Koeman geeft Berghuis kans om te leren na 'belachelijke overtreding'
Maandag, 7 oktober 2019 om 16:05

Ronald Koeman ging maandag op een persconferentie in op de overtreding die Steven Berghuis maakte op Teun Koopmeiners in de wedstrijd tussen Feyenoord en AZ (0-3). De buitenspeler haalde de AZ-captain uit frustratie van achteren hard onderuit. Berghuis ontsnapte aan een rode kaart, maar kreeg na afloop een hoop kritiek te verwerken. De bondscoach van het Nederlands elftal noemt het een 'belachelijke overtreding', maar vond zijn actie geen reden om hem niet bij Oranje te halen.

"Ik heb met Steven meerdere gesprekken en dat gaat vaak over hetzelfde: het spel zonder bal. Dat had hij vorig jaar ook. Het is natuurlijk een belachelijke overtreding. Maar het is ook een speler met creativiteit en de enige linksbenige aanvaller die ik geselecteerd heb. Hij voelt ook de concurrentie van spelers die er niet bij zijn. Dus hij krijgt zijn kans", aldus Koeman tijdens het persmoment. Hij vond de overtreding geen reden om hem niet te selecteren. "Waar stel je de norm? Ik vind dat je spelers altijd een kans moet geven om te leren, om te veranderen. Op een gegeven moment maak je keuzes, dat is duidelijk."

Koeman gaf aan dat Koopmeiners, het slachtoffer van de overtreding van Berghuis, in beeld is bij het Nederlands elftal. Desondanks wacht de AZ-aanvoerder nog op een uitnodiging voor het Nederlands elftal. "Hij is een van de spelers die iedereen genoemd wordt, en terecht. Wij hebben AZ meerdere keren gezien en hij is dan een van de spelers die het voortouw neemt en op jonge leeftijd aanvoerder is", aldus de keuzeheer, die Koopmeiners ook niet heeft opgeroepen omdat hij met Jong Oranje belangrijke wedstrijden op het programma heeft staan. Het Nederlands elftal komt donderdag in de EK-kwalificatie in actie tegen Noord-Ierland en neemt het drie dagen later op tegen Wit-Rusland.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
HijNiet!
 
44
7 oktober 2019 om 16:18
Logisch natuurlijk. Als we iedere speler die weleens een domme overtreding heeft gemaakt niet zouden selecteren, houden we helemaal niemand over.
 
Rodinho
 
22
7 oktober 2019 om 16:23
Dan hadden van bommel, nigel de jong, boularouz, etc ook veel minder interlands gehad
 
AjaxWestham
 
23
7 oktober 2019 om 16:25
Klopt deels, je moet je alleen afvragen in hoeverre je hem nog kansen moet geven als blijkt dat hij het meerdere keren doet en z'n kop verliest door kortsluiting. Dit soort 'trekjes' spelen bij Berghuis al wat langer namelijk.
 
LawPl
 
46
7 oktober 2019 om 16:28
Ik vind dat hij al de kans niet meer moet krijgen op basis van zijn kwaliteiten. Ik vind Stengs op dit moment beter.
 
ElmerStouten
 
9
7 oktober 2019 om 16:48
Hij heeft nog nooit een rode kaart gekregen dus waar hebben we het over.
 
JeffreyJanssen
 
27
7 oktober 2019 om 16:57
Dat hij er wel een paar had moeten hebben....
 
markerazzi
 
3
7 oktober 2019 om 19:06
Moet jij dat bepalen of de scheidsrechters en/of de tuchtcommissie van de Knvb?
 
FunkyG
 
1
7 oktober 2019 om 20:31
Die overtreding vond jij dus ook geen Rood? Als iets wel het school voorbeeld is van een rode kaart dan was dat wel de overtreding van Berghuis.
 
waylonn
 
6
7 oktober 2019 om 16:33
Ik kan me zo niet bedenken welke andere speler van het NL eftal bewust iemand met 2 benen neer maait, terwijl de bal al weg is. Hoe dan ook. Ik zie in Berghuis totaal geen speler voor de toekomst. Veel beter gaat hij niet worden. Tevens is hij ook geen speler die het verschil wel even gaat maken bij een invalbeurt.
 
NJfromVOL
 
12
7 oktober 2019 om 16:34
Kijk eens naar het verleden van Koeman. Die was ook niet vies van een doodtrap. Zijn opmerking over de overtreding van Hans Gilhaus blijft natuurlijk legendarisch.
 
Erwiet
 
18
7 oktober 2019 om 16:19
Lijkt mij een kwestie van tijd dat Stengs de zal overnemen van Berghuis, indien de trend van beide spelers zo doorgaat.
 
