Keizer gaat ondanks misser van Dost op voor eerste prijs in Portugal
Woensdag, 23 januari 2019 om 22:59

Sporting Portugal heeft zich woensdagavond geplaatst voor de finale van de Taça da Liga, het tweede bekertoernooi van Portugal. Op bezoek bij Braga won het elftal van Marcel Keizer na een bizarre strafschoppenserie, waarin zeven van de veertien penalty's werden gemist en onder meer Bas Dost faalde. Dinsdag plaatste Porto zich al voor de eindstrijd, dankzij een 1-3 zege op Benfica. De finale wordt zaterdag afgewerkt in het Estádio Municipal de Braga, hetzelfde stadion als waarin beide halve finales werden gespeeld.

Het bekerduel begon dramatisch voor Keizer en de zijnen. Al in de derde minuut opende Braga de score, toen Dyego Sousa opdook tussen twee verdedigers en zijn hoofd zette tegen een voorzet van João Novais. Acht minuten voor rust maakte Sporting er echter 1-1 van. Verdediger Sebastian Coates torende boven iedereen uit en kopte raak in de kruising na een corner van Marcos Acuña.

In de tweede helft dacht Braga opnieuw aan de leiding te komen, maar na toepassing van de VAR werd een treffer van Novais geannuleerd. Vervolgens schoot Paulinho namens de thuisploeg naast. Bij Sporting kwam Dost halverwege de tweede helft binnen de lijnen; Nemanja Gudelj had een basisplek. De uitploeg mocht ook opgelucht ademhalen toen Raúl Silva de lat trof.

Over het geheel was de tweede helft gelijkopgaand: Sporting speelde wat beter dan in de eerste helft, maar de beste kansen waren voor Braga. Evenwel moesten er strafschoppen aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. De eerste vier penalty's werden allemaal gemist: Dost ging als eerste in de fout en daarna volgden Ricardo Horta, Coates en Paulinho. Verder faalden ook Murilo (Braga), Nani (Sporting) en een misser van Jefferson werd Braga uiteindelijk fataal.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
barcalover123
 
5
23 januari 2019 om 23:07
Keizer doet et echt geweldig daar (volgens mij) hoe is het spel bij sporting? Spelen ze aanvallend voetbal op manier van Ajax?
 
 
0
23 januari 2019 om 23:44
Ik heb laatst een wedstrijd van Sporting gekeken en ik moet eerlijk zeggen dat deze niet best was. Ze winnen overigens wel, maar was verre van onder de indruk. Wel top dat de resultaten redelijk mee zitten, als ik iemand alle succes van de wereld wens, is het wel deze sympathieke man!
 
DanielRevezi
 
6
23 januari 2019 om 23:55
Het begon goed maar nu is het heel erg teleurstellend hoor. Het is eigenlijk alleen maar minder geworden sinds de eerste wedstrijden. De aanvallende intenties die er toen waren lijken nu helemaal verdwenen. De resultaten zitten trouwens helemaal niet mee, het is nog nooit gebeurd de afgelopen jaren dat een trainer bij Sporting zoveel punten heeft verloren in dat aantal wedstrijden. 7 competitie wedstrijden, 2 keer verloren en 1 keer gelijk. Achterstand is alleen maar groter geworden sinds zijn komst en zijn voorganger deed het beter dus.
 
F.C.P.
 
8
23 januari 2019 om 23:44
Zooo. Wat heb ik gisteren genoten van de wedstrijd. Deze pot was beetje saai. Gisteren was zoveel strijd te zien. Porto speelde echt met zoveel karakter en passie. Nu hopen dat ze ook zo tegen Sporting spelen en niet zoals in de wedstrijd in de competitie.
 
DanielRevezi
 
3
23 januari 2019 om 23:59
Schandalig dit, Sporting is ipv beter worden alleen maar slechter geworden... Keizer begon goed met mooi aanvallend spel maar sinds het verlies tegen Vitoria Guimaraes is het echt niet om aan te zien. Alle aanvallende intenties zijn er uit en de afgelopen wedstrijden waren schandalig. Ik weet niet wat er is misgegaan na die goeie start maar het lijkt gewoon alsof we weer onder Peseiro spelen.