Kenneth Perez is geschokt door Feyenoorder: 'Jezus, het hield niet over'
Zondag, 20 oktober 2019 om 19:02

Feyenoord wist zondag wederom niet te imponeren tegen Heracles Almelo: 1-1. De Rotterdammers kwamen nog op een 1-0 voorsprong in De Kuip, maar zakten in de tweede helft ver weg. Kenneth Perez ziet dat de ploeg van Jaap Stam veel kwaliteiten mist. "Even serieus: ik heb echt wel medelijden met de aanvallende spelers van Feyenoord", aldus Perez.

De Deense analist doelt bij FOX Sports op het trage spel van Feyenoord. "Voordat die spelers de bal krijgen, de spelers die het verschil moeten maken, staat de tegenstander helemaal gegroepeerd. Het duurt een eeuwigheid voordat de bal bij de juiste mensen komt", stelt Perez, die aangeeft dat onder meer de defensie erg vaak treuzelt.

"Als Marcos Senesi en Edgar Ié treuzelen, is het echt niet te doen voor dit middenveld", zegt de oud-voetballer, die concludeert dat Senesi tegenvalt. De Argentijnse stopper kreeg een basisdebuut van Stam, maar Perez vond de miljoenenaankoop absoluut niet voldoen. "Met terugwerkende kracht moeten we wel zeggen dat Stam het goed gezien heeft met Senesi."

"Om heel even te wachten met hem, hij moest nog overtuigd worden op de training", doelt Perez op het feit dat Stam er lange tijd niet voor koos om Senesi in de basis te zetten. "Het hield niet over vandaag. Jezus... Wat is hij onzeker aan de bal. En het is wel een van de dingen waar wij in Nederland vaak naar kijken: hoe is iemand aan de bal?"

"'Het vergrootglas ging er natuurlijk op. Dat is gecreëerd omdat hij lang niet heeft gespeeld. Hij speelde vandaag een zeer zwakke wedstrijd. De voorbodes zijn echt heel slecht. Een ding wat je in Nederland moet kunnen, is aan de bal een middenvelder inspelen die vrij staat. Dat is het minste dat je moet doen en dat heeft hij totaal niet. Wij kennen hem niet, maar misschien is hij super zenuwachtig."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (41)

 
LawPl
 
22
20 oktober 2019 om 19:09
Hoe Senesi vandaag speelde is het wel te begrijpen dat Stam hem nog niet durfde op te stellen de afgelopen wedstrijden. Oogt inderdaad erg onzeker, verdedigend ook bepaald nog niet betrouwbaar en is bovendien zeer pover aan de bal. Het leek wel of we naar een tweede Magallan zaten te kijken.
 
CommandPrompt
 
29
20 oktober 2019 om 19:16
Beetje een wisselwerking he. Gezien voorbije weken is het net zo goed te begrijpen dat Senesi nog niet met zoveel vertrouwen speelt.
 
De Toekomst
 
8
20 oktober 2019 om 20:25
Wat jij zegt dacht ik dus ook. Als je voor miljoenen naar een ander land vertrekt, maar wekenlang niet speelt omdat de trainer geen vertrouwen in je heeft dan wordt je vanzelf onzeker. Linksom of rechtsom moet zo'n dure speler bij Feyenoord gewoon standaard direct in de basis staan. Zelfs al is de trainer niet zeker. Als Feyenoord zoveel geld uit trekt voor een speler, moet je die speler direct in het diepe gooien. Een miskoop kan altijd, maar zo'n dure jongen moet wel meteen het vertrouwen voelen. Ik heb nog wel vertrouwen in hem in ieder geval. De geluiden uit Argentinië waren positief en tot nu toe kloppen die geluiden altijd als het gaat om Argentijnse spelers die hierheen komen. Bij Martinez, Tagliafico en Magallan in ieder geval. Die Senesi zal dus echt wel wat kunnen en hij moet gewoon het vertrouwen en de tijd krijgen om zichzelf te bewijzen.
 