LawPl
 
13
7 oktober 2019 om 16:24
Met je eens. Stengs heeft meer talent dan Berghuis en speelt geweldig dit jaar samen met Wijndal, Koopmeijners en Boadu. Zou me niks verbazen als een paar van deze spelers volgend seizoen de overstap gaan maken naar Ajax. Ze zijn op de goede weg in hun ontwikkeling richting spelen bij een Nederlandse topclub.
 
 
44
7 oktober 2019 om 16:35
Berghuis is op dit moment nog veel beter dan Stengs. Afgelopen seizoenen kan hij meer dan uitstekende statistieken overleggen. Dat Feyenoord dit seizoen speelt als een natte krant, maakt dat alleen maar knapper.stengs is er voor de toekomst, die kan nog lekker in jong spelen.
 
genieterr
 
23
7 oktober 2019 om 16:29
De statistieken van beide heren zijn zo goed als identiek, waarbij je zelfs kan zeggen dat berghuis niet zijn vorm heeft en in een zeer slecht elftal speelt, terwijl bij Stengs juist alles meezit. We zijn altijd goed om spelers en clubs af te kraken, maar dat is vaak niet realistisch.
 
Voetbaleredivi
 
10
7 oktober 2019 om 18:07
Berghuis heeft afgelopen seizoen 12x gescoord en 14 assists en Stengs afgelopen seizoen 3 goals 4 assists. Dit seizoen heeft Stengs 2 goals en 3 assists. Lijkt me dus wel duidelijk wie er nu nog beter is.dat Stengs meer potentie heeft is duidelijk.dat Stengs bij Jong Oranje zit is ook logisch, want die hebben belangrijke wedstrijden en die zit bij Oranje ook op de bank als ie wordt opgeroepen,
 
LucasAndersen
 
29
7 oktober 2019 om 16:20
Ik mag toch hopen dat als AZ tot de volgende interlandperiode zo goed blijft draaien Koopmeinders en Stengs beloond worden met een plaats in de selectie. Zeker Koopmeinders is een type waarvan we er weinig hebben, een groot talent en zeker een betere toevoeging aan de selectie dan iemand als Strootman.
 
Pyramiden
 
5
7 oktober 2019 om 16:31
Natuurlijk niet. Een basisplaats in de spits bij de Nr. 2 van de Bundesliga is nog niet genoeg om een plekje te krijgen. Laat staan als je in Alkmaar speelt.
 
CommandPrompt
 
19
7 oktober 2019 om 16:36
Wat een domme reactie zeg. Weghorst en De Jong zijn verschillende typen. De Jong is kopsterk en een kapstok, terwijl Weghorst een type Kuyt is met meer lengte. Maar goed, Weghorst is lang dus denkt iedereen dat hij kopsterk is. Tagliafico is kort, dus die zal wel niet kunnen koppen. Stereotypering altijd, in plaats van gewoon eens wedstrijden te kijken.
 
CommandPrompt
 
7
7 oktober 2019 om 16:37
Hiermee wil ik niet zeggen dat Weghorst het inmiddels niet meer verdient dan De Jong. Maar er zijn wel meer spelers die het verdienen. Klaassen bijvoorbeeld. De vraag is; heb je ze nodig? Nee. Volgens Koeman niet. En hebben wij reden om Koeman te bekritiseren om z'n keuzes? Nee.
 
CommandPrompt
 
11
7 oktober 2019 om 16:34
Ah, de standaard Strootman-post.
 
LucasAndersen
 
0
8 oktober 2019 om 12:37
Zolang de standaard Strootman-selectie blijft komen zullen ook de standaard Strootman-posten blijven komen
 
Le Papillon
 
1
7 oktober 2019 om 17:43
Waarom? Om ze erbij te halen ? Laat ze dan minuten maken tegen de top van een eigen leeftijdsgenoten om daar te excelleren
 
RedondoNo5
 
8
7 oktober 2019 om 16:30
Snap de selectie van Berghuis niet. Is zo ontzettend wisselvallig en simpelweg te licht voor Oranje. Kies dan voor bv een Dilrosun of haal Kluivert erbij. Twee prima alternatieven.
 
sprokkie
 
18
7 oktober 2019 om 16:37
Oranje is geen opleidingselftal, maar een selectie van de huidige beste voetballers. Ik denk niet dat Berghuis komende jaren van vaste waarde zal zijn, maar op dit moment vind ik hem nog zeker beter dan de spelers die jij op noemt. Ook Stengs is zeer talentvol, maar laat hem maar eens een super jaar bij Az draaien voor hij (bijvoorbeeld) de plaats van Berghuis overneemt.
 
RedondoNo5
 
0
8 oktober 2019 om 09:34
Berghuis is juist niet beter op het moment. Blijft een voetballer die zijn momenten heeft, maar voor Oranje niks toevoegt. Heeft gewoon het niveau niet. Dan heb je meer aan iemand als Dilrosun of Kluivert. Spelen beide beter, in een beter team en op een hoger niveau.
 
