'Kleedkamer van Real Madrid blokkeerde opnieuw alternatieve trainer'
Maandag, 11 maart 2019 om 20:32

De terugkeer van José Mourinho bij Real Madrid werd vorige week al min of meer aangekondigd door de Spaanse kranten en televisiezenders, maar de Koninklijke heeft toch voor Zinédine Zidane gekozen als opvolger van Santiago Solari. Volgens voormalig clubvoorzitter Ramón Calderón was Mourinho inderdaad een serieuze kandidaat om het roer over te nemen. De spelersgroep zou zich echter tegen de aanstelling van de Portugees hebben gekeerd.

Binnen de kleedkamer ontstond verzet tegen Mourinho, toen zijn aanstelling al bijna ophanden was. Het waren vooral de 'leiders' in de spelersgroep die van zich afbeten, aldus Calderón. Namen noemt hij niet, maar bekend is wel dat Mourinho op slechte voet stond met Sergio Ramos en Marcelo toen hij in 2013 vertrok uit het Santiago Bernabéu. "Het is een goede keuze om Zidane aan te stellen", oordeelt Calderón in gesprek met Sky Sports. "Mourinho was ook een optie, maar volgens mij hebben de leiders in de kleedkamer daar in de afgelopen dagen een stokje voor gestoken."

"Hij liet Real Madrid met veel problemen achter. Als hij was teruggekeerd, zou hij in mijn optiek een probleem hebben gevormd bovenop de problemen die we al hebben. Het is goed om Zidane terug te hebben", concludeert Calderón, die tussen 2006 en 2009 de scepter zwaaide bij Real Madrid. Naar verluidt was het voor zijn opvolger Florentino Pérez niet gemakkelijk om Zidane van een rentree te overtuigen. Vorige week zou Pérez voor het eerst hebben gesproken met Zidane, maar de Fransman weigerde dat aanbod. Daarom kwam de voorzitter uit bij Mourinho.

"Zidane sloeg het aanbod in eerste instantie af en liet de deur open voor een terugkeer in juni. Maar hij is nu toch overtuigd om terug te keren", laat Calderón weten. "Natuurlijk is het een risico, want het is moeilijk om opnieuw te bereiken wat hij heeft gepresteerd bij de club. Hij heeft wel bewezen dat je niet per se met harde hand hoeft te regeren, zoals Rafael Benítez en Mourinho deden. Hij is een idool in Madrid." Mourinho was in Madrid een 'controversieel figuur' en zou niet kunnen zorgen voor de rust die Real Madrid nodig heeft, denkt de oud-preses. "De fans waren verdeeld over hem."

"Ik vind Mourinho een goede trainer, die veel prijzen heeft gepakt, maar die verdeeldheid zou een probleem vormen. Veel van de spelers, in het bijzonder de leiders in de kleedkamer, vinden hem maar niets. Dat was belangrijk bij het overtuigen van Zidane", besluit de 67-jarige Calderón. Het is overigens de tweede keer dit seizoen dat de spelersgroep van Real Madrid zich tegen een trainersaanstelling keert. In oktober leek Antonio Conte de opvolger van de ontslagen Julen Lopetegui te worden, maar aangevoerd door Ramos verzette de kleedkamer zich tegen zijn komst.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
2
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
3
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
19
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Kowalski
 
41
11 maart 2019 om 20:34
Mourinho zou lachwekkend geweest zijn, heeft de vorige keer van de maagdelijke witte troepen een boevenbende gemaakt.
 
Formus
 
26
11 maart 2019 om 20:41
Kon me het ook niet voorstellen en gelukkig hebben Ramos en co zich verzet. Met Zidane heeft Real in mijn ogen ook veel meer kans op grote spelers als Neymar, MBappe en Hazard. Benieuwd wie gaat/gaan komen?!
 
