'In tegenstelling tot De Jong is Overmars bij Ajax pro-actief bezig'
Maandag, 7 januari 2019 om 07:51

PSV nam zondag afscheid van Nicolas Isimat-Mirin, die door de Eindhovenaren aan het Turkse Besiktas werd verkocht. De Franse verdediger had vlak voor de winterstop, tegen AZ, nog eenmalig een basisplaats in het elftal van trainer Mark van Bommel. Valentijn Driessen stelt dat dit het bewijs is dat PSV Isimat-Mirin wel degelijk nodig heeft in de titelstrijd.

Driessen schrijft in zijn column in De Telegraaf dat de titelstrijd 'hevig en intens' zal worden en dat het selectiemanagement van de technisch directeuren John de Jong en Marc Overmars een beslissende rol kan gaan spelen. "Met het vertrek van Isimat-Mirin neemt De Jong een sportieve gok als hij voor 31 januari niet met een betere vervanger op de proppen komt. Nu, zonder de Fransman, is de selectie van Van Bommel verzwakt."

Volgens de journalist zegt de aanwezigheid van Trent Sainsbury niets, terwijl vertrouwen op jeugdige verdedigers als Armando Obispo of Maxime Soulas in zijn ogen 'spelen met vuur' is. "In tegenstelling tot De Jong is Overmars bij Ajax pro-actief bezig bij het samenstellen van de selectie voor de tweede seizoenshelft", stelt Driessen. "Naast de tactische blunder van Ten Hag op bezoek bij PSV heeft Overmars duur leergeld - drie verliespunten - betaald vanwege het ontbreken bij Ajax van een adequaat alternatief als aanvoerder De Ligt niet inzetbaar is zoals tegen PSV."

Driessen noemt de komst van Lisandro Magallán daarom noodzaak, terwijl Lassina Franck Traoré de opvolger is van de naar FC Groningen vertrokken Kaj Sierhuis. "De Mexicaan Lainez is een directe versterking van de selectie en anders een vervanger van Neres, als Ajax de twaalfde man van Ten Hag voor meer dan 30 miljoen euro weet te slijten. Gaat Neres en komt Lainez niet, dan zal Overmars aan de bak moeten om Ajax kwalitatief op niveau te houden."

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
2
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
19
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (76)

 
wve
 
27
7 januari 2019 om 08:11
Denk toch eerst dat lainez zeker zal zijn voordat neres vertrekt. Kan me niet voorstellen dat het anders gaat. En isimat gaat echt niet het kampioenschap bepalen. Een blessure van de jong of lozano zal dat wel kunnen doen.
 
Skede
 
20
7 januari 2019 om 08:54
Isimat was basisspeler toen PSV vorig seizoen kampioen werd. Als Schwaab/viergever straks tegen blessures en/of schorsingen aan gaat lopen heeft PSV gewoon een probleem. Sainsbury is al weer een klasse minder en daarachter zit alleen Obispo waar van Bommel het ook niet in ziet zitten. Als PSV geen CV haalt deze periode dan kon dat echt nog wel eens een probleem gaan worden.
 
Formus
 
17
7 januari 2019 om 09:20
Maar het is natuurlijk zo opportunistisch als wat. Misschien zag Van Bommel het niet in hem zitten. Of kreeg De Jong anders op zijn kop dat ie I-M transfervrij had laten gaan aanstaande zomer. Nu leverde die wat op. En dat Ajax verliest bij PSV had ook met De Ligt prima kunnen gebeuren. Dat wordt nog wel eens vergeten en vooral door Driessen
 
memphisdepay
 
5
7 januari 2019 om 09:25
Obispo en Sainsbury zijn goed genoeg hoor. Ik zelf begrijp niet echt dat PSV Sainsbury heeft gehaald want ik vind Isimat niet minder. Schwaab zal daarnaast niet zo snel geschorst worden, hij staat nog op 0 kaarten en heeft in zijn carriere slechts 2 keer rood gepakt, daarnaast is hij niet heel blessuregevoelig. Viergever heeft ook pas 2 gele kaarten maar hij is wel wat blessuregevoeliger. Waarom zou je een 5e centrale verdediger halen? Dat is gewoon erg overdreven en laf. PSV speelt alleen nog in de eredivsie en daar zou de selectie breed genoeg voor moeten zijn. En mochten er dan toch nog 3 verdedigers uitvallen dan kan je altijd Teze er nog inzetten, dat is ook een prima talent.
 
Le Papillon
 
5
7 januari 2019 om 10:09
@depay Jouw redenatie mbt Schwaab en Viergever is toch geen garantie voor komend half jaar? En wat als 1 van beide heren zwaar geblesseerd raakt?
 
memphisdepay
 
1
7 januari 2019 om 10:22
Garanties heb je nooit in het voetbal maar het lijkt mij niet dat Schwaab en Viergever boven de 6 gele kaarten zullen komen. Iedere speler kan geblesseerd raken natuurlijk maar een speler halen die alleen bij een rampscenario in actie kan komen heeft naar mijn mening ook vrijwel geen nut. Als 1 van beide heren zwaar geblesseerd raakt dan zul je het seizoen af moeten maken met Obispo of Sainsbury, die jongens zijn misschien wel wat minder maar een Obispo zou het echt wel moeten kunnen hoor en Sainsbury is ook geen slechte verdediger.
 
