Koeman: 'Ze horen er misschien in, maar je kunt er geen dertien opstellen'
Vrijdag, 7 juni 2019 om 00:26

Ronald Koeman wisselde donderdagavond succesvol in het Nations League-duel van het Nederlands elftal met Engeland. De bondscoach bracht in de tweede helft bij een 0-1 achterstand Donny van de Beek en Quincy Promes binnen de lijnen en zag uiteindelijk hoe het duo doorslaggevend was in het realiseren van een comeback (3-1). Van de Beek voegde power toe aan het spel van Oranje, terwijl Promes de 3-1 maakte en ook nog betrokken was bij de 2-1 (een eigen doelpunt van Kyle Walker).

"De wissels brachten wat je hoopt dat ze brengen. Quincy en Donny horen misschien ook in dit team, maar je kunt er helaas geen dertien opstellen", vertelt Koeman na afloop voor de camera van FOX Sports. Promes kwam halverwege de tweede helft als vervanger van Ryan Babel binnen de lijnen, terwijl Van de Beek ongeveer gelijktijdig Marten de Roon afloste op het middenveld.

Meer: Koeman krijgt zijn zin: bondscoaches mogen 26 spelers meenemen naar het EK

"Over de gehele wedstrijd waren we de betere ploeg en speelden we beter voetbal, maar in de laatste fase waren we slordig en niet goed", analyseert Koeman het spel van Oranje. "Soms zochten we te snel naar de zijkanten waardoor hun backs het goed konden belopen. Soms kwamen we in een twee-tegen-één-situatie. Dat moet dan een vrije schietkans worden. Of je die dan maakt, is weer een ander verhaal. Het was gewoon slordig."

Koeman benadrukt dat het spelen van de Nations League-finale, zondagavond tegen gastland Portugal, een volgende stap is in de ontwikkeling van zijn ploeg. "Je moet finales spelen, halve finales spelen. Dat is geweldig voor de ontwikkeling van de spelers. In dat opzicht was Engeland verder, want zij speelden vorig jaar de halve finale van het WK. Je hebt dat soort wedstrijden nodig om te weten wat er wordt gevraagd."

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: AC Milan - Genoa
1
   
17:00
17:00
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Minteh scoort tijdens Feyenoord-PEC Zwolle!
0
   
17:00
17:00
Unai Emery wijst aanbieding van Bayern München om twee redenen af
7
   
16:56
16:56
Veteraan gaat Real Madrid na 469 wedstrijden verlaten voor avontuur in MLS
4
   
16:56
16:56
Chelsea laat aan de hand van magistrale Palmer geen spaan heel van West Ham
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Suarez 7
 
15
7 juni 2019 om 00:43
Het is te hopen dat Wijnaldum in een iets dienendere rol als controlleur ook zo fantastisch kan spelen als de afgelopen maanden in Oranje op 10. Van de Beek voegt namelijk aanvallend enorm veel diepgang, dreiging en technisch vernuft toe. Je zag direct dat hij raad weet met het spel tussen de linies en dat de Engelsen geen vat kregen op zijn diepgaande acties. Samen met een wat uitzakkende Depay lijkt het een geweldige combi! Als Wijnaldum in een dienende rol niet functioneert, zal De Roon opstellen misschien toch beter zijn en dan moeten Gini en Vd Beek het maar uitvechten op 10.
 
Buitenspelgoal
 
5
7 juni 2019 om 02:19
Wijnaldum kun je prima in de rol spelen die hij bij Liverpool ook speelt. Een diepe spelmaker die vooral zijn lichaam goed gebruikt, pasroutes afsnijdt enzovoorts.
 
MrBoity
 
1
7 juni 2019 om 12:29
De roon is van het niveau vitesse voegt niets toe, stel dan meteen Propper of Donny op
 
benjj
 
0
7 juni 2019 om 13:24
Het is te hopen dat Wijnaldum eens structureel hoog niveau gaat bereiken in Oranje anders zie ik hem eruit gespeeld worden door Donny en blijft de Roon gewoon staan. Vind ons team nou ook weer niet goed genoeg door zonder goed verdedigende 6 te kunnen spelen, te aanvallend is echt hoogmoedig als je het mij vraagt.
 
Realee
 
9
7 juni 2019 om 00:45
Vd beek hoort er gweoon in natuurlijk, vooral in de vorm waar hij nu in verkeerd. De roon is toch wel de zwakste schakel op het middenveld en mag er van mij wel uit.
 
PietFriet01
 
21
7 juni 2019 om 01:32
Ik vond dat je vandaag juist duidelijk kon zien dat oranje met De Roon er veel stabieler speelt dan met Van de Beek. Van de Beek is aanvallend sterk, maar moet verdedigend veel meer bijdragen om De Roon naar de bank te verdrijven.
 
PoetryInMotion
 
26
7 juni 2019 om 00:52
Dat Promes er niet vanaf het begin in stond, dat kan ik begrijpen. Hij heeft nog weinig minuten gespeeld in dit Oranje waarbij hij echt goed uit de verf kwam. Dan snap ik dat je een keer voor Bergwijn kiest. Ook De Roon speelde echt niet slecht; in plaats van elke keer een tikkie breed, gaf hij nog regelmatig een splijtende pass door het midden die goed aankwam. Toch zag je dat zodra Van de Beek erin kwam, er gelijk meer vuur in het team ontstond. Dit is vooral omdat Wijnaldum al dient als waterdrager, en ook De Jong een verdedigende middenvelder is. In zo'n linie heb je dan gewoon meer aan een aanvallendere speler als Van de Beek. Niets ten afgunste van De Roon, maar voortaan hoort Van de Beek gewoon basis te staan in dit elftal mijn inziens.
 
