Internazionale stort in na Misser van het Jaar in spectaculair duel
Woensdag, 24 juni 2020 om 21:38

De ontmoeting in de Serie A tussen Internazionale en Sassuolo in Milaan was woensdagavond wederom een spektakelstuk. Sinds de 7-0 nederlaag in september 2014 slaagde Sassuolo erin om drie keer in het Giuseppe Meazza te winnen én een keer te remiseren. Het team van Roberto De Zerbi, die zijn team eerder dit seizoen met 3-4 van Inter zag verliezen, dwong dit keer een 3-3 gelijkspel af en pakte daarmee een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie uit de Serie A.

Sassuolo had slechts vier minuten nog om in Milaan aan de leiding te gaan, met dank aan de falende defensie van de thuisploeg. Inter gaf Filip Djuricic alle tijd en ruimte om een pass te geven, waarna Ciccio Caputo niet buitenspel stond en hij de bal achter Samir Handanovic werkte: 0-1. Hoewel Inter via Alexis Sánchez en Cristiano Biraghi kansen kreeg op een gelijkmaker, bleef het bezoek gevaarlijk op de counter. Het team van Antonio Conte slaagde er uiteindelijk in om nog voor rust voor de ommekeer te zorgen.

Een fout van Jérémie Boga was debet aan de gelijkmaker van Inter: hij zag Milan Skriniar over het hoofd en trapte de verdediger tegen zijn enkel. Romelu Lukaku stuurde Andrea Consigli vanaf elf meter de verkeerde hoek in. Biraghi, wellicht de speler die de meeste indruk bij Inter maakte voor rust, sloeg in de extra tijd toe: na een rush en een combinatie met Alexis schoot hij vanuit een moeilijke hoek de bal hoog in het doel.

In de tweede helft gaf Inter, waar Stefan de Vrij na 54 minuten spelen zijn opwachting maakte, het duel alsnog uit handen en dat had het aan zichzelf te danken. Roberto Gagliardini slaagde er bijvoorbeeld in om de bal voor een open doel vanaf een meter of drie tegen de lat te schieten en dat was een dure misser. Na een overtreding van invaller Ashley Young op Mert Müldür tekende Domenico Berardi negen minuten voor tijd vanaf elf meter voor de 2-2. Luttele minuten later leek Borja Valero de winnende treffer te maken, toen hij van dichtbij een vrije trap van Antonio Candreva binnenwerkte.

Giangiacomo Magnani tekende uit een hoekschop echter voor de gelijkmaker en bezorgde Inter zo duur puntenverlies. Tot overmaat van ramp incasseerde Skriniar in de extra tijd ook nog zijn tweede gele kaart. Door de remise heeft Inter nu een achterstand van acht punten op Juventus, dat maandagavond met 0-2 bij Bologna won. Lazio heeft als nummer twee een voorsprong van vier punten op Inter en speelt woensdagavond nog uit bij Atalanta.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
4
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
25
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
MamiDemirci
 
15
24 juni 2020 om 21:45
Dit was toch wel een lekkere wedstrijd zeg op het einde. Heel lang bleef het vrij dood met vooral Sassuolo dat het spel maakte. Ik vind dat Inter nog goed wegkomt met dit resultaat als je bedenkt dat een pingel van Sassuolo niet wordt gegeven en die van Inter uit de eerste helft ook wel makkelijk op de stip ging. Eriksen verder ook onzichtbaar, terecht gewisseld. Mert Müldür heeft even aan de coach laten zien dat ie meer speeltijd verdient. Speelde een goeie pot met een aantal gevaarlijke acties en zette de eerste twee goals (indirect) op. Verdedigend ook sterk. Sassuolo had vorige wedstijd ook al geen ruime nederlaag verdiend en ook vandaag vond ik dat ze gezien het spel wel minimaal een punt of misschien wel drie verdienden.
 