DonCoXxX
 
3
7 januari 2019 om 14:49
@formus, het kan best dat PSV ook met de Ligt had gewonnen, maar daar gaat het niet om. De Td's invloed gaat niet verder dan de selectie die hij neerzet. Als TD moet je rekening houden met het ergste scenario, b.v. dat een basisspeler langdurig uitgeschakeld wordt, en dan moet er iemand klaarstaan die die positie adequaat inneemt. Een seizoen is lang.
 
Arnavut1
 
2
7 januari 2019 om 08:12
De transferwindow is nog een tijdje bezig. Er kunnen nog hele gekke dingen gebeuren. In de breedte is Ajax natuurlijk sterker en het zou mooi zijn als PSV een vervanger vindt voor Isimat. We zullen het nog allemaal zien. Het wordt iig erg spannend de komende tijd. Ik heb iig zin in de tweede seizoens helft.
 
Voetbalimpact
 
3
7 januari 2019 om 08:35
PSV gaat geen spelers aantrekken deze winter. Is voorspelling van Rik Elfrink de PSV journalist.
 
stevenvd
 
10
7 januari 2019 om 10:58
De psv journalist?? Chef Open deuren van het Eindhovens Dagblad dekt de lading beter.
 
Voetbalimpact
 
4
7 januari 2019 om 11:08
Dat zou kunnen, maar Rik is in Nederland samen met Marco wel de PSV journalisten.
 
Arnavut1
 
0
7 januari 2019 om 16:43
Als ik eerlijk ben geloof ik er helemaal niks van. PSV heeft gewoon nog een CB nodig, aangezien de spoeling daar wel erg dun is. Zie nou ook geen speler op de bank, die Schwaab of Viergever kunnen vervangen. Ik geloof het niet maar als ze niet iemand kopen, dan vind ik het ook niet al te slim.
 
adjx
 
2
7 januari 2019 om 08:12
Nog een extra reden dat het slot van het seizoen een spannende gaat worden. Maar voor hetzelfde geldt zijn er geen blessures en/of schorsingen en is het weer paniek zaaien geweest. Ik denk overigens dat er geen spannendere nr1- nr2 wedstrijd dan Ajax - PSV in maart is geweest in de afgelopen jaren. Deze zou zo maar eens beslissend kunnen zijn.
 
Woody2406
 
6
7 januari 2019 om 08:17
Die van afgelopen seizoen was natuurlijk helemaal niet beslissend . Maar ik snap wel wat je bedoelt, het wordt inderdaad een boeiende strijd.
 
Voetbalimpact
 
41
7 januari 2019 om 08:37
Ajax fc twente op de allerlaatste speeldag was nog iets spannender.
 
Shorty1991
 
36
7 januari 2019 om 09:00
Hoe lang kijk je al voetbal dan als je denkt dat dit de spannendste wedstrijd ooit gaat worden? Speelronde 34 Ajax Twente, Ajax op 2 punten achter en een week ervoor de bekerfinale van Twente verloren. Zo`n affiche krijgen we nooit meer. Edit: speelronde 34 i.p.v. 24
 
Lee112
 
0
7 januari 2019 om 18:43
15 mei 2011. Wat een dag en een geweldig feest daarna????
 
Spydix
 
11
7 januari 2019 om 08:18
Laten we ook reëel zijn: met het eigen vermogen (beursgang en transfers) van Ajax is pro actief handelen ook wel makkelijker dan bij PSV. Financieel gewoon een ander niveau
 
KusH
 
28
7 januari 2019 om 08:41
Laten we ook niet vergeten dat Ajax hier zelf naar toe heeft gewerkt. Geld verdiend en jaren niet (geen hoge bedragen ) uitgegeven.Ik denk niet Dat Isimat erg gemist zal worden. Hoogstens zn vrolijkheid want kwam bij mij altijd over als een positieve vrolijke kerel.
 
gloryUnited
 
13
7 januari 2019 om 09:15
Het is toch niet relevant voor het punt van spydix dat Ajax het zelf opgebouwd heeft? Het gaat erom dat de situatie nu zo eenmaal is en het op dit moment voor Ajax zeker makkelijker is om pro actief te zijn dan voor PSV.
 
KusH
 
9
7 januari 2019 om 09:33
Vind ik dan weer wel. Je hebt er zelf voor gezorgd dat je t breder hebt. Daar werd reeel naar gekeken bij Ajax. Hij heeft t over beursgang en transfers. T dus daardoor makkelijker heeft ..al heeft de beurs vooral in de mindere tijd geen windeieren gelegd.
 
 
6
7 januari 2019 om 09:11
De beursgang heeft ca 20 jaar geleden plaats gevonden. Is vooral het beleid van de afgelopen jaren dat ervoor heeft gezorgd dat Ajax nu in deze positie zit. Goed beleid door de afgelopen 5 jaar bijna niets uit te geven en voor de hoofdprijs spelers te verkopen. Pas sinds dit seizoen is de buidel open gegaan en wordt er echt geld uitgegeven. En door de goede resultaten in de CL wordt dat ook nog eens dubbel terug verdient.
 
