Kraay junior voelt Scherpen aan de tand over transfergerucht
Zondag, 4 april 2021 om 20:43

Ajax-keeper Kjell Scherpen heeft zondagavond na afloop van de 1-2 overwinning op sc Heerenveen gereageerd op de vermeende belangstelling van FC Groningen. De huidige nummer zes van de Eredivisie is op zoek naar een opvolger voor Sergio Padt, die na dit seizoen vertrekt naar Ludogorets. Scherpen vindt Groningen 'een mooie club', maar wil niet op de zaken vooruitlopen.

"Je weet dat Groningen je wil hebben?", vroeg ESPN-verslaggever Hans Kraay junior aan Scherpen. "Ik weet wel dat ze op zoek zijn naar een nieuwe keeper, maar ik weet ook dat ik nog bij Ajax zit", reageerde de Ajacied, die aan het begin van het gesprek aangaf dat Groningen zich niet bij hem heeft gemeld. "Ik heb de afgelopen weken veel interviews gegeven en daarin heb ik ook aangegeven dat het voor mij misschien wel belangrijk is om een heel seizoen te gaan spelen. Op het hoogste niveau", aldus Scherpen in een reactie op de vraag van Kraay junior of hij oren zou hebben naar een overstap naar Groningen.

Scherpen maakte zondag in het Abe Lenstra Stadion zijn Eredivisie-debuut namens Ajax. De keeper verscheen aan de aftrap doordat Maarten Stekelenburg geblesseerd raakte in de warming-up. "Je weet niet hoe lang het met Maarten gaat duren natuurlijk. Dat gaan we afwachten en dan kunnen we kijken hoe of wat", aldus Scherpen. "Het is geen heel vervelende ploeg (FC Groningen, red.) om meters te maken", antwoordde Kraay junior. "Nee, zeker niet. Ze spelen voor Europees voetbal, dus dat is altijd goed. Het is een heel mooie club", aldus Scherpen.

Kenneth Perez sprak na het interview vanuit de studio over 'het klassieke verhaal'. "Je gaat van Emmen naar Ajax en na een jaar of twee komt er toch een moment dat je iedere week wil gaan keepen. Wat hij zegt snijdt hout. Hij wil kijken hoe lang het duurt met Stekelenburg en dan kijk je verder. Op een gegeven moment wil zo'n jongen spelen en dan is Groningen een zeer mooie optie", aldus de analist.

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
2
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
14
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
29
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Homo Sapiens
 
24
4 april 2021 om 20:46
Kans geven in voorbereiding bij Ajax of gewoon lekker jaartje verhuren/terugkoopoptie bedingen en dan zien we wel hoe goed deze jongen kan worden.
 
JeroenB93
 
19
4 april 2021 om 20:48
Een jaartje Groningen zou een prachtige oplossing zijn voor Kjell en Groningen ook. Hebben zij eventueel de tijd om beter hun mogelijkheden te bekijken voor een vaste keeper en doet Kjell ervaring op, ervan uit gaande natuurlijk dat of Onana in de zomer vrijgesproken wordt (en een half jaar schorsing heeft uitgezeten ipv het beoogde jaar) of dat Stekelenburg nog te porren is voor 6 maandjes tot Onana er (zoals het er nu naar uit ziet) weer bij mag zijn.
 
Groninger020
 
24
4 april 2021 om 20:57
Lijkt me stug dat Groningen voor de positie van eerste keeper voor een huurling gaat.
 
JeroenB93
 
8
4 april 2021 om 21:04
Vandaar dat ik ook zeg: zodat ze langer de tijd hebben een geschikte vaste keeper. Gezien het financiële rampjaar voor voetbalclubs kan ik me voorstellen dat ze dit als goede tijdelijke oplossing zien.
 
BlueGroninger
 
2
4 april 2021 om 21:30
Groningen heeft wel vaker onderhandelingen gedaan waardoor ze een speler huren en eventueel een doorverkoop percentage op die speler krijgen. Misschien is zo'n constructie nu ook mogelijk. Krijgt scherpen bij Groningen de kans om te ontwikkelen Groningen een kleine financiële bijdrage iedereen blij .
 
genieterr
 
4
4 april 2021 om 20:59
Een oplossing voor een probleem waar hij zelf voor heeft gekozen. Speelde wekelijks zijn potjes in de eredivisie. Snap dan echt niet dat hij ervoor kiest om naar ajax te gaan, en dan specifiek de rol (keeper jong ajax). Ajax met de vele miljoenen zal altijd gaan voor een betere keeper. Is het niet Onana, Stekelenburg, dan komt er wel een andere keeper.... Ik zou dus als ik hem was naar Groningen op doen en weer verder aan je ervaring werken.
 
