Koeman niet de favoriet als opvolger Luis Enrique
Donderdag, 2 maart 2017 om 00:30

Sime Vrsaljko keert wellicht na een jaar alweer terug naar de Serie A. De rechtsback, die afgelopen zomer door Atlético Madrid werd overgenomen van Sassuolo, is in beeld bij Internazionale. (Corriere dello Sport)

Daniel Sturridge wordt mogelijk de opvolger van Carlos Bacca bij AC Milan. Liverpool wil echter naar verluidt wel zo’n 35 miljoen euro voor de aanvaller zien. (Diverse Italiaanse media)

Sevilla-trainer Jorge Sampaoli is de favoriet om Luis Enrique na dit seizoen op te volgen bij Barcelona. De huidig coach van de Catalanen heeft aangegeven zijn aflopende contract niet te verlengen. (Sky Sports)

Het eerste geheime gesprek tussen Leicester City en Roy Hodgson is achter de rug. De voormalig bondscoach van Engeland lijkt de favoriet om Claudio Ranieri op te volgen. (Diverse Engelse media)

Het kan Napoli duur komen te staan als de ploeg er niet in slaagt om zich te kwalificeren voor de Champions League. Kalidou Koulibaly wil in dat geval vertrekken en Chelsea en Internazionale liggen op de loer. (Goal)

De nieuwe eigenaren van Palermo zijn van plan om veel geld in de club te steken. Naast een investering van honderd miljoen euro krijgt de club ook een nieuw trainingscomplex. (Corriere dello Sport)

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
0
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
7
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
17
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
 
3
2 maart 2017 om 01:41
De vraag zal zijn: de beuk erin met Sampaoli vanaf volgend seizoen of de arm om de schouder van Ronald Koeman vanaf aankomende zomer. Met het oog op de 'tridente' en Iniesta lijkt mij de aanpak van Koeman hier goed bij te passen met een goede assistent-coach naast hem. In die rol zou ik graag Jordi Cruijff zien. Jordi heeft de status, voetbalkennis en hij heeft natuurlijk iets magisch over zich heen... Als deze de Rijkaard/ten Cate aanpak toepassen, dan zie ik de laatste jaren van Messi, Iniesta en Suarez rooskleurig tegemoet. Dit in combinatie met het toepassen van de jeugd vanuit Barca B en Neymar in het zadel helpen om de nieuwe voorman hierin te worden, dan is de nabije toekomst vol trots veilig gesteld van de club uit de catalaanse hoofdstad.
 
Rugu
 
3
2 maart 2017 om 03:34
Ik vraag me af wat voor magisch Jordi dan over zich heen heeft behalve zijn achternaam. Verder denk ik ook dat Sampaoli niet zo gek is om oude spelers helemaal over de kling te jagen. Die man is toch niet voor niks geworden wat hij geworden is? Verder vraag ik me sowieso af hoeveel inspraak een trainer hier in heeft tegenwoordig. Sampaoli zal echt wel in zien dat je spelers als Iniesta en Messi een vrije rol moet geven. Ik vind Barcelona de laatste jaren als team met vlagen als los zand aan elkaar hangen. Ze parasiteren naar mijns inziens vooral op de individuele kwaliteiten van spelers als Messi, Iniesta, Suarez en Neymar. Puur qua veldspel is dit een heel slap aftreksel van het Barcelona van Guardiola. Ik denk juist dat Barcelona nu behoefte heeft aan een trainer die Barcelona echt weer naar een idee kan laten spelen. Met alle respect voor Ronald, Sampaoli is hier natuurlijk een van de besten in. Verder volg ik Barcelona de Barcelona jeugd niet op de voet. Van wat ik heb gehoord is die Alena een aardige speler, klopt dat? Overigens is het wel een tijdje geleden dat er weer een goede doorkomt uit de jeugd, als ik me niet vergis is Busquets zo'n beetje de laatste die echt wat heeft toegevoegd aan Barcelona. Lijkt me toch sterk dat er nu opeens 3/4 spelers in de jeugd rondlopen die echt iets kunnen toevoegen op termijn. Veel meer dan Tello's, Sergi Roberto's, Montoya's etc zijn het de laatste jaren niet geweest.
 