LucasAndersen
 
0
7 januari 2019 om 12:27
Het eigen vermogen van Ajax heeft niets met de beursgang te maken
 
Psv-er!
 
19
7 januari 2019 om 08:19
Het is ook iets makkelijker om pro-actief te zijn met het budget van Ajax natuurlijk. Daarnaast heeft Isimat helemaal niet zoveel minuten gemaakt en zijn we nog maar in een competitie actief. Ik vind het allemaal wel meevallen en weer zoals gebruikelijk onrust zaaien door Driessen.
 
Voetbalimpact
 
3
7 januari 2019 om 08:38
Hij heeft wel een punt. Vallen er 2 verdedigers weg bij PSV dan ga je mij niet vertellen dat er geen paniek bij de fans is. Zowel bij centraal als bij de backs is er niet 1 goede back up.
 
Psv-er!
 
2
7 januari 2019 om 09:12
Het klopt dat het bij PSV iets dramatischer is. Stel De Ligt en Tagliafico vallen opeen weg dan ontstaat er bij Ajax toch ook gewoon paniek? PSV heeft inderdaad wel behiefte aan een sterkere CV back up. Hopelijk vind de Jong ergens een transfervrije degelijke verdediger en anders hoop ik dat we Bruma bijvoorbeeld kunnen huren.
 
Voetbalimpact
 
9
7 januari 2019 om 09:17
Nee Ajax heeft dan gewoon Magallan en Wober als opties voor de cv plek. En Sinkgraven en Blind voor de linksback plek.Ik denk niet dat Bruma van de bank van Wolfsburg naar bank van PSV wil.
 
Tornado72
 
3
7 januari 2019 om 08:29
Isimat is een uiterst zwakke verdediger en niet beter dan wat Psv nu nog achter de hand heeft dus de verkoop is erg logisch...
 
Raubaht
 
5
7 januari 2019 om 08:37
Isimat heeft afgelopen seizoenen bewezen een hele degelijke verdediger te zijn, welke een klasse beter is dan bijvoorbeeld een Sainsbury. Punt is dat als een vaste verdediger wegvalt, PSV geen adequate vervanger heeft rondlopen. Dat gegeven kan PSV straks zomaar het kampioenschap doen kosten. De Jong moet dus nog deze winter een kwalitatief goede verdediger halen, anders kan deze verkoop van Isimat nog een ontzettend duur geintje worden
 
Tornado72
 
4
7 januari 2019 om 08:43
Isimat heeft toch bewezen het niveau wat Psv nastreeft eigenlijk niet aan te kunnen. Leuke sympathieke kerel maar een uitermate matige verdediger zeker voetballend kan hij er werkelijk geen hout van....
 
Skede
 
1
7 januari 2019 om 08:50
Puur als verdediger is hij nog niet eens heel erg slecht. Probleem is alleen dat hij aaan de bal werkelijk dramatisch is, een ook veel te vaak individuele fouten maakt die voor veel onrust zorgen.
 
Voetbalimpact
 
2
7 januari 2019 om 08:39
Isimat is wat onrustig en geen super verdediger, maar nog steeds een klasse beter dan Sainsbury.
 
SneekPSV
 
5
7 januari 2019 om 08:33
Dat Driessen Soulas noemt als mogelijke back-up geeft uitstekend aan dat hij ab-so-luut geen kijk heeft op het spelletje. Deze Soulas is pure veldvulling bij jong PSV. Werkelijk de slechtste centrale verdediger die ik ooit op de Nederlandse velden heb gezien (en dat zijn onderhand al heel wat geweest). Driessen is weer eens iets aan het roeptoeteren. De totaal verschillende financiële situaties van de beide clubs laat hij ook pardoes maar even buiten beschouwing.
 
Raubaht
 
8
7 januari 2019 om 08:40
Driessen zegt indirect hetzelfde als jij nu. Dat PSV geen geschikt alternatief heb als je vaste verdediger wegvalt. Soulas en Sainsbury etc, daar wordt je geen kampioen mee. De verkoop van Isimat kan dus een hele dure misrekening worden
 
Skede
 
4
7 januari 2019 om 08:48
Nee er zit een subtiel verschil tussen Driessen zijn uitspraken en die van Sneekpsv. Dat Driessen überhaupt Soulas noemt als optie (ook al is dat spelen met vuur) geeft wel aan dat hij niet echt weet wat er rondloopt. Als hij dat had geweten had hij namelijk gezegd: PSV heeft op dit moment geen jongens in de jeugd rondlopen die de plek van Isimat in kunnen vullen dus lopen ze risico met slechts 3 volwaardige Cv`s. Dat is al heel wat anders dan alleen maar `spelen met vuur`.
 
Shorty1991
 
6
7 januari 2019 om 09:03
Als er 2 of 3 geblesseerd zijn, dan zullen er toch anderen spelen en dan kom je dus bij Soulas als PSV niks haalt. Of denken jullie dat ie dan eerder een 14 jarige laat spelen?
 
