Jaap Stam adviseert Ajacied: 'Ik denk dat hij hier goed zou passen'
Zondag, 26 mei 2019 om 21:14

Jaap Stam denkt dat Matthijs de Ligt een perfecte versterking zou zijn voor Manchester United. De oud-international was zondag na afloop van de Treble Reunion-wedstrijd tussen oud-spelers van the Red Devils en Bayern München (5-0) lovend over de verdediger van Ajax. "Ik denk dat hij hier goed zou passen, maar het is aan hem", aldus de trainer, die per 1 juli aan de slag gaat bij Feyenoord.

"Hij is een geweldige speler, die weliswaar jong is, maar speelt als een volwassene", zegt Stam tegenover Manchester Evening News. "Hij is goed aan de bal, is agressief, tactisch goed onderlegd, ziet en leest het spel goed en heeft ook de mentale kracht om wat te bereiken. Dat is een van de belangrijkste dingen om te hebben als speler. Je moet doelen stellen, stappen maken en jezelf blijven verbeteren om naar het hoogste niveau te gaan."

Meer: Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst terug te kunnen keren bij Ajax

Stam adviseert Manchester United dan ook om de verdediger aan te trekken. "Ik denk dat hij hier heel goed zou passen, mits de club hem probeert te halen. Ik weet niet of dat echt zo is, want er wordt veel gezegd en geschreven. Hij is gewoon het type speler dat hier heel goed zou passen. Ik denk dat de manager (Ole Gunnar Solskjaer, red.) graag met hem zou werken."

Zelf lacht De Ligt de geruchten over een transfer naar de Engelse topclub weg. "Ik heb het ook gelezen. En dat bedrag (een jaarsalaris van veertien miljoen euro per jaar, red.) ook. Het zijn allemaal grappige verhalen en het is de kunst om het met een korreltje zout te nemen", zei de aanvoerder van Ajax zondag voor de camera's van FOX Sports.

Meer nieuws
   
16:42
16:42
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
3
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
4
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
77
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
29
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
stankraag
 
16
26 mei 2019 om 21:15
Geweldige duo stam- de ligt??
 
kaktussen
 
7
26 mei 2019 om 21:24
Laten we hier niet te veel waarde aan hechten. Hiermee pleziert hij gewoon zijn voormalig werkgever.
 
Guayaquil
 
11
26 mei 2019 om 21:45
En uiteraard zijn huidige werkgever
 
Tonymontanaspg
 
4
26 mei 2019 om 22:01
Sowieso niet zijn huidige
 
Guayaquil
 
5
26 mei 2019 om 23:23
Wat jij wil. Als jij liever Jorgensen tegenover De Ligt hebt dan tegenover Magallan is dat jou goed recht.
 
FreeBird91
 
1
27 mei 2019 om 03:46
Ik heb zeker liever Jørgenson vs de ligt, dat zou betekenen dat de ligt nog een seizoen blijft... wat de eredivisie leuker maakt.
 
kaktussen
 
1
26 mei 2019 om 21:24
Laten we hier niet te veel waarde aan hechten. Hiermee pleziert hij gewoon zijn voormalig werkgever.
 
JNPSV
 
4
26 mei 2019 om 21:26
Zou denk ik voor man u een goede aankoop zijn maar ik vraag me af of de ligt dit moet willen. Van een voetballende ploeg naar een verdedigende ploeg, met in mijn optiek topclub onwaardig voetbal. Die bedragen zijn absurd inderdaad en de enige juiste reactie van de ligt.
 
Japie_Krekel
 
5
26 mei 2019 om 21:31
zelfde verhaal als hij naar Barca gaat. die spelen ook erg behoudend alleen hebben ze wel beter materiaal als United
 
SuperNico31
 
5
26 mei 2019 om 21:43
Vind het zo jammer dat een club als Man. United nu met veel moeite tot de subtop van Engeland behoort. Zou het daarom wel mooi vinden als United met De Ligt en nog een paar andere talentvolle of goede aankopen de weg naar boven weer weet te vinden. Hoe je het went of keert, het blijft een mooie club. Alleen het beleid moet daar gewoon beter. Ze hebben al de nodige spelers om een redelijk team in elkaar te zetten, zoals De Gea, Pogba, Rashford etc. Maar helaas missen op alle linies te veel kwaliteit. Als ze nu eens gericht goede aankopen doen, dan kunnen ze net als Liverpool weer stukje bij beetje de weg omhoog weer vinden.
 
