Italië speelt indrukwekkende laatste oefenwedstrijd richting het EK
Vrijdag, 4 juni 2021 om 22:38

Italië heeft vrijdagavond een overtuigende oefenzege geboekt. In het Stadio Renato Dall'Ara te Bologna was de ploeg van bondscoach Roberto Mancini met 4-0 te sterk voor Tsjechië. Michal Sadílek begon op de bank bij de bezoekers maar mocht ruim tien minuten voor tijd binnen de lijnen komen voor Vladimir Darida. Voor de Italianen, die eerder deze week San Marino met 7-0 versloegen, zit de oefencampagne erop, terwijl Tsjechië het dinsdag nog oefent tegen Albanië.

Niet geheel onverwacht waren het gli Azzurri die het voortouw namen, al ontbrak het in de eerste twintig minuten aan creativiteit en scherpte voor het doel. De Italianen moesten tot tweemaal toe hun adem even inhouden, toen eerst Giorgio Chiellini bebloed op het veld stond en vervolgens Leonardo Bonucci naar de grond ging. Beide centrumverdedigers konden de wedstrijd echter zonder kleerscheuren voortzetten. In de 23ste speelminuut bracht Immobile het scorebord in beweging.

Een afvallende bal belandde aan de rechterkant van het vijfmetergebied voor de voeten van de Lazio-spits, waarna hij via het been van Ondrej Celustka in de korte hoek raak schoot. Op slag van rust verdubbelden de Italianen de voorsprong, nadat eerder Immobile en Lorenzo Insigne al grote mogelijkheden op score-uitbreiding kregen. Nicolò Barella beproefde zijn geluk met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied. Wederom werd de poging van richting veranderd waardoor de bal binnenviel: 2-0.

Na de thee trok Italië de lijn uit de eerste helft door en liep men nog verder weg bij de hulpeloos ogende Tsjechen. In de 66ste speelminuut tekende Insigne de 3-0 aan. Immobile had een fraaie steekpass in huis, waarna de aanvaller van Napoli de bal vanaf de linkerkant van het strafschopgebied in de verre hoek krulde. Het slotakkoord werd negen minuten later gespeeld door Domenico Berardi. Insigne fungeerde ditmaal als aangever en zette Berardi alleen voor doelman Jiri Pavlenka, die het antwoord schuldig moest blijven op een bekeken stiftbal: 4-0. Het was de achtste keer op rij dat Italië won én de nul hield.

De ploeg van Mancini trapt op 11 juni het EK af tegen Turkije in het Stadio Olimpico. De overige groepswedstrijden van Italië, dat Zwitserland op 16 juni en Wales op 20 juni treft, zullen ook worden gespeeld Rome. De Tsjechische ploeg, verliezend finalist van het EK in 1996, treft Schotland als eerste in Groep D. De ontmoeting staat gepland voor 14 juni op Hampden Park. Verliezend WK-finalist Kroatië is tegenstander nummer twee, op 18 juni in hetzelfde stadion. De wedstrijd waar waarschijnlijk het meeste naar wordt uitgekeken is die tegen Engeland op 22 juni, met Wembley als decor.

Meer nieuws
   
00:16
00:16
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
   
23:53
23:53
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
6
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
53
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
80
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
juvedeef
 
2
4 juni 2021 om 22:44
Prima wedstrijd. Hopelijk komt Bonucci nog op de bank en dan kan het misschien wel leuk toernooi worden.
 
ModricMagic
 
4
4 juni 2021 om 23:05
Bonucci is bij Italië toch altijd wel prima?
 
juvedeef
 
3
5 juni 2021 om 01:52
Nee zeker niet. Net zoals bij Juve maakt hij altijd beslissende fouten. Die Chiellini op moet lossen. Dus het wordt helemaal niks met hem in de basis.
 
M_Icardi9
 
0
5 juni 2021 om 13:04
Ik hoop een beetje van Bastoni te zien.
 
bale99
 
27
4 juni 2021 om 22:46
Ik zei het al eerder en mensen verklaarden mij voor gek toen ik Italië benoemde als outsider. Dit is een hele frisse ploeg met een goed mix tussen ervaring en talent. Verwacht vooral veel van Chiesa & Barella op het EK.
 
