Kahn: 'Deze avond kan de carrière van Karius vernietigen'
Zondag, 27 mei 2018 om 07:58

Oliver Kahn vreest voor de carrière van Loris Karius. De finale van de Champions League liep voor de keeper van Liverpool uit op een nachtmerrie: Karius blunderde bij twee van de drie doelpunten van Real Madrid (3-1). Kahn, zelf een legendarische oud-keeper, vond het pijnlijk om te zien. Hij vraagt zich af of zijn landgenoot mentaal sterk genoeg is om de klap te verwerken.

"Woorden schieten tekort. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zoiets wreeds heb gezien in een finale, uit het oogpunt van een keeper", vertelt Kahn, die zelf de fout in ging tijdens de WK-finale van 2002. "Een avond als deze kan een carrière vernietigen. Je hebt tijd nodig om dit te verwerken. Als keeper was het wreed om naar te kijken."

Kahn denkt dat Karius de gevolgen altijd met zich zal meedragen. "Vanaf nu maakt het niet meer uit als hij goed speelt. Dan krijgt hij te horen: 'Ja, vandaag was je goed, maar weet je nog wat er in de finale gebeurde?' Het bestaan als keeper is oneerlijk en er is geen troost. Het is de vraag of hij hieruit kan komen. Hij moet mentaal heel sterk zijn", aldus de oud-keeper bij ZDF.

Na afloop leeft trainer Jürgen Klopp mee met zijn doelman. "Niemand wil dit. Het waren duidelijk fouten, maar daar hoeven we het niet over te hebben. Hij weet het, ik weet het, jullie weten het allemaal. Nu moet hij ermee zien om te gaan. Wij moeten dat ook doen. Dat zullen we samen met hem doen. Het was duidelijk niet zijn avond."

Zelf trok Karius na de wedstrijd het boetekleed aan. "Ik voel momenteel niets. Ik heb de wedstrijd voor mijn team verloren en het spijt mij voor iedereen", stamelde hij bij talkSPORT. "Het spijt mij voor iedereen: voor het team, voor de hele club. De fouten hebben ons flink opgebroken. Als ik de tijd kon terugdraaien, had ik dat gedaan. Het spijt mij voor mijn team, ik weet dat ik ze heb laten vallen."

Meer nieuws
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
1
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
7
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
7
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
23
   
11:44
11:44
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
JasonRhijn
 
57
27 mei 2018 om 08:11
Zijn carrière is vernietigd. Niemand neemt hem meer. Hij kan niet onder prijzen druk staan. Het is gewoon de slechtste keeper ter wereld. Hij geeft letterlijk een prijs aan de tegenstander weg.
 
fcvolendam1
 
28
27 mei 2018 om 08:29
Niemand die het scenario ziet,waarin Real Madrid de opponent een gigantisch bedrag in het vooruitzicht stelt als ie Real helpt de Cup te winnen. Ik zeg niet dat Karius zich liet omkopen,maar het is een scenario wat nooit 100% uit te sluiten valt. De Vrij idem dito,die hielp zichzelf met CL voetbal volgend seizoen. We zeggen dat het een foutje was,maar we kunnen dit nooit met zekerheid concluderen.
 
Scotsman
 
30
27 mei 2018 om 08:38
De Vrij glijdt tenminste nog half uit omdat hij zijn evenwicht verliest. Probeert de bal uit de lucht weg te schieten, maar staat niet stevig genoeg op zijn standbeen en verliest zijn evenwicht. Je moet behoorlijk lenig zijn en veel balans hebben om dat expres te doen. Hij trekt ook nog zijn benen in op het moment dat hij neer komt op de grond. Totaal niet vergelijkbaar met de enorme flaters van Karius van gisteravond mijns inziens.
 
JeoNowIt
 
33
27 mei 2018 om 09:16
Wat voor haat is dit, Karius werd omgekocht. Man kijk jij ooit wel Liverpool wedstrijden? Karius zat zeker in een goede periode nu, maar voor nieuwjaar maakte hij ook blunders. Toen Klopp Mignolet eruit haalde kwam Karius ook weer blunderen in het doel en natuurlijk doet het pijn dat dit ons overkomt, verliezen door je eigen doelman MAAR ik ben ook een Real fan dus ja, maar dit mocht gewoon niet gebeuren en de blessure van Momo.... Dit was zeker geen omkoping, Real heeft zeker ook Neymar omgekocht om expres zichzelf te blesseren, of Dybala dat hij expres rood moest pakken en Buffon ook of misschien hebben we ook Ulreich omgekocht.... Man, man, man niemand is hier omgekocht, dit was een 100% eerlijke wedstrijd en de Karius van begin seizoen was weer terug punt uit.
 
