Lange lijst aan problemen bij Ajax: 'Hij verpietert aan die kant'
Zondag, 18 oktober 2020 om 11:40

Ajax hervat zondag de Eredivisie met een thuisduel met sc Heerenveen. Voorafgaand aan de interlandbreak verloren de Amsterdammers met 1-0 van FC Groningen, waardoor de ploeg van Erik ten Hag tot op heden een punt minder heeft verzameld dan bijvoorbeeld Feyenoord en PSV. Marciano Vink stelt dat er druk staat op de wedstrijd tegen de Friezen.

"Ik denk dat het hele team niet in balans is", begint de oud-speler van onder meer Ajax en PSV zondagochtend in Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports over de Amsterdamse club. Vink somt vervolgens veel problemen binnen het team op en wijst naar het duel met de Trots van het Noorden. De analist constateert dat veel spelers niet op elkaar zijn afgestemd.

Ten Hag: 'We weten waar we aan moeten werken'

"Afgelopen wedstrijd tegen FC Groningen kijk ik hoe de middenvelders spelen ten opzichte van de aanvallers, hoe de aanvallers met elkaar spelen, hoe Dusan Tadic aan de linkerkant verpietert, hoe Edson Álvarez in het midden tekort komt, hoe achterin toch een beetje de angst zit dat je op snelheid geklopt wordt...", zo luidt de harde analyse van Vink.

"Het hele elftal, in mijn optiek, is redelijk uit balans. Zo kom je niet aan voetballen", besluit Vink. Ajax heeft na vier wedstrijden negen punten verzameld en heeft evenveel punten als Vitesse. Heerenveen, PSV en Feyenoord staan op tien punten. Ajax speelt deze week na het duel met Heerenveen tegen Liverpool (woensdag, Champions League) en VVV-Venlo (zaterdag, Eredivisie).

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
7
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
8
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
19
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
38
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
ajaxf1
 
49
18 oktober 2020 om 11:50
Tsja, er hoeven niet veel problemen te zijn. Iedereen moet gewoon op de juiste plek worden gezet en dan is er niks aan de hand. Als Klaassen als 1 vd 6'en gaat spelen verwacht ik dat Tadic naar de spits gaat met Kudus naar 10 en Promes op links. Mocht Labyad vandaag weer starten, weet ik het ook niet meer...
 
WouterSL
 
5
18 oktober 2020 om 11:53
Klopt wat dat betreft ben ik erg benieuwd. Tadic in de spits is essentieel net zoals Promes op links.
 
nfg87
 
5
18 oktober 2020 om 12:03
Wat mij betreft mag Tadic ook op 10 en Traore in de spit, tijdens eredivisie wedstrijden. Zodat kudus en klaassen het middenveld kunnen bezetten. Maar promes op 10 en tadic links... Dat wil ik zeker niet meer zien. En die geïmproviseerde nummer 9 wil ik het nieteens meer over hebben ??
 
ajaxmind
 
11
18 oktober 2020 om 12:14
Eens, maar Neres op links lijkt mij nog beter dan Promes.
 
InkeMontana
 
13
18 oktober 2020 om 12:17
Kudus moet niet naar 10, want kudus is de perfecte 8. Balvast, snel, een beer van een vent en verdedigend dus ook ijzersterk. Perfect om vanaf de 8 het middenveld open te breken. Dan kan je beter Klaassen op 10 zetten.
 
Hendrik123
 
2
18 oktober 2020 om 13:18
Labyad en Alvarez niet in de basis elf!! het is een wonder. nog niet de ideale opstelling, maar het is een begin.
 
Nijogeth
 
1
18 oktober 2020 om 13:34
Wat zie je liever? Alvarez eruit en Klaassen op zijn plek of Labyad eruit, Tadic naar de spits, Promes linksbuiten en Klaassen naar het middenveld?
 
ajaxf1
 
0
18 oktober 2020 om 14:22
Alvarez eruit maar Labyad ook eruit haha. Tadic spits en dan Kudus-Gravenberch-Klaassen middenveld. Neres/antony/promes flanken afhankelijk van vorm.
 
NicoTako
 
5
18 oktober 2020 om 11:50
Een beetje open deuren intrappen van Vink. Daarbij denk ik dat Vink een verkeerde conclusie trekt. Het punt over Tadic en Alvarez is niet dat het elftal uit balans is, maar puur dat ze op de verkeerde plek staan. Als Alvarez naar de bank gaat en Tadic weer naar de spits, klopt het plaatje gewoon weer.
 
curtazimo
 
18
18 oktober 2020 om 11:55
Als spelers op de verkeerde plek staan is t elftal toch uit balans...
 
NicoTako
 
1
18 oktober 2020 om 12:00
Vink zegt het hele team. Hij bedoelt daarmee lijkt me de gehele selectie en met die conclusie ben ik het oneens. In mijn optiek is het gehele team in balans namelijk.
 