Perry19
 
7
7 juni 2019 om 01:10
Ik hoop dat Promes zondag aan de aftrap verschijnt ipv Babel. Laatstgenoemde vond ik behoorlijk matig vandaag. Van Promes kwam veel meer dreiging en hij lijkt ook een stuk gretiger te zijn.
 
Holland8
 
8
7 juni 2019 om 01:11
Van de Beek is aan de bal prima maar in het spel zonder bal een te groot risico. Hij zet nooit druk. Hij is een alibi loper. Hij loopt op de man af maar doet helemaal niks. Daardoor komt het team altijd onder druk te staan en moeten andere middenvelders veel te veel extra meters maken. Promes speelde natuurlijk fantastisch en hij en Memphis maken natuurlijk het verschil. Bergwijn speelde ook prima maar straks krijg je ook nog Donyel Malen erbij dan is Oranje helemaal niet meer te houden. Wat was Frenky trouwens weer fantastisch. De Roon ook goed trouwens.
 
myvision
 
20
7 juni 2019 om 01:25
Haha. Bij Ajax hebben ze met Van de Beek drukzetten en wel 90min lang tot kunst verheven tegen Real, Bayern en Juve maar vd Beek kan dat niet??
 
PietFriet01
 
16
7 juni 2019 om 01:36
Holland8 benoemt hier wel een belangrijk punt over Van de Beek. Hij loopt mee, maar dekt geen looplijn af en grijpt ook niet in. Ik denk dat hij het wel kan, maar het niet genoeg doet. Bij Ajax moest het jagen ook vooral van Ziyech, en de intercepties vlak voor het strafschopgebied van De Jong.
 
Holland8
 
0
7 juni 2019 om 11:47
@myvision Dat gebeurde ondanks van de Beek niet dankzij van de Beek. Van de Beek zet geen enkele druk in het spel zonder bal. Ziyech, Tadic, Frenky, Neres en Schone werken zich tien slagen in de rondte om de gaten te vullen die Van de Beek laat vallen. Gisteren viel het afgekeurde doelpunt van Engeland ook door Van de Beek die te langzaam was in het terugschakelen en te langzaam om die linksback van Engeland (chilwell) af te stoppen. Aan ed bal doet ie het prima maar voor dit Oranje is De Roon onmisbaar en zijn er nog wel een paar andere spelers een stuk beter op die positie (propper en Vilhena onder andere)
 
DROS
 
0
7 juni 2019 om 01:19
Persoonlijk zou ik het liefst een middenveld met De Jong, Pröpper en Van de Beek willen zien. We moeten ons nou niet blindstaren op status of bij welke ploeg iemand nou speelt, want Wijnaldum is toch wel vaak het overzicht kwijt en compenseert dat dan wel weer door hard te werken, maar vlot combinatiespel eindigt daardoor wel continu bij hem. De Roon is daarnaast een pure balafpakker en is ‘m daarna ook graag weer kwijt zonder meteen weer een aanspeelmogelijkheid te moeten zijn. Pröpper is dan misschien geen powerhouse of een echte breker, maar is voetballend technisch/tactisch de enige speler die in de buurt komt van De Jong, en staat door z’n ervaring in de Premier League inmiddels verdedigend ook echt wel z’n mannetje. Tegen Portugal moeten we ook weer van onze eigen kracht uit gaan, en met deze 3 startend denk ik dat we de strijd op het middenveld zeker zouden moeten winnen.
 
Ginovan Gestel
 
2
7 juni 2019 om 06:05
Wat een domme reactie, zij speelde vorig jaar de halve finale, en je moet halve finales spelen om te weten wat er in dat soort wedstrijden gevraagd wordt. Als je maar met vier ploegen speelt speel je al snel de halve finale en dan de finale.. En nu werkt de var wel in hun voordeel want wat maakt het uit waar die speler stond het ging om hooguit een halve cm belachelijk om daar dat doelpunt voor af te keuren. Schaf dat buitenspel toch gewoon af. Je moet kunnen lopen waar jezelf wilt. Nu gaat het soms over wel of geen buitenspel dat bijna niet te zien zelfs met de var niet. Maar een foutieve beslissing kan een verschil van miljoenen maken. Net zoals dat moment van gisteren belachelijk om de tweede van Engeland af te keuren ronduit schandalig.
 
linksbuiteadem
 
2
7 juni 2019 om 11:13
Omdat een speler slechts een centimeter buitenspel stond moet buitenspel nu afgeschaft worden? Goed verhaal man. Enig idee hoe het voetbal eruit zag toen er nog geen buitenspelregel was? Dat was verschrikkelijk om te zien.
 
Bulkzooi
 
0
7 juni 2019 om 06:58
Tgen portgal gewoon met Luuk en Donny voor Babel en De Roon. Ik zie die Portugezen al in hun broek poepen bij corners: Van Dijk, De Ligt, Van Beek, Luuk, Dumfries... Kan niet anders dan dat er een portugees door het lint gaat en rood pakt.. ;-)
 
SambaSam
 
0
7 juni 2019 om 10:17
Luuk de Jong?