Koeman: 'Toen ik zijn trainer was bij Ajax, kon hij soms weleens lastig zijn'
Dinsdag, 4 april 2017 om 09:42

Het treffen tussen Manchester United en Everton betekent ook een weerzien tussen Ronald Koeman en Zlatan Ibrahimovic. De huidige manager van the Toffees had de Zweedse spits onder zijn hoede bij Ajax. Hij is niet verbaasd dat Ibrahimovic zo goed presteert in de Engelse Premier League.

"Ik ben niet verrast, want hij is zo getalenteerd en sterk. Mentaal is hij misschien wel de sterkste speler die ik ken. Ik heb nog altijd veel bewondering voor die jongen", zegt Koeman op een persconferentie. "Ik ken hem goed en hij laat nog heel veel zien bij Manchester United. Op zijn leeftijd is hij nog belangrijk voor de ploeg, hij laat nog zien dat hij de beste is. Ik heb heel veel respect voor hem."

"Toen ik zijn trainer was bij Ajax, was hij nog jong en hij kon soms weleens lastig zijn. Hij was grappig, maar we hadden toen veel jonge spelers. Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, John Heitinga, Mido, Zlatan, allemaal grote talenten in die tijd. Allemaal grote talenten, die in een Ferrari of Porsche reden. De afgelopen maanden heb ik Zlatan een aantal keer ontmoet. Als we het over zijn tijd bij Ajax hebben, weet hij precies hoe hij toen was en hoe hij nu is", besluit Koeman. De wedstrijd tussen Manchester United en Everton begint dinsdagavond om 21.00 uur.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
strontschep
 
3
4 april 2017 om 10:21
Zeer lovende woorden van Koeman over een geweldige speler!
 
benjj
 
12
4 april 2017 om 11:02
Er zijn genoeg goede en topspelers die stoppen waarvan ik dan denk: Daar zal ik er nog honderden van zien in mijn leven. Maar Zlatan is echt een unieke speler en karakter. Veel bewondering voor hem! De humor, niet verloochenen waar je vandaan komt, wel een grote bek maar ook luisteren naar de tips, keihard ervoor gaan, liefde voor clubs en het spelletje en nog steeds top behoren. Hij is de kampioenenmaker. ps kom niet met reactie dat United geen kampioen wordt want dat weet ik maar overal waar hij kwam, kwamen ook de prijzen!
 
NourEisa
 
0
4 april 2017 om 12:58
Ronald koeman bij utd, dat zou de tweede SAF kunnen zijn. De rust die koeman nu uitstraalt. Dat heb ik alleen bij SAF gezien en bij onze grote vriend Ancelotti. The gentlemans of football.
 
armenia11
 
1
4 april 2017 om 13:49
Best grappig want Ibrahimovic heeft pas echt naam gemaakt nadat hij vertrokken was bij Ajax waar hij absoluut niet de grote man was. Mido had in zijn tijd veel meer kwaliteit alleen zijn karakter stond hem in de weg. de grote mannen waren toen toch van der vaart sneijder. Ook als je in de hele eredivisie keek werden spelers als Kezman Kuyt veel beter geschat dan ibrahimovic dat zegt veel over nederland daar worden dit soort spelers vaak vanwege hun karakter en maniertjes gezien als lastig zeker bij Ajax waar ze alleen om kunnen gaan met school jongetjes