Koeman analyseert CL-finale: 'Op de backposities is het heel matig bij hen'
Vrijdag, 25 mei 2018 om 07:12

Ronald Koeman zou Liverpool komende zaterdag de winst van de Champions League gunnen. De bondscoach van het Nederlands elftal vreest echter dat Real Madrid het toernooi voor de derde keer op rij zal opeisen, daar het team van Zinédine Zidane 'altijd wel twee of drie momenten hebben dat ze dodelijk zijn'. "Real Madrid geeft je altijd het idee dat je mee kunt voetballen, maar het gaat erom: waar op het veld verlies je een bal?"

Koeman voorziet derhalve een belangrijke taak voor Virgil van Dijk, die zeer waarschijnlijk net als Georginio Wijnaldum in de basis zal starten. "Hij moet als leider van de defensie ervoor zorgen dat de zogenoemde restverdediging steeds op orde is", verklaart de bondscoach in gesprek met het Algemeen Dagblad. "En wat ook zeker is: als ze bij Liverpool zo verdedigen als tegen AS Roma in de halve finale, dan zijn ze hoe dan ook kansloos. Vooral op beide backposities is het heel matig bij hen."

Het bespelen van de ruimte achter een verdediging is de kracht van Liverpool. "Drie van die loerende aanvallers met snelheid of een individuele actie, dat is bijna niet te verdedigen als jij 'hoog' wil staan met je laatste lijn." Dat de Premier League-club met Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané veel scorend vermogen heeft, maakt het zodoende zaterdag erg interessant. "Maar het punt is wel: Gaat Madrid die ruimte ook weggeven? Normaal gesproken een stuk minder. En wat verzin je dan?"

Koeman sprak na het eerste Champions League-duel van Liverpool met AS Roma met Van Dijk en Wijnaldum over de kracht van het team. "Ze vertelden dat Klopp ze eindeloos had laten trainen op hetzelfde patroon. Bal in de diepte gooien en Salah en Mané die als een speer vertrokken." Als Liverpool de finale wint, mag het Nederlandse tweetal later aansluiten bij Oranje. "Dan mogen ze een dagje feestvieren. Dat hebben ze dan wel verdiend."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
1
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
14
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
28
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
lfc11
 
12
25 mei 2018 om 07:51
Robertson scoort iedere week minstens een 7 en verzaakt nooit. TAA en ook Gomez zijn jong en talentvol. Foutloos zijn ze zeker niet en een topper ook nog niet, maar heel matig is enorm overdreven. TAA is aanvallend erg sterk en moet zich verdedigend zeker nog verbeteren. Het lijkt alsof Koeman enkel AS Roma uit heeft gekeken.
 
whytho
 
9
25 mei 2018 om 08:33
Hij bedoelt wss in vergelijking met de backs van de tegenstander, wat gewoon waar is
 
lfc11
 
9
25 mei 2018 om 08:49
Als hij dat bedoelt dan moet hij dat zeggen.
 
Haarlem00
 
1
25 mei 2018 om 08:56
Lijkt er idd op dat Koeman weinig gezien heeft van Liverpool; Robertson heeft nog geen wedstrijd verzaakt en is zowel aanvallend als verdedigend solide
 
XAJAcfa
 
2
25 mei 2018 om 09:03
Als je kijkt naar Liverpool zijn de backs verdedigend erg zwak en daar kan Real van profiteren. Dat Arnold aanvallend goed is is waar maar Christiano laat hem alle hoeken van het veld zien ben ik bang als hij linksbuiten staat. Maar het kan ook zijn dat Isco een crije rol op links krijgt en daar weet Arnaold denk ik ook niet mee omdaan. Robertson is een schot tja dat zegt al genoeg over het niveau... dat is niet best. Als Liverpool volgend jaaar mee wil doen moeten ze een paar backs en een centrumverdediger halen. Dan is het team compleet. en natuurlijk een keeper want met deze pannekoek verlang je zelfs naar bruce grobbelaar
 
sockenstopfer
 
5
25 mei 2018 om 09:09
Omdat hij een schot is, is hij slecht? Wat een onzin. Kenny Dalglish was ook een schot en is een van de beste spelers van zijn tijdperk. Daarnaast staat Robertson volgens mij in het beste team van het CL seizoen. Dus hoe slecht is de rest dan wel niet?
 
