Kenny Tete maakt met tekenen contract einde aan geruchten over Besiktas
Vrijdag, 17 mei 2024 om 17:45

Kenny Tete blijft Fulham trouw, zo maakt de Londense club vrijdag bekend. De rechtsbenige verdediger, wiens contract eind juni zou aflopen, blijft tot medio 2025 actief op Craven Cottage. Dit omdat de optie om het contract met een jaar te verlengen is geactiveerd. Tete werd onlangs genoemd als mogelijke aanwinst van Besiktas, maar blijft dus actief in de Premier League.

Voorzitter Toni Khan is dolgelukkig met het aanblijven van Tete. "Kenny is een zeer talentvolle speler die in de afgelopen vier seizoenen is uitgegroeid tot een sleutelspeler in onze selectie. Hij is ook nog eens zeer populair bij de fans en echt deel van de Fulham-familie. We zijn er zeer blij mee dat Kenny hier ook volgend seizoen speelt."

Tete staat inmiddels op 98 wedstrijden in het shirt van Fulham in alle competities. In die reeks kwam de 28-jarige verdediger tot vier doelpunten en zes assists. De Londense club roemt op de website zijn verdedigende kwaliteiten als het aankomt op persoonlijke duels met aanvallers.

Fulham haalde Tete in 2020 op bij Olympique Lyon, dat destijds vier miljoen euro neerlegde voor de veertienvoudig international van het Nederlands elftal. De Fransen betaalden zelf drie jaar eerder drie miljoen euro aan Ajax voor de diensten van de vleugelverdediger.

Besiktas


Diverse Turkse media meldden medio april dat Tete met Besiktas een akkoord had bereikt over een driejarig contract. "Als alles goed gaat zullen de handtekeningen op korte termijn gezet worden", zo klonk het een maand geleden.

Daarbij werd beweerd dat er al een mondeling akkoord zou zijn met de rechtsback, die een overstap wel zag zitten. Tete heeft nu dus besloten om er nog minstens een seizoen bij Fulham aan vast te plakken.

Tete is onder manager Marco Silva overigens niet altijd verzekerd van een basisplaats. De voormalig Ajacied kwam dit seizoen tot achttien duels in de Premier League, FA Cup en EFL Cup. Fulham sluit het seizoen zondag af tegen het zo goed als zeker gedegradeerde Luton Town.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
13:20
13:20
Indrukwekkend: speler spreekt vloeiend Nederlands na Frankrijk - Oostenrijk
19
   
12:56
12:56
Valentijn Driessen geniet van 'pure klasse' op training van Nederlands elftal
20
   
12:19
12:19
Johan Derksen: 'Wilfred, jij hebt één nare, hele onbeschofte eigenschap'
24
   
11:22
11:22
Rabiot onthult wat Mbappé in de kleedkamer zei over duel met Oranje
45
   
11:12
11:12
Wijnaldum onthult wanneer Feyenoord vorig jaar zomer wél een optie was geweest
44
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Nation23
 
6
17 mei 2024 om 18:27
Dit was iets voor Ajax geweest. Maar helaas kunnen we zijn salaris waarschijnlijk niet ophoesten. En als Ik eerlijk ben zou ik als Tete ook liever in de PL willen blijven spelen. Prachtige competitie. Enige nadeel van Fulham, geen echte topclub en stadion is zeer stil tijdens wedstrijden. Maar lekker in Londen wonen is ook niet verkeerd.
 
Oenieboy
 
8
17 mei 2024 om 18:39
Toch wel mooi dat bijna elke speler nu iets voor Ajax is. Gisteren opperde iemand zelfs Navas voor Ajax.
 
London Calling
 
2
17 mei 2024 om 22:01
Waarom zou hij naar Ajax moeten. Hij was niet goed genoeg toen hij weg ging. Hij was vervolgens niet goed genoeg voor Lyon, daarna niet goed genoeg voor Fulham, en zelfs niet goed genoeg voor Fulham toen ze in de Championship speelden. Het kan ook niet zijn dat je hem daar goed vind spelen want hij zit altijd alleen maar op de bank cq tribune. Ze lichten die optie ook alleen maar om hem te kunnen verkopen niet omdat ze hem er echt zo graag bij willen houden. Ik begrijp oprecht niet waarom sommige fans hem graag terug zouden willen zien. zijn tackles waren/zijn leuk, maar die heeft hij 9 vd 10 keer nodig omdat hij zelf volledig verkeerd staat.
 
Chovanovski
 
0
18 mei 2024 om 10:27
Een PL salaris is natuurlijk altijd fijner als je dat nog een jaar kan opstrijken