 
0
2 maart 2017 om 12:25
Qua talenten zijn er toch een paar talenten die op de loer liggen, al is het tegenwoordig natuurlijk moeilijk om er doorheen te komen. Hier een paar talenten die op de voordeur kloppen of gaan kloppen: - Carlos Alena; Grootste talent en misschien we de middenvelder van de toekomst a la Iniesta. - Sergi Samper; Uitgeleend aan Granada en ontwikkelt zich prima. Is controlerende verdedigende middenvelder en moet hierbij Sergio Busquets voor zich dulden. Sergio speelt wat minder de laatste tijd en aankomend seizoen is misschien een mooi moment om de wat mindere wedstrijden alvast aan Sergi Samper over te laten. Bij wat vertrouwen en speeltijd zal Samper een kopie van Busquets blijken. - Sergi Palencia; aanvoerder Barca B en rechtsback. Vanwege de problemen op de rechtsback positie is Palencia een juweeltje voor de toekomst. Hij zal naast een aankoop gaan spelen in de toekomst en zijn aanvoerderschap bij Barca B laat zien dat de technische staff vertrouwen in hem heeft. Niet de leiders of voetballers met de meeste ervaring zijn aanvoerder bij Barca B, maar de grootste talenten zijn dat. Tevens ben ik een groot fan van Sergi Palencia, want hij voetbalt met zo veel passie a la Puyol en vult de rechtsback positie geweldig in. Deze 3 talenten verwacht ik binnen 2/3 jaar echt vast bij de selectie van FC Barcelona.
 
FCBer
 
0
2 maart 2017 om 07:30
Ik ben het met jouw eens, de meeste mensen hier willen Koeman. Komt dat omdat hij een Barca verleden heeft en van Barcelona houdt ? Dat zegt toch niks over zijn coaching skills ?! Sampaoli heeft dit jaar laten zien dat hij een hele goede coach. Ik zie hem echt veel liever komen dan Koeman.
 
Dante
 
1
2 maart 2017 om 09:25
Nee komt doordat het een nederlander is. Net zoals United Stekelenburg moest halen ipv de Gea, Huntelaar jarenlang genoemd werd bij elke topclub op zoek naar een spits, en alle grote pl-clubs met verdedigende problemen van Dijk of de Vrij moeten halen volgens de gemiddelde bezoeker hier. Is voor de rest een prima trainer natuurlijk, maar of het de beste optie is van alle haalbare trainers op de wereld weet ik niet.
 
SMK88
 
1
2 maart 2017 om 10:00
De Vrij en Van Dijk zouden ook zeker niet misstaan bij een grote PL club. Ze zullen mogelijk nog wat moeten groeien richting het niveau als ze gearriveerd zijn, maar beide hebben laten zien zich moeiteloos aan te passen bij nieuwe clubs. Over Stekelenburg en Huntelaar heb je wel gelijk; dat heb ik nooit begrepen.
 
Dante
 
1
2 maart 2017 om 10:18
Denk ik ook. Al weet je dat nooit natuurlijk. Shaw en Schneiderlin waren waarschijnlijk de beste spelers bij Southampton, maar hebben toch wat moeite bij een echte topclub. Met name Schneiderlin. Ook uit de serie a zijn er voldoende voorbeelden. Darmian recentelijk bijvoorbeeld. Maar het gaat me er meer om dat bij elk artikel iedereen een rits nederlanders neerzet. Zo was United gek dat ze Mourinho namen ipv Koeman, moet Arsenal hem Wenger laten opvolgen, en is hij nu de beste optie bij Barca, 1 van de grootste clubs op aarde.
 
Leicester
 
1
2 maart 2017 om 10:01
Als Sampaoli kandidaat is dan moet je Bielsa ook als kandidaat zien. Dat zou prachtig zijn. Bielsa bij Barcelona