Japie_Krekel
 
0
25 mei 2018 om 10:27
@sockenstopfer inderdaad en Mcallister vond ik ook een geweldenaar bij Liverpool vroeger
 
SpeedyAFC
 
0
25 mei 2018 om 13:05
In het kader van de wedstridj tegen Real zijn ze zeer matig. Ze zin absoluut niet van wereldklasse en dat zijn alle spelers van Madrid wel.
 
DennisHartkoorn
 
0
25 mei 2018 om 17:36
Marcelo is verdedigend zwak.
 
KEIZER!
 
32
25 mei 2018 om 07:59
Robertson staat in het beste team van het CL seizoen hoe kan je dan matig zijn xD
 
twe liv
 
1
25 mei 2018 om 09:47
alexander arnold de andere back is jong en hij speelt wel goed alleen heeft te vaak zijn momentjes
 
BrakObama
 
7
25 mei 2018 om 10:09
Hahaha ook echt. Robertson is misschien wel de beste linksback van de Premier League en zal in zijn huidige vorm na Marcello, en misschien Alba, in de top 3 van de wereld staan. Lekker Ronald, zeg dan niets.
 
sander1410
 
2
25 mei 2018 om 11:45
Ik schat toch Alonso van Chelsea hoger in dan Robertson..
 
Cholo10
 
1
25 mei 2018 om 14:59
Alaba en filipe luis vind ik ook net iets beter imo. Robertson heeft een geweldig seizoen achter de rug en behoort zeker tot een van de betere backs. Marcelo is ongenaakbaar en veruit de beste ter wereld, aanvallend fenomenaal maar verdedigend is hij dan weer wat slordig.
 
Marranr1
 
0
25 mei 2018 om 18:06
Roep al het hele jaar dat die Robertsob een leuke back is maar lange na niet bij de top hoort. 1 Leuk seizoen zegt niks en daarnaast als ze zo goed waren werden ze wel kampioen. Tegen de wereld top is het een matige back. Zag je tegen Man City en nog wat wedstrijden. Real maakt gehakt van dit Liverpool. Omdat ze weten wat de finale vraagt van ze en Liverpool weet dat niet daarnaast heeft Real in elke linie in het veld betere spelers . Plus de keeper van Liverpool is lachwekkend. Real zal de cup met grote oren 100% meenemen en alle.haters zullen weer terug in hun echulpke kruipen. Cr7......maakt weer geschiedenis morgen.
 
Streepan
 
10
25 mei 2018 om 08:05
Alleen als Madrid de wedstrijd slap in gaat en de boel onderschat, geef ik Liverpool een kans. Maar normaal gesproken zijn ze kansloos.
 
Sanderr
 
7
25 mei 2018 om 10:01
Ja joh, ze staan voor niks in de finale.. Heb je gezien hoe ze Man City van het veld bliezen op Anfield, dat was van hoger niveau dan wat ik Real dit seizoen in de CL heb laten zien hoor! Komop zeg, Liverpool is echt niet kansloos, die hebben gewoon een erg goeie ploeg en ik heb Real echt nog niet heel veel potten zien domineren dit jaar. Je brengt het alsof Real tegen Go Ahead Eagles moet ofzo, ik zou zeggen: 60/40 kans in het voordeel van Real, Liverpool kansloos? Absoluut niet!
 
oxxis
 
2
25 mei 2018 om 11:07
Daar zeg je het ook mee: op Anfield. Alleen uit bij Porto heeft Liverpool een goede wedstrijd gespeeld. In Rome en Manchester was het zeer matig. Ik hoop dat we een kans maken tegen Real, maar ik zie het heel somber in. Had liever tegen Bayern gespeeld in de finale, hun veldspel was perfect geweest voor de counter van LFC.
 
Sanderr
 
0
25 mei 2018 om 11:17
Die wedstrijd was op Anfield ja, dat was echt van uitzonderlijk hoog niveau. Ik heb Liverpool uit ook voldoende sterke wedstrijden zien spelen. Nogmaals, ik vind Real wel favoriet maar ik vind Streepan's uitspraak wat overdreven, Liverpool heeft in de CL namelijk veel meer overtuigende potten laten zien dan Real dit jaar!
 
Cholo10
 
0
25 mei 2018 om 15:32
Hoop zelf stiekem op een overwinning voor Liverpool omdat dat het sprookje dan echt volledig is. Ik gun het die gepassioneerde fans en dat hard werkend team van harte om naar huis te gaan met hun 6e europese beker. Real Madrid een sterrenensemble? In 2009 wel ja, maar de laatste paar seizoenen vormen ze een hecht team dat voor elke meter strijdt op het veld met kapitein Ramos als aanjager. Liverpool maakt zeker kans om dit Real te verslaan, ze staan niet voor niks in de finale. Het gaat in ieder geval een zware klus worden voor Liverpool, maar laten we hopen dat er een stunt in zit.
 