Voetbalimpact
 
4
7 januari 2019 om 09:21
Als je 2 of 3 blessures hebt kom je toch echt bij Soulas uit hoor. Soulas en Obispo zijn de basis cv's van Jong PSV. Ik denk dus dat hij heel goed weet wat er rondloopt.
 
memphisdepay
 
1
7 januari 2019 om 09:33
Als je 2 of 3 blessures hebt kom je echt niet bij Soulas uit hoor. Sainsbury, Viergever, Schwaab en Obispo zijn de centrale verdedigers. Als al deze jongen niet zouden kunnen spelen (wat alleen gebeurt met heel veel pech) dan nog zouden Rosario, Hendrix of Teze de voorkeur krijgen boven Soulas. Die jongens hebben ervaring op die positie en kunnen het niveau wel aan, want Soulas is eigenlijk al niet goed genoeg voor jong PSV.
 
Voetbalimpact
 
0
7 januari 2019 om 10:05
Geloof er niks van dat Van Bommel dan zijn blok van 2 middenvelders uit elkaar gaat halen. Laatste wedstrijd voor winterstop tegen AZ zag je al dat het middenveld redelijk uit elkaar viel zonder Rosario, gaat hij nooit doen. Enige wat ik me idd kan bedenken is dat Teze de voorkeur krijgt, maar ook dat is een extreem risicovolle keuze, aangezien Teze bijna nooit meer als cv speelt en 5 klassen minder is dan Schwaab en Viergever. Over die blessures gesproken, Viergever was er bij Ajax ook een half seizoen uit, dus zo raar klinkt het niet en op dit moment heeft PSV maar 2 centrale verdedigers van het niveau top Eredivisie.
 
memphisdepay
 
0
7 januari 2019 om 10:27
Ik geloof er ook niks van dat Soulas minuten zou krijgen. Daarnaast heb je met spelers als Sadilek, Rigo, Pereiro, Mauro ook echt wel goede middenvelders op de bank zitten waardoor je best wat kan schuiven bij een absoluut noodscenario. Als er een blessure is krijgt een andere speler een kans en die kan dan ook in een keer meer laten zien dan verwacht. PSV laat bewust wat ruimte in iedere linie omdat ze naar mijn mening een hoop goede talenten hebben die al eerder hebben laten zien prima mee te kunnen want Malen, Rigo, Sadilek, Mauro hebben best wel wat leuke dingen laten zien in het verleden. Spelers als Obispo, Gakpo, Abouklahl, Piroe etc. zijn ook spelers die misschien wel kunnen verassen.
 
Voetbalimpact
 
0
7 januari 2019 om 17:27
Ik vind Sadilek, Rigo en Mauro niet het niveau hebben dat nodig is voor basisspeler van PSV 1. Met hun in de basis gaat het niveau wel echt naar beneden. Ik denk niet dat PSV bewust ruimte in de selectie laat om aanvallers en middenvelders speelminuten te gunnen. Ik weet wel zeker dat dat niet bewust is. PSV schat gewoon in dat ze dat niet nodig hebben en er geen geld voor willen geven. Malen vind ik een echt groot talent, de rest van de namen vind ik misschien in toekomst types als Hendrix, die meedraaien, maar team niet sterker maken.
 
Voetbalimpact
 
4
7 januari 2019 om 08:40
Dat geeft toch juist aan hoe zwak de back up in de verdediging van PSV is?
 
feye88
 
1
7 januari 2019 om 08:34
Driessen vindt eigen jeugd een risico? Die man zwalkt ook maar een beetje met zijn mening. Alsof isimat een onomstreden topper is. Na 4 jaar nog geen basisspeler
 
Voetbalimpact
 
7
7 januari 2019 om 08:41
Hij was afgelopen 2 seizoenen gewoon basisspeler.....
 
Lee112
 
6
7 januari 2019 om 08:36
Tsja in tegenstelling tot De Jong staat Overmars met Ajax tweede???????.
 
ninjakai
 
14
7 januari 2019 om 11:54
Tsja in tegenstelling tot de Jong is Overmars met Ajax wel op 3 fronten actief, Europees, beker en in het kampioenschap. Vervolgens wordt er PSV ook al geroepen kijk hoe breed de selectie van Ajax is en hoeveel ze kunnen investeren, maar tegelijkertijd kreeg Marc jarenlang de bijnaam netto. En is een van de favoriete zinnen, al vier jaar lang geen prijs. Dat ze in de tussentijd nooit lager zijn geëindigd als 2e (waarbij tot 2 keer toe het kampioenschap pas op de laatste dag beslist werd) en een Europese finale hebben gespeeld, wordt afgedaan als bijzaak en geluk. Tsja het is geen prijs hé, maar telkens heel gek staan te kijken als Ajax miljoenen meer vangt voor spelers. Dat heeft natuurlijk niets te maken met prestaties en puur met naam. Net zo als de smoes, Overmars kan alleen goed verkopen, van inkopen heeft hij geen kaas gegeten. Hij heeft alleen de inkopen van zijn voorgangers met winst verkocht. Die kon al na 3 seizoenen de prullenbak in. Vervolgens werd de smoes, Overmars koopt geen ervaring in en anticipeert totaal niet. Hoppa de prullenbak in. Ik heb het al vaker gezegd, het excuus Ajax wordt kampioen omdat ze zoveel centen kunnen uitgeven, komt steeds dichterbij.
 
