Ivan Rakitic bijt stevig van zich af: 'Ik ben geen zak aardappelen!'
Maandag, 13 april 2020 om 08:06

Ivan Rakitic is helemaal klaar met de transfergeruchten rondom zijn persoon. De middenvelder van Barcelona wordt al maanden in verband gebracht met diverse clubs uit Spanje, Italië en Engeland. De 32-jarige Kroaat baalt er stevig van dat hij in de media wordt neergezet als handelswaar.

Rakitic is zijn vaste basisplaats dit seizoen kwijtgeraakt. Mede door de komst van Frenkie de Jong komt hij minder aan spelen toe dan voorheen. In alle competities kwam hij tot 31 optredens, waarvan slechts 15 duels als basisspeler. Daar zijn contract in medio 2021 afloopt en er geen geluiden zijn over een nieuwe verbintenis, is de kans groot dat Barcelona hem de komende transferperiode van de hand wil doen. Wanneer hij niet wordt verkocht, kan hij het Camp Nou volgend jaar transfervrij uitlopen.

Om dat te voorkomen lijkt Barça in te zetten op een zomers vertrek. Hij werd derhalve al in verband gebracht met Sevilla, Paris Saint-Germain, Juventus, Internazionale, AC Milan en diverse Engelse clubs. Naar verluidt zou de club heb willen inzetten als ruilmiddel, of om de kosten te drukken bij het aantrekken van een andere speler. Daar baalt Rakitic van, zo vertelt hij in Mundo Deportivo: "Ik ben geen zak aardappelen! Ik ga zelf over mijn eigen toekomst en ik wil ergens zijn waar er waardering voor mij is. Als dat hier kan, harstikke mooi. En als mijn toekomst ergens anders ligt, dan ben ik de persoon die daarover beslist."

Hoewel Rakitic zegt niet bezig te zijn met een transfer, is het niet ondenkbaar dat hij terugkeert naar Sevilla. "Ik heb een speciale band met Sevilla, want ik heb daar ook familie wonen. Ik heb altijd al gezegd dat het mijn droom is om dat shirt ooit nog eens te dragen. Iedereen weet het, maar ik heb het niet alleen voor het zeggen. Ik kan het wel willen, maar meerdere aspecten spelen een rol. Monchi (technisch directeur, red.) en iedereen bij Sevilla heeft mijn telefoonnummer. Ze hebben me nog niet gebeld. Ik was laatst jarig en zelfs toen heeft Monchi niet gebeld", aldus Rakitic met een knipoog.

Meer nieuws
   
22:51
22:51
Bayern en Real houden elkaar in evenwicht in heerlijk voetbalgevecht
58
   
22:40
22:40
Beleggersclub VEB zeer kritisch op Ajax over terugkeer Alex Kroes
6
   
21:31
21:31
PSV aast op Eredivisiespeler en denkt aan transfersom van 1,5 à 2 miljoen euro
20
   
21:22
21:22
Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam
15
   
20:35
20:35
Wesley Sneijder geeft live op tv subtiele hint aan Ajax: 'Hoe langer het duurt…'
30
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
SocioFan1
 
2
13 april 2020 om 08:40
Gelijk heeft, het erge is we vinden het allemaal normaal geworden. Maar goed. Rakitic moet idd kijken waar hij weer lekker gaat spelen en plezier hebben. Denk dan ook dat Sevilla idd een prima optie, als zij natuurlijk ook willen. Alleen ja wie wil met Rakitic in zee is de vraag. Hij is ook niet meer de jongste en hoeveel moet hij kosten, incl. salaris.
 
MSN10
 
4
13 april 2020 om 10:01
Iedereen heeft het over zijn vorm. Wat verwacht je dan, die gast komt amper aan spelen toe. Je tikt een hoog niveau pas aan wanneer je constant speelt en niet 1 wedstrijd of een paar min in de zoveel tijd. Ik weet dat het niet alleen om dit seizoen gaat want vorig jaar was hij ook minder. De eerste seizoen onder Valverde zag je het laatste beste seizoen van Rakitic. Hij verdiend waardering en heeft super gelijk wat hij hier aangeeft, maar men moet weten dat het inderdaad als product gezien wordt.
 
Barcaboy11
 
13
13 april 2020 om 11:20
Valverde kreeg het altijd voor elkaar om het bloed onder de nagels van de Barca supporters te krijgen aangezien hij altijd Rakitic opstelde terwijl hij elke week een drama wedstrijd speelde. Hij heeft echt meer dan genoeg kansen gekregen. Het is gewoon klaar nu.
 
MSN10
 
0
17 april 2020 om 00:03
Geloof me dat het daar helemaal niet mee te maken heeft. De trainer beslist niet over Rakitic. De president heeft hier mee te maken en wilt Rakitic verkopen. Hij weet dat als Rakitic speelt dat hij dan blijft. Rakitic heeft zelf vaak aangegeven graag te Willen blijven en zo proberen ze hem toch te verkopen door hem geen speeltijd te geven, zodat hij zelf dan denkt heb hier genoeg van. Elke speler wilt spelen en als je dan in 1 hele seizoen bij mekaar 4-5 wedstrijden hebt gespeeld dan ga je dat niet nog een jaar volhouden. Dit is hoe het gaat als ze van iemand afwillen die zelf njet weg wilt. Er gaan zelfs geruchten dat Rakitic z’n contract toch gaat uitdienen, zodat hij transfervrij de club kan verlaten. Zijn contract eindigt 2021
 
Barcaboy11
 
4
13 april 2020 om 11:18
Rakitic WAS een van m'n lievelingsspelers om naar te kijken in 2014-2015. Bij het winnen van de treble was hij zo cruciaal. Het jaar daarna was ook nog prima, maar sindsdien is hij zoooo extreem achteruit gegaan. Letterlijk. Speelt elke bal of opzij of terug op de verdediging, sprint als een bejaarde en maakt eigenlijk al 2/3 jaar geen deel uit van de beste 11. Daarnaast stond hij onder Valverde bijna elke wedstrijd in de basis en hield de ontwikkeling van Alena en Puig op. Soms moet je gewoon op tijd weten wanneer je iets moet doorgeven, en hij zit er nu al 2 jaar te lang.
 
Millonario
 
2
13 april 2020 om 11:43
Maar als een zak patatten speelt hij wel. Kan niet geloven dat hij bij Barca zit sinds 2014 en nog durfde te zeggen dat hij meer moest spelen.