BK4LiFe
 
0
26 mei 2019 om 22:51
Precies wat ikdacht. In potentie is het een geweldige club die eigenlijk dit soort toppers zou moeten aantrekken. Mensen die voor elke bal vechten en slim zijn. Geen golddiggers die alleen voor het geld komen.
 
Tonymontanaspg
 
3
26 mei 2019 om 22:00
Stam kan zich beter bezig houden met Feyenoord. Er is genoeg werk aan de winkel. En er moeten verdedigers bij
 
MixMaster
 
2
26 mei 2019 om 22:30
Denk dat de Ligt naar Barcelona gaat, zou ik ook doen als ik hem was.. United is een prachtige club, ,maar Barcelona is toch een stap hoger en ze spelen elke seizoen in de CL. bij United is dat niet zeker...het hoogst haalbare dat wil iedere voetballer. Plus hij wordt daar verenigd met zijn maatje, denk dat dat ook zwaar meeweegt voor hem,
 
BK4LiFe
 
1
26 mei 2019 om 22:51
Maar in wiens plaats gaat hij spelen dan? Pique? Of gaat Pique ineens naar links? Lijkt me sterk.
 
Mnoe
 
1
26 mei 2019 om 23:08
De ligt past overal goed. De vraag is alleen of je in een dramatisch moment bij united moet instappen. Je speelt niet om prijzen, hebt absurd hoge verwachtingen terwijl de selectie uit rommel bestaat. Behalve pogba-rashford-lukaku en lingard hebben ze een hoop middel en ondermaat rond wankelen.
 
Sulejmanii
 
1
27 mei 2019 om 00:37
Maar het beste bij Ajax, dus tegen beter weten in hoop ik dat hij nog een jaar blijft.. ??
 
Shirynak
 
5
27 mei 2019 om 01:48
En dan lingard opnoemen hahaha
 
Ravel
 
3
27 mei 2019 om 00:46
Lijkt me een heel slecht idee. Ik volg United sinds van Gaal van zeer dichtbij en de club is echt in een dramatische staat.Fergusson heeft een heel beperkt team achtergelaten waar ze al jaren mee worstelen. Van Gaal heeft toen iig de bezem erin gezet maar kon zijn werk niet afmaken.Vervolgens zetten ze Mourinho aan `t roer die een bijna tegenovergestelde visie op voetbal hanteert. Hetgeen wijst op dramatisch beleid.En nu Skolksjaer, een sympathieke man maar ze hadden nooit zo vroeg moeten verlengen. Hij is een lichtgewicht. Komend jaar geen CL. Kans is groot dat de de `sterkhouders` vertrekken. Na honderden miljoenen is de selectie nog steeds volledig uit balans.Elk beetje talent wordt gehyped in de hoop dat er een nieuwe lichting opstaat. Maar vrees dat dat ook niet gaat gebeuren.Kortom, het lek is nog lang niet boven. De enige reden dat er nog hoop is is omdat ze nog steeds steenrijk zijn en nog een enorme aanhang. Maar zonder visie, het mismanagement van de club, zonder een echte talentvolle selectie moet je daar als topspeler of potentiële topspeler niet heen gaan. Pogba en De Gea lijken dit nu ook te concluderen, Herrera, een hele belangrijke speler, is al weg en daar kun je al afvragen of dat nu wereldtop is die je voor ogen hebt als je bij de wereldtop wilt aansluiten.Alleen al in de Premier league zijn Manchester City en Liverpool zijn ondertussen al mijlenver uitgelopen op United.
 
Ajax-Support
 
1
27 mei 2019 om 07:45
Past inderdaad prima in de salarisschalen