Kicker: Zeefuik bereikt persoonlijk akkoord over transfer naar Bundesliga
Donderdag, 18 juni 2020 om 09:45

Deyovaisio Zeefuik lijkt FC Groningen op korte termijn in te ruilen voor Hertha BSC. Volgens Kicker is de 22-jarige rechtsback reeds tot een akkoord gekomen met de Duitse club. Beide clubs liggen echter nog ver uit elkaar wat betreft de transfersom. FC Groningen wil zes miljoen overhouden aan de verkoop van Zeefuik, terwijl Hertha BSC momenteel niet verder wil gaan dan drie miljoen euro.

Volgens bovengenoemd medium laat Zeefuik zich echter niet uit het veld slaan tussen de patsstelling tussen zijn huidige werkgever en de nummer elf in de Bundesliga. De jonge vleugelverdediger wil zijn loopbaan dolgraag vervolgen bij Hertha BSC, zo klinkt het. Zeefuik, met een contract tot medio 2021 in Groningen, legt hiermee de vermeende interesse van Southampton, Stade Reims en FC Augsburg naast zich neer. De flankspeler is naar verluidt zelfs bereid om een jaar te wachten, om zo transfervrij richting de Bundesliga te vertrekken.

'Big City Club' wil met 'honderden miljoenen' Champions League bestormen

Lees artikel

Trainer Bruno Labbadia is al enige tijd op zoek naar een geschikte optie voor de rechtsbackpositie. Het is nog maar de vraag of het aflopende contract van routinier Peter Pekarik wordt verlengd, terwijl er volgens BILD ook twijfels zijn over de kwaliteiten van Lukas Klünter. De gehuurde Marius Wolf kan eventueel definitief worden overgenomen van Borussia Dortmund, maar de transfersom van twintig miljoen euro lijkt een struikelblok te vormen. BILD meldde maandag dat naast Zeefuik ook onder meer Wout Weghorst op het lijstje staat van de ambitieuze investeerder Lars Windhorst, die in de eerstvolgende transferperiode voor minstens vijftig miljoen euro wil investeren in nieuwe spelers.

Zeefuik is klaar voor de stap naar het buitenland, zo liet hij onlangs weten in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Ik lees ook dat de crisis veel gevolgen zal hebben voor de transfermarkt en dat er geen geld meer is om spelers te kopen. Maar vooralsnog merkt mijn zaakwaarnemer dat er volop interesse is. (...) Nu wil ik verder en dan moet ik naar het buitenland. Ik wil naar de Europa League of liever nog de Champions League. Zie het niet als arrogantie, hoor. Ik vind dat ik nog van alles moet leren en vooral humble moet blijven. Maar dat verder leren wil ik in de omgeving van een aansprekende club doen."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
GroningenTom
 
19
18 juni 2020 om 10:16
Fledderus moet lekker stuk bij voet houden met zijn 6 miljoen. Is genoeg interesse voor Zeefuik.
 
MrKrillin
 
11
18 juni 2020 om 11:17
@groningentom. Wat vind je van Fledderus? Je mag hem natuurlijk niet vergelijken met voorganger maar voor buitenstaander als ik komt hij over als niet daadkrachtig. Vorig seizoen gedoe met Doan. Eerst hard willen spelen en vervolgens PSV bellen of ze toch willen kopen. Afspraken rondom Sierhuis en Zeefuik waardoor Ajax als winnaar naar boven komt. Diemers afgelopen weken. Nu Zeefuik checken. Gevoelsmatig denk ik dat ze toch verkopen voor de 3 miljoen. Mogelijk doet hij wel veel goed werk en is mijn beeldvorming niet correct (ik ben ook alleen afhankelijk van dit soort pagina`s voor clubs als groningen)
 
XAJAcfa
 
0
18 juni 2020 om 12:30
Ajax heeft overigens 30% doorverkooppercentage bedongen en een terugkoop regeling. van 2 Mio is destijds afgesproken. Dus in praktijk kan Ajax alles bepalen. bij 6 Mio kan het voor Ajax nog steeds aantrekkelijker zijn om hem terug te kopen en vervolgens zelf aan Hertha te verkopen daar houoden ze meer aan over. Bij 3 Mio zullen ze dat wellicht niet doen dan is het gat wat kleiner.
 
