Jaap Stam staat voor keepersdilemma: 'Het zou mij heel erg verbazen'
Zondag, 27 januari 2019 om 08:37

PEC Zwolle liet zaterdagavond zien dat de overwinning op Feyenoord geen incident was. Een week na de verrassende driepunter tegen de Rotterdammers (3-1) zegevierde het team van Jaap Stam ook over Heracles Almelo (0-2). Mickey van der Hart vervulde een belangrijke rol door bij een 0-2 stand een penalty van Kristoffer Peterson te keren.

De vraag is welke doelman het doel van PEC in de komende thuiswedstrijd tegen FC Utrecht gaat verdedigen. Diederik Boer zat zaterdag het laatste duel van zijn schorsing uit, na zijn rode kaart op 21 december tegen VVV-Venlo (2-0). "Het zou me heel erg verbazen als ik er na Feyenoord en vandaag nog uit wordt gehaald. Zeker met de eerste seizoenshelft in het achterhoofd", benadrukt Van der Hart resoluut.

"Maar daar houd ik me nu niet zo mee bezig. Ik vind dat ik genoeg heb laten zien om die plek te behouden en ik ga ervan uit dat de trainer mij laat staan", vertelde Van der Hart in gesprek met RTV Oost. "Ik voel vertrouwen. Ik vind dat ik in die goal hoor." De gestopte penalty was mooi meegenomen. "Het moment in de wedstrijd was heel fijn. Ik was blij dat het geen goal was en je de 0-2 voorsprong behoudt."

PEC hield aan de zeven laatste competitieduels van de eerste seizoenshelft slechts vier punten over, dankzij een 0-2 overwinning op De Graafschap en een 0-0 remise tegen NAC Breda. Tussendoor was AZ veel te sterk in de TOTO KNVB Beker: 5-0. Door de overwinning van zaterdag is PEC voorlopig op een elfde positie terug te vinden.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
MasterJesse
 
23
27 januari 2019 om 09:03
Het zou mij niet zo verbazen want behalve die penalty vond ik hem nou niet echt geweldig keepen. Hij maakt regelmatig slordige fouten
 
Dorgie
 
11
27 januari 2019 om 09:10
Nou inderdaard, vd Hart heeft een beetje een verkeerd beeld van zichzelf. Zo goed was die (weer) niet. Hij heeft geluk dat die penalty praktisch recht op hem af wordt geschoten. Maar het is elke keer billenknijpen als van der Hart in actie moet komen.
 
Suc6Magnet
 
5
27 januari 2019 om 09:17
Exact. Grabbelde alles bij elkaar, met meer geluk dan wijsheid. En hoopt daar nu handig gebruik van te maken om zn trainer over te halen. Ik zou als ik Zwolle was sowieso op zoek gaan naar een andere keeper. Boer overtuigt mij ook allang niet meer.
 
okidoki78
 
14
27 januari 2019 om 09:11
Denk niet dat Stam onder de indruk van een beetje druk door een speler in de vorm van dit soort uitlatingen...
 
4Ever4Ajax
 
7
27 januari 2019 om 09:38
Ik vind Vd Hart geen sterke keeper, die nu de laatste 2 wedstrijden wel goede statistieken laat zien. Gisteren vond ik hem vaker erg onzeker optreden (wegboksen ipv klemvast of gewoon niet goed wegwerken) wat uiteindelijk niet tot een goal van Heracles heeft geleid. Er waren meerdere scrimmages voor z’n goal waarbij het bijna bewonderenswaardig is dat er geen 1 in ging. Kortom, ik zou als jaap Stam zijnde, niet overtuigd zijn van hem. Ik zou Boer weer opstellen (die overigens ook niet meer zo’n enorme goede sluitpost is die hij wel was). Ik weet niet wat PEC in de jeugd heeft lopen, maar als dat niet genoeg is, zou ik snel een nieuwe doelman zoeken.
 
Daimen
 
1
27 januari 2019 om 12:33
Ik neem aan dat je dit gehele seizoen bedoeld ipv de afgelopen 2 wedstrijden.
 