CommandPrompt
 
16
7 oktober 2019 om 16:41
Dilrosun is heus wel in beeld en heeft er ook al eens bij gezeten. Als hij zo doorgaat zit hij er denk ik de volgende ronde wel bij. Is Dilrosun links? En Kluivert? Er zijn zoveel spelers die wij allemaal graag willen zien ten koste van enkele die nu geselecteerd zijn, maar Koeman geeft elke keer weer dezelfde redenen aan omdat blijkbaar niemand daadwerkelijk luistert naar die redenen. Weghorst is geen type De Jong cq stormram. Berghuis is de enige linksbenige aanvaller. Het zijn allemaal wissels, dus waarover hebben we het toch elke keer weer. Net als de Koopmeiners/Strootman discussie. Strootman mag dan misschien niet (meer) tot de verbeelding spreken, maar heeft zo onwijs veel kennis en ervaring opgedaan in zowel Italië als Spanje. Dat is belangrijker dan menigeen hier denkt. Als Koeman elke keer weer naar huidige vorm en alleen de beste spelers zou kijken, zouden we iedere keer een compleet andere selectie hebben. Koeman heeft tactische plannen en kijkt naar de typen spelers die hij nodig denkt te hebben.
 
AlvaroR
 
4
7 oktober 2019 om 16:31
Spijt me zeer maar vind Berghuis geen hoogvlieger en mag voor mijn part thuis blijven. Valt ook altijd op met rare uitspattingen dus liever geen risico's wat dit betreft. Ik denk dat Koeman er goed aan doet om alvast verder te kijken naar jong talent op deze positie.
 
Ajaxaddict
 
5
7 oktober 2019 om 16:37
Waarom vinden we bij het Nederlands elftal toch altijd dat daar straffen moeten komen? Dat doet de club en de tuchtcommissie, daar is de bondscoach niet voor. Hij straft Berghuis niet, maar spreekt erover alsof dat zeker een optie was geweest.
 
markerazzi
 
0
7 oktober 2019 om 19:20
Zo is het. Koeman werkt niet bij de tuchtcommissie. Hij selecteert naar zijn mening de beste spelers op dat moment voor het nederlands elftal. Onbegrijpelijk dat in de poll de meerderheid vind dat Koeman over tuchtzaken gaat.
 
Scouserper
 
2
7 oktober 2019 om 16:45
Ik denk niet dat Berghuis nog zal "leren van een schandalige overtreding",want dergelijke acties heeft hij meer gehad en is al 27,28 jaar. Zeg dan gewoon,dat je aan die overtreding geen consequenties verbind en hem vanwege zijn voetbalkwaliteiten selecteert!
 
ElmerStouten
 
3
7 oktober 2019 om 16:47
Het maakt ook weinig verschil. Koeman wilt vasthouden aan zijn selectie tot het eind van de kwalificatie en dat hebben we maar te accepteren. We kunnen met zijn alle Derksen gaan naroepen en zeggen dat Stengs beter is dan Berghuis en een plek verdiend in Oranje maar ik heb Koeman als bondscoach hoger zitten dan Derksen dus als hij vindt dat Oranje Berghuis beter bij de selectie kan hebben dan Stengs dan is dat zo. Ze zullen allebei namelijk toch niet spelen.
 
voetbaltjer
 
2
7 oktober 2019 om 16:47
Wat ben ik blij dat PSV Berghuis niet heeft gehaald zeg. Die had alleen maar voor onrust gezorgd en had nooit genoegen kunnen nemen met een plek op de bank. Daarbij bewijst hij keer op keer dat hij zeer onsympathiek is en snel zijn hoofd verliest als het niet loopt. Jammer, want hij heeft wel specifieke kwaliteiten..
 
 
3
7 oktober 2019 om 16:54
Denk dat Berghuis in het PSV van de afgelopen jaren met Luuk de Jong wel goed had gepast. In die voorhoede van vorig jaar zou hij inderdaad uit de toon vallen. Daarnaast hebben ze hem nu ook echt niet nodig met wat er is doorgebroken.
 