DennisHartkoorn
 
0
25 mei 2018 om 17:32
Ben met je eens Sander
 
Naku
 
7
25 mei 2018 om 08:26
Het zal niet de eerste keer in de geschiedenis zijn dat een favoriet de CL finale niet wint. Dat maakt voetbal juist ook keer op keer leuk en spannend. Zelfs ervaring is niet altijd doorslaggevend, anders zou hetzelfde team wel elk jaar de CL winnen.
 
Ijsmuts
 
3
25 mei 2018 om 08:28
Lijkt mij het mooiste voor de wedstrijd wanneer Liverpool ergens halverwege de eerste helft een voorsprong pakt. Ik ga er vanuit dat Real (dat ik dit seizoen nog weinig heb zien overtuigen in topwedstrijden) niet direct de baas gaat zijn op het veld, terwijl ze daar natuurlijk wel het materiaal voor hebben. Overigens ben ik erg benieuwd hoe Liverpool gaat spelen tegen een Ronaldo. Juist in bijv de 1e wedstrijd tegen roma viel me op, dat Roma geen enkele kans had via de vleugels op te komen. Op 10m op de helft van Liverpool werden ze keurig gestructureerd vastgezet, waarna de bal weer terug moest. Dat bereikte Liverpool ook al in het tweeluik met City.
 
Discpriest
 
8
25 mei 2018 om 09:15
Andrew Robertson is dit seizoen een van de betere backs in de wereld, dus matig wil ik hem niet noemen. Alexander Arnold heeft een paar slechte wedstrijden gespeeld en zich herpakt. Zijn positie is daarom wel zwakker dan de linksback positie, zeker wanneer hij Lovren op de RCB positie heeft. Madrid heeft verdedigend grote gaten om te verdedigen: de backs sluiten aan bij het aanvallen en dan is het de vraag of Casemiro zich verdedigend, neutraal of aanvallend opstelt om minder ruimte weg te geven. Vareane is pijlsnel, maar is niet iemand die snel zijn positie verlaat. Ramos daarentegen is meer een aanjager. Dit heeft Madrid al vaker een doelpunt gekost omdat hij dan een gat achterlaat. Als er wordt aangevallen switched Madrid naar 2-5-3 of 2-4-4. Kroos is daarbij een belangrijke schakel om de bal te verdelen en de spelers in stelling te brengen. Onder andere Milner zal erg belangrijk zijn om hier roet in het eten te gooien. Liverpool moet op hun best zijn en met een soortgelijke discipline en halsstarrigheid spelen zoals we zagen tegen Manchester City. Dit betekent niet te diep verdedigen, gegenpressing goed uitvoeren en de voorhoede in stelling brengen bij een counter. Ik zie in ieder geval beiden teams (veel?) scoren.
 
Gooner4
 
2
25 mei 2018 om 09:23
Beetje raar dit. Natuurlijk zijn het nog geen wereldbacks, maar Robertson heeft dit seizoen toch wel laten zien dat het een heel goede back is en die gaat zeker naar topniveau groeien (zat dit jaar eigenlijk gewoon al op topniveau). TAA moet vooral verdedigend nog leren, maar ik vind hem aanvallend, vooral met zijn zeer goede trap, echt heel sterk.
 
AZ_Haarlem
 
1
25 mei 2018 om 10:18
De gunfactor heeft Liverpool absoluut. Hopelijk onderschat Real Madrid de wedstrijd compleet want het is toch een beetje de reus tegen klein duimpje. Met hangen en wurgen en alleen in thuiswedstrijden overtuigend geweest zijn ze de finale ingerold. Dat kan nu weer gebeuren dus hopelijk valt alles de goede kant op voor Liverpool. In Spanje denk ik dat Liverpool rond plek 10 a 11 zou meevoetballen.
 
LeonDH
 
0
25 mei 2018 om 12:10
Hoop echt snel op een goal. Wordt een leuke pot denk ik. Als Liverpool wint zou dat echt mooi zijn en een soort sprookje. Niemand dat hat verwacht. Als Madrid wint ook bizar dan drie keer op rij die titel winnen.