JuventusPuglia
 
33
4 juni 2021 om 23:01
Als je italie niet minimaal als outsider ziet dan ligt het meer aan je voetbalkennis. Italië zal uiteraard kanshebber zijn, Heb er heel veel zin in vandaag weer een goeie pot gespeeld. Het vertrouwen is er
 
La Bombonera
 
3
4 juni 2021 om 23:09
Helemaal met je eens! Wat een waanzinnig leuk en fris team heeft Italië momenteel. Na toch wel een aantal magere jaren. Ik zie Italië toch wel als een team dat hoge ogen kan gaan gooien dit EK en ook zeker op het komende WK
 
Lerfr12
 
6
4 juni 2021 om 23:14
Ook al 21 wedstrijden ongeslagen, niet verkeerd.
 
Real-fan
 
9
4 juni 2021 om 23:17
Idd dat zeg ik ook Italië is een heel goede ploeg ze kunnen mooi voetballen en kunnen ook als het moet alles dicht gooien op zijn vroegere Italiaans
 
Twenteov
 
7
4 juni 2021 om 23:28
Wel met je eens. Vond die Spinazzola toen echt geweldig tegen Nederland. Raakt toen zwaargeblesseerd dacht ik. Ik ben niet snel fan van Italianen en hun voetbal, maar voor zo'n speler kijk ik voetbal.
 
InkeMontana
 
12
4 juni 2021 om 23:36
Wie verklaarde je dan zoal als gek? Er is toch vrijwel nooit iemand die Italië niet minimaal als outsider ziet bij vrijwel elk toernooi?
 
Sa2Juve
 
9
4 juni 2021 om 22:52
Ik hoop alleen nog dat Bastoni mag spelen ipv Bonucci en dat Verratti fit geraakt. Ook al heb k veel vertrouwen in Locatelli die een ijzersterk seizoen had bij Sassuolo. En kiezen tussen Berardi en Chiesa gaat ook een moeilijke keus worden. Wel mooi dat je als coach over hun kan beschikken. Nu hopen dat Zaniolo eens een heel seizoen fit kan blijven met oog op het WK.
 
goaheadd1
 
13
4 juni 2021 om 22:56
Berardi doet het al jaren goed, krijgt eindelijk de kans en heeft ook rendement. Ik zie hem liever dan Chiesa. Over Bastoni ben ik het zeker eens! Hopelijk mogen we weer feest vieren net als in 2006 haha.
 
maurootje
 
2
4 juni 2021 om 23:11
Klopt minder grillige maar Chiesa is doelgerichter, noem het een luxe probleem
 
goaheadd1
 
3
4 juni 2021 om 23:23
Inderdaad. Berardi heeft denk ik al rond de 100 competitiegoals gemaakt voor sassuolo. Vond het altijd jammer dat ie de kans niet kreeg. Dit seizoen ook 17 goals, en dat als buitenspeler bij een middenmoter. Chiesa heeft een moeilijke eerste periode gekend bij juventus, maar langzamerhand wordt het inderdaad wel wat beter. Ben benieuwd wat de uiteindelijke opstelling wordt de 1ste wedstrijd..
 
LucaAbbracciante
 
6
5 juni 2021 om 00:52
Beste speler van Juve dit jaar. Goals, assists,... Zelfs goals in de CL gemaakt. In een moeilijk draaiend Juventus zich meer dan staande gehouden. Topper.
 
goaheadd1
 
10
4 juni 2021 om 22:53
De hele wedstrijd gedomineerd. Aanvallers waren scherp, Iedereen oogde fit. Toch wel een beetje apart dat het Italiaanse elftal voetballend zoveel beter is dan het voetbal dat er wordt gespeeld in de Italiaanse competitie (door de topteams). Deze lichting heeft een hoop potentie, op iedere positie staat een speler die weet wat ie moet doen en ook de creativiteit is meer dan voldoende aanwezig. Achterin wordt weinig weggeven wat te zien is aan de overwinningen waar telkens de 0 wordt gehouden (al een hoop wedstrijden achter elkaar) Laatst las ik een paar reacties hier dat het Nederlands elftal te vergelijken is met het Italiaanse elftal. Dat soort dingen kan je alleen zeggen als je een niet zo goede kijk op het spelletje hebt en een oranje bril draagt als je het mij vraagt. Hopelijk kunnen ze deze lijn doortrekken op het ek en dan zie ik ze zeker als een van de kanshebbers. We hebben zeker mindere jaren gehad, maar eindelijk ben ik weer trots op ons elftal. Forza Azzurri!!
 