Almogaver
 
1
12 maart 2019 om 05:05
Dat is het sowieso altijd wel geweest. Dat zeg ik niet als culer, maar helden van ze zijn oud-spelers als Hierro, die naast een elegante verdediger ook een walgelijke smeerpijp was vol ranzige overtredingen en kaartennaaierij en "juanito" die nog steeds zijn "ziel" in hun stadion heeft wanen. Een gast die besloot op het hoofd van Matthaus te gaan staan. En hedendaags zijn ze nog steeds zot op Pepe en Ramos. Laatstgenoemde heeft zijn record aan rode kaarten niet alleen te danken aan Mourinho, maar aan zichzelf. Daarom een beetje treurig om te doen alsof het die status alleen te danken kon hebben aan Mourinho en alsof het lachwekkend zou zijn om hem aan te stellen op basis van dit soort zaken. Iedereen wist wie en hoe hij was en is alsnog aangesteld omdat ze hem vinden passen bij de club. Net als dat ie nu niet voor niets kandidaat was.
 
KepaTheManger
 
10
11 maart 2019 om 20:35
Ik vind Jose geen slechte trainer dont might me alleen hij is een beetje arrogrant en een zn tactiek natuurlijk maar niets voor Real misschien voor een subtopper als Arsnal winnen ze misschien wel prijzen??
 
juve_gunner
 
60
11 maart 2019 om 20:41
Subtopper... wij staan 4e en jullie 6e. Trouwens hebben wij veel meer prijzen dan Chelsea
 
KepaTheManger
 
33
11 maart 2019 om 21:40
Wie zij dat ik voor Chelsea ben???????? ik ben een Real fan ik heb kepa als naam en gelijk ??????
 
KepaTheManger
 
12
11 maart 2019 om 21:43
En ik heb geen haat voor Arsnal of zo maar ze presenteren gewoon minder dan 15 jaar geleden
 
falcao
 
6
11 maart 2019 om 20:36
Kortom Ramos bepaalt wie de trainer wordt. Dat lijkt me wel duidelijk nu.
 
ModricMagic
 
44
11 maart 2019 om 20:38
Je wilt toch niet weer dezelfde problemen krijgen als toen en bovendien hebben we op dit moment al een gat te vullen. Snap dus heel goed dat Mourinho niet de beste keuze zou zijn geweest.
 
falcao
 
0
12 maart 2019 om 19:26
@modricmagic Ik zeg ook niet dat ik het een slechte keuze vind. Integendeel. Waar het me om ging is dat Perez uiteindelijk met zijn voorkeur voor Mourinho ook inbindt voor de opinie van Ramos.
 
bpreal
 
22
11 maart 2019 om 20:43
Dan heeft Ramos goed gekozen dan! José terug bij Madrid is voor mij wen tijdelijke pensioen periode
 
Amin-rm
 
5
11 maart 2019 om 21:07
Lijkt me niet meer dan gek, om eerst met je aanvoerder te overleggen of de groep het wel ziet zitten.
 
elninoo
 
6
11 maart 2019 om 22:00
Dit real is wel gebaad bij rust en Mourinho brengt altijd negativiteit en onrust met zich mee. Natuurlijk hoort zoiets bij een topclub als real. Als de vlam daar in de pan slaat is het altijd chaos. Zelfde geld bij Ajax in Nederland of Bayern in Duitsland. Maar Zidane brengt veel meer rust met zich mee dan Mourinho dat doet. Al met al een goede keuze.
 
Amin-rm
 
2
11 maart 2019 om 22:18
Ben het volledig met je eens. Ik hoop en verwacht ook dat Real dit keer nuchter te werk gaat en Zizou de tijd zal geven om een nieuw Real waardige ploeg op te bouwen.
 
alfonsekcei
 
5
11 maart 2019 om 20:37
Opzoch vond ik mourinho nog niet zo verkeerd, hij kan in ieder geval zijn ploegen laten verdedigen. We zagen tegen valladolid dat ze dat nu behoorlijk lastig vinden. Maar zidane is natuurlijk een vele betere coach en niet dat ik direct verwacht dat het beter gaat, maar nu heb ik wel vertrouwen in het volgende seizoen.
 