FR-RKC
 
7
18 oktober 2020 om 12:10
Hij zegt het team, en vervolgens somt hij een aantal punten op die puur gaan over de aanval en het middenveld. Dat klopt toch gewoon, het elftal is nu niet in balans toch?
 
NicoTako
 
2
18 oktober 2020 om 12:17
vink zegt eerst dat het team niet niet in balans is (2e alinea eerste zin) en daarna zegt hij hetzelfde over het elftal. het elftal staat op het veld te voetballen, een team is de gehele selectie inclusief wisselspelers. ik ben het eens met vink dat met de huidige opstelling van ajax het elftal niet in balans is, maar daarentegen vind ik dat het team wel in balans is.
 
Ravel
 
3
18 oktober 2020 om 12:49
Vindt `t hele team wel degelijk uit balans. Ajax mist nu al jaren een goede spits, een echte CDM op zes en ondertussen nu ook een echte topper op de tien. Dat je dat met bepaalde spelers gedeeltelijk op kan lossen neemt`t niet weg dat je in de (nb) gehele as van het veld kwaliteit tekort komt. Dan bedoel ik niet eredivisie maar CL overleven groepsfase niveau. Zo simpel is `t dus allemaal ook weer niet ook al denk ik dat ten Hag het vervolgens nog moeilijker maakt voor zichzelf en het team met z`n keuzes.
 
WouterSL
 
3
18 oktober 2020 om 11:50
Een keer schade opgelopen. Vermoedelijk met Klaassen en een keer geen rood zal het beter gaan.
 
JK-Ajax
 
12
18 oktober 2020 om 11:51
Zelf gecreëerd door spelers niet in hun kracht te gebruiken. Beste spits die ineens op de flank moet omdat een drama spits moet spelen. Een niet dynamische matig voetballende middenvelder continu opstellen... het zal mij benieuwen
 
Moridin
 
10
18 oktober 2020 om 11:52
Ach twee keer goed spelen en je bent ineens weer in balans. Het spel van Feyenoord was tegen twente en ado ook abominabel slecht. Toen speelden ze goed tegen Willem 2 en ineens zijn ze verder (v. Hooijdonk) en zo lekker in balans. Ajax is zeker minder dan de voorgaande jaren, maar analisten moet je nooit te serieus nemen. Als Ajax vanmiddag een corner binnen kopt en een penalty krijgt zijn ze morgen weer lekker in balans.
 
Ijsmuts
 
1
18 oktober 2020 om 12:30
@moridin, van Hooijdonk refereerde tijdens zijn onderbouwing ook aan het vorige halve jaar onder advocaat. Niet alleen op basis van dit seizoen.
 
Singh
 
1
18 oktober 2020 om 13:17
Haha ja klopt! Hoe kan je zo vroeg een conclusie trekken. Sommige mensen hebben altijd wat om te zeuren.
 
Singh
 
0
18 oktober 2020 om 21:21
Het elftal is weer in balans! ??
 
gaeajax94
 
2
18 oktober 2020 om 11:58
1x verliezen en er moet direct paniek worden gekweekt. Selectie is prima, maar we moeten de poppetjes wel op de juiste plek zetten. Tegen Groningen speelden ze dramatisch (kan eens gebeuren), maar wat ik erger vond is dat er ook totaal geen strijdlust is om de wedstrijd dan maar op een andere manier over de streep te trekken. Hopelijk geleerd van die wedstrijd en gaan ze er vandaag wel staan, maar paniek in de tent zal het pas zijn als ze een aantal wedstrijden achter elkaar verliezen en in een vorm zitten waar ze vorig jaar na de winterstop in zaten waar ze nog zouden verliezen van fc knudde
 