Goalski
 
2
18 juni 2020 om 12:55
Ajax kan die terugkoopoptie wel lichten, maar wanneer de speler niet akkoord gaat met de voorwaarden is hij niet verplicht naar Ajax te gaan hoor.
 
ohwohwohw
 
2
18 juni 2020 om 11:18
Voet bij stuk ?? Maar je hebt gelijk. Niet voor minder weg doen. Is hij echt zo goed overigens? Iets voor NL elftal op termijn of ..?
 
wandering
 
2
18 juni 2020 om 11:28
Kan wel genoeg interesse zijn ,maar Zeefuik wil dus alleen naar Hertha. Hij is dus (volgens dit artikel) bereidt een jaar te wachten en dan transfervrij naar Hertha te gaan.
 
pinko
 
4
18 juni 2020 om 11:37
Klopt, die interesse voor Zeefuik. Maar als die speler alleen naar Hertha BSC wil verkassen, de clubs er financieel niet uitkomen, hij bereid is een jaartje te wachten om zodoende transfervrij de deur uit te lopen, wat moet je dan als club? Dan kan Fledderus lekker voet bij stuk houden, maar loopt FC Groningen minimaal anderhalf miljoen mis. En dat terwijl de club in zwaar weer zit. Daarnaast heb ik nog niet zo veel positieve acties gezien van Fledderus. Behalve een te grote broek aan....
 
azchelsea
 
3
18 juni 2020 om 11:56
Met een 1-jarig contract wil je toch niet het risico lopen dat hij transfervrij vertrekt? Groningen kan het niet riskeren om 3-4 miljoen mis te lopen denk ik.
 
London Calling
 
0
18 juni 2020 om 13:06
Misschien niet, maar aan de andere kant, de transferwindow loopt dit jaar agv Corona waarschijnlijk tot begin of zelfs midden oktober, dan moet je ook niet perse nu al akkoord te gaan met 3miljoen. het kan best dat ze geen 6 miljoen gaan krijgen, maar ik heb niet het idee dat ze daarmee een heel raar bedrag vragen voor een speler uit de Nederlandse middenmoot - subtop die een stap kan maken. Zelfs als de bedragen iets om laag gaan moet 4 of 5 ook wel te doen zijn. Ook al omdat Feyenoord op zoek moet naar een rechtsback en PSV en Ajax mogelijk ook.
 
Robinde Bruyn
 
11
18 juni 2020 om 10:17
Dit is wel een lastige situatie voor FC Groningen. Naar wat ik heb begrepen is er een fiks doorverkooppercentage voor Ajax. Ik denk dat Groningen zelf minimaal drie miljoen wil overhouden aan deze transfer, en dan moet je wel hoog gaan zitten. Desalniettemin een supermooie stap voor Zeefuik.
 
MessiBazoer
 
14
18 juni 2020 om 10:22
Ik vind 6 miljoen ook geen hele gekke vraagprijs, dan kom je op 5 miljoen uit en heb je toch een prima bedrag voor Zeefuik. Mocht Dumfries vertrekken bij PSV zou ik zonder twijfelen deze jongen ophalen.
 
DeVrijBasisEK
 
4
18 juni 2020 om 11:54
@MessiBazoer, ik denk dat PSV geen kans maakt als er Bundesliga-clubs interesse hebben. Hertha BSC heeft ambities en je speelt iedere week in een fantastische competitie. Keuze snel gemaakt lijkt mij.
 
