Juventus laat topscorer van WK Onder-20 met terugkoopoptie vertrekken
Vrijdag, 14 juli 2017 om 14:00

Riccardo Orsolini versterkt de gelederen van Atalanta. Juventus maakt vrijdag bekend dat de aanvaller de komende twee seizoenen op huurbasis voor de club uit Bergamo zal uitkomen. Atalanta eindigde afgelopen seizoen op een verrassende vierde plaats in de Serie A en komt komend seizoen in de groepsfase van de Europa League uit.

Juventus rondde een half jaar geleden de overname van Orsolini af, voor een bedrag van minimaal zes en maximaal tien miljoen euro. De twintigjarige aanvaller mocht het seizoen nog wel afmaken bij Ascoli. Na een persoonlijk uitstekend optreden op het WK Onder-20 in Zuid-Korea, waar hij met vijf goals tot topscorer van het toernooi uitgroeide, speculeerden de media in Italië over het aanblijven van Orsolini in Turijn.

Orsolino maakt echter de tijdelijke overstap naar Atalanta, dat bovendien een optie tot koop heeft bedongen. Juventus beschikt echter ook over een terugkoopoptie, waarmee de landskampioen de optie tot koop van de club van Hans Hateboer kan overtreffen. Orsolini wordt in Italië ook wel 'de nieuwe Arjen Robben' genoemd.

Meer nieuws
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
1
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
13
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Bianconeri_
 
5
14 juli 2017 om 14:10
Geweldig talent, maar er is nog geen ruimte voor hem. Met Cuadrado, Douglas Costa, Pjaca en waarschijnlijk Bernardeschi hebben we genoeg bezetting op de vleugels en het is zonde om zo'n getalenteerde speler op de bank te laten zitten. Atalanta is een prima plaats om je als jeugdige speler te ontwikkelen. De optie tot koop, met terugkoopclausule triggered Atalanta meer om hem te laten spelen dan slechts een 'dry loan' dus vandaar de logische keuze voor deze constructie. Bastoni (17) zal volgend jaar basisspeler worden, samen met Petagna, Caldara, Orsolini en hoogst waarschijnlijk nog een aantal talenten is het een leuke club om te volgen. Gasperini speelt daarbij ook nog eens aantrekkelijk voetbal. Ga ze zeker in de gaten houden volgend seizoen.
 
Kowalski
 
0
14 juli 2017 om 14:12
Er zit een verschil tussen twee jaar huren en terugkoopoptie, wat is de deal precies? On: Wel een heerlijke voetballer, viel op tijdens dat jeugd-WK en had stiekem gehoopt dat hij een kans zou krijgen bij Juve.
 
Marc Juventus
 
1
14 juli 2017 om 14:16
Atalanta gaat hem 2 jaar huren met een optie tot koop, Juventus heeft echter ook de optie om die optie te annuleren voor een bepaald bedrag. Eigenlijk een soort terugkoopoptie voor het geval Atalanta hem koopt na zijn huurperiode.
 
Kowalski
 
0
14 juli 2017 om 14:21
Ah zo! Net zo'n constructie als met Berardi?
 
Jorinus
 
0
14 juli 2017 om 15:06
Berardi was gedeeld eigendom in de tijd dat comproprieta nog bestond (begin er al een beetje nostalgie voor te voelen), waarna Juve nog een terugkoopoptie bedong voor een jaar maar deze niet activeerde. In feite hebben dit soort huurconstructies het gedeeld eigendom vervangen. Het idee is dat de kleinere club (in dit geval Atalanta) een motivatie heeft om zich betrokken te voelen om de speler in kwestie zo goed mogelijk te laten ontwikkelen en vormen, zodat zijn waarde omhoog gaat. De grote club, als die het in de speler ziet zitten, kan de speler in kwestie dan altijd terugkopen. Sterker nog, gedeeld eigendom gold in Italie altijd voor een termijn van twee jaar, vandaar dat dit soort huurconstructies ook twee jaar duren. Het enige saillante verschil tussen dit soort constructies en gedeeld eigendom is dat bij gedeeld eigendom beide clubs zich echt vooraf al bonden door vijftig procent van de marktwaarde neer te tellen op dat moment, nu hoeft slechts een huurbedrag wat meestal ter hoogte is van het salaris te worden overgemaakt.
 
CarltonBanks
 
2
14 juli 2017 om 14:14
Wtf is er aan het gebeuren met ons beleid??? Aankoopoptie en terugkoopoptie??? Waarom betaal je er dan eerst zelf 10 miljoen voor om dan later misschien nog meer te betalen???
 
CarltonBanks
 
0
14 juli 2017 om 14:35
Gewoon uitlenen aan atalanta is wel perfect in mijn ogen maar snap de logica niet in de constructie
 
JuventusPuglia
 
1
14 juli 2017 om 14:32
Atalanta is de perfecte club voor hem om aan verhuurd te worden, Ben erg benieuwd naar ze dit seizoen. Hoop dat die daar een basisplaats veroverd en mooie dingen gaat laten zien en misschien aankomende zomer weer terug komt. Op dit moment zijn we gewoon al prima bezet en kan hij bij Atalanta ook nog is Europees voetbal spelen.