Skede
 
4
7 januari 2019 om 08:44
''volgens de journalist zegt de aanwezigheid van Trent Sainsbury niets, terwijl vertrouwen op jeugdige verdedigers als Armando Obispo of Maxime Soulas in zijn ogen ‘spelen met vuur’ is'' Deze opmerking geeft wel aan dat Driessen niet echt weet waar hij over praat. Hij heeft blijkbaar gewoon naar de selectie van Jong PSV gekeken en haalt daar de eerste de beste CV uit. Als je Soulas oppert als eventuele keus voor PSV 1 dan heb je er weinig verstand van. Soulas is de slechtste CV die ooit bij een profclub heeft rondgelopen. Dat is geen spelen met vuur maar met een hele bosbrand. “In tegenstelling tot De Jong is Overmars bij Ajax pro-actief bezig bij het samenstellen van de selectie voor de tweede seizoenshelft” Ook dit is geen bijster intelligente uitspraak. Ajax heeft namelijk de financiële middelen én de noodzaak om nu al de selectie op orde te brengen. Ajax weet namelijk al dat de Ligt, de Jong, Onana en Ziyech gaan vertrekken dus ze zullen wel moeten anticiperen en kunnen dat ook. Die halen gewoon na Bandé nog een tiener voor zo'n 10 miljoen euro. PSV moet eerst maar afwachten wie er vertrekt komende zomer. Alleen van Lozano is het hoogstwaarschijnlijk dat hij zal vertrekken, voor de rest is het afwachten. Aangezien PSV ook minder financiële middelen heeft is er ook minder ruimte om een mispeer te maken.
 
Voetbalimpact
 
2
7 januari 2019 om 09:24
Toch is Soulas nu met het vertrek van Isimat cv nr 5 bij PSV. Het noemen van Soulas in zijn voorbeeld is echt totaal niet raar hoor. Soulas speelt alles in de basis bij Jong PSV. Blijkbaar heeft PSV dus nog slechtere cv's op de bank zitten bij Jong. PSV weet ook redelijk goed wie en wat er gaat vertrekken. Bergwijn en Lozano kan iedereen al wel opschrijven.
 
Quirento
 
4
7 januari 2019 om 09:59
No way. Soulas gaat nooit en te nimmer meedoen met het eerste. Luuk de Jong zou nog eerder achterin gaan spelen.
 
Voetbalimpact
 
1
7 januari 2019 om 10:10
Nah stel Viergever en Schwaab raken geblesseerd. Dan heb je een Saisnbury die niet opvalt bij een PEC Zwolle en een Obispo die 3 jaar geleden een groot talent was, maar sindsdien volledig stilstaat. Vervolgens heb je toch echt 2 centrale verdedigers nodig die op de bank kunnen plaatsnemen. Volgens mij kom je dan uit bij Teze(wat toch een rechtsback is, maar eventueel cv zou kunnen) en bij Soulas. Dat zijn gewoon de enige centrale verdedigers die PSV op dit moment heeft. De selectie in de verdediging is buiten de 4 basisspelers gewoon extreem smal.
 
Quirento
 
1
7 januari 2019 om 10:45
Met Sainsbury kun je in de Eredivisie nog wel wegkomen. Met Obisbo heb je dan 4 echte centrale verdedigers wat mij voldoende lijkt voor een seizoenshelft met alleen maar Eredivisievoetbal. Mocht er echt wat gebeuren kan inderdaad Teze daar spelen en anders zet van Bommel daar gewoon Rosario of Hendrix neer lijkt me. In de zomer moet er wel doorgeselecteerd worden; Schwaab blijft denk ik niet, Sainsbury heeft het niveau niet en Obisbo moet het komende halfjaar aantonen of hij selectiewaardig is, of dat hij verhuurd moet worden.
 
Voetbalimpact
 
0
7 januari 2019 om 17:28
Obispo zie ik regelmatig in Jong, maar die heeft echt verre van het niveau van PSV 1. Die zou bij de gemiddelde Eredivisieclub nog geen basisspeler zijn. Hij staat al enorm lang compleet stil in zijn ontwikkeling.
 
Luca Brasi
 
3
7 januari 2019 om 08:50
Laat die vervelende man zich lekker met zijn eigen club bemoeien. Met zijn grote koppen en proefballonetjes zonder enige feiten. Lekker appels met peren vergelijken door een beursgenoteerde onderneming naast een provincieclub te zetten waar de beleidsvoerders bijna altijd goed zijn geweest. De structurele frustratie (of jaloezie?) richting PSV van deze nietszeggende journalist zonder voetbalachtergrond vind ik altijd lachwekkend.
 
