn optiek. Dat gekoppeld aan spelers waarvan grotere clubs toch nog twijfelen of ze wel goed genoeg zijn en eigen jeugd. Dat lijkt mij de beste (en eigenlijk enige) strategie waarmee Arsenal de weg omhoog weer kan vinden.
 
El_Guaje7
 
3
2 juli 2020 om 09:18
Arsenal zit met het Ozil probleem die circa 400 duizend per week verdient, het lijkt me niet dat ze daar nog eens 500 duizend per week voor Griezmann kunnen betalen. Ook is Griezmann een kaliber speler die in de Champions League moet spelen. Als hij vertrekt zie ik hem eerder naar PSG, Juve of City gaan. Waarbij PSG het meest logisch zou lijken.
 
laurens92
 
0
2 juli 2020 om 09:33
Pardon verdient Griezman een half miljoen per week? Wat een bedrag voor iemand voor wie eigenlijk geen ruimte is in het team.
 
Jackieboy10
 
1
2 juli 2020 om 09:49
Verdient Griezmann werkelijk 500 duizend per week!!? Wat een idioterie. Sowieso is dit hele gerucht complete onzin natuurlijk, aangezien het van The Sun komt. Uiteindelijk zijn zowel Griezmann als Aubameyang spelers van het kaliber dat in de Champions League moeten spelen in mijn optiek. Maar uiteindelijk zou een ruil als deze in mijn optiek beter zijn voor jullie dan voor ons. Griezmann is een klasse speler, maar geen topscorer zoals Aubameyang dat is. En laat dat nou net zijn wat Arsenal wel nodig heeft, omdat buiten Aubameyang er weinig spelers zijn die veel scoren.
 
MenosQueUnClub
 
0
2 juli 2020 om 11:26
Messi 70 mil, griezmann,40 mil suarez 30 mil dembele coutinho en frenkie 20 mil. Wrm denk je dat ter stegen niet wil verlengen? Die wil ook zo veel en gelijk heeft ie. Is een van de belangrijkste in dit elftal
 
El_Guaje7
 
2
2 juli 2020 om 13:09
De omzet van Barcelona ligt ook bijna 2x zo hoog als die van Arsenal. Moet je ook wel mee wegen he. Al ligt het salarishuis van Barcelona wel absurd hoog.
 
Jackieboy10
 
0
2 juli 2020 om 13:21
Zeker waar. Al is Özil wel de absolute grootverdiener bij ons natuurlijk. De rest zit daar wel een flink stuk onder.