Erasmus-rules
 
3
20 oktober 2019 om 21:14
En de eerste ballen waren nu ook niet heel lekker aangespeeld. Had het idee dat hij de bal steeds in de voeten verwachtte, terwijl in Nederland vaak de bal in de loop wordt ingespeeld. Daardoor stond hij vaak niet op zijn goede been, vond ik duidelijk een geval van niet gewend zijn om met elkaar te spelen. Hoop dat dit een kwestie van tijd is, want je zou toch verwachten dat je dit afgelopen trainingen besproken hebt. Het gaat nu over Senesi, maar ik vind juist Fer een groot probleem. Hij moet de bal veroveren door het duel aan te gaan, en dan snel inleveren bij een ploeggenoot. Maar juist in balbezit blijft hij de duels aangaan, van de 5 * verliest hij dit 4* en staat de tegenstander in een omschakelmoment tegenover een Feyenoord verdediging die dit niet verwacht. Dan wordt je vanzelf onzeker achterin. Op papier en qua namen had Feyenoord vandaag het hoogst haalbare team, maar er is totaal geen balans in het elftal.
 
RiDIRKulous
 
7
20 oktober 2019 om 19:41
Exact. Zei ik ook in live meepraten. Voor feyenoord is een miskoop van 7 miljoen wel een zware domper.
 
CommandPrompt
 
15
20 oktober 2019 om 20:15
Mensen die hem nu al miskoop noemen....
 
Alamo
 
22
20 oktober 2019 om 19:17
Ach vond t nog wel meevallen. Verdedigend stond die goed, aan de bal inderdaad wat onzeker. Maar hé, Martinez begon ook niet zo sterk als dat die nu speelt dus geef t de tijd.
 
afc34-
 
61
20 oktober 2019 om 19:24
Dat is niet waar over Martinez, die liet in de voorbereiding al een erg goede indruk achter en heeft die lijn doorgezet. Ik geloof best dat Senesi een goede speler is/kan worden, maar wat Martinez in ieder geval voor heeft op Senesi is dat hij vanaf het begin af aan het volste vertrouwen kreeg. En dan kun je nog zo'n goede speler zijn, zonder vertrouwen speelt niemand goed. (kijk maar naar de Ligt, al lijkt dat meer vertrouwen in zichzelf.) ben alsnog benieuwd naar Senesi, want de verhalen over hem waren wel erg goed. Hij zal ook wel moeten presteren, gezien zijn prijskaartje. Hoe vind je die Ie dan? Die heeft mij tot nog toe, in wat ik ervan gezien heb tenminste, nog niet echt kunnen overtuigen.
 
Vesta
 
41
20 oktober 2019 om 19:24
Die stond er juist meteen. Werd gehaald als back-up, maar deed het zo goed dat hij er nooit meer uit gehaald is. Maar nu start Senesi ook in een slecht draaiend elftal. Beetje voorbarig om hem nu al af te schrijven.
 
De Toekomst
 
4
20 oktober 2019 om 20:29
Klopt ook. Ga je als buitenlandse speler maar eens bewijzen in dit team... Lijkt mij verdomd lastig. Zelfs Nederlandse spelers die er al langer zitten hebben nu moeite om hun niveau te halen.. Hoop voor Feyenoord wel dat dit een topaankoop blijkt te zijn, ze hebben het hard nodig.
 
sjempjonsliek
 
27
20 oktober 2019 om 19:25
Martinez begon juist heel sterk en nog steeds.
 
MrGer
 
9
20 oktober 2019 om 19:26
Ik snap niet waarom men in artikelen vsn deze Sinesi steeds Martinez erbij haalt. Is dat soms uit ijdele hoop dat het nog wat wordt met deze jongen?
 
afc34-
 
7
20 oktober 2019 om 19:42
Nee, dat komt voort uit dat de media in Argentinië Senesi beter vonden dan Martinez. Snap wel dat die link telkens wordt gelegd, maar ondertussen speelt Martinez bij ons al weken goed op het middenveld en start Senesi nu eindelijk in de basis. Vind Martinez overigens ook gewoon meer een middenvelder of desnoods linksback. Qua speler zijn ze niet echt te vergelijken. Denk dat je nog beter Alvarez met Senesi kunt vergelijken, al start Alvarez de laatste tijd ook vaak op het middenveld.
 