Samcro
 
10
11 maart 2019 om 20:38
Ik kan niet wachten op de reactie van Mourinho Snap het overigens heel goed van de spelers.
 
arvelajax
 
2
11 maart 2019 om 20:39
Ik denk dat Real goed wegkomt nu Mourinho niet terugkomt. Zou veel onrust hebben opgeleverd. Wel vraag ik me af hoe gemotiveerd Zidane daadwerkelijk is. Hij wilde in juni niet meer, hij wilde nu eigenlijk niet, hoogstens over een paar maanden - maar hup, daar is hij dan. Als coach moet je ook wel echt willen, zeker bij een grote club.
 
Zinedin
 
0
12 maart 2019 om 07:37
Geld en een transferbudget zijn vaak genoeg om trainers over te halen. Zidane kan nu bouwen aan een Real Madrid. En dit seizoen kan er weinig meer fout gaan, dus in dat opzicht stapt hij er perfect in. Als Mourinho was gekomen dan had je muiterij bij de Real spelers en misschien ook de fans. Die hebben weinig zin om bussen in de bernabeu te zien.
 
MessiBazoer
 
8
11 maart 2019 om 20:39
Opzich logisch toch, vaak hoor je ‘spelers krijgen zoveel betaald ze moeten maar luisteren’ maar ik vind dit wel klasse. Als je als trainer van te voren met 1-0 achter staat word het niks. Kijk maar 3/4? Jaar terug naar Benitez bij Real. Slimme keuze dus van de spelers. En blijkbaar is die Peréz dus ontzettend slecht in het kiezen van een trainer..
 
muterkelly
 
8
11 maart 2019 om 20:39
Grappig dat spelers tegenwoordig zoveel te vertellen hebben. Ik wil deze trainer niet, ik wil deze speler niet, ik wil deze positie niet. Nee verwend nest, mond dicht, kont wassen en voetballen. Een trainer weigeren die de meeste prijzen op zijn naam heeft staan. Dit gaat toch helemaal nergens meer over, het is geen Dick Advocaat ofzo.
 
elninoo
 
16
11 maart 2019 om 22:05
Ik vind je reactie persoonlijk een beetje onzin. Als je ervaring hebt met bepaalde mensen kun je dat toch gewoon beter aangeven? Nu komt Mourinho en loopt het na 6 maanden spaak. Dan is real een afkoopsom kwijt, zes maanden verder en heeft het nog geen trainer terwijl de problemen zich voortslepen. Je kunt beter een echte zijn en zeggen waar je voor staat dan bij iedereen zn hielen te likken en achter zijn rug om oorlog maken. Dat mond dicht en voetballen werkt bij geen enkele club. Dat snap jij denk ik ook wel.
 
xmelissa
 
9
11 maart 2019 om 20:40
Kijk nu live de persconferentie en wat is het fijn om Zizou weer te zien zeg. Het is maar goed dat de kleedkamer zich tegen de komst van Mou heeft gekeerd. Stel je voor als hij hier nu had gestaan.. respect voor Zidane dat hij zich aan dit nieuwe project waagt. Hij heeft in ieder geval ballen.
 
Unbeliebeble
 
1
11 maart 2019 om 22:32
Ja echt wel, een terugkeer van Mourinho zou een regelrechte ramp zijn. Ben enorm trots op onze El Captian die aangegeven heeft bij een terugkeer van die dwaas te vertrekken. Een ware leider die ongeacht de president’s voorkeur (de man die zijn loon betaalt) toch de club hoger heeft staan en daarmee die statement maakt. Het gaat zeker niet makkelijk worden voor Zidane, maar ik hoop dat die stomme Perez hem wél de tijd en vooral de middelen gunt om er weer een topploeg van te maken.
 
bf1994
 
14
11 maart 2019 om 20:43
Vind het beetje raar ook een beetje oneerlijk. Mensen vergeten wel dat mourinho toen tegen het beste barca ooit moest spelen, dus dat je dan wat minder wint is begrijpelijk. We zullen zien hoe het met zidane gaat want in zidanes laatste seizoen waren ze ook een drama in de competitie en copa. In de champions league kwamen ze goed weg tegen juventus. Kijken of Zidane weer wat naar bove kan hale
 
Arnavut1
 
4
11 maart 2019 om 21:02
Heel dapper van Zidane om dit te doen. Ben nu al benieuwd naar de spelers van volgend seizoen. Wie zullen er allemaal komen? Eigenlijk had ik gehoopt dat Zizou volgend seizoen de trainer zou worden van Juve.
 