Scepticus38
 
10
7 januari 2019 om 08:58
@spydix Quote: "laten we ook reã«el zijn: met het eigen vermogen (beursgang en transfers) van Ajax is pro actief handelen ook wel makkelijker dan bij Psv. Financieel gewoon een ander niveau". Van de opbrengst van de beursgang is niets meer over hoor. Die is er volledig doorgedraaid door de vorige bestuurders. Daardoor moest er bij de machtsovername ook zwaar bezuinigd worden, waar vooral Frank de Boer de dupe van is geweest omdat hij gedurende die bezuinigingsoperatie steevast zijn beste spelers zag vertrekken en er steeds mindere voor terug kreeg. Het eigen vermogen is volledig op eigen kracht door de huidige bestuurders verdiend met transfers en CL deelname. Een groot deel daarvan kan je op naam schrijven van Frank de Boer, die met een matig elftal vier keer het kampioenschap en bijbehorende CL deelname wist te behalen. Van dat financiele voordeel heeft hij helaas zelfs nooit kunnen profiteren, zijn selecties waren, op de laatste na, altijd zwakker dan die van het jaar daarvoor. Dat is ook de voornaamste reden dat het spel er niet aantrekkelijk op werd. Vanuit dat perspectief is het bijna dwangmatige natrappen door pseudo-fans van Ajax naar Fdb, misselijkmakend en ondankbaar. Mede doordat hij vier keer CL deelname heeft afgedwongen en tijdens de bezuinigingsoperatie zonder daar over te klagen met mindere aankopen genoegen heeft genomen, heeft Ajax die bezuinigingen met succes af kunnen ronden en kan de club nu met geld smijten op de transfermarkt. Ajax heeft geen enorm begrotingsoverschot en dan moet je eerst geld verdienen om het aan transfers te kunnen uitgeven. En daar hebben Bosz en met name Ten Hag dankbaar de vruchten van kunnen plukken. Die zijn dan ook alleen maar lovend over Frank de Boer. Dat neemt niet weg dat je volledig gelijk hebt met je uitspraak dat het voor Ajax door de riante financiele positie veel eenvoudiger is om proactief te reageren. Daarnaast is de noodzaak daartoe ook veel groter met het vrijwel zekere vertrek van De Ligt en De Jong in het vooruitzicht en kan Ajax bij de bijna wetenschap dat die spelers recordbedragen zullen gaan opleveren, de risico s die daarbij horen natuurlijk ook veel gemakkelijker nemen. Daarnaast zijn er ook nog vier andere spelers van wie het nog maar moet worden afgewacht of ze volgend seizoen nog wel in de Arena spelen. Voeg dat bij de mogelijkheid dat de club weer voorrondes CL moet gaan spelen en in dat geval dus weer eind juni aan de bak moet en je kunt niet anders dan tot de conclusie komen dat het bijna noodzaak is om proactief te reageren: zes spelers vervangen in zo een kort tijdsbestek is zo goed als onmogelijk. PSV is weliswaar volledig gezond, maar staat er financieel natuurlijk veel minder florissant voor dan Ajax en kan niet het risico lopen dat de club op een gegeven moment zoveel spelers onder contract heeft staan dat de salariskosten een verliesgevende begroting gaan opleveren. Bovendien zijn er bij geen sterke aanwijzingen dat er volgend seizoen zoveel spelers zullen gaan vertrekken als bij Ajax en is er dus veel minder noodzaak om proactief te reageren en onnodige risico s te lopen. Lozano en Bergwijn zijn de spelers die het meest in aanmerking komen voor een vertrek en voor hen heeft de club met Malen in ieder geval al 1 opvolger klaar staan. Dat behoeft er maar 1 te worden vervangen en dat is natuurlijk vel eenvoudiger op te vangen dan vier of zes.
 
GunnerFan
 
0
7 januari 2019 om 10:16
Over FdB ben ik het niet helemaal eens. Hij koos er zelf voor om Gudelj er bij te halen, als je dan al een middenveld hebt met Bazoer en Klaassen, dan weet je ook dat daar 0,0 creativiteit in zit! Dat geld had hij ook kunnen gebruiken om iemand met meer voetballend vermogen te halen. Wel enorm dankbaar dat hij 4 titels heeft weten te winnen! Maar goed als je na gaat dat de kampioen van dit jaar misschien wel de 100 pnt gaat aantikken, dan zegt wel genoeg denk ik over het niveau van de concurrenten van toen
 
Scepticus38
 
3
7 januari 2019 om 11:59
@gunnerfan Quote: "over FdB ben ik het niet helemaal eens. Hij koos er zelf voor om Gudelj er bij te halen, als je dan al een middenveld hebt met Bazoer en Klaassen, dan weet je ook dat daar 0,0 creativiteit in zit!" Als je de bekerfinale met 5 - 1 verliest van een laagvlieger als PEC en er is geen geld om significante versterkingen te halen die je team sterker maken, zal je het als trainer toch echt over een andere boeg moeten gooien. Anders ben je volstrekt kansloos in wedstrijden waar het ergens om gaat. Bovendien heeft De Boer in de persoon van Dailey Sinkgraven wel degelijk een creatieve speler aan zijn selectie toegevoegd, maar die selectie had door het vertrek van al die sleutelspelers inmiddels zoveel aan kwaliteit ingeboet, dat ook die het verschil niet kon maken. Ondanks dat de selecties van Ajax er na het vertrek van FdB er gigantisch in kwaliteit op vooruit zijn gegaan, is er al 4 jaar geen landskampioenschap behaald en het is niet uit te sluiten dat dat ook dit jaar weer niet gebeurt. Dat zegt wel iets over de prestatie die FdB heeft geleverd, helemaal als je in ogenschouw neemt dat het de zeven jaar daarvoor ook niemand was gelukt met veel betere selecties.
 
