Kasper Dolberg gedecideerd: 'Het zou me anders verbaasd hebben'
Zondag, 23 december 2018 om 20:00

Ajax wist zondag met 1-3 te zegevieren op bezoek bij FC Utrecht, mede door een benutte penalty van Dusan Tadic. Kasper Dolberg, die de openingstreffer voor zijn rekening nam, werd naar de grond gehaald door Willem Jannsen en na het bekijken van de beelden besloot Dennis Higler een strafschop toe te kennen. De spits van Ajax vond het een terechte beslissing van de arbiter.

"Ik wist zeker dat het een penalty was", stelt Dolberg tegenover Ajax TV. "De scheidsrechter kan altijd iets anders zien, maar voor mij was het een penalty. Het zou me verbaasd hebben als hij hem niet gegeven had", zegt de Deens international, die wist dat de treffer van Tadic niet automatisch betekende dat de drie punten binnen waren.

"Het stadion werd weer erg luid en zij kregen wat geloof. Het was goed van ons dat we kalm bleven en het uitspeelden." Dolberg is blij met zijn rol tijdens de wedstrijd. "Dat is wat ik wil doen, dus het geeft een goed gevoel om de eerste seizoenshelft zo af te sluiten. Ik kijk met een goed gevoel erop terug. We speelden veel wedstrijden en hebben ons als ploeg goed ontwikkeld."

"We hebben attractief voetbal gespeeld en maar één duel verloren (tegen PSV, 3-0, red.). We kunnen trots op de eerste seizoenshelft zijn en dat moeten we doorzetten in de tweede", besluit de 21-jarige aanvaller. Ajax staat met 46 punten uit 17 wedstrijden op de tweede plek in de Eredivisie, 2 punten minder dan koploper PSV.

Meer nieuws
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
1
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
7
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
13
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
71
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Bossie
 
28
23 december 2018 om 20:04
Een goede 1ste seinzoenshelft. Kunnen 3 prijzen winnen, maar ook 3 verliezen. Waarbij de CL als je realistisch bent buiten bereik is. Ajax voetbalt weer des Ajax, dit was onder Bosz ook al zo, alleen zijn ze nu wat verder. Er zit meer automatisme in, ze weten elkaar snel te vinden. Nu goed uit de winterstop komen en dit weten vol te houden
 
Taxidriver213
 
18
23 december 2018 om 20:16
Daarnaast, tegen doelpunten worden veeel minder gemaakt in vergelijking met de tijd onder Bosz. Achterin staat het goed en dit is natuurlijk een behoorlijke verbetering.
 
wyzijnkampioen
 
4
23 december 2018 om 20:28
Ten Hag komt ook wel in een gespreid bedje terecht. De Boer en Bosz hadden niet de beschikking over zoveel ervaren spelers die ook daadwerkelijk wat toevoegen aan Ajax. Bovendien heeft Ten Hag de kwalitatief beste selectie ter zijn beschikking. Ben benieuwd of Ajax volgend jaar nog weer sterker kan worden. Dat zal lastig worden aangezien sowieso De Ligt, Frenkie De Jong en Ziyech waarschijnlijk verkocht worden.Er zal fors geïnvesteerd moeten worden om voldoende kwaliteit binnen te kunnen halen.
 
AFCAjax0164
 
14
23 december 2018 om 20:39
Ten Hag was er al voordat Blind en Tadic kwamen. Voor de rest is het materiaal vrij jong net als bij zijn voorgangers.
 
wyzijnkampioen
 
6
23 december 2018 om 20:48
Eerste half jaar kunnen we Ten Hag niet echt op afrekenen. Deze selectie heeft 6 ervaren spelers die ook daadwerkelijk wat toevoegen aan het basiselftal met Blind, Tagliafico, Schone, Ziyech, Huntelaar en Tadic.
 
arsen(e)al
 
16
23 december 2018 om 20:52
Bosz had wel Davinson en een Dolberg in absolute topvorm. Verspeelde in de competitie daarnaast ook veel meer punten
 
4fRedondo
 
21
23 december 2018 om 20:17
Onder Bosz speelde Ajax helemaal niet zo goed. Een handvol Europese thuiswedstrijden en een paar competitiewedstrijden, de rest was niet om aan te gluren. Maar het behalen van de EL finale verbloemt alles.Wat was Utrecht slecht vandaag. Speelden hetzelfde spel als afgelopen donderdag. Zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven om proberen in de laatste 10 minuten een resultaat te behalen.
 
Thamike
 
2
23 december 2018 om 20:52
Dit is de hand van Advocaat. Achterin proberen gesloten te spelen om er af en toe uit te komen. Er zit echt wel meer voetbal in Utrecht. Ik vond Ajax er wat vermoeid uitzien de laatste 30 min en denk dat de winterstop wel goed uitkomt.
 
ninjakai
 
10
23 december 2018 om 21:22
Was Utrecht slecht of was Ajax goed. Wat mij betreft verdient EtH alle credits. We winnen weer eens uit in Utrecht en hadden slechts 15 zware minuten. Werden ook niet afgetroefd op fysiek en inzet en hadden een duidelijk plan. Ook Dolberg begint weer langzaam in vorm te komen. De sterspelers waren geen eens goed, maar het elftal staat en speelt dusdanig dat het niet automatisch verliespunten oplevert in moeilijke uitwedstrijden.
 
4fRedondo
 
2
23 december 2018 om 22:05
Dus donderdag lag het aan Utrecht die zich volgens Ajacieden spaarde voor de wedstrijd van hun leven. Die wedstrijd was zelfs belangrijker dan de beker. En nu was Utrecht slecht omdat Ajax zo goed was. Hoede jezelf vol kunnen stoppen met veren ??. Utrecht was vandaag geen haar beter dan donderdag. Als Utrecht donderdag slecht speelde, dan speelde het vandaag ook slecht. Als dat komt omdat Ajax vandaag zo goed was, dan was Feyenoord donderdag zo goed.
 
FCBogarde
 
14
23 december 2018 om 21:22
Natuurlijk was dit een pingel. Janssen hing al veel vaker aan Dolberg... Ik zag gelukkig weer een Dolberg, die vechtlust toonde en ook weer vernuftig weg draaide. Hopelijk zet hij deze lijn door !
 
JeromB
 
3
23 december 2018 om 22:13
Vond Dolberg gisteren erg goed spelen trouwens. Begint toch wat meer in vorm te komen. Gisteren was hij voetballend vrij goed en goed gepositioneerd. Kwam goed in de bal en wist die bal goed vast te houden. Daarnaast was hij natuurlijk betrokken bij een goede goal en een heeft hij een penalty gekregen. De laatste tijd doet hij het steeds iets beter, ik ben benieuwd hoe hij zich verder gaat ontwikkelen dit seizoen.
 
Xyzz
 
13
23 december 2018 om 22:25
Heeft hij gisteren ook gevoetbald dan? Vandaag vond ik hem prima iig
 
Maverick
 
3
23 december 2018 om 23:46
Hangt een beetje af waar JeromB zich op de aardkloot bevindt ????