Jürgen Klopp sluit pikante terugkeer uit: 'Het is simpelweg niet mogelijk'
Donderdag, 25 juli 2019 om 11:31

De afgelopen weken werd er in de Engelse en Spaanse media gespeculeerd over een vermeende terugkeer van Philippe Coutinho naar Liverpool. Jürgen Klopp, manager van the Reds, sluit in gesprek met ESPN een pikante rentree van de Braziliaanse aanvallende middenvelder annex vleugelaanvalller uit. De Duitse oefenmeester stelt dat Coutinho simpelweg niet haalbaar is voor Liverpool.

"Coutinho zou ieder team in de wereld kunnen helpen, honderd procent. Daar gaat het niet om. Ik vind Phil geweldig, hij is een fantastische voetballer. Maar hij zou een big, big, big, big, big, big, big, big-money signing zijn en het is voor ons niet het jaar om dat te doen. Het is simpelweg niet mogelijk. Hij zou ons absoluut beter maken, maar ik hoop dat hij zijn geluk vindt bij Barcelona. Misschien heeft hij dat al gevonden", zegt Klopp. Barcelona telde anderhalf jaar geleden 145 miljoen euro neer voor Coutinho, maar hij wist zijn plaats tot nu toe niet echt te vinden.

Meer: Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby | Zelfs Peter Bosz krijgt vraag over transferperikelen Arne Slot: ‘Laat mij...’

"We hebben contact, maar ook weer niet zo goed dat ik weet hoe het precies met hem gaat of dat ik weet of alles klopt wat in de kranten wordt geschreven. Als alles waar is wat de kranten over mij geschreven hebben: wow! Hij is volkomen gelukkig in Barcelona en wil een nieuw zesjarig contract als de berichten over Coutinho te vergelijken zijn met wat de kranten over mij schreven", stelt de Duitse manager van Liverpool met een knipoog. Coutinho speelde tot dusver 76 officiële wedstrijden voor Barcelona, waar zijn contract nog loopt tot medio 2023.

Een speler die tevens aan Liverpool gelinkt wordt, is Bruno Fernandes van Sporting Portugal. "Als hij bij Manchester United tekent, zullen we hem tegenkomen. Het is duidelijk dat hij een hele goede speler is", vertelt Klopp. Sky Sports sloot donderdagochtend overigens uit dat Fernandes aan de slag zal gaan bij Manchester United. "Ze hebben al een aantal hele goede spelers, dus ze zullen alleen maar sterker worden. De transferzaken van Manchester United gaan mij verder niets aan, eerlijk gezegd."

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
2
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
9
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
10
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
15
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Millonario
 
5
25 juli 2019 om 11:39
Hoop dat hij echt helemaal los komt van de druk en echt gaat presteren als in zijn Liverpool periode, want tot nu toe hebben we een slap aftreksel gezien van een schitterende voetballer. Meer lef tonen!
 
Jackieboy10
 
5
25 juli 2019 om 11:47
In zijn Liverpool tijd was hij een schitterende voetballer inderdaad, maar wel een echte momenten voetballer. Die momenten kwamen bij Liverpool een stuk vaker dan bij Barcelona nu, dus dat klopt. Alleen ook bij Liverpool was Coutinho een "luie" speler. Hij verdedigde niet constant mee, was luier in het drukzetten en probeerde vaak te schieten wanneer anderen er beter voorstonden. Uiteindelijk is Liverpool er in mijn ogen beter op geworden sinds hij weg is.
 
AadMaat
 
1
25 juli 2019 om 12:22
Ik vond Coutinho acht wedstrijden per jaar fantastisch en van wereldniveau, de rest was hij er onzichtbaar.
 
Barcca
 
4
25 juli 2019 om 11:44
Coutinho pas niet bij Barcelona. Hij wordt links vanaf de vlak geplaatst, maar dat is niet zijn plek. Deze speler zie ik dan ook dit seizoen niet slagen. Het zou mooi zijn als die in een ruildeal wordt betrokken met Neymar. Rakitic, Coutinho + wat miljoenen tegen Neymar. Dit zal niet gebeuren. Maar het is zonde als hij worstelt met zijn vorm. Coutinho was genieten geblazen bij Liverpool. Helaas lijkt het erop dat er geen plaatst is bij Barcelona voor hem.
 
AjaxNL!
 
0
25 juli 2019 om 11:54
Hoe gaat jouw middenveld er dan uitziet zonder Rakitic? Een middenveld met FdJ, Busi en Arthur is een middenveld zonder doelpunten. Of komt Messi dan achter de spits?
 
Master D
 
4
25 juli 2019 om 12:03
Doelpunten heb je niet perse nodig op het middenveld, als je voorin maar voldoende doelpunten hebt lopen. Het middenveld Iniesta - Busquets - Xavi stond ook niet bekend om hun scorend vermogen.
 
Vegitosan
 
1
25 juli 2019 om 12:21
Huh , alsof Coutinho en Rakitic zoveel goals maakte? Coutinho geloof ik 5 competitiegoals en Rakitic minder dan dat.
 
Dr.Jero
 
1
25 juli 2019 om 14:19
Master D. Iniesta had een prima scorend vermogen. Daarbij snap ik de fabrls niet dat coutinho niet op links kan. Bij liverpool was hij daar verre weg het beste.
 
Jackieboy10
 
0
25 juli 2019 om 15:41
Iniesta heeft in zijn gehele carrière 704 wedstrijden gespeeld met 63 goals en 147 assists. Qua scorend vermogen is dat dus niet heel veel hoor. Dat is gemiddeld minder dan 1 goal per 10 wedstrijden. Overigens is dat compleet niet erg, want Iniesta had een ontzettend grote invloed op Barca.
 
wiggle
 
0
25 juli 2019 om 11:47
Zou Coutinho graag terug zien! Onhaalbaar zolang er niemand weggaat. Coutinho links op het middenveld, naar binnen trekkend en combinerend met Firmino, Mane, etc
 
sacana
 
5
25 juli 2019 om 12:52
Ik meen een trend waar te nemen waarbij topspelers en topclubs weinig keuzes hebben. Als een Neymar, een Bale of een Coutinho zich niet meer happy voelen bij hun eigen team zijn er maar weinig andere clubs die de transfersom en het salaris kunnen betalen. Helemaal als Manchester City, Tottenham en Liverpool nooit gearriveerde spelers van andere topclubs kopen. Bayern Munchen wil of kan niet betalen. Dan zijn maar een handjevol clubs waar je heen kan gaan: Real, Barcelona, Psg, Juventus en Atletico. Of China. Ik vind wel leuk dat de tweedeling die er plaatsvind op basis van groot kapitaal ook nadelen begint te krijgen voor juist de rijke clubs.