GunnerFan
 
0
7 januari 2019 om 12:34
Als je de punten van bijvoorbeeld Feyenoord nu zult verdubbelen dan word sta je waarschijnlijk 3e aan het einde van het seizoen!! FdB werd daar kampioen mee. Nu dus 3e en misschien wel 4e. Geeft denk ik wel een heel ander contrast op de zaak. Des al niet te min blijft het wel een knappe prestatie om met de kampioen druk om te gaan en het toch maar ff te doen! Het slaapverwekkende voetbal is voor mij meer een graadmeter! Kijk graag een mooie pot voetbal. Liever een mooi seizoen zoals bij Bosz dan eentje onder FdB voor mij. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.
 
Kyle66
 
0
7 januari 2019 om 13:40
@Scepticus, helemaal met jou eens voor wat betreft De Boer. Zijn spel wordt vaak verguisd terwijl hij veel mindere spelers tot zijn beschikking had. Desondanks zorgde hij voor vier titels op rij.
 
JanNijhof
 
0
7 januari 2019 om 15:09
Het is absoluut waar dat FdB weinig te besteden had. Maar Martin Jol nog minder! Die mocht alleen gratis spelers strikken, zonder transfergeld en met weinig doorkomende jeugd. Dat werd beide bij de Boer al beter. En spelen met Ericson, Vertongen, Aldewereld, Blind, Klaassen, Bazoer dan spreek je toch niet echt over een zwak elftal? Jol haalde ook meer punten dan de Boer, maar werd toch net geen kampioen. Van mij geen kritiek op Frank maar ik vind de kritiek op Jol ook misplaatst. Die heeft echt zonder geld en behoorlijke selectie bijelkaar gesprokkeld en opvallend gepresteerd.
 
mrpuma
 
0
7 januari 2019 om 09:17
De balans kan je pas optrekken als het 01februari is geweest. Beide teams zijn nu op trainingskamp. Psv zal vast wel een schaduwlijstje klaar hebben staan maar als een jeugdspeler aantoonbaar laat zien tijdens dit trainingskamp dat hij isimat kan vervangen waarom een vervanger halen? Beetje makkelijk scoren nu al zeggen dat de jong minder actief is. Wat betreft de breedte de bank bij ajax is wel iets breder dan die van psv.
 
atleticofc
 
0
7 januari 2019 om 09:24
Driessen probeert weer onrust te zaaien bij de psv achterban. Isimat mocht weg, daarvoor is Sainsbury al gehaald in de zomer. Als Schwaab psv deze zomer ook verlaat dan zal er heus wel vervanging komen. Maar posities zijn momenteel gewoon dubbel bezet met Viergever, Schwaab, Sainsbury en Obispo. Daarnaast is gebleken de laatste twee seizoenen dat psv gewoon een hele fitte selectie neer kan zetten keer op keer.
 
TILBURG013
 
1
7 januari 2019 om 09:25
Met het budget van Ajax is het ook niet zo moeilijk om pro-actief te zijn. Daar kan elke technisch manager wel mee werken en dat maakt het werk wel een stuk makkelijker. Ajax hoeft simpelweg niet te letten op de centen en hoeven niemand te verkopen..
 
Sanderr
 
5
7 januari 2019 om 09:38
Dat budget is zo ongeveer eigenhandig gecreëerd door de zittende TD, Marc Overmars. Hij heeft het dus na jaren werk voor zichzelf makkelijker gemaakt, het is niet zo dat hij elk jaar maar een nieuwe zak miljoenen in zijn schoot geworpen krijgt ofzo natuurlijk.
 
TILBURG013
 
0
7 januari 2019 om 11:30
Het gaat toch over het verschil tussen overmars en de jong en de manier van werken. Niet over hoe het budget verlegen is. Elke andere technisch manager bij een topclub had bij Ajax dezelfde verkopen kunnen doen.
 
Sanderr
 
3
7 januari 2019 om 11:41
Niet mee eens, dan zou het dus niet uit maken wie je bij welke club op de stoel van TD zet, iedereen werkt precies naar zijn mogelijkheden en er valt verder niets te winnen of verliezen. Ik denk niet dat het zo werkt to be fair. Overmars is qua verkopen echt een enorm goede TD, heeft bedragen voor sommige spelers ontvangen die een random andere TD echt niet per se had gekregen (denk aan Milik, Klaassen, Kluivert, El Ghazi, Riedewald, Bazoer). Qua inkopen was het eerst nog wat minder maar daar vind ik hem ook in gegroeid zijn.
 
theEDGE
 
1
7 januari 2019 om 09:44
Het is voor Ajax ook wat makkelijker om pro-actief te handelen als je zoveel geld op de bank hebt staan om te investeren. PSV moest vorig jaar nog eerst verkopen om spelers te halen en ik denk dat daar niet echt veel verandering is gekomen in die tijd tot nu. Driessen roept af en toe wel makkelijk dingen als je de achtergrond van het waarom er niet bij vermeld kun je goedkoop scoren en dat is wat Driessen bijna altijd doet.
 
cabinessence
 
1
7 januari 2019 om 10:11
"psv moest vorig jaar nog eerst verkopen om spelers te halen en ik denk dat daar niet echt veel verandering is gekomen in die tijd tot nu." PSV heeft dit seizoen 40 miljoen aan Champions League-inkomsten bij kunnen schrijven.
 
theEDGE
 
0
7 januari 2019 om 10:35
Dat had ik niet meegerekend, maar niet alles zal uitgegeven kunnen worden aan versterkingen. Anders had PSV toch ook wel interesse getoond in versterkingen.
 
cabinessence
 
0
7 januari 2019 om 10:49
"niet alles zal uitgegeven kunnen worden aan versterkingen." Uiteraard niet, maar als PSV het nodig zou vinden dat er een extra CV komt voor de breedte, dan zou ik denken dat dat nog wel moet lukken.
 