NL_Modric
 
2
18 juni 2020 om 13:13
Nou ben ik absoluut geen aanhanger van Psv, maar ik schat Psv toch wel een paar niveaus hoger in dan Herta. Of ieder jaar grijze middenmoot, of ieder jaar meespelen voor het kampioenschap en CL voetbal. Keuze lijkt me niet zo moeilijk voor een Nederlandse speler.
 
wandering
 
5
18 juni 2020 om 13:25
Mij ook niet,ik zou per direct naar Berlijn vertrekken, beter salaris, meer wedstrijden met goede tegenstanders en ook nog eens in een prachtige stad, zou er nog geen 5 minuten over na hoeven denken, zelfs bij een vergelijkbaar salaris zou ik nog vertrekken
 
Densje
 
8
18 juni 2020 om 10:26
Klopt inderdaad. Als ik het goed onthouden heb is er met de transfer van Sierhuis afgesproken dat Ajax afzag van de terugkoop clausule van Zeefuik, in ruil voor een doorverkoop percentage van 50. Hierdoor heeft Groningen toen een mooi bedrag aan Sierhuis kunnen verdienen, maar moeten ze nu een fiks bedrag afstaan. Vond het wel een mooie constructie voor zowel Ajax als Groningen, maar daardoor moet je nu inderdaad een hoog bedrag vragen om er zelf nog een mooi zakcentje aan over te houden. Vind overigens ook dat hij veel geld waar is hoor. Hij heeft zich echt geweldig ontwikkeld en is nu gewoon te goed voor ons.
 
XAJAcfa
 
0
18 juni 2020 om 12:34
Ook hier heeft ajax een terugkoopoptie voor 2 Mio en een doorverkooppercentage van 30% dus Ajax kan hier de transfer ook dwarsbomen en hem terugkopen en doorverkopen dan heeft Groningen 2 Mio en Ajax wellicht een transfer van bijvoorbeeld 4,5 Mio, netto resultaat 2.5 Mio voor ajax en voor Groningen 2..... Als Groningen hem doorverkoopt voor datzelfde bedrag 4,5 Mio dan moeten za daar ca 1,5 mio aan Ajax afstaan en hebben ze winst van 3 mio...... Dus een te hoog bedrag zorgt er ook voor dat Ajax de terugkoopoptie wellicht gaat lichten
 
London Calling
 
2
18 juni 2020 om 12:51
Die optie hebben ze aangepast rond de onderhandelingen over Sierhuis. Ajax had inderdaad een terugkoop optie maar die hebben ze toen vervangen voor een doorverkoop percentage.
 
Kiel_Debiel
 
6
18 juni 2020 om 10:21
Knap van Zeefuik, deze transfer. Hertha BSC heeft daarnaast een rijke, zeer ambitieuze eigenaar, wat dus in de toekomst ook leuk kan worden.qua bedrag zal het wel ergens in het midden uitdraaien, met een mooie doorverkoop percentage, als ze slim zijn.
 
juweel
 
2
18 juni 2020 om 10:26
tja, moeilijke keuze voor groningen, het doorverkooppercentage van ajax is in deze niet gunstig voor ze. als ze voet bij stuk houden over de prijs en de koper haakt af, dan gaat ie volgend jaar transfervrij.
 
TimothyDart
 
3
18 juni 2020 om 10:51
Er zijn nog wel meer clubs die interesse hebben in Zeefuik.
 
juweel
 
2
18 juni 2020 om 11:06
@timothydart maar daar wil hij niet naar toe
 
TimothyDart
 
1
18 juni 2020 om 13:05
Alsof hij alleen naar Hertha zou willen...
 
LittleLebowski
 
0
18 juni 2020 om 10:57
Wel gunstig voor groningen. Ajax mocht hem terugkopen voor 800.000. Na de nieuwe afspraak bij een verkoop van 4 miljoen houdt groningen er 2 miljoen aan over.
 
La~Decima
 
1
18 juni 2020 om 10:57
Dat doorverkooppercentage is gelukkig beter dan die terugkoopclausule van 8 ton. Daarnaast hebben we van de gehuurde Sierhuis ook de inkomsten gedeelt terwijl dat niet eens onze speler was. Dat leverde ons 2 miljoen op. Dus achteraf was dit deal het beste wat we konden doen.
 