Rochester
 
3
18 oktober 2020 om 12:05
Dat het hele elftal van Ajax uit balans is, ziet iedereen wel. Als ten Hag spelers nou gewoon neerzet op de juiste posities (en dat in combinatie met de juiste spelers), dan zal Ajax sowieso een heel stuk beter draaien. Álvarez is voor het spel dat Ajax graag wilt spelen, gewoon geen middenvelder. Heeft de draaicirkel en snelheid van een vrachtwagen en door zijn inzicht schat hij situaties verkeerd in. Leuk dat hij volgens ten Hag veel ballen veroverd op het middenveld, maar vervolgens doet hij er vrijwel niets mee. Daar hoort Martinez gewoon te staan en velen vinden Martinez niet goed genoeg als middenvelder, maar ik juist wel. Martinez is veel meer een nummer 6 dan Álvarez en Martinez voetbalt ook veel makkelijker, kan situaties beter inschatten en is in mijn ogen ideaal als verbindingsspeler tussen verdediging en aanval. Promes hoort gewoon op de vleugels te staan, want Promes is juist totaal geen spelmaker en is juist iemand die gelanceerd moet worden om op zijn kwaliteiten benut te worden en hij hoort in mijn ogen altijd op de vleugels of als valse nummer 9 te spelen met zijn snelheid en scorend vermogen. Tadic op de flank is ook geen gezicht meer, die hoort gewoon in de punt van de aanval te spelen. Natuurlijk heeft Tadic jarenlang op de vleugels gespeeld, maar hij heeft nu eigenlijk eek lange periode als valse 9 gespeeld wat hij gewoon prima deed en die positie heeft hij zichzelf nu een beetje eigengemaakt. Voor de vleugels mist Tadic gewoon snelheid en diepte in zijn spel en hij heeft dan weliswaar nooit echt snelheid gehad, maar Tadic heeft zolang als valse 9 gespeeld dat zijn kenmerken als vleugelaanvaller een beetje verdwenen zijn (schaar maken, buitenom, voorzet geven, geregeld zelf scoren). In mijn ogen moet dit gewoon de vaste basiself van Ajax worden (zie opstelling). Álvarez en Labyad moeten er gewoon uit, want die voegen niets toe aan het spel. Antony en Promes op de vleugels, Klaassen op 10 met daarachter Martinez of Gravenberch en sowieso Kudus. Afhankelijk van de tegenstander zou ik het blok Martinez - Kudus of Gravenberch - Kudus aanpassen, want tegen een aanvallende tegenstander zou ik dan eerder met Martinez - Kudus spelen. Op de vleugels in de aanval zie ik ook heel graag Neres, maar mijn gevoel zegt dat ten Hag uiteindelijk toch voor Antony en Promes op de vleugels zal kiezen. Ik hoop wel dat Neres veel speelminuten zal maken dit seizoen en dat er genoeg gerouleerd zal worden (bijv. Antony en Neres op de vleugels, Promes in de spits en Tadic weleens rust geven), want ik ben altijd al een groot fan van Neres geweest. In de periode dat hij geblesseerd was het afgelopen seizoen, miste Ajax hem ook echt. Hij heeft altijd diepgang, kan kansen voor zichzelf maar ook voor zijn teamgenoten creëren, heeft goede passeeracties in huis en vind zijn rendement op het gebied van zowel goals als assists altijd goed. Met die elftal moet Ajax de meeste wedstrijden echt wel kunnen winnen en zullen ze ook veel beter voetballen en presteren, en ook denk ik dat er met dit basiself meer mogelijk is in de Champions League.
 
beppie27
 
5
18 oktober 2020 om 12:14
Pppfff weer zo een hoor die dit zegt het enige is gewoon juiste mannen op juiste plek en een paar eruit halen punt Onana Mazraoui schuurs blind nico Martinez kudus Klaassen Antony tadic neres. Promes is uit vorm dus ff rusten ik denk dat jullie wel eens zijn met deze opstelling toch en ook zo beginne tege liverpool
 
Damsko11
 
1
18 oktober 2020 om 12:16
Ik ben ook niet tevreden over het spel. Maar dit is wel zwaar overdreven hoe er de laatste weken wordt geschreven, letterlijk geen van de drie traditionele teams heeft nu fantastisch gespeeld. Vier keer winnen en een mooie wedstrijd tegen Liverpool en hoppa. De media heeft dan weer iets anders om te zeiken
 
afcaruben
 
4
18 oktober 2020 om 12:33
Ben ik nu de enige die vind dat Neres op dit moment niks toevoegt aan Ajax. De invalbeurtjes die hij heeft gehad zijn m.i. waardeloos. Uiteraard snap ik dat Neres terugkomt van een blessure, echter is Neres nog geen schim van wat hij kan laten zien.
 
Rabarivony
 
1
18 oktober 2020 om 12:35
De trainer wordt ervoor betaald de juiste mensen op de juiste plek te zetten. Dat is wat er in mijn ogen niet gebeurt door Ten Hag. Hij blijft te lang hangen in gelukkige eenmalige probeersels (labyad in de spits) en het niet gebruiken van bepaalde spelers in hun kracht. Ik denk dat Corona hem afgelopen seizoen heeft gered. Tadic in de spits en links en rechtsvoor die 2 Brazilianen moet bij zeker tegen clubs van buiten de top 4 makkelijk kunnen
 
Siemjo
 
3
18 oktober 2020 om 12:42
Iedere voetbal analist, trainer en journalist ziet waar het fout zit bij Ajax. Echter loopt er bij Ajax een eigenwijs manneke rond die iedere wedstrijd de opstelling bepaald en elke week eigengereid de spelers op de verkeerde plaats zet. Spelers die op zijn verzoek gehaald zijn voegen niets toe, maar hij wil zijn ongelijk niet erkennen. Labyad is geen spits en Promes geen nummer 10. Wanneer gaat dat eens doordringen bij ten Hag. Het is al een aantal competitie wedstrijden duidelijk dat het niet werkt.
 
Futures
 
1
18 oktober 2020 om 13:07
Ik zie het nog wel gebeuren dat Ajax begint met Alvarez op het middenveld en Labyad in de spits. Dan wordt het een zware middag. Hopelijk is Ten Hag wakker geworden en zet hij beide op de bank. Een middenveld met Martinez, Kudus en Klaassen lijkt mij het sterkst. Tadic in de spits met Promes op links en Anthony op rechts.