 
4
7 oktober 2019 om 16:53
Berghuis gaat dit nooit uit z'n spel krijgen. Hij is gewoon een opvliegend mannetje dat niet tegen zijn verlies kan. Dat is enerzijds z'n kracht en anderzijds de reden dat hij soms erg onsportieve trekjes heeft. Jammer, want als hij die kolder nooit in z'n kop zou krijgen, had hij meer kunnen doen met z'n aanzienlijke talent. Vooral vorig jaar in de combinatie met Van Persie zag je dat hij echt heel goed kan voetballen, maar hij loopt zichzelf als het tegen zit te veel in de weg.
 
feye88
 
7
7 oktober 2019 om 17:03
Berghuis is toch gewoon de beste aanvaller in onze competitie, op ziyech na. Niemand kan betere cijfers overleggen. Ook bergwijn niet. Geef hem vrijheid en hij betaalt het terug in goals en assists. Is een echte creatieve speler
 
Kiefprince
 
6
7 oktober 2019 om 18:00
Berghuis is een prima speler maar zeker niet beter dan Bergwijn, Malen, Ziyech, Tadic en Promes
 
Gio-12
 
4
7 oktober 2019 om 18:30
Bergwijn en Promes vind ik niet beter dan Berghuis. Hun hebben meer snelheid dan hem dat klopt. Maar ik vind Berghuis toch technischer ogen dan beiden. Hij heeft ook een lange pass in de benen iets wat hun beiden totaal niet kunnen. En zijn afstandsschoten zijn beter.
 
theo uphus
 
2
7 oktober 2019 om 18:24
Als Berghuis na Ziyech de beste speler in de eredivisie zou zijn stond hij onbetwist in Oranje. Dat staat hij niet omdat hij een aantal anderen voor zich heeft. Maar hij heeft een voordeel, hij is linkspoot en die zijn er weinig in de top. Wat ook waar is: Een belachelijke overtreding maken is niet het enige criterium om iemand wel of niet voor oranje uit te nodigen. Als je maar even goed zoekt dan kom je die van vrijwel elke voetballer wel een keer tegen. Dat Koeman daar wel met Berghuis over praat is zeker een goede zaak, want het was bij Berghuis niet de eerste keer. En Stengs is in mijn ogen nu al zeker niet minder meer dan Berghuis. Maar wel net als Promes en Babel rechtspoot.
 
palko
 
0
7 oktober 2019 om 18:38
Steven Berghuis is een tikkende tijdbom met een zelfontbrandend lontje. Hij had na de misselijkmakende aanslag op de benen van Teun Koopmeiners nooit mogen meespelen tegen FC Twente en Fortuna SC. En had normaliter ook het eerstvolgende duel tegen Heracles Almelo aan zich voorbij moeten laten gaan. Een speler met zo'n grote risicofactor zou ik alleen al om die reden geen basisplaats in Oranje durven geven.
 
XaviFCB
 
0
7 oktober 2019 om 19:52
Misschien hadden we zonder Berghuis wel gewonnen gisteren. Ik vind dat we een klacht moeten indienen bij de KNVB! Je hebt trouwens wel een beetje gelijk: het is niet zozeer de vraag óf Berghuis zich weer eens laat gaan, maar wanneer.. helaas, want hij kan zo goed voetballen..
 
JtjeVtt
 
0
7 oktober 2019 om 19:02
Wat mij de laatste keer opviel bij Berghuis in Oranje is dat hij vergeleken met de rest fysiek ontzettend tekort lijkt te komen. Ze kunnen echt niet allemaal bodybuilders à la Depay zijn maar vergelijk Berghuis met bijvoorbeeld een Frenkie de Jong (ook niet de breedste maar in potentie denk ik dezelfde bouw) en ik denk dat hij echt wat meer spieren voor zichzelf kan kweken en dat dat ook het verschil gaat maken of hij het hogerop kan zoeken of niet. Een Ziyech bijvoorbeeld is een hele slanke speler maar ontzettend afgetraind en daardoor toch ook sterker dan hij oogt. Je kan het voor een groot deel op talent doen, maar internationaal heb je toch ook de kracht nodig.
 
Damsko1103
 
2
7 oktober 2019 om 19:42
Ik had in het verleden meerdere keren aangegeven dat ik het een raadsel vond waarom Berghuis steeds werd opgeroepen. Vandaag de dag zeg ik dat hij wel degelijk een speler is die moet worden opgeroepen. In mijn ogen de belangrijkste speler bij Feyenoord. En als hij ook nog de enige linksbenige speler is voorin, tja dan lijkt het me wel handig als je zo iemand bij de selectie hebt zitten. Heeft een mooie voorzet in huis trouwens.
 
XaviFCB
 
0
7 oktober 2019 om 19:56
Hij is ook best veelzijdig. Heeft een goede pass, zowel kort als lang, heeft overzicht, kan goed schieten, is in de combinatie en kleine ruimte ook goed. Met goede spelers naast hem (in Oranje) zal dat nog beter zijn.
 
PSV_Roma
 
0
7 oktober 2019 om 20:25
Het siert Koeman dat hij loyaal is naar zijn spelers, iets wat ook Advocaat had. Van Basten had dit veel minder. Desondanks vind ik dat Berghuis niet (meer) voor Oranje geselecteerd moet worden. Hij is geen basisspeler, beter haal je er een jonge speler bij om alvast wat ervaring op te doen. Ook vind ik Berghuis weinig personality hebben, dus ook daarom hoef je hem er niet bij te halen.