Kenneth Perez: 'Weet je wie echt tien werelddagen heeft gehad?'
Zondag, 4 april 2021 om 14:59

De ster van Steven Berghuis is rijzende, zo merkt Kenneth Perez zondagmiddag op. De aanvoerder van Feyenoord onderscheidde zich tegen Fortuna Sittard (2-0) met een doelpunt en een assist, nadat hij ook in dienst van het Nederlands elftal een goede indruk achterliet. Volgens Perez heeft Berghuis zich inmiddels al nagenoeg verzekerd van een plek in de EK-selectie van bondscoach Frank de Boer.

Berghuis had basisplaatsen in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Turkije (4-2 nederlaag), Letland (2-0 zege) en Gibraltar (0-7 zege). Hij speelde volgens Perez tegen Turkije 'best wel oké' en opende in de twee duels daarna de score. "Weet je wie echt tien werelddagen heeft gehad? Berghuis. Die heeft zich helemaal in de EK-selectie gespeeld. Hij had drie basisplaatsen bij Oranje en brak de wedstrijd tegen Gibraltar open met een heel lekkere trap", merkt Perez op in de studio van ESPN. "Vandaag ook weer een mooie assist en goal. Als hij op de keeper afgaat, weet je dat er een goal komt. Hij durft te wachten."

Berghuis bereidde tegen Fortuna de 1-0 voor in de vijftigste minuut. Een afgemeten voorzet van de buitenspeler werd bij de tweede paal tegen de touwen gekopt door Bryan Linssen. Met 83 minuten op de klok gooide Feyenoord het duel op slot. Invaller Aliou Baldé lanceerde Berghuis, die oog in oog met Yanick van Osch geen fout maakte en daarmee de eindstand op 2-0 bepaalde. "Het is mooi dat je af en toe zo'n break kunt hebben", stelt analist Marciano Vink. "Hij had best veel kritiek gekregen na de wedstrijd tegen FC Emmen (1-1, red.). Dan ga je een week weg met het Nederlands elftal, speel je drie wedstrijden en ben je het mannetje."

"Hij verheugt zich er zo op om voor Oranje te spelen", denkt Perez. "Het is ook een soort test voor hem, want hij speelt met allemaal goede spelers, wat bij Feyenoord misschien niet het geval is. Dan kan hij zich daarmee meten. Hij heeft een heel goede indruk gemaakt in die drie wedstrijden. En misschien heeft hij in die drie wedstrijden ook een transfer verdiend. Dat zijn wedstrijden waarin hij een transfer kan verdienen, niet tegen Fortuna Sittard." Zelf vindt Berghuis dat Feyenoord een 'redelijke wedstrijd' speelde. Zijn assist op Linssen was afgesproken werk, vertelt hij. "Dat hadden we van tevoren al besproken. Linssen is toch iemand die op dat soort ballen loert. Dat moet je dan benutten."

Ook trainer Dick Advocaat heeft mooie woorden over voor zijn uitblinker. "Zonder iemand tekort te doen: we hebben vandaag ook kunnen zien hoe goed Steven Berghuis is, als hij echt zichzelf is", stelt de oefenmeester in het interview na de wedstrijd. "Sowieso hebben de jongens die zijn overgebleven het goed gedaan. Er zat echt wel strijd in het elftal en de wil om te winnen, daar ben ik blij om." Berghuis maakte dit seizoen al 16 doelpunten in de Eredivisie; alleen Giorgos Giakoumakis van VVV-Venlo maakte er meer (24).

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
4
   
16:42
16:42
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
5
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
4
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
77
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (19)

 
MessiBazoer
 
55
4 april 2021 om 15:04
Hij moet niet alleen mee, maar ook 100% basis. Veruit de beste rechtsbuiten die we hebben. Depay en Berghuis zijn zeker voorin imo, wie de 3e aanvaller gaat worden? Ik hoop Weghorst, maar dat lijkt me stug..
 
