John de Jong: 'Het zou raar zijn als er rond hem geen beweging was'
Zaterdag, 10 juli 2021 om 10:52

Mohamed Ihattaren is een van de spelers die PSV deze transferperiode kan verlaten. Het contract van de middenvelder loopt volgend jaar af, waardoor technisch manager John de Jong hem deze zomer moet verkopen om nog iets aan hem te verdienen. In gesprek met het Eindhovens Dagblad laat De Jong echter weten dat het voor PSV nog altijd een optie is om zijn contract te verlengen.

Ihattaren werd de afgelopen maanden gelinkt aan VfL Wolfsburg, waar Mark van Bommel onlangs is aangesteld als nieuwe trainer. Het tweetal werkte eerder succesvol samen bij PSV. Met oog op het nieuwe seizoen houdt De Jong alle opties open. "Ik weet dat er interesse voor hem is", bevestigt hij tegenover het regionale dagblad. "Het is een hele talentvolle speler en hij zit in de situatie dat er nog een eenjarig contract is. Het zou raar zijn als er rond hem geen beweging was. Ik weet dat er clubs naar hem informeren. We kunnen zijn contract ook nog verlengen als de transferperiode voorbij is en voor ons is de situatie open."

Waar PSV bereid is om mee te werken aan een vertrek van Ihattaren, wil de club Cody Gakpo behouden. Vrijdag werd bekend dat Bayern München naar de Oranje-international heeft geïnformeerd. PSV wil hem desondanks niet verkopen. Donyell Malen mag wel hopen op een transfer. Als hij vertrekt is het niet zeker dat de club een vervanger haalt. "We kijken zeker wel naar mogelijkheden, maar hebben al veel goede spelers voorin", aldus De Jong. "Ik ben er ook voorstander van om onze jonge jongens kansen te geven. Het is uiteindelijk ook gewoon afwachten hoe de markt zich gaat ontwikkelen. Misschien komt er straks toch een mogelijkheid om een speler te halen die we niet kunnen laten lopen."

In de wandelgangen kwam de naam van Luuk de Jong al regelmatig voorbij. PSV zou de spits van Sevilla terug naar het Philips Stadion willen halen. "Met Luuk de Jong zijn we op dit moment niet concreet bezig", zegt De Jong. "We vinden hem allemaal een hele goede speler, maar ik kan bij meerdere spelers toeslaan als ze de kwaliteiten van Luuk hebben. Luuk is natuurlijk wel een ambassadeur van onze club en heeft veel gepresteerd hier." De Telegraaf meldt zaterdag dat De Jong in beeld komt bij PSV als Malen verkocht wordt.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
26
   
23:34
23:34
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
   
23:20
23:20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
12
   
23:03
23:03
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
   
22:43
22:43
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
jwtw030
 
28
10 juli 2021 om 10:58
Als Ihattaren gewoon bijtekend dan ziet het er heel rooskleurig uit voor PSV. Alles rondom de club is positief momenteel en spelers liggen langdurig vast op Ihattaren na. Ben alleen bang dat hij niet bijtekend en vertrekt. Zag wat filmpjes van het trainingskamp voorbij komen en hij ziet er echt fit uit.
 
DolorAsinum
 
11
10 juli 2021 om 11:25
PSV heeft zich prima versterkt en aan de selectie toegevoegd wat er aan ontbrak. En de club is er ook nog eens in geslaagd om dat voor heel weinig geld te doen. Als Malen en Dumfries worden verkocht, zal dat voldoende opleveren om ook echte kwaliteit aan de selectie te kunnen toe voegen. De aankopen brengen de nodige ervaring met zich mee en zullen niet snel door de ondergrens heen zakken, maar echte topkwaliteit zoals bijv. Götze wel in zich heeft, is het niet. Ik denk persoonlijk wel dat PSV met deze selectie in staat moet zijn om met Ajax om de titel te strijden, afhankelijk van wat Schmidt ermee van plan is. Al zit Ajax natuurlijk ook niet stil, als Berghuis komt heeft de club op beide flanken spelers die al jaren de dienst uitmaken in het MvP klassement. En wordt er dus ook weer sterker op als alles zo verloopt als wordt verwacht.
 