LeonDH
 
9
27 mei 2018 om 09:34
Dan zou hij wel een penalty veroorzaken of rood pakken ipv een bal in de voeten spelen bij de tegenstander of een bal door zijn handen laat gaan. Dat valt teveel op. Dit was ook finale stress en druk. Waar real ervaring heeft met spelen van finales had Liverpool dat niet.
 
Fiodor
 
8
27 mei 2018 om 09:58
Liverpool haalde de CL finale dankzij Klopp, maar verloor ook de CL finale door Klopp. Mignolet is geen wereldkeeper, maar toch net geen top 10. Maar er moest een landgenoot van hem spelen die geen top 30 is. Dan heeft hij dit enkel aan zichzelf te danken.
 
Scotsman
 
15
27 mei 2018 om 11:10
Mignolet net geen top tien? De top tien van de Premier League haalt hij mijns inziens al niet of nauwelijks.
 
domburg
 
6
27 mei 2018 om 11:35
Jij lijkt wel een scenarist van de fabeltjeskrant .....
 
Larykoek
 
97
27 mei 2018 om 08:34
"De slechtste keeper ter wereld" je kunt ook wel overdrijven zeg man man man
 
CocoAfc
 
47
27 mei 2018 om 09:01
Kids will be kids.
 
Westend
 
4
27 mei 2018 om 10:19
Desalniettemin hebben ze met deze keeper de finale gehaald, dus dat zal wel meevallen. Bij Liverpool moet wel een andere keeper komen. Cilessen ofzo, een goeie keeper die nu toch niks aan het doen is
 
Sirius
 
5
27 mei 2018 om 11:11
Dat is natuurlijk complete onzin. De slechtste doelman ter wereld speelt niet bij Liverpool. Verder was de partij na het wegvallen van Salah al een zeer lastige opgave voor Liverpool. Je zag direct het speelbeeld veranderen en ik betwijfel of Liverpool de wedstrijd anders wel had gewonnen. Salah is gewoon zeer bepalend voor het huidige Liverpool. Dit is gewoon heel erg sneu voor Karius. Hij is nu het adres van alle frustratie, maar die jongen doet het natuurlijk niet expres. Natuurlijk zijn het twee enorme blunders en voor Liverpool acht ik hem mentaal niet sterk genoeg, maar ik wil hem nog niet afschrijven voor het betaalde voetbal op een hoog niveau in de toekomst. Om maar even af te sluiten. Als je echt een slechte doelman wilt zien, moet je maar een aantal wedstrijden van Joel Drommel bekijken. Dan praten we pas echt over een slechte doelman.
 
TheRoscoe
 
31
27 mei 2018 om 08:11
"Als ik de tijd kon terugdraaien"Dan had je waarschijnlijk andere blunders gemaakt, dus daar heb je niks aan.
 
VoetbalFan28
 
10
27 mei 2018 om 08:28
Net zoveel als dat je niks aan het woordje waarschijnlijk hebt, je weet nooit of het beter ging of misschien wel slechter... verder wordt het voor Liverpool tijd om een andere keeper als 1e keus tussen de palen neer te zetten want wat ik gisteren van hem zag was van een niveau waarbij de keeper van FC Bal Op 't Dak zelfs bij stond te schateren van het lachen, wat een wanvertoning was dat zeg!
 
Fabian1986
 
24
27 mei 2018 om 08:20
Dit is natuurlijk sneu voor Karius. Het was ook gewoon ontzettend dom wat hij daar deed. Dit gun je niemand. Maar Liverpool moet nu echt gaan investeren in een keeper, want je hebt geen topkeeper in je Selectie. Mignolet zal waarschijnlijk (terecht) vertrekken en Karius blijft ook klungelen. (ondanks een wat sterkere periode).
 
gilau
 
8
27 mei 2018 om 09:04
Daar zie ik dus een opening voor Jeroen Zoet
 
NeutraleFanNL
 
18
27 mei 2018 om 10:59
Dit meen je toch niet oprecht? Jeroentje Zoet bij een Club die aansluiting zoekt met de Europese top. Alsjeblieft hou op zeg. Brighton, Real Betis, Torino, dat is het niveau van Jeroentje. Niet Liverpool man.
 
Scotsman
 
5
27 mei 2018 om 11:12
Liverpool heeft wel genoeg risico's gelopen met keepers de laatste jaren. Sinds het vertrek van Reina niet meer geïnvesteerd in een fatsoenlijke keeper en Reina had al soms zo zijn momentjes van geklungel.
 
gilau
 
0
27 mei 2018 om 18:47
Wees niet bang, ik had er een bijgezet.
 