JeroenB93
 
41
4 april 2021 om 21:10
Als je van hem zelf al hoort waarin hij zich heeft verbeterd bij Ajax, dan heeft 'ie de juiste keuze gemaakt in het kader van zijn ontwikkeling. Spiermassa/kracht, voeding, sneller moeten handelen op trainingen door hogere niveau, beter meevoetballen. Dat heb je bij Emmen niet hoor. Daar krijg je alleen maar talloze ballen op goal en ros je af en toe een bal weg. Kennelijk hebben ze daar ook geen focus gelegd op z'n fysieke gesteldheid. Dit is gewoon een investering in zichzelf geweest waarin het mooi zou zijn als hij 1e keeper van Ajax wordt. Zo niet, dan niet en heeft hij zich nu met een WK-finalist (steek) en één van de betere keepers van Europa (onana) kunnen ontwikkelen, terwijl je nog steeds je hele carriere voor je hebt als je contract afloopt op zijn 24e.
 
genieterr
 
0
5 april 2021 om 22:11
Allemaal prima hoor wat je zegt. Maar hij moet gewoon keepen wekelijks. Wedstrijden wedstrijden wedstrijden. Hij had ook 100 plus eredivisie wedstrijden kunnen hebben. Is het niet bij Emmen, dan een andere club in de eredivisie. Prima dat hij straks 24 is en ajax op zn cv heeft staan, biedt alleen geen garantie. Kijk eens naar zijn voorgangers van Leer, die Griekse keeper. Hebben vast fantastisch getraind en een prachtige cv achter Onana. Maar dat maakt je geen goede keeper.
 
FCG95
 
6
4 april 2021 om 21:09
Ik hoop dat Groningen gewoon het vertrouwen geeft aan Hoekstra. Eigen jeugd, doet het vrij goed bij Roda.
 
 
1
4 april 2021 om 21:43
Precies, heeft vrij veel potentie, dus waarom er niet op wagen. Toen Bizot en Padt bij ons begonnen waren het ook nog onzekere keepers. Al zou ik de keeper van Emmen ook nog wel overwegen mits die betaalbaar is
 
NJfromVOL
 
6
4 april 2021 om 20:55
Als een Ajacied "groningen een mooie club" vindt, weet je al bijna genoeg.
 
FCBogarde
 
10
4 april 2021 om 21:11
Eerst duidelijkheid over situatie Onana. Blijft de schorsing staan, tekent hij bij? Scherpen is talentvol, heeft afgelopen 2 jaren veel geleerd ondanks dat de buitenwereld de stap naar Ajax dom vond. Keepen bij Ajax us anders. Qua reflexen zit het wel goed, maar is voetballend sterker geworden en hij heeft meer rust. Wellicht 1 jaar verhuren en anders volgend seizoen de nummer 1 maken.
 
FCG95
 
6
4 april 2021 om 21:20
Laat Scherpen maar mooi in Amsterdam. Ik denk dat we met Hoekstra net zo'n talent hebben.
 
FCB_Catalunya
 
2
4 april 2021 om 21:30
Lekker een jaartje of twee verhuren en kijken welk niveau hij haalt. De lengte heeft hij in ieder geval, nu kijken hoe constant hij kan worden. Met Onana op 1 en Stekelenburg erachter zit het namelijk nog wel even goed bij Ajax en zal hij niet wekelijks spelen.
 
pinko
 
2
4 april 2021 om 21:41
Mooi verhuren. Hij heeft, net als die Schuurs, van die aanstekelijke fouten. En die willen er maar niet uit gaan. Een jaartje Groningen zou niet verkeerd zijn...
 
Craig Tucker
 
4
4 april 2021 om 21:55
Was op het EK met jong oranje ook erg sterk. Ik vind het een erg goede keeper, heeft zich echt ontwikkeld. Basis bij ajax kan hem worden imo, maar dat kan maar op 1 manier bewezen worden. Ben benieuwd of ajax de gok durft te wagen. Mocht Onana verlengen dan zou ik hem verhuren aan een leuke middenmoter of een RKC ofzo (als die zich handhaven). In ieder geval wel naar een team dat graag wil voetballen van achteruit.