MarcoVerratti
 
9
24 juni 2020 om 21:49
Verdienden hier ook gewoon geen overwinning. Snap nog steeds niet waarom Conte überhaupt tegen onze angstgegner 5 wijzigingen doorvoert. Moses verschrikkelijk, Ranocchia verschrikkelijk en Gagliardini de overtreffende trap van verschrikkelijk. Hoe kan je zo’n bal missen met een 2-1 voorsprong...? Vlak voor de 2-2 missen we weer een enorme kans op 3-1. We laten het gewoon weer afweten op het moment dat we er moeten staan, voor de zoveelste keer. Er is gewoon niks veranderd sinds de komst van Conte. We spelen weliswaar wat beter voetbal dan voorgaande jaren, maar geven nog steeds ontzettend veel doelpunten onnodig weg en gaan (waarschijnlijk) weer derde eindigen, tenminste dat mag ik hopen. Voor een trainer die een stuk beter materiaal heeft dan zijn voorgangers en die daarnaast 20 (!) miljoen per jaar verdient vindt ik dat toch wat pover.
 
El_Guaje7
 
1
24 juni 2020 om 21:53
Waarom speelde Lautaro niet? Is hij gepasseerd?
 
MarcoVerratti
 
4
24 juni 2020 om 21:58
Ik denk inderdaad dat hij gepasseerd is. Speelt al een tijdje matig. Ook voor de corona onderbreking. Alexis deed het de afgelopen wedstrijden wel goed. Overigens was het vandaag juist andersom. Lautaro zorgde voor een stuk meer gevaar dan Alexis.
 
AjaxCunian
 
1
24 juni 2020 om 22:26
Zie je Inter Alexis overnemen?
 
MarcoVerratti
 
1
24 juni 2020 om 22:35
Lastig. Alexis maakt in de minuten die hij krijgt best wel indruk. Maar dat zijn er niet veel geweest dit seizoen tot nu toe. Ik denk dat Inter volgend seizoen best de beschikking zou willen hebben over Alexis. Dan moet United echter wel flink wat water bij de wijn doen, ofwel in de vorm van een transfervrij vertrek ofwel in de vorm van nog een verhuurperiode. Daarnaast moet Alexis een flink deel van zijn salaris inleveren, al lijkt hij daar best voor open te staan. Vraag me alleen af of United hieraan wenst mee te werken.
 
AjaxCunian
 
0
24 juni 2020 om 22:48
Oke, het zal dus voornamelijk aan United en een beetje Sanchez liggen, bedankt.
 
maurootje
 
2
24 juni 2020 om 22:14
Hoe speelt middelmaat Ranocchia bog steeds bij inter? Ongelofelijk; dat is echt een niveautje Poli,Bertolacci ect
 
MarcoVerratti
 
1
24 juni 2020 om 22:36
Tja, ik weet het ook niet. Wordt ook keer op keer verlengd. Schijnt wel goed te liggen binnen de spelersgroep en zichzelf op te werpen als leider. Hij speelt er in ieder geval niet meer op basis van zijn kwaliteiten op het veld zou je denken.
 
afgpower
 
1
24 juni 2020 om 21:56
Frustrerend om te zien. Inter geeft veels te makkelijk 2 keer een voorsprong weg. Als Gagliardini de 3-1 had gemaakt was het echt anders gelopen. Hoe kan je een meter voor de goal missen??? Zolang je zulke spelers hebt die geen killers zijn ga je niet mee doen om kampioenschap. Conte is het ook aan te rekenen. Okay er zijn veel geblesseerden en je hebt een overvolle kalender maar je kon beter spelers tegen Parma rusten dan tegen Sassuolo. De zogenaamde angstgegner van Inter. Verdediging was 3x keer niks. Middenveld was middelmatig. Inter heeft ook echt een wingback probleem. Het zijn allemaal net niet spelers. Ahsley young komt er in en veroorzaakt doodleuk een penalty. Bij de 3-3 was hij nergens te vinden. Tactisch was het ook niet best. Eerste helft liepen Berardi en Caputo continu vrij. Okay genoeg gezegd. Inter is nu echt wel afgehaakt voor de titel. Hopelijk kan Lazio het volhouden. Gun het ze van harte.
 
HerthaBSC!
 