Ijsmuts
 
4
4 april 2021 om 15:10
Speel je op de helft van de tegenstander zou ik voor weghorst centraal kiezen, depay links en berghuis rechts. Is er meer ruimte dan zou ik depay centraal zetten en snelheid op links en kiezen tussen de vorm van de dag bij berghuis of stengs.
 
TILBURG013
 
5
4 april 2021 om 17:10
Met Berghuis dan moet je ook gewoon met onze beste spits spelen en dat is Weghorst. Als Weghorst niet mee gaat naar het EK dan zou de Boer eigenlijk per direct ontslagen moeten worden..
 
yamiown
 
16
4 april 2021 om 15:06
Zou ook absoluut terecht zijn als hij mee zou gaan. Twee niveau's hoger dan iedere andere Feyenoorder met misschien een uitzondering voor Senesi. Kent weinig echt slechte wedstrijden en is een leider. Zou denk ik ook prima passen bij een Italiaanse of Duitse subtopper.
 
NJfromVOL
 
33
4 april 2021 om 15:17
Bijlow is ook een geweldenaar. Geen ritme en weer een puike pot.
 
MrGuide
 
2
4 april 2021 om 15:50
Vind hem te veel missen voor een subtopper in een grote competitie. Het is een speler die het met name van zn voorzet en schot moet hebben, maar bij dit soort clubs speel je te vaak te ver van de goal af. Dan heb je als buitenspeler ook snelheid en power nodig, wat hij niet heeft.
 
Kyle66
 
2
4 april 2021 om 16:16
Het vervelende bij Bijlow is dat hij zo vaak geblesseerd is geweest. En in die periode goed door Marsman is vervangen, maar dat terzijde.
 
Snipez14
 
5
4 april 2021 om 15:15
Voor de interlands vroeg ik me af waarom we zoveel rechtsbenige buitenspeler hebben, voor op de linkerkant. Ik vroeg me af welke speler iets heeft van Robben en Berghuis, want Berghuis vond ik net niet en niet voor de toekomst. Moet toch bekennen dat ik na de afgelopen interlands moet bekennen dat we geen beter hebben, en hij zelfs meer dan aardig!
 
fc moulijn
 
6
4 april 2021 om 15:29
Berghuis speelde een paar goede wedstrijden, leek ook lekker in z'n vel te zitten. Denk wel dat hij nog beter rendeert met een voetballende back achter hem ipv 1 die steeds in de weg loopt.
 
chandler
 
1
4 april 2021 om 15:30
En op te halen voor slechts 4 miljoen begreep ik?
 
Hawky
 
0
4 april 2021 om 15:57
Clubs kijken ook naar periodes waarin Berghuis zeer matig spel laat zien. Die paar leuke potjes tegen Fortuna en een Letland boeien niet veel. Hij zal dit jaar 30 worden en mentaal niet sterk waardoor hij ondanks zijn leeftijd nog erg wisselvalig is. Buitenlandse vragen zich af waarom een speler op zijn 30e nog in Nederland speelt met amper internationale ervaring. Ik denk aan een club in de MLS of misschien een club in Turkije.
 
 
1
4 april 2021 om 18:22
Dat verhaal bij watford was ook gewoon ongelukkig. Paste daar sowieso al niet, maar toen werd de trainer die hem haalde ook gelijk ontslagen. Verder wel eens dat ie niet goed genoeg is voor een topcompetitie. Hij moet in een dominante ploeg spelen, want hij is niet iemand die ala Kuyt 90 van achter naar voren rent en in de topcompetities hebben alle goede ploegen betere spelers en bij het rechterrijtje gaat ie ook geen potten breken door het tegenhouden. Maar goed, voorzetten geven op Luuk bij Sevilla misschien? Al moet ie ze dan meestal wel richting de bank geven.
 
chandler
 
0
4 april 2021 om 15:31
En op te halen voor slechts 4 miljoen begreep ik?
 
 
2
4 april 2021 om 18:14
Haha 2 maanden geleden was ie een held en moest ie spelen, toen ging het minder en gaf ie weer iemand een koekie en moest ie weer in een tehuis en nu is ie weer de held. Voor mij benje gewoon altijd een held Steven, kronkel in je kop of niet.