Inter krabt zich achter de oren na geweldige actie van jonge Zaniolo
Woensdag, 26 december 2018 om 19:54

AS Roma heeft de voorlaatste wedstrijd van het kalenderjaar omgezet in een overwinning. De ploeg van de geplaagde trainer Eusebio Di Francesco, die slechts een van de voorgaande zeven officiële duels in winst wist om te zetten, won woensdag met 3-1 van Sassuolo. Het mooiste doelpunt kwam van de negentienjarige Nicolò Zaniolo, die na een heerlijke soloactie voor de 3-0 zorgde. Het was zijn eerste competitietreffer voor Roma, dat Zaniolo afgelopen zomer samen met Davide Santon overnam van Internazionale in een deal waarbij Radja Nainggolan de omgekeerde weg bewandelde. De Belg werd zondag nog uit de selectie gezet voor Inter en dus zal de club zich wel achter de oren krabben.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Sassuolo verrassend genoeg een punt meer dan Roma, maar het werd al gauw duidelijk dat daar verandering in zou komen. De Romeinen, met zowel Justin Kluivert als Rick Karsdorp op de bank, grepen in de achtste minuut de leiding. Een overtreding van Gian Marco Ferrari op Patrik Schick leidde tot een strafschop voor Roma, die door Diego Perotti werd verzilverd. De linksbuiten luisterde daarmee zijn rentree in het basiselftal op; door blessureleed had Perotti sinds 23 september (2-0 nederlaag bij Bologna) niet meer aan de aftrap gestaan.

De 2-0 kwam vervolgens op naam van Schick. De Tsjechische spits stormde halverwege de eerste helft alleen af op Andrea Consigli, omspeelde de keeper en maakte vervolgens geen fout in de afronding. Zo werd Schick een van de helden van Roma, kort nadat hij nog leek uit te groeien tot de schlemiel: hij wilde de bal wegwerken na een corner, maar werkte de bal tegen zijn eigen lat aan. Via de onderkant van het aluminium stuitte het leer terug het veld in; doellijntechnologie wees uit dat de bal de lijn nét niet had gepasseerd. Daardoor was de ruststand 2-0 in plaats van 1-1.

In de tweede helft trok Roma de wedstrijd definitief naar zich toe. De jonge Zaniolo werd na een klein uur gelanceerd door Cengiz Ünder aan de rechterflank en was sneller dan twee verdedigers. Hij trok het zestienmetergebied binnen, kapte een bewaker en de keeper uit en wipte de bal achteloos over de twee: 3-0. Hij zorgde daarmee voor het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Tien minuten na zijn treffer kwam Kluivert nog binnen de lijnen; Karsdorp bleef op de bank zitten. In de blessuretijd was het laatste woord aan Sassuolo, want Khouma Babacar maakte er 3-1 van. Roma klimt dankzij de zege naar de zevende plek; Sassuolo daalt op basis van doelsaldo naar plek elf.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
0
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
12
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
AlexDelPiero10
 
13
26 december 2018 om 20:00
Zaniolo is ook een goede speler, speelde ook zeer volwassen tegen Juve laatst, heerlijke middenvelder, grote toekomst.
 
FcGrun050
 
1
26 december 2018 om 22:53
Ik vond hem totaal niet sterk tegen Juventus. Kwam er totaal niet aan te pas door Matuidi, Pjanic en Betancur. Is ook niet erg hoor, maar maakte enorm veel fouten in de passing. Had geluk dat dat goal was afgekeurd omdat hij toen op de hak werd getrapt, want toen gaf hij ook al een enorm scheve pass.
 
AlexDelPiero10
 
1
27 december 2018 om 08:38
Voor een pot tegen Juve waarin hij er nagenoeg alleen voor stond vond ik hem goed spelen, heb hem nog al zien spelen en als die jongen het op zijn heupen krijgt kan ie veel. Van die goal klopt, maar Zaniolo is ook nog maar 19, die gaat sowieso nog foutjes maken, maar hij heeft zeer veel potentieel.
 
FcGrun050
 
0
27 december 2018 om 08:48
Klopt ook dat hij nog maar 19 is, alleen je zei dat hij heel volwassen speelde en dat vond ik best meevallen. Maar foutloos tegen Juventus spelen kan vrijwel niemand, anders ben je een supertalent.
 
Thomas_Roma
 
8
26 december 2018 om 20:27
Het seizoen van Roma is vrij wisselvallig, maar als de jonge spelers op hetzelfde moment een goeie wedstrijd spelen is het toch om duimen en vingers bij af te likken. Zaniolo speelt al weken heel degelijk, Schick was vandaag een constante dreiging en Kluivert viel in als een bezetene! Ook Cengiz speelde in combinatie met Florenzi vaak de flank aan diggelen! Dit Roma willen we vaker zien, daje!
 
khalid3073wx
 
4
26 december 2018 om 21:11
Die Zinolo vond ik altijd een groot talent Inter en eigen talenten tjah geen woorden nodig. Eusibio moet gewoon Kluivert Under en zinla altijd samen opstellen die 3 hebben een klik
 
Scouserper
 
0
27 december 2018 om 09:45
Wat een koelbloedigheid van zo'n jonge gast,prachtig doelpunt. Ferrari zit (aan) op de grond Inter zal zich achter de oren krabben,niet alleen vanwege dit doelpunt maar ook vanwege alle ophef rondom Nainggolan die ws een miskoop gaat zijn