LucasAndersen
 
6
20 oktober 2019 om 20:20
Volgens mij niet de media in Argentinië maar een Nederlandse journalist die wat filmpjes van senesi had gekeken toch?
 
Thetruth
 
3
20 oktober 2019 om 19:36
Martinez werd juist steeds bij een van de betere geacht bij ajax. Stond er direct in de pre season en in de JC schaal.senesi is een ander type. Waar matinez in argentinie geroemd werd om het feit dat hij goed kan meevoetballen is dat bij Senesi niet.hoop voor feyenoord dat het geen Magallan word.
 
tikkietoe
 
10
20 oktober 2019 om 19:17
Lekker dan, nu al als miskoop van 7 miljoen beoordeeld. Typisch het Feyenoord beleid van nu.
 
Gerben1978
 
13
20 oktober 2019 om 19:21
Dat hij als mogelijke miskoop wordt beoordeeld wilt niet zeggen dat het een miskoop is. Geef het wat tijd..
 
dreetje888
 
3
20 oktober 2019 om 19:31
Hij oogt wel houterig en niet bijster snel en opbouwend nog weinig initiatieven zien.maken om n leuke aanval op te zetten of spelers tussen de linies in te passen
 
Giesburts
 
0
20 oktober 2019 om 19:41
Je kan zo speler niet beoordelen na 1,5 wedstrijd. In z'n invalbeurt zag hij er niet goed uit, en bij het tegendoelpunt van vandaag was hij ook betrokken. Dat Timmer zo enthousiast was, en vele Vz'ers (denk op basis van Timmer en geluiden uit Arg) helpt ook niet mee. Maar goed, je kan zo iemand niet nu al een miskoop noemen. Tijd zal het leren.
 
El Fenomeno
 
18
20 oktober 2019 om 19:27
Wat een onzin, Bottighin was bij alle vier de doelpunten betrokken tegen Fortuna en dan hoor je de analisten niet. Senesi ligt onder een vergrootglas en was verdedigend solide.
 
Woezel
 
4
20 oktober 2019 om 20:29
Van Bottje weet je dat hij het niet kan. Het Feyenoord legioen roept al weken om senesi en vervloekte Stam. Als hij er dan in staat is het logisch dat men naar hem kijkt. Het is niet erg om achteraf toe te geven dat Stam het goed gezien heeft toch?
 
Ruudos
 
4
20 oktober 2019 om 20:29
Als er iemand al weken afgezeken werd dan was het wel Botteghin.
 
Bobiku29
 
17
20 oktober 2019 om 19:27
Ik vond hem nog niet zo verkeerd beginnen. Waar Botteghin en Ié vaak de back aanspelen en een probleem verleggen, speelt Senesi direct Sinisterra in, waardoor er snelheid in het spel komt en niet Haps en Karsdorp een bal krijgen waar ze weinig mee kunnen. Uiteindelijk werden de onderlinge afstanden veel te groot en kwam Senesi te zwemmen. Dan moet hij steeds de keuze maken: instappen of achteruit lopen. Wat er toen fout ging is dat hij eerst probeert in te stappen en vervolgens merkt dat er achter hem een gat valt, waarna hij alsnog achteruit loopt. Dan doe je het half, in plaats van gedecideerd doordekken of gedecideerd het gat afdekken, en gaat het mis. Die twijfel sluipt (zoals elke week) in het elftal en dat is toch echt iets waar Stam iets aan moet doen, maar dezelfde fouten worden wekelijks herhaald. Senesi speelde niet goed, maar onzeker vond ik hem niet. Hij oogde juist vrij kalm in balbezit, zelfs als hij een waardeloze bal van Vermeer kreeg. Die twijfels in het drukzetten zitten in het hele elftal en ik vind het niet fair om dan de dure aankoop uit te lichten die het fout doet, want dit is een collectieve fout
 
Ijsmuts
 
2
20 oktober 2019 om 21:38
Je hebt helemaal gelijk. Het spel en de tactiek valt of staat met de onderlinge afstanden. Sta je compact dan kun je elkaar verdedigend ondersteunen, sta je op een eiland met een zee van ruimte om je heen, dan ziet elke verdediger er onbeholpen uit. Een botteghin rendeert niet met een zee van ruimte in zn rug, jorgensen rendeert niet zonder bliksemafleider in de 16, berghuis moet je niet de diepte insturen, tapia is geen centrale verdediger... zo kun je nog wel even doorgaan, kortom: laat ze spelen in hun kracht.
 
