Kritiek op 'Rode Duivels': 'Op twee maanden voor het WK hebben we nog tijd'
Dinsdag, 27 maart 2018 om 08:49

België speelt deze interlandperiode maar één oefenwedstrijd. De Rode Duivels ontvangen dinsdagavond Saudi-Arabië in Brussel en hebben de rest van afgelopen week benut om te trainen. Om die reden is er ook kritiek te horen op de nationale ploeg van België, omdat men van mening is dat de tijd kostbaar is in aanloop naar het WK.

"Er is altijd kritiek", beaamt Eden Hazard in gesprek met Sporza. Critici vallen niet alleen over de planning van de huidige interlandperiode, maar ook over de tactiek in de wedstrijd tegen Mexico (3-3). "Het belangrijkste is dat wij weten wat we moeten doen. Op twee of drie maanden voor het WK hebben we nog tijd. We kunnen ons nu beter richten op recupereren en klaar zijn voor het einde van het seizoen."

"Tactisch hadden we inderdaad een probleem in bepaalde matchen. We hebben er iets over kunnen zeggen. Kevin De Bruyne heeft dat gedaan en nu is het aan de trainer. Ik heb geen twijfels over het systeem van 3-4-3", bevestigt de vleugelaanvaller van Chelsea. "Deze ploeg is tactisch en fysiek sterker en heeft meer ervaring. Alles is aanwezig om een goed WK te spelen. Maar om het WK te winnen zijn er veel elementen nodig."

Ook klinkt het verwijt dat België zichzelf niet test door tegen Saudi-Arabië te oefenen. "Er zijn geen kleine ploegen meer. Ik speel liever tegen Brazilië in de kwartfinales van het WK dan nu", reageert Hazard. "Een oefeninterland is er ook om de fans te plezieren en goals te maken. Als we tegen een groot land spelen en het wordt 0-0, is iedereen teleurgesteld. Ik hoop dat het dinsdag een goede wedstrijd met spektakel wordt."

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Verweij raadt Ajax en Feyenoord aan toe te slaan: 'Hij kan een sensatie worden'
0
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
7
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
8
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Dejan
 
7
27 maart 2018 om 09:15
Belgie heeft op dit moment zoveel kwaliteit, je kunt wel constant oefenwedstrijden spelen maar in de praktijk heb je daar niet veel aan mits je enkel tegenstanders van kwaliteit uitkiest. Dat ze maar een keer spelen is niet zo'n punt vind ik, maar dat je dan Saudie-Arabie is wel onbegrijpelijk.
 
FcExclusief
 
5
27 maart 2018 om 09:19
Blijft toch jammer voor deze talentvolle lichting, dat de omkadering van het team niet op het hetzelfde niveau is. En dat is nu al een aantal jaar het geval. Als je echt hoge ogen wilt gooien op de eindtoernooien dan moet dat gewoon in orde zijn. Roberto Martinez is een lachertje als bondscoach en heeft amper ervaring met topspelers. Diegene die wel die ervaring heeft in de technische staf, Thierry Henry, functioneert nog als een soort van stagiair. Die gaat het niet vanzelf leren van Roberto of zijn jaren onder Wenger. Mochten ze ver komen, dan komt dat echt vooral door de individuele klasse van een paar spelers.
 
AubaArsenal
 
1
27 maart 2018 om 09:20
Zouden ze dan toch met zo'n wereld elftal weer een nietszeggend WK spelen? Dat zou echt zo zonde zijn, wat een selectie is dit toch hey! Samen met Frankrijk en Brazilie de mooiste selecties van het WK.
 
Alexzebra
 
8
27 maart 2018 om 09:30
Je vergeet Spanje en Duitsland.
 