Giodinho7
 
26
27 mei 2018 om 08:22
Wat een overdreven gedoe allemaal. Het is gewoon geen sterke keeper en dat hebben ze bij Liverpool allang onderkent door de interesse die ze al langer hebben in Alisson. Als hij volgend seizoen niet speelt gaan er mensen zeggen dat het komt door deze finale, maar ik denk dat als Liverpool de finale had gewonnen ze ook wel aan een nieuwe keeper zouden denken. Hij kan hierna echt nog wel bij een middenmotor in Duitsland terecht hoor. Nu doet Kahn alsof Karius de top van Europa aan het beklimmen was en nu door deze fout zijn carrière in een neerwaartse spiraal terecht zal komen.
 
DennisHartkoorn
 
5
27 mei 2018 om 08:39
Mee eens Giodino7. Ik zou voor Oblak gaan.
 
RamonDiaz
 
2
27 mei 2018 om 11:32
@dennishartkoor... Waarom zou Oblak naar Liverpool willen, ondanks dat Liverpool in de CL finale heeft gestaan acht ik Atletico veel sterker alleen de aanval is mogelijk gelijkwaardig hoewel ik liever Costa en Griezmann in mijn team zou hebben maar goed daar kun je over van mening verschillen.
 
Giodinho7
 
0
27 mei 2018 om 12:58
Karius heeft duidelijk niet gebracht wat ze van hem hadden verwacht toen ze hem kochten. Als je Mignolet en Karius hebt en beide zijn matig dan ga je voor de keeper die het best in vorm is en dat was Karius dan lijkt het me simpel te verklaren waarom hij in een Europese finale op doel staat. Verder kan je wel zeggen dat er genoeg gelegenheid was, maar waren er ook genoeg opties beschikbaar die ze bij Liverpool als echte versterking zagen? Dat lijkt mij waar Liverpool op stuk loopt.
 
Giodinho7
 
0
27 mei 2018 om 18:57
Karius is volgens mij 1/2 jaar jonger dan Ter stegen en Leno. Ik denk dat ik hem dan wel bij dezelfde generatie kan plaatsen en dan is hij in mijn optiek absoluut niet de meest getalenteerde keeper van Duitsland.
 
Patroo
 
13
27 mei 2018 om 08:22
Die jongen is niet geschikt voor de top, kan simpelweg de druk niet aan. Op zulke momenten moet je hem dan ook in bescherming nemen. Fouten maken kan, maar die van gisteravond zijn zo genant en kolderiek dat voetbalvolgers het hier over 20 jaar nog wel over hebben. Heb vooral medelijden met iedereen die Liverpool een warm hart toedraagt. Zo hard gewerkt dit seizoen met hopelijk een mooi resultaat in de CL, maar door simpelweg het slechtste optreden van een keeper die ik ooit heb gezien de titel verspelen. Deze jongen moet gewoon 2e keeper zijn, of ergens bij een middenmotor keepen.
 
FunckyU
 
11
27 mei 2018 om 08:22
Het is natuurlijk niet zo dat hij opeens niet meer kan keepen. Hij heeft de laatste maanden prima gespeeld. Een finale keepen wordt een ander geval, dan gaat het wellicht mentale aspect meespelen. Als hij überhaupt ooit nog in de situatie komt een finale te mogen spelen. Dat is sowieso voor weinig mensen weggelegd.
 
stengun
 
14
27 mei 2018 om 08:37
het ergste vind ik nog dat hij ook in deze finale prima keepte, op precies die 2 momenten na. hij pakte een paar goede ballen, zat er een paar keer echt heel attent bij. Maar als je als keeper een fout maakt is het gelijk een tegendoelpunt. de 2e was een beetje een zwabberbal, dus dat kan nog een keer gebeuren, maar de 1e was wel echt een grove fout de bal tegen een tegenstander aangooien poeh
 
Zytto34
 
4
27 mei 2018 om 10:44
"Keepte prima op 2 momenten na." Dit is letterlijk het slechste keepers optreden dat ik ooit heb gezien. Heeft misschien 1 redelijke redding gehad, maar voor de rest was het huilen met de pet op.
 
NeutraleFanNL
 
2
27 mei 2018 om 11:02
Kom op man. Hij heeft ook erg sterke dingen gedaan gister. Niet alleen maar gal spugen he
 
Scotsman
 
4
27 mei 2018 om 08:53
Mignolet heeft ook weleens een paar maanden achter elkaar goed gespeeld. Feit blijft dat Mignolet en Karius allebei keepers zijn die een concentratieprobleem lijken te hebben. Dat zeg ik wat Karius betreft niet alleen op basis van gisteravond. En het heeft denk ik ook niet geholpen dat Klopp in het recente verleden veel gerouleerd heeft tussen die twee.Karius en Mignolet doen me ook wel een beetje denken aan de tijd van Szczesny (onder voorbehoud van spelfouten) bij Arsenal. Bij vlagen ijzersterke periodes, maar er hoeft maar iets onverwachts te gebeuren en de concentratie is weg.
 