Bossie
 
3
20 oktober 2019 om 19:33
Je kan je afvragen of hij wel goed gescout is voor dit team. Misschien wel een goede speller , maar niet de speller die Feyenoord nu nodig heft. Of je moet Iemand naast hem zetten die de bal naar voren spelt , zodat hij zich alleen hoeft bezig te houden met verdedigen
 
Giesburts
 
1
20 oktober 2019 om 19:43
Dat idee had ik ook heel erg bij Magallan. Zullen het vast goed gedaan hebben in Arg, anders (in het geval van Magallan) speel je toch niet bij Boca, maar het valt wel tegen hoe statisch ze beide ogen.
 
afc34-
 
0
20 oktober 2019 om 19:48
Statisch ogen is nog niet zo heel erg, Davinson Sanchez was ook redelijk statisch, totdat hij de bal moest afpakken, dan werd het een beest. Die beschikt overigens wel over iets meer atletisch vermogen maar beschikt vooral meer overtuiging.
 
afc34-
 
0
20 oktober 2019 om 19:46
Het is ook iemand die Feyenoord nodig heeft, alleen heeft Feyenoord wel meer nodig dan alleen Senesi momenteel. Een goed voetballende cv zou fijn zijn. Feyenoord kenners, is het een idee om Fer centraal achterin te zetten? Grote sterke vent met enigzins voetballend vermogen. En daarvoor Tapia met Kokcu en Toornstra als links en rechtshalf. Of zeg ik nu iets heel stoms? En ja, ik weet dat Fer goed is als hij mag lopen.
 
Bobiku29
 
2
20 oktober 2019 om 20:01
Ik snap dat je dat denkt van Fer, maar ik denk dat het niet verstandig is. Bovendien is hij op het middenveld een belangrijke factor, ook al draait ook dat middenveld voor geen meter. Fer biedt daar power en sturing, kan ook een goal maken. Ik vind het niet verstandig om hem op een voor hem onbekende plek te zetten. Dan zou ik eerder nog daar Tapia neerzetten, die er in het verleden goed heeft gespeeld in de CL en incidenteel bij Peru
 
MBMB7
 
2
20 oktober 2019 om 19:54
...sorry; ziet aan alles dat het geen topper is. En als hij, net als Karsdorp steeds, ook nog eens als een wijf een duel aangaat heb ik genoeg gezien en had je het ook bij een Nederlandse zg topper kunnen houden. Wat een club
 
Raubaht
 
3
20 oktober 2019 om 19:57
Senesi was onzeker en hij was zenuwachtig maar dat is toch door Stam gecreã«erd door hem stelselmatig te negeren... Zo`n spelertje gaat twijfelen aan zichzelf, logisch... Men moet eens kappen met dat geluul over aanpassingsproblemen en taalproblemen etc, of dat iemand het niet op de training laat zien, wat is dat is voor onzin ..? Gooi zo`n spelertje er gewoon meteen in, dat geeft pas zelfvertrouwen... En als die na een paar wedstrijden nog niet functioneert, dan kan je inderdaad vraagtekens gaan zetten.... Het draait om allemaal zelfvertrouwen en het geloof in eigen kunnen.... Om bij Feyenoord te blijven, Tapia vind ik een perfect voorbeeld: Bij Feyenoord stelselmatig genegeerd en dat straalt die ook uit, veel onzekerheid in zijn spel... Maar bij het Nationale Team van Peru krijg hij al het vertrouwen, is die onbetwist basisspeler en dat betaald zich uit: Hij is de beste en populairste speler van Peru, Man of the Match tegen grootmachten als Argentiniã« en Braziliã«... Puur door het absolute vertrouwen dat hij daar krijgt...
 