La~Decima
 
1
18 juni 2020 om 10:56
4-5 miljoen zou prima zijn. De helft van het bedrag - 3 ton gaat naar Ajax. Met een deel van dit geld aankloppen bij Emmen voor Glen Bijl. Verwacht dat Zeefuik voor minder weggaat, tussen de 3-4 miljoen + doorverkooppercentage.
 
13Nesta13
 
3
18 juni 2020 om 11:09
Mochten Veltman en Dest vertrekken bij Ajax, wat allebei best waarschijnlijk is, dan is dit toch voor Ajax een goede goedkope optie? Heeft zich toch wel enorm ontwikkeld bij Groningen. Misschien kan hij het pad van Daley Blind volgen? Maar Herta is natuurlijk ook een mooie stap. Een rechtsback kunnen ze daar wel gebruiken en de verwachting is toch we dat hertha komende jaren gaat aanhaken bij de (sup)top van Duitsland.
 
La~Decima
 
3
18 juni 2020 om 11:13
Denk dat Zeefuik voetballend te kort komt voor de positie. Hij is met name verdedigend heel sterk terwijl jullie vooral aanvallende backs willen.
 
13Nesta13
 
0
18 juni 2020 om 12:44
In topwedstrijden blijkt Veltman vaak de beste optie op rechtsback. En juist op het gebied van meevoetballen, inschuiven en opkomen heeft hij goede stappen gemaakt. Maar goed.. het is al niet meer aan de orde.
 
London Calling
 
0
18 juni 2020 om 12:56
Ajax heeft ook Mazraoui nog als rechtsback. Zelf denk ik dat ze het helemaal niet ze erg vinden om Dest te verkopen (ik krijg in tegenstelling tot een aantal andere spelers niet het idee dat ze heel hard hun best doen om hem langer te houden) omdat ze meer potentie zien in Timber. die kan ook centraal spelen maar is daar eigenlijk iets te klein voor.
 
Arsenallz
 
0
18 juni 2020 om 14:34
Hij is defensief beter dan Mazrouai en zou daarmee een goede optie zijn. Blijkbaar denkt Overmars er anders over.
 
PaulR_1982
 
0
18 juni 2020 om 11:30
Mooie deal voor alle partijen, als dit door gaat. Dan kan FC Groningen al die mensen die eerder ontslagen werden ook weer aannemen. Zeker nu ze die miljoen euro ook niet hoeven uit te geven aan de komst van Mark Diemers.
 
DavidFranken
 
0
18 juni 2020 om 12:42
Zijn helemaal gek geworden in Groningen. 6 miljoen voor een matige back met nog 1 jaar contract
 
NL_Modric
 
0
18 juni 2020 om 13:18
Niks mis mee. Ze vragen tegenwoordig voor jeugdspelers al dergelijke bedragen, zonder dat deze uberhaubt een wedstrijd hebben gespeeld. Jammer dat hij maar een contract voor 1 jaar heeft, anders had Groningen tussen de 10 en 15 kunnen vragen.
 
Arsenallz
 
2
18 juni 2020 om 14:33
Ik heb Zeefuik een paar keer in het echt gezien en ik vind het geen matige back. Fysiek sterk, aanvallend voegt hij genoeg toe. Werkt daarnaast hard. Had hem ook wel bij PSV willen zien.
 
Suarez-010
 
0
18 juni 2020 om 13:43
6mil voor 1 jaar contract. + vanaf maart geen minuut gespeeld. Vind ik vrij hoog voor Zeefuik. Bij 2jr had ik het redelijk gevonden. Het zal inderdaad door het doorverkoop percentage komen.
 
Arsenallz
 
0
18 juni 2020 om 14:32
Fijne transfer voor Zeefuik. Ik snap dat Groningen meer wil dan 3 miljoen omdat een groot deel naar Ajax gaat. Helaas heeft Zeefuik maar een 1-jarig contract dus veel keuze hebben ze niet.
 
mcgregor
 
0
19 juni 2020 om 00:45
6 miljoen voor nog een jaar contract. Aardige prijs. Berlijn is geen verkeerde stad en de club heeft ambitie met hun nieuwe eigenaar. Snap goed dat hij daarvoor wil gaan ipv die Franse clubs. We gaan het zien