Cr7/messi
 
2
10 juli 2021 om 12:59
Dan ziet het er indd rooskleurig uit voor psv en niet voor ihtarren want in deze systeem zie ik hem niet veel minuten maken.
 
S1nce1913
 
1
10 juli 2021 om 13:26
Ik hoop zo erg dat Ihattaren blijft. Ik weet niet of die in het plan van Schmidt gaat voorkomen, anders heeft hij volkomen gelijk als die weggaat. Een voetballer met die potentie moet niet wegkwijnen op de bank.
 
MessiBazoer
 
6
10 juli 2021 om 11:01
Even een vraag aan de PSV supporters hier. Vinden jullie de huidige selectie goed genoeg om prijzen te gaan pakken de CL te halen? John de Jong schoot uit de startblokken met versterkingen, maar op dit moment is het weer aardig stil imo.
 
FR-RKC
 
16
10 juli 2021 om 11:11
Het lijkt mij dat er nieuwe versterkingen komen op het moment dat Malen en Dumfries vertrekken.
 
PSV1913-2013
 
19
10 juli 2021 om 11:11
Eerlijk gezegd wel, ik vind ons een hele brede en sterke selectie hebben. Met Propper en van Ginkel heb je gewoon een zo veel beter voetballend middenveld. Voorin zit het ook wel goed mits Malen vertrekt. Indien Dumfries nog een transfer maakt (wat ik wel aanraad omdat je na dit seizoen nooit meer zo’n hoog bedrag voor hem zult ontvangen) zal Teze wel naar de rechtsback positie verkassen. Dan zal ik nog wel een extra cv a la Hector Moreno erbij willen. Voor de rest ben ik zeer tevreden over de selectie met een paar pareltjes (Madueke, Gakpo, Malen en Ihatarren) heb veel zin in het komende seizoen en heb alle vertrouwen in CL plaatsing voor het eerst in jaren!
 
ihattaren24
 
3
10 juli 2021 om 11:27
Helemaal met je eens maar tenzij er een cv vertrekt denk ik niet dat er 1 word aangekocht. PSV heeft nu 4 cv's; boscagli viergever obispo en ramalho. En in nood kan teze altijd nog centraal in de verdediging en mwene op rechts.
 
Suarez 7
 
3
10 juli 2021 om 11:12
Ik weet dat deze vraag niet aan mij gericht is als Ajax-fan, maar Propper is wel echt een versterking voor het middenveld en een speler die ervoor zal zorgen dat PSV dominanter kan zijn tegen tegenstanders die zich ingraven. Daar staat tegenover dat Teze geen geweldige rechtsback is, terwijl Dumfries dat wel is. Maar als je goed weet te pressen, hoeft dat geen probleem te zijn. Malen gaat wel een groter verlies zijn dan mensen hier anticiperen vermoed ik, of Madueke moet direct een redelijk hoog rendement halen.
 
jan tervoort
 
8
10 juli 2021 om 11:22
Ik denk dat Madueke zelfs beter gaat prester en Ik vind Malen wel veel dreiging en snelheid hebben Maar Madueke is een veel betere afronder En ook teamspeler
 
Vernon
 
7
10 juli 2021 om 11:45
Ik dacht precies hetzelfde, ben ook voor Ajax, maar Propper is gewoon een hele goede aankoop. Als die fit blijft speelt hij alles en verbetert hij echt de ploeg. Ik had hem ook wel willen hebben. Madueke doet het in de voorbereiding nu heel goed, maar daar kan je nog niet op zeker een heel seizoen van op aan. Dus als Malen gaat, dan moet er wel iemand bij komen zou ik zeggen. Ik had het niet gek gevonden als PSV Berghuis had gehaald. Toch ook een net iets minder pikante overstap.
 
diBSE
 
4
10 juli 2021 om 12:18
Dumfries is helemaal geen geweldige back. Veel rennen en vliegen en totaal geen balans, valt bij elke actie en kan geen voorzet geven. Scoren in de eredivisie verbloemd veel. Teze kan dat prima opvangen.
 
