Kleedkamervideo van Salzburg gaat viraal: 'Als Liverpool dit doet, ben ik weg'
Vrijdag, 4 oktober 2019 om 15:30

Red Bull Salzburg stond woensdag halverwege met 3-1 achter in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool, wat de spelers van de Oostenrijkse club in de kleedkamer op een tirade van trainer Jesse Marsch kwam te staan. De beelden van de woede-uitbarsting zorgen voor gemengde gevoelens bij Jürgen Klopp, die Liverpool waarschuwt hem nooit op een soortgelijke manier te gebruiken.

"Als Liverpool mij ooit laat filmen in een dergelijke situatie, dan ben ik direct weg", laat Klopp vrijdagmiddag op een persconferentie aan duidelijkheid niets te wensen over. "Daar ga ik niet om liegen en meer kan ik er ook niet over zeggen." De uitbrander van Marsch had effect, want Salzburg kwam in de tweede helft terug tot 3-3. Dankzij een treffer van Mohamed Salah won Liverpool echter alsnog met 4-3.

Klopp liet tevens zijn licht schijnen over Engels international Ben Chilwell, die lange tijd op het lijstje van de Duitse manager stond. De linksback kreeg deze zomer geen toestemming van Leicester City om naar the Reds te gaan. "Chilwell viel mij op toen hij op huurbasis voor Huddersfield Town speelde. Leicester wilde hem echter niet laten gaan. Hij is in een korte periode enorm gegroeid. Ik ben desondanks zeer tevreden over de backs (Trent Alexander-Arnold en Andrew Robertson, red.) die ik momenteel tot mijn beschikking heb." Koploper Liverpool krijgt zaterdag Leicester op bezoek.

Alisson Becker traint alweer enige tijd mee met Liverpool, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de doelman tegen Leicester zijn rentree maakt onder de lat. "Adrián heeft het de laatste tijd erg goed gedaan, dus er is geen haast bij", benadrukt Klopp. "Alisson heeft de laatste tien dagen afzonderlijk getraind en moet weer wennen aan de hoge intensiteit die hier gebruikelijk is." Alisson raakte op de openingsdag van de Premier League geblesseerd en kwam sindsdien niet meer in actie voor Liverpool. Adrián, gehaald als vervanger van de naar Club Brugge vertrokken Simon Mignolet, fungeert derhalve al enige tijd als sluitpost van de Champions League-winnaar.

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
2
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
14
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
28
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
OzwardGozku
 
11
4 oktober 2019 om 15:35
Hahaha...Geweldig video. Die man praatte Duits en Engels door elkaar heen en het viel me op dat er zelf paar Nederlandse woordjes tussen zat. Moet wel zeggen dat het gewerkr heeft want Salzburg speelde meer dreigend de tweede helft.
 
Maykel24
 
6
4 oktober 2019 om 16:53
Daar zit toch geen woord Nederlands tussen? (zou ook een beetje raar zijn in Oostenrijk...)
 
KEIZER!
 
15
4 oktober 2019 om 17:05
Hij zegt sommige Duitse woorden met een aardig Nederlands accent.
 
wazza
 
31
4 oktober 2019 om 15:36
Nou, ik had er wat van verwacht maar die hele donderspeech valt tegen. Dit is wat elke coach doet neem ik aan? Dat het niet snel gefilmd wordt is 1 ding, maar 'kom op jongens, ga eens duels aan' en de 'ja zij zijn goed, maar wij ook' krijg je zelfs in de lagere amateur regionen te horen van de trainer.
 
NJfromVOL
 
3
4 oktober 2019 om 16:02
Inderdaad weinig bijzonder. Een soort amateur motivator. Op zich wel vermakelijk en en knap voor een Amerikaan om zo Duits te spreken (maar ik weet dan ook niet hoe lang hij al in Oostenrijk/duitsland) rondloopt.
 
BJK-Q7
 
7
4 oktober 2019 om 18:07
Hij was de trainer van New York Red bulls daarna was hij vorig seizoen de assistent trainer bij Leipzig. En nu de trainer van Salzburg. Die man houdt echt wel veel van red bull zou ik zeggen ??
 