AjaxxxLove
 
3
27 januari 2019 om 09:51
Je houdt iedere keer je hart vast als er een hoge bal komt. Wat is hij ontzettend onzeker bij die situaties. Maar ook als lijnkeeper laat hij vaak balletjes door die een fatsoenlijke keeper gewoon verwerkt. Ik vind het echt een zwakke doelman, iets waar we in Nederland meer dan genoeg van hebben.
 
caddy
 
2
27 januari 2019 om 09:58
van der hart zal er wel in blijven staan ben ik bang voor,maar heeft toch altijd zijn foutjes dat word een x af gestraft,ik wet ook niet hoe goed die hauptmeijer is ,anders misschien die keeper van emmen halen ,na een wat mindere periode staat hij nu echt goed te keepen bij emmen
 
Arnout108
 
1
27 januari 2019 om 10:22
Als PEC ergens nog geld heeft liggen dan zou ik nog wel een keeper halen. Boer is te oud en niet meer zo goed als eerst en Van der Hart is te onzeker en maakt vrij regelmatig foutjes. Ze zijn beide niet zo slecht dat ze het niveau totaal niet aankunnen maar een betere keeper vinden zou toch niet zo moeilijk moeten zijn.
 
stillewillem
 
7
27 januari 2019 om 12:15
Van der hart staat dit seizoen gewoon goed te keepen. Ontwikkeld zich goed en als pec slim is houden ze deze jonge doelman aan. Komend seizoen een nieuwe 2e doelman er bij en boer een functie geven binnen de organisatie.
 
Daimen
 
4
27 januari 2019 om 12:30
Ik wil graag iedereen die niet wekelijks naar volledige wedstrijden van PEC kijkt, adviseren niet te reageren. Beoordeel vd Hart op basis van de eerste seizoenshelft + afgelopen twee wedstrijden en dan kun je enkel concluderen dat hij een heel stabiel seizoen keept.Bijna elke supporter van PEC is van mening dat hij de plek onder de lat verdiend. En dat is wat, aangezien Boer een clubicoon is. Dat ga je dan echt niet zomaar roepen.Gisteren had die één vreemd momentje waarin de bal tussen de handen door ging. Dit was geen fout met een slechte afloop, zie veel extremere fouten van keepers in de eredivisie. Het feit dat PEC in dit matige seizoen al zo vaak in uitwedstrijden de nul heeft gehouden (4x, alleen Ajax vaker 5x) is mede een verdienste van van der Hart.
 
De Blauwe Cond
 
2
27 januari 2019 om 13:23
Tegen Heracles had hij weer even zijn moeilijke momenten, maar hij oogt desondanks gewoon zekerder in de duels dan voorgaande jaren. Je moet hem ook de tijd gunnen om langzaam maar zeker aan zichzelf te laten werken zodat hij in de nabije toekomst ook met hoge ballen kan werken. Ik vind het een beetje flauw dat veel mensen op voetbalzone klakkeloos Johan Derksen napraat zonder maar één wedstrijd van PEC dit seizoen te hebben gezien. Mickey was één van de weinige stabiele factoren in de eerste seizoenshelft en trok dat tegen Feyenoord gewoon door. Als hij zich zo zal blijven ontwikkelen zal ik hem altijd de voorkeur geven boven Boer, al is het maar dat je er nog wat aan kan verdienen en Boer daarentegen al in de winter van zijn carrière zit .
 
ZwolleZu
 
1
27 januari 2019 om 13:29
Zou me verbazen als Stam besluit Boer erin te zetten. Mickey keept vele malen beter dan Boer en als die nog een beetje door groeit heb je een stabiele keeper
 
caddy
 
1
27 januari 2019 om 14:26
Ik zie van der hart om de 2 weken bij zwolle keepen , vorig jaar zei ik ook dat boer moest keepen , omdat hij meer ervaring had maar dat van der hart wel mocht blijven maar wel als 2de keeper.hij maakt zijn foutjes en hij blijft ze maken gisteravond kwam hij er ook weer goed mee weg.maar dit is toch niet het nivo wat zwolle zoekt lijkt mij na henk timmer en werner hahn en diederik boer voor d.at hij naar ajax vertrok
 
RichardVan Dinther
 
0
27 januari 2019 om 22:40
Ik vindt dat hoe lullig ook het beste er af is bij diederik boer. reserve rol, en later keeperstrainer bij pec