FvDdb
 
1
20 oktober 2019 om 20:44
Hoe kun je nu vertrouwen winnen met zo'n trainer als Stam. Een heel matige, beter gezegd, slechte trainer die het spel niet begrijpt, zijn spelers niet kan motiveren, niet eens het voetbaltechniek spelletje kan overbrengen als zelf een blok rots vroeger in de branding en tactisch gewoon niet mee kan, overigens ook zijn mede staf niet. Een Senesie speelt voor het eerst met naast hem Lé. Dat hij nog niet de sterren van de hemel speelt is toch ook wel de schuld van Stam. Dat noem ik nu een grote miskoop. Zie de Ligt bij Juventus, wel een van de beste verdedigers van Nederland en heeft ook aanpassingsproblemen. Ik heb nog geen 3 wedstrijden meegemaakt met hetzelfde team. Het steeds maar wisselen is een gebrek aan inzicht en kunde en dan kan onze beste Perez wel afknappen op een speler maar het gehele team speelt slecht en dan wordt daar een Senesi in meegezogen. Fer is gewoon te laks en Toornstra loopt de benen wel onder zijn reet uit maar zit toch ook geen verdere rendement in. Er zit totaal geen tempo in of opbouwende manier van spelen en dat is toch te wijten aan het verkeerde inzicht van Stam. Het tijd moet snel keren en een goede trainer voor de groep en moet je dan eens kijken hoe het gaan fungeren. en floreren.
 
Bereta
 
0
20 oktober 2019 om 21:10
Het is gewoon wat het is. Hier kan je niets meer aan doen. Je kan dit ook niet in een paar jaar fixen. AZ is de komende jaren beter en het zou mij ook niet verbazen als nog een ander club uit de sub top Feyenoord inhaalt. Feyenoord is een club met te veel oude mensen op de jeugdopleiding die niets willen weten van hoe ze het in Amsterdam doen, met een bestuur die denkt dat je met het voetbal van de vorige eeuw nu nog mee kan. En met te veel fans die zelf ook niets willen vernieuwen en verzuipen in nostalgie.
 
crazymadness
 
0
20 oktober 2019 om 21:11
Iedereen heeft het maar over een speler van 7 miljoen , in het hedendaagse voetbal is 7 miljoen niks . Er gaan al jeugdspelers weg voor 12 , 13 miljoen . Senesi zal geen prutser zijn anders zit hij niet bij jong Argentiniã«. Wat wel vreemd is dat hij in de belangstelling van Villareal en Alaves heeft gestaan , en ik weet het niet zeker maar volgens mij was alles rond met Alaves, en toch niet door is gegaan .
 
Kyle66
 
0
20 oktober 2019 om 21:56
Ik denk ook dat Senesi nog even de tijd moet krijgen en mensen hem niet direct af moeten schrijven. Echter, hoewel 7 miljoen in de huidige tijd niet veel lijkt, is het voor Feyenoord natuurlijk wel heel veel geld. Voor Barcelona is het wisselgeld maar voor Feyenoord is het het hoogste bedrag dat er aan een speler is besteed.
 
zwollywood038
 
1
20 oktober 2019 om 21:42
Ik vond Senesi niet eens opvallen vandaag zowel niet positief als niet negatief. Ik miste vooral bij het hele team passie en geloof.
 
Scepticus38
 
0
21 oktober 2019 om 10:31
Perez is een opportunist pur sang, die denkt dat een voetballer een Duracell konijntje is waar je alleen maar een batterij in hoeft te stoppen om hem te doen gaan als de brandweer. Bij mensen van vlees en bloed werkt het natuurlijk niet zo. Hij is nog eens hardleers ook, met Neres deed hij exact hetzelfde door hem vanaf dag 1 bij de enkels af te zagen in plaats van een poging te doen om zich in diens situatie in te leven en tot het besef te komen dat een stap vanuit Zuid-Amerika gigantisch is en dat het niet meer dan logisch is dat een speler die die maakt even de tijd nodig heeft om zich aan zijn nieuwe omgeving en een totaal andere cultuur aan te kunnen passen. Inlevingsvermogen is in de voetbalwereld sowieso net zo zeldzaam als een maagd van 40, daar is nauwelijks ruimte voor in een beoordeling. Geef die jongen ( Senesi ) even de tijd om in te burgeren in NL, hem aan de hoogste boom ophangen (uiteraard in figuurlijke zin) kan over een half jaar altijd nog.