Knappe comeback redt Advocaat; Lens blijft buitenshuis in vorm
Vrijdag, 10 maart 2017 om 19:52

Fenerbahçe heeft vrijdagavond opgelucht kunnen ademhalen. De kwakkelende ploeg van Dick Advocaat keek al gauw aan tegen een 2-0 achterstand bij laagvlieger Alanyaspor, maar wist de wedstrijd 180 graden te draaien: 2-3. Jeremain Lens assisteerde bij de gelijkmaker en was in zijn negen uitduels van dit seizoen betrokken bij zes doelpunten. Fenerbahçe gaat Galatasaray in ieder geval tijdelijk voorbij en staat derde in de Süper Lig.

Het zag er binnen de kortste keren beroerd uit voor Fenerbahçe. Binnen twee minuten mocht Júnior Fernándes de bal in de linkerhoek schuiven na een voorzet van Lamine Gassama vanaf de rechterflank. Na een kwartier werd het zelfs 2-0; ditmaal was Fernándes de aangever. De buitenspeler trok naar binnen en vond Vagner Love in het strafschopgebied, waarna de spits knap scoorde uit de draai. Fenerbahçe, met Robin van Persie en Gregory van der Wiel op de bank, kreeg voor het eerst sinds het begin van het seizoen 2014/15 twee tegendoelpunten in het eerste kwartier.

Toch wist de ploeg van Advocaat de rug te rechten. Lens speelde daarbij een hoofdrol. Na een halfuur leidde een vrije trap van de Nederlander tot paniek bij Alanyaspor en uiteindelijk tot een eigen doelpunt van voormalig ADO Den Haag-verdediger Kenneth Omeruo. Fernandão rondde een heerlijke combinatie af na een assist van Lens. In de tweede helft wisten de bezoekers de comeback te completeren. Ozan Tufan werd gelanceerd en bediende Aatif Chahechouhe, die eenvoudig afrondde. Na ruim een uur maakte Van Persie zijn entree als invaller; Van der Wiel bleef negentig minuten op de bank.

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
0
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
64
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
25
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
IlkerGuzeler
 
4
10 maart 2017 om 19:57
Nog steeds waardeloos voetbal. Hoe we zo ver gezakt zijn dat we Alanya '3, 3, 3' laten roepen... Mooi teruggekomen hoor, maar met spelers als Sener, Ozan en Volkan ben je niet meer dan een subtopper. Topal speelde vandaag wel eindelijk weer een keer goed.
 
fbbekir
 
1
10 maart 2017 om 20:05
Ozan, sener, ismail, hasan ali, gregory, roman, volkan sen, fernandao, emenike en aatif mag je van mij allemaal uitzwaaien. Deze spelers zijn niet het nivo dat fener nastreeft. Emenike begon goed maar die gaat zich nooit meer volop geven voor fener ben ik bang. Alle 4 de backs zijn fener onwaardig, vooral nadat we laatste jaren heel erg verwend waren met de backposities door gg en caner. Aatif en volkan sen brengen veel te weinig gevaar voor de vleugels van een topclub als fener. Ozan tufan is puur gehaald omdat die bestempelt werd als groot talent waardoor we volop voor hem gingen, terwijl we op zijn positie topal en josef hebben.
 
IlkerGuzeler
 
1
10 maart 2017 om 22:12
Hij is niet alleen niet fit genoeg, hij is ook nagenoeg onzichtbaar wanneer hij eindelijk fit genoeg is om te spelen. Enkeltje naar China lijkt me de beste oplossing momenteel.