DesmondM
 
0
5 juni 2021 om 04:21
Oranje op volle oorlogssterkte en met een wel capabele coach doet niet onder voor Italië.
 
maurootje
 
8
4 juni 2021 om 23:09
Let op mijn woorden, de ster van Italië wordt Immobile of Isigne, wat zijn die twee geweldig, vooral die kleine! En wat sommige al zeggen, Italië heeft de PERFECTE mix van supertalenten en ervaring; supertalent Donnarumma op doel, oude rotten Chiellini en Bonucci voor hem, dan komt Supertalenten Barella en Locatelli samen met Jorginho(of wellicht nog verratti) en daar voorin alleen maar ervaring met Insigne Immobile en Berardi. Echt een top elftal
 
Voetbalgogme
 
1
4 juni 2021 om 23:34
Helemaal mee eens. Italië is een geweldig elftal en heeft een bizarre reeks neergezet het afgelopen anderhalf jaar. Voor mij één van de favorieten.
 
Lucazzurri
 
0
4 juni 2021 om 23:47
Helemaal eens Mauro. Kan na een lange tijd echt weer genieten van Italië.
 
juvedeef
 
0
5 juni 2021 om 08:19
Insigne denk ik niet. Puntje bij paaltje laat hij het vaak liggen in belangrijke wedstrijden. Bij Napoli verzaakt hij ook vaak als het er echt om gaat.
 
maurootje
 
1
5 juni 2021 om 12:05
Ik vind hem juist laatste 2 jaar enorm groeit, meer goals enz, ik denk dat hij ook op belangrijke momenten zal Shi en, althans, voor Italië dan
 
035feyenoord
 
1
5 juni 2021 om 13:24
Dit is gewoon niet waar. Insigne is heel vaak beslissend in belangrijke wedstrijden. Hij is onomstreden de grote man bij Napoli. Maar hij heeft het wel echt laten liggen in de laatste wedstrijd tegen Verona. Dat gezegd hebbende was het het elftal dramatisch in die wedstrijd
 
Lucazzurri
 
6
4 juni 2021 om 23:44
Wat kan ik toch genieten van de Azzurri! Mancini heeft er een geweldig collectief van gemaakt. Deze ploeg heeft alles, een aanval waar iedereen kan scoren, een geweldig gebalanceerd middenveld (en dan is Zaniolo er niet eens bij), een solide verdediging met snelle backs en een geweldige keeper. Deze ploeg is ook erg gedisciplineerd en heel goed op elkaar ingespeeld. Hier maakt Italië voor mij ook het onderscheid tov andere top landen. Bij die landen staan er wellicht meer top spelers qua naam, maar die landen kunnen niet tippen als collectief aan Italië. Verheug mij op dit EK. Ik zeg niet dat de Azzurri gaat winnen, maar ze hoeven voor geen enkel land bang te zijn.
 
Demiddenstip
 
4
5 juni 2021 om 00:00
Frankrijk, Spanje, Italië en altijd Duitsland, EK winnaar komt uit deze 4.
 
Apsua
 
1
5 juni 2021 om 00:11
Frankrijk sowiezo topfavoriet, Engeland geef ik meer kans als Spanje.
 
AcKaka
 
10
5 juni 2021 om 01:11
Vind Portugal ook zeker in dit rijtje thuishoren. Hebben ook een hele sterke selectie.
 
Apsua
 
9
5 juni 2021 om 00:10
Een Italie in bloedvorm, ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen tegen Turkije. Als Italie scherp is die dag moeten ze gewoon winnen van ons maar als wij onze dag hebben op 11 Juni... dan wens ik de Italianen veel succes.
 
Kalou2005
 
0
5 juni 2021 om 10:49
Italië kan wel eens écht ver gaan komen! Ik ga ze goed in de gaten houden. Het is als vanouds een echt team en er loopt ook veel individuele kwaliteit rond. Wellicht zelfs een finaleplek voor de Italianen.