KTB84
 
7
27 mei 2018 om 08:23
Ik voorspel dat deze blunders hem in de toekomst alleen maar positieve dingen zullen opleveren. Karius gaat hier mentaal zo sterk van worden. Hij gaat uiteindelijk in een Europese finale zich revancheren door een beslissende penalty te pakken. Mark my words.
 
ChrisKoekenberg
 
33
27 mei 2018 om 09:31
De kans dat ik de loterij ga winnen is net zo groot.
 
REAL-since2002
 
11
27 mei 2018 om 08:29
Dit gun je niemand, ik hoop dat hij er bovenop komt.
 
MoniqueVerschoor
 
9
27 mei 2018 om 08:56
Komt er weer een met een overdreven statement, om aandacht te krijgen. Die jongen komt er wel weer bovenop. De grootste schuldige voor dit gebeuren is niet Marius, maar Klopp. Na zoveel jaar aan het roer, staat er zo'n iemand op doel, dan heb je het gewoon niet gedaan als coach. Verder een uitstekende coach natuurlijk, maar het is echt onzin om Karius zo af te branden. Bovendien deed hij het de laatste tijd niet eens zo slecht.
 
domburg
 
7
27 mei 2018 om 09:02
Karius is al geen top doelman en nu blundert hij zo ....het zal erg moeilijk worden voor hem om hier mee om te gaan. Klopp mag voor mij ook wel schuld bekennen...... Er was geen reden om Karius zo plots midden in het seizoen als eerste doelman te benoemen, .... Nu wordt de rekening gepresenteerd !
 
Soccerfan_1
 
2
27 mei 2018 om 09:59
JasonRhijn.........Wat kunnen mensen overdrijven zeg! Als van dijk gister een eigen doelpunt had gemaakt was zijn carrière ook niet voorbij hoor. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal en het is heel zuur voor die jongen en het zal hem altijd blijven achtervolgen maar niemand neemt hem meer?? Die krabbelt echt wel weer op hoor. Is het niet bij Liverpool dan wel bij een andere club.
 
Arnout108
 
0
27 mei 2018 om 10:10
Karius kan gewoon de druk niet aan. In de premier league zie je hem ook weleens foutjes maken en niet al te best inkomen op hoge ballen. Als je mentaal zo slecht ben dan had je nooit de top gehaald. Voor een middenmotor in Duitsland oid is hij waarschijnlijk een prima keeper maar in de toch al niet al te stabiele verdediging van Liverpool is het een zenuwpees die cruciale fouten maakt. En deze finale zou dat allemaal niet beter maken vrees is. Als ik Liverpool was zou ik van Mignolet of Karius afscheid nemen en een topkeeper halen. Toch vind ik dat einde carrière een beetje overdreven. Hij was al een topkeeper en is dat nu ook niet. Niks veranderd dus.
 
kevin2003
 
0
27 mei 2018 om 10:21
zijn carriere zit er op bij Liverpool dat weet je nu wel zeker. Dit soort fouten kunnen ook gewoon niet als je bij een club als Liverpool speelt. Kan nu ook wel begrijpen waarom clubs overwegen om meer dan 60 miljoen neer te leggen voor een keeper want dit is wel echt slecht. Liverpool kan volgende zomer aankloppen bij Barca voor Cillessen want die keept echt uitstekend en is heel stabiel in de wedstrijden die hij mag spelen.
 
jolano
 
1
27 mei 2018 om 11:28
Wat hebben sommige toch van die gekke reacties, belachelijk gewoon. Ja, hij was de degene die stuntelig uitzag. Maar hij stond niet voor niets in de finale bij Liverpool onder de lat. Omkopen of wat dan ook, ja dat hij miss wel Liverpool moet verlaten, dit zal zo wel zijn, maar dan direct de slechtste keeper zijn is belachelijk, gewoon pech bij de tweede goal van Bale en de eerste was wel erg stuntelig.
 
sniewaar
 
0
27 mei 2018 om 11:43
Om hier bovenop te komen vergt wel echt een ijzeren mentaliteit. Hoe je het ook wendt of keert, hij heeft toch hoogstpersoonlijk zijn team de kans ontmomen om de CL te winnen.
 
Millonario
 
1
27 mei 2018 om 13:55
Gisteren heeft hij geblunderd, vandaag is hij wakker geworden en heeft hij weer andere dingen aan zijn hoofd. Er wordt te veel drama over gedaan terwijl hij het leven heeft wat iedereen wil. Kom op, it's another day.