Aguerooo
 
5
10 juli 2021 om 11:39
Om gelijk antwoord te geven op je vraag: Nee. Ik blijf vraagtekens zetten bij Ramalho, ben er niet weg van. Als hij onze zogenaamde redding is in de verdediging dan blijft het matig achterin. Ook als er geen rb word gehaald na het vertrek van Dumfries houd ik m`n hart vast. Teze is geen RB en Mwene is natuurlijk ook geen directe versterking maar back-up. Voorin moeten we toch ook blijven hopen dat als Malen vertrekt, er een versterking bij komt. Dan heb ik het niet over de Jong maar een makkelijk scorende spits met fatsoenlijke techniek en snelheid, Zahavi blijf ik ook een vraagteken achter zetten, blijft voor mij geen echte goalgetter wie technisch, in de lucht en kwa snelheid ook gewoon matig is. Ik ben reuze blij met Propper, ik hoop dan ook dat Madueke en Gakpo gewoon blijven maar voor de rest is de selectie niet goed genoeg, geen scorende spits en geen verdedigende versterkingen. Noem me negatief, maar ik heb zo`n speler als Ramalho vaker zien voetballen, verdedigend echt niet beter dan Boscagli of Teze. Voor mij moet er dus nog zeker wat gebeuren alleen denk ik niet dat er nog versterkingen bij komen, wat toch wel degelijk nodig is.
 
G-schock
 
0
10 juli 2021 om 12:04
Ben het helemaal eens met je reactie. Vind ons nog te kort komen. Als Malen en Dumfries blijven zie ik het al rooskleuriger in. Al zal dat natuurlijk niet gebeuren. Een echte killer achterin is na mijn mening wel een must.
 
gomes1psv
 
2
10 juli 2021 om 13:11
Ik vrees nog steeds dat de verdediging te broos is; had ipv Ramalho liever een fysieke speler gehad zoals Ahmedhozic. Nu was het opnieuw koopjesjagen geblazen. Voor Malen zou ik liever die Hlozek zien komen dan De Jong. De Jong terughalen vind ik zo fantasieloos…
 
Shorty1991
 
4
10 juli 2021 om 13:47
"weer aardig stil"? Alsof je als Nederlandse TD per se elke week 2 grote aankopen moet doen om goed bezig te zijn, er is nog amper een speler vertrokken..
 
vries153
 
1
10 juli 2021 om 13:54
Denk dat het overal nog relatief rustig is , de markt is nog niet echt open gegaan er zijn wat transfers , denk dat het na het EK wel los zal komen. Het is meestal zo dat het geld moet loskomen, voordat clubs iets kunnen doen, verkoopt PSV bv dumfries , dan kunnen zij de markt ook weer op .
 
Cas1
 
2
10 juli 2021 om 11:20
Ihateren zal dus zeker niet zoals hij ooit hoopte Psv verlaten voor de hoogste transfersom aller tijden Hoe kan het toch zover zijn gekomen. Ik denk dat als er geen club komt waar hij zich lekker bij voelt hij gewoon in Eindhoven blijft en volgend jaar gratis weggaat. Wat er in zijn hart gebeurt weet hij alleen, maar ik den dat hij net als Zyech, zich door niemand laten piepelen
 
Vernon
 
5
10 juli 2021 om 11:49
Ik ken hem natuurlijk ook niet zelf, maar wat we van een afstandje zien is gewoon een jonge speler met een combinatie van talent, trots, jeugdigheid, persoonlijke tragedie, mogelijk moeite om te leven als prof. Dat is jammer, maar dat gebeurt soms. Niet iedereen is op zijn 18e of 19e mentaal en fysiek helemaal klaar om de wereld te bestormen. Wat de invloed is van het verlies van zijn vader weet niemand. Maar het is niet "gek" ofzo dat het niet alleen maar goed gaat met Ihattaren.
 
Cas1
 
6
10 juli 2021 om 12:16
Ik ben het met je eens. Het overlijden van mijn moeder heeft mij zed jaar gekost. Vergeten doe je het nooit, maar de impact is heel groot. Ook met de andere zinnen, leeftijd e ben ik het met je eens
 
kev045
 
0
10 juli 2021 om 13:25
Naar mijn mening missen we te veel spelers met echte voetbal intelligentie, alleen Götze beheerst dit