0
24 juni 2020 om 23:07
In hoeverre leeft een eventueel kampioenschap van Lazio in Italië? Wordt dit realistisch geacht?in Nederland wordt al weken Internazionale nog (onterecht) als grootste uitdager van Juventus gezien en voor mijn gevoel zelfs amper aandacht besteed aan Lazio.
 
afgpower
 
2
25 juni 2020 om 02:29
Redelijk realistisch. Al hebben ze vanavond wel een deuk opgelopen tegen Atalanta. Hadden voor corona uitbraak een uitstekende vorm. Ze zijn goed op elkaar ingespeeld mede omdat ze al 3/4 jaar al vast groep spelers hebben. Qua breedte zijn ze minder. Als je op basis van budget en selectie kijkt is het niet gek dat Inter de grootste uitdager is. Het was ook lange tijd zo tot aan februari. Toen verloor inter paar cruciale duels waaronder tegen Juve en Lazio en had hier en daar onnodige puntverlies waardoor ze beetje afhaakten.
 
Pirlo21
 
0
24 juni 2020 om 22:09
Wordt lastig voor Inter om nog mee te doen om de titel. Maar wie weet. Zou wat zijn als Lazio er straks met de scudetto vandoor gaat! Zou voor de afwisseling wel eens leuk zijn.paar echt leuk spelende teams in de Serie A.
 
zanetti44
 
0
24 juni 2020 om 22:18
Ik word echt misselijk van zo'n middenveld. Hoe kon Conte denken dat Inter daarmee een goede wedstrijd zou spelen tegen onze angstgegner. Sassuolo had het betere van het veldspel maar Inter de betere kansen en vooral die gagliardini... Hoe krijgt hij het voor elkaar. Drie dagen terug nog die belachelijke schwalbe en nu de grootste kans die Inter had deze wedstrijd, krijgt hij op de lat. Ik hoop toch echt dat Gagliardini volgend seizoen niet meer bij Inter speelt. Hopelijk is Brozovic snel terug en kan Sensi ondanks zijn vele blessureleed dit seizoen nog iets betekenen voor Inter.
 
KevinBisschops
 
1
25 juni 2020 om 00:41
Wat was het matig zeg bij Inter, Valt me vooral op dat het middenveld voortdurend stil staat, geen beweging, geen loopacties, gewoon niks. Verdediging was deze wedstrijd ook zo slap als een mandje, wat staan ze daar nou te doen op zowel het middenveld als de verdediging? Inter is matig uit de coronastop gekomen, volgend jaar beter!
 
Benzema20
 
0
25 juni 2020 om 04:50
Ja niet zo gek . Inter speelt met Gagliardini en Borja. Dat zijn middenvelder 6 en 7 . Er zijn er 3 geblesseerd anders met brozovic sensi en barella die rust kreeg denk ik loop het veel beter . Maar dat eriksen nog werd gewisseld voor een jeugdspeler sloeg echt nergens op
 
Benzema20
 
0
25 juni 2020 om 04:54
Onze topcoach Conte zoals iedereen hem noemt laat nu voor ze zoveelste keer wat voor onbenul het is . Serieus tegen angstgegner sassuolo met een half B team . Al jaren wordt er niet thuis gewonnen tegen Sassuolo en dan nu maar even denken dat je nu met een half B team kan winnen . Ongelofelijk gewoon . Hoe kan je ook dan Eriksen ondanks een slechte wedstrijden weer wisselen voor een jeugdspeler . Je kan toch niet denken even van Sassuolo te winnen doormiddel van Gagliardini die echt nooit meer mag voetballen na zo'n misser . Borja valero die gewoon op is . Hij voetbal echt als een opa en Agoume die trouwens wel een goede indruk maakte maar pas 18 is . Ja kan niet verwachten dat hij dat middenveld even gaat controleren daar. Dan hebben we nog young die gewoon meteen hands maak in de 16 waar geen penalty uitkwam maar hij dacht van dan maak ik daarna toch nog een keer een overtreding in de 16 .... Lautaro ook weer onzichtbaar zeg . Iedereen praat over kampioenschap maar ik zag dit allang aankomen . De breedte van de selectie is gewoon niet goed genoeg . Ik ben allang weer blij als we einde van het seizoen die CL weer gehaald hebben . Zie het ze nog verspelen ook aangezien de laatste 2 wedstrijden van het seizoen tegen napoli en Atalanta zijn .