FcGrun050
 
5
4 oktober 2019 om 15:37
Geen idee als er toestemming is gegeven, volgens mij wel, want anders waren er niet zoveel shots van verschillende angles, maar normaal blijven deze beelden toch binnenkamers. Ook wel leuk opzich. En ik denk dat deze Amerikaanse coach Marsch opzich wel een hele goede trainer wordt. Puur hoe hij Salzburg dit seizoen laat voetballen is opzich een genot om te zien.
 
TheSpy
 
4
4 oktober 2019 om 15:41
Tja, moet zeggen dat ik dit niet echt bepaald een fantastische speech vind ofzo. Teveel fucking dit en fucking dat, bedoel snap de boodschap en hij heeft zeker gelijk met wat hij zegt over het feit dat ze meer strijd op de mat moeten leggen, maar vind de manier waarop hij het brengt zelfs een beetje lachwekkend. Goed blijkbaar heeft het wel z'n effect gehad gezien het verloop van de tweede helft. Verder ben ik het helemaal met Klopp eens dat zulke situaties gewoon in de kleedkamer moeten blijven. Waarom zou je in godsnaam deze speech filmen? Het verbaast mij uberhaupt dat er een telefoon of camera in de kleedkamer in de rust, lijkt me niet echt de geschikte plaats.
 
lfc11
 
11
4 oktober 2019 om 15:43
Betwijfel in hoeverre die speech nou geholpen heeft, iets verder bekeken dan de scorebordjournalistiek van 3-1 (en geen 3-0 bij de rust, zoals VZ beweert (ondertussen aangepast)) naar 3-3 zat er niet zo heel veel verschil tussen RB in de eerste helft en de tweede helft. In de eerste helft hadden ze ook enkele dreigende aanvallen, maar viel het niet goed en maakte Liverpool er 3 (en qua kansen hadden dat er meer kunnen zijn). In de tweede helft heeft Liverpool voor de 3-2 en 3-3 nog momenten gehad om de score al uit te breiden, maar nu vielen de goals niet voor Liverpool en wel voor Salzburg. Wel complimenten voor de spelopvatting van Salzburg, want daardoor was het zeker een leuke wedstrijd. Overigens is de laatste zin in dit stuk ook onzin. Adrian was al gehaald voor de blessure van Alisson als back-up. Nu lijkt het net alsof hij gehaald is, omdat Alisson geblesseerd raakte.
 
MarkBal
 
1
4 oktober 2019 om 16:33
Ik denk dat de coach het juist in zag dat het team even wakker geschud moest worden en met meer emotie moesten gaan voetballen. Verder niet heel speciaal, want het lijkt me dat dit soort toespraken vaak voorkomen, ook op het hoogste niveau.
 
kebabslipper
 
1
4 oktober 2019 om 15:44
De nieuwe rubber-stoeptegelgeneratie zou dit misschien als woede-aanval zien maar kom op hé. Dit is toch gewoon een motivatiespeech. Dit soort toespraken gebeuren nog in de jeugd van menig amateurclub bij een 1-0 achterstand bij rust.wel knap hoe deze Amerikaanse coach een woordje Duits spreekt.
 
Japie_Krekel
 
0
4 oktober 2019 om 16:04
is deze trainer van Salzburg familie van Van Gaal? je moet juichen!
 
Gerard13
 
1
4 oktober 2019 om 16:13
Dit is toch normaal lijkt me? Ik kan me nog een uitbarsting van Frank de Boer herinneren in een beker duel geloof ik toen Ajax 6-0 voorstond en een tegentreffer kreeg. Dat was een mooie uitbarsting
 
Maykel24
 
3
4 oktober 2019 om 16:53
Ik vind het meer opvallend hoe sommige spelers als totale zoutzakken op de grond zitten.
 
multatuli
 
0
4 oktober 2019 om 17:52
Wat een watje die trainer ze kunnen beter deze trainer inhuren voor een donderspeech:https://www.youtube.com/watch?v=qfymg...