Remcob
 
0
7 januari 2019 om 10:42
Daar heb je gelijk in, maar dat is ook het gevolg van het handelen van de afgelopen jaren. De transfers van Sanchez, Klaassen, Tete en Riedewald leverden gezamenlijk 80 miljoen op. Ze gaven toen op de transfermarkt slechts 27 miljoen uit aan nieuwe namen. Het seizoen daarvoor werden Milik, Cillessen, Bazoer, vd Hoorn, El Ghazi, Fischer en Gudelj gezamenlijk voor 80 miljoen verkocht. Ze gaven toen 34 miljoen uit aan Ziyech, Neres, Sanchez en Cassierra. Alleen die 2 seizoenen zorgen er al voor dat er bijna 100 miljoen meer is binnengekomen dan uitgegeven. Hierdoor hebben ze nu financiele speelruimte om in te spelen op zwakke plekken in de selectie. PSV daarentegen, heeft voor het laatst in seizoen 15/16 een positief transfersaldo gehad van meer dan 30 miljoen. Dat was de zomer dat Wijnaldum en Memphis vertrokken. Tel daarbij op dat PSV in de begroting Europees moet overwinteren om break-even te spelen op de begroting, terwijl Ajax al enkele jaren zwarte cijfers schrijft, met alleen voorronde Europa League in de begroting, dan geeft dat gelijk een goed beeld waardoor er zulke grote financiele verschillen ontstaan. Naar het zich laat aanzien, zal Ajax komend jaar voor het eerst een begroting hebben die meer dan 25% hoger is dan die van Psv.
 
cabinessence
 
1
7 januari 2019 om 10:56
"psv daarentegen, heeft voor het laatst in seizoen 15/16 een positief transfersaldo gehad van meer dan 30 miljoen." Klopt niet. In 2017-2018 werd voor 47,25 miljoen verkocht en voor 13,4 gekocht. Dat is ook een positief saldo van meer dan 30 miljoen. "tel daarbij op dat PSV in de begroting Europees moet overwinteren om break-even te spelen op de begroting" Klopt ook niet. Toen PSV die deal met de gemeente sloot is zelfs zwart op wit vastgelegd dat PSV daar niet eens op mag begroten.
 
Remcob
 
0
8 januari 2019 om 15:00
Ik weet niet waar jij die bedragen vandaan haalt, maar die zijn compleet anders dan in de media hebben gestaan. Verkopen: Locadia, Propper, Moreno, Guardado en Willems leverden gezamenlijk 43 miljoen op (inclusief het wisselgeld van Koch, Vloet en Pasveer). Daarbij gaven ze 26 miljoen uit aan: Romero, Lozano, Luckassen en Room. Kom ik na een snelle rekensom uit op een saldo van ongeveer 17 miljoen. Ik hoop dat PSV zichzelf niet zo rijk rekent als jij doet, want dan staan ze op de rand van de afgrond vrees ik. Over het Europees voetbal heb ik even nagezocht, daar hebben ze inderdaad een aanpassing in gedaan. Ze begroten nu alleen nog deelname aan Europees voetbal en geen overwintering. Daar moet ik mezelf dus rectificeren. Hiermee begroten ze overigens nog altijd meer inkomsten uit Europees voetbal dan Ajax.
 
JanNijhof
 
0
7 januari 2019 om 12:23
Meer dan PSV heeft Ajax een zwaar programma (CL en beker). En met spelers die al zwaar belast zijn (meer WK-gangers en meer voorronden CL). De kans op blessures is nogal aanwezig. Alleen al om die redenen moet Ajax meer doen dan PSV. Isimat kreeg nmm een éénmalige basisplaats om hem in de etalage te zetten met betere opbrengst. Misschien kwam er al een delegatie van Besiktss kijken bijvoorbeeld.
 
cabinessence
 
0
7 januari 2019 om 12:47
"isimat kreeg nmm een éénmalige basisplaats om hem in de etalage te zetten met betere opbrengst." Onzin, Isimat kreeg een eenmalige basisplaats omdat Schwaab en Sainsbury allebei ontbraken in de wedstrijdselectie. En sowieso, je gaat toch niet tegen een pittige tegenstander als AZ een reservespeler in de basis zetten puur om zijn prijs op te drijven, om hem vervolgens weg te doen voor 350.000 euro?
 
MCMXIII
 
0
7 januari 2019 om 17:10
Ik vind wat van het redenatievermogen van Driessen. Hij zegt eigenlijk: Ten hag heeft tactisch geblunderd om niet een speler op te stellen, die ontbrak. Uhu, logisch wel. Ik vdenk niet dat PSV de middelem heeft om alle postities te versterken met aankopen. Noem het spelen met vuur, noem het risicovol. Maar als het niet anders gaat..