Kicker: Dortmund wil 100 miljoen euro voor opvolger Jadon Sancho betalen
Maandag, 23 september 2019 om 07:43

Borussia Dortmund houdt sterk rekening met een zomerse transfer van Jadon Sancho, zo schrijft Kicker maandag. Volgens het Duitse tijdschrift is de Bundesliga-club bereid om de transfersom in zijn geheel te besteden aan de komst van een voetballer uit eigen land: Kai Havertz. De verwachting is dat de twintigjarige aanvallende middenvelder eveneens aan zijn laatste seizoen bij zijn werkgever, Bayer Leverkusen, bezig is.

Kicker stelt dat Havertz een serieuze kandidaat is om de selectie van Lucien Favre te versterken indien Sancho de gelederen van BVB verlaat. Met name in Engeland is er veel belangstelling voor de negentienjarige A-international, die geen transferclausule in zijn contract tot medio 2022 heeft staan. De verwachting is dat Borussia Dortmund minimaal een transfersom van honderd miljoen euro voor de Engelsman kan toucheren.

Volgens de berichtgeving wil Borussia Dortmund dat bedrag in zijn geheel uitgeven om de komst van Havertz mogelijk te maken. Technisch directeur directeur Michael Zorc reageerde onlangs al op de geruchten, die werden aangewakkerd door Marco Reus. De aanvaller gaf openlijk aan dat hij en ploeggenoot Julian Brandt bij het Duitse elftal in gesprek met Havertz konden gaan om hem te overtuigen om voor BVB te kiezen.

"Het is geen onderwerp van gesprek", benadrukte Zorc enkele weken geleden. "Alle betrokkenen doen er goed aan om zich om het lopende seizoen te concentreren." Kicker stelt dat Havertz hoe dan ook bijzonder hoog op de verlanglijst van de huidige nummer drie van de Bundesliga staat. Dat geldt overigens ook voor clubs als Bayern München, Manchester United, Juventus en Liverpool.

Bayer-voorman Rudi Völler erkende eind augustus dat Bayern oriënterende informatie over Havertz had opgevraagd. "Hij zal opnieuw een sterk seizoen spelen. Als hij de club verlaat, zal het een club zijn waar hij graag voor wil spelen. Dat hebben we intern al besproken. Kai bepaalt zelf wanneer hij wil vertrekken en waarheen", gaf de sportbestuurder aan. Het contract van de Duits international loopt eveneens in de zomer van 2022 ten einde.

Meer nieuws
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
0
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
11
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
70
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
N.Chelsea
 
21
23 september 2019 om 08:11
Voor zover ik weet zijn Sancho en havertz toch wel hele andere types. Ook denk ik dat Sancho voor een stuk meer dan 100 mil gaat, hij is verder dan dembele toen die naar Barca vertrok.
 
DavidDein
 
7
23 september 2019 om 08:47
Het zijn wel allebei types die op de flank uit de voeten kunnen, al kan Havertz ook prima op 10. Dus niet geheel onlogisch dat hij als opvolger van Sancho wordt beschouwd, zeker omdat Reus bij Dortmund op 10 speelt. Ook vind ik je opmerking over Dembélé niet helemaal kloppen, Dembélé was een megatalent bij Dortmund en haalde destijds al hele mooi stats qua goals en assists. Ik zou Sancho misschien hoger inschatten qua mentaliteit en nationaliteit; Engelsen leveren nog eenmaal meer op.
 
ajax1812
 
3
23 september 2019 om 09:28
Onzin. Engelsen leveren alleen meer op als het een binnenlandse transfer in de premier league betreft. Komt door de homegrown regel.
 
DavidDein
 
3
23 september 2019 om 11:17
Niks onzin! Hij is toch nog steeds homegrown voor Engelse clubs? Zoals Pogba ook homegrown was toen Man Utd hem terughaalde. Engelsen maken zelden tot nooit transfers naar het buitenland en de topspelers voor hoge bedragen al helemaal niet. Daarom is jouw reactie ook een beetje onzin.
 
Deem.
 
1
23 september 2019 om 11:45
En waar spelen de meeste Engelse spelers? Kans is groter dat hij gewoon terug naar Engeland gaat, dan ergens anders heen. Want ja, je moet natuurlijk wel in het walhalla van de Prem spelen, anders ben je niks.
 
-The Maestro-
 
20
23 september 2019 om 08:39
Apart. Waar Sancho een typische buitenspeler is die het spel breed houdt, is Havertz een nummer 10/hangende rechtsbuiten. Je zou met Brandt, Reus, Götze en Havertz veel te veel dezelfde type voetballers hebben. Het geld zal overigens niet het probleem zijn, aangezien het me niet zou verbazen als Jadon Sancho voor een bedrag van rond de 170/180 miljoen verkocht wordt. Hij is enorm goed voor zijn leeftijd en is daarnaast ook nog eens Engels.
 
Lierse1997
 
1
23 september 2019 om 13:06
Havertz is natuurlijk ook wel misschien het grootste talent dat Duitsland nu heeft en misschien wel een van de grootste van de hele wereld. Dat is natuurlijk altijd fijn om in je team te hebben als Dortmund zijnde.