Alexzebra
 
1
27 maart 2018 om 09:28
De Belgen denken dat ze zomaar wereldkampioen kunnen worden omdat ze uitstekende spelers hebben maar ik zie nog verbeterpunten : - de tactiek : een drie- of een viermanverdediging ? - De Bruyne en Hazard optimaal samen laten spelen
 
Ajax/barca2014
 
1
27 maart 2018 om 10:02
Ik denk dat je de Bruyne en Naingolan van plaats moet wisselen in je opstelling. Verthongen op linksback vind ik echt lachwekkend en zonde voor zijn kwaliteiten. Ik denk niet dat je daar veel mee opschiet. Ook Meunier is aanvallend een echte topper, maar verdedigend daarentegen iets minder. Ik zou als ik Belgie was gewoon met 3 centrale verdedigers spelen volop zetten op aanvallend voetbal, want als De Bruyne en Hazard het laten afweten heeft het Belgisch team een serieus probleem.
 
Alexzebra
 
0
27 maart 2018 om 10:17
Ik heb begrip voor jouw ideeën. Toch vind ik KDB op zijn best op 8, zodat hij meer ballen raakt dan op 10. De backs zijn inderdaad een probleem bij de Rode Duivels (en Nederland/frankrijk/italië).
 
Ajax/barca2014
 
1
27 maart 2018 om 10:33
Kan je nagaan hoe moeilijk het is om Belgie te coachen. Je hebt een overvloed aan klasse centrale verdedigers, keepers, middenvelders en ook in de spitspositie zijn ze goed bezet. Dat dan juist het missen van fatsoenlijke backs zo'n groot probleem is lijkt mij toch redelijk frustrerend als coach. Op linksback is er inderdaad ook geen betere alternatief dan Veronghen. Jordan Lukaku vind ik een slechte speler en speelt ook vrij weinig bij Lazio.
 
Bon Jovi
 
1
27 maart 2018 om 13:40
Kan me vinden in je opstelling. Maar ik denk niet dat Martinez zijn 343 zo kort voor het WK nog overboord gooit.
 
beckhamie
 
0
27 maart 2018 om 14:13
Nee dat denken we niet. We hebben een geweldige groep ons grootste probleem zijn de ego`s er is geen enkel match bv waar hazard en de bruyne samne goed hebbben gespeeld. We doen niet onder tov topploegen zoals Frankrijk, Braziliã«, spanje, Duitsland enz. Waar wij eigenlijk achterstaan is het tacktisch plan eens we een ploeg voor ons hebben dat de bal rond tikt wilskracht heeft enz zijn wij in moeilijkheden en dan moeten we eigenlijk bidden dat spelers zoals Hazard en of de bruyne in een topdag zijn om de ploeg in sleeptouw te nemen.
 
Decades
 
2
27 maart 2018 om 11:32
België heeft het de afgelopen week prima gedaan. Itt andere landen maar één interland tegen een 'gemakkelijker' tegenstander, op papier althans. De topspelers die aan een zwaar seizoen bezig zijn in Engeland hebben nu wat noodzakelijke rust gehad. Wereldkampioen word je niet door al dan niet zware interlands eind maart.
 
Kalou2005
 
1
27 maart 2018 om 12:35
De bluf ontbreekt, goede backs ontbreken, een goede technische staf die echt ergens in geloofd ontbreekt en last but not least, eenheidsgevoel ontbreekt. Het zijn enkele geweldige spelers bij elkaar gezet met hetzelfde shirt, maar van een team is geen sprake. Mits een goede dag kunnen ze het elk land lastig maken, maar als die goede dag ook voor de toplanden geldt zijn de Belgen volstrekt kansloos tegen een Frankrijk, Duitsland of Spanje on fire.
 
Millonario
 
0
27 maart 2018 om 20:28
Belgie is eigenlijk de kampioen van de minderen, maar door heel dat marketing gebeuren is het ineens een kandidaat om het WK te winnen. Niet dus. Voor iemand me een jaloerse Hollander noemt: ik ben een Belg hoor. Ben die misplaatste arrogantie stilaan beu aan het worden eigenlijk. Ook van vrienden en collega’. Dan vraag ik ze of ze een glaasje te veel op hebben Belgie het wk winnen...laat mij aub niet meer lachen dan ik al gedaan heb!