Duke222
 
1
11 maart 2019 om 21:07
Dit had ik niet verwacht, dat Real dus serieus aan Mou dacht. (althans nu pas geloof ik dit nu dit met Calderon naar buiten komt). Ik vind het dan wel schande eigelijk.en heel erg wanhopig. Kijk, ik zelf was blij (als Real fan ) met Mou toendertijd, al direct toen ze hem contract gaven was ik er blij mee maar toen al hoopte ik van please laat het maar 3jr zijn ofzo want ik wist wat het mee kon brengen en ja hoor. Geheel Real was onrustig.het was gewoon niet meer leuk. Onnodig ook nog, kwam puur door Mou. Hij heeft Real gebracht wat ze misten: een bepaalde mentaliteit (waar ik nu niet al te diep op in zal gaan). En maar ik ben zeker niet vergeten dat Mou ook goede dingen bracht. Maar toen hij vertrok was echt het juiste moment, het is absurd om terug te grijpen naar hem. In dat geval zag ik echt nog liever een Seedorf komen. Ik ben ook blij dat mits het dan waar is dat er een groep was die tegen de komst van Mou was. Het kan gewoon niet goed zijn Voor Real.niet nu, en eigenlijk nooit meer. Chapter Mou zou allang closed moeten zijn. Zidane is ander verhaal, echter is t te hopen dat Zidane serieus van scratch mag bouwen. Het zijn cruciale tijden voor Real als je bedenkt dat Modric, kroos, Benz, Ramos (op den duur) weg moeten. Met zijn frans heeft hij Mba al binnen En 1 ding weten we allemaal, Zidane had 3x CL gepakt en toen had Real nauwelijks iemand gehaald. En dat is knap men kan wel zeggen van ja met dat materiaal blabla , maar dan vraag je zelf af hoezo deed een Mou of voorgaande coach het niet? Het is hoe dan ook uniek. En by far dat ik het toeval noem. Iniedergeval welkom back Zidane!het tijdperk Zidane gaat dus eigenlijk door. Tien jr geleden had ik het al hier over maar dit, dit dat hij terug zou komen had ik niet verwacht. Maar ik ben er wel blij mee al moeten de vruchten nog geworpen worden.
 
Young_Boss
 
0
11 maart 2019 om 23:47
Denk dat dit een slechte keus is van Zidane om op dit moment weer in te stappen. De kwaliteit van dit elftal is drastisch afgenomen. En de vraag is natuurlijk of hij de boel op het rechte pad kan brengen zonder een serieuze kwaliteits injectie. Volgend seizoen word verwacht dat Real hun portemonnee trekt tot die tijd valt dus nauwelijks eer te behalen. De komst van Hazard lijkt me dan bijna vanzelfsprekend. Maar die gaat in zijn eentje nooit de verlosser van dit Madrid worden, daar is veel meer voor nodig. Mbappe en Neymar zijn simpelweg gewoon onhaalbaar of zij moeten PSG zelf aangeven de club te willen verlaten. Militao hebben ze al binnen wat in mij ogen een geweldige versterking is. realistische aankopen zijn aanvallend: Chiesa 75M, Icardi 90M, Joao Felix ?M Alex Telles of Tagliafico voor de Linksback 40 a 50 M. Verdediger Khoulibaly 80M Middenvelder Savic 75M, Dani Olmo 35 M, Bruno Fernandes 50M, Ndombele 55M,
 
m.Chamakh
 
1
12 maart 2019 om 02:16
Calderon gaat weer eens helemaal kapot dat perez het gelukt is dat zidane terug is. Deze man is mislukt als voorzitter en had capello en domme aankopen gedaan. Jaloers dat perez wel gelukt was om grote prijzen te winnen en grote namen als ronaldo te halen. Daar waar calderon het niet kon