Koeman verrast: De Jong en Messi op de bank, unicum voor Puig
Zondag, 7 februari 2021 om 20:08

Barcelona begint zondagavond zonder Frenkie de Jong en Lionel Messi aan de uitwedstrijd Real Betis. Ronald Koeman gunt het tweetal rust en laat ze allebei vanaf de bank beginnen. Het duel begint om 21.00 uur; Barcelona moet winnen om in het spoor te blijven van koploper Atlético Madrid. De achterstand van de ploeg van Koeman is tien punten. Bovendien speelde Atlético een wedstrijd minder dan Barcelona.

Koeman kiest op het middenveld voor Sergio Busquets, Miralem Pjanic en Riqui Puig. Voor laatstgenoemde betekent het zijn eerste basisplaats van het seizoen in LaLiga, nadat hij tot op heden vier keer als invaller binnen de lijnen werd gebracht. Marc-André ter Stegen verdedigt het doel en ziet dat voor hem Ronald Araújo en Clément Lenglet het centrale duo vormen. Óscar Mingueze begint als rechtsback, terwijl Jordi Alba de linkerkant moet bestrijken.

In de voorhoede gunt Koeman een basisplaats aan Martin Braithwaite. Hij vormt samen met Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann de voorhoede. De laatste keer dat Braithwaite een basisplek had was op 24 januari, toen Barcelona op bezoek bij Elche met 0-2 te sterk was. Messi wordt door Koeman op de bank gehouden. Barcelona bleef in de laatste tien competitiewedstrijden ongeslagen en klimt bij een overwinning over Sevilla en Real Madrid naar de tweede plek.

Opstelling Barcelona: Ter Stegen; Mingueza, Araujo, Lenglet, Alba; Busquets, Pjanic, Riqui Puig; Griezmann, Dembélé en Braithwaite.

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
2
   
11:00
11:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
0
   
11:00
11:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
13
   
10:46
10:46
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
2
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
zekiyech
 
12
7 februari 2021 om 20:18
En Pedri ook nog op bank... Als ik naar de stand van de la liga kijk snap ik het niet?? Heeft betis veel basis spelers missen ofzo? Koeman lijkt hier veel risico te nemen.
 
Wastum
 
10
7 februari 2021 om 20:25
Betis is nou niet bepaald een ploeg waar je nou comfortabel een b-ploeg tegen op kan stellen. Ze zijn verdedigend goed te doen, maar ze zijn aanvallend wel behoorlijk sterk. We gaan het zien
 
Hendrik123
 
21
7 februari 2021 om 20:28
Barca heeft 3x een verlenging gespeeld de afgelopen weken dus een keer rust is niet verkeerd met het oog op de copa en de champions league. Daar komt bij dat de 1e plek laten we eerlijk zijn al uit zicht is.
 
zekiyech
 
11
7 februari 2021 om 20:35
Ja wss gaat Koeman vol voor de copa. Heeft hij wel gelijk in, belangrijkste in competitie nu atletico toch uitgelopen is, is de top 3 halen wat wel moet lukken. Daarnaast moet hij wel de copa winnen en presteren in de CL
 
ViscaCatalunya
 
2
7 februari 2021 om 20:38
De beker en de CL zijn nu belangrijker dan de competitie. In de competitie moeten we bij de eerste terecht komen. Dat is natuurlijk haalbaar nu.
 
Koev
 
3
7 februari 2021 om 20:22
Hopen dat de lijn van afgelopen wedstrijden een beetje doorgetrokken kan worden, en dat ze nu niet direct van slag zijn zonder de sterkhouders. Oh en wat minder tegendoelpunten dan vorige wedstrijd mag ook
 
riqui8
 
6
7 februari 2021 om 20:24
Bijzondere opstelling! Leuk voor Riqui dat hij mag starten. Ik vond hem midweeks tegen Granada al erg goed spelen en hield toen echt structuur en tempo in het team in de verlenging. Ik vind het echter wel een risico hoor. Betis is een prima ploeg en dan zonder Messi, Frenkie en Pedri spelen is dapper. Hopen dat Puig mooie dingen laat zien en Pjanic het niet te erg verzaakt. Ik ben benieuwd!
 
FCB_Catalunya
 
0
7 februari 2021 om 20:47
Ik houd mijn hart vast, Betis is niet de ploeg om spelers rust tegen te gunnen. Hopelijk loopt het goed af, want naar mijn idee staan er met Messi, de Jong en Pedri te veel sterkhouders naast. Wie weet valt het als een puzzel in elkaar..
 
GillesDB9
 
1
7 februari 2021 om 20:49
Erg benieuwd wat Puig gaat brengen! En of Braithwaite ondanks de voorspelbare commentaren er weer eens een goaltje inprikt.
 
Carsi_1
 
1
7 februari 2021 om 22:54
Messi bewijst nogmaals dat je hem gewoon constant moet opstellen tenzij hij zelf aangeeft te willen rusten. Altijd wel spektakel als Betis tegen Barca speelt, nu ook veel doelpunten en leuke pot.