'Lastige situatie' bij Ajax: 'Natuurlijk is dat weleens frustrerend'
Vrijdag, 10 januari 2020 om 08:34

Siem de Jong stond donderdag bij Ajax negentig minuten binnen de lijnen bij Ajax. De dertigjarige aanvallende middenvelder droeg de aanvoerdersband bij de Amsterdammers in het oefenduel met het Belgische KAS Eupen (2-0 zege). In gesprek met Voetbal International beaamt De Jong dat hij het lastig heeft met zijn reserverol bij Ajax.

Aanvankelijk leek de rol van De Jong uitgespeeld toen hij afgelopen zomer terugkeerde van een huurperiode bij het Australische Sydney FC. Toch kwam de aanvallende middenvelder dit seizoen al tot zeven optredens, allemaal als invaller. "Natuurlijk is dat weleens frustrerend. Je werkt hard en traint veel, maar de volgende stap is de wedstrijd", geeft De Jong te kennen. Hij stelt dat het dit seizoen 'moeilijk' voor hem is.

"Ik kom er vaak in de laatste minuten in, in een moeilijke situatie in een wedstrijd of als de wedstrijd al is gespeeld. Dan moet je scherp zijn. Helaas heb ik in de eerste helft van het seizoen op de paar momenten dat ik erin kwam die momentjes net niet gepakt. Ik ben ook niet iemand die in zijn eentje in drie minuten het verschil maakt", vertelt de aanvallende middenvelder, die begrijpt dat er kritiek op hem is. "Ik heb de laatste jaren te weinig gespeeld. Dat is ook frustrerend voor mij."

"Ik ben wel aan het praten met de club. Het is een lastige situatie. Ik voel me hier thuis en wil het team tot het einde van het seizoen helpen", zegt De Jong over zijn toekomst bij Ajax. Hij is in het bezit van een aflopend contract en gaat komende zomer kiezen voor 'wedstrijden spelen'. "Dat is wel de bedoeling. Ik wil ergens aan spelen toekomen. Ik ben komende zomer 31 jaar, ik kan nog wel wat jaren door."

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
0
   
23:04
23:04
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
3
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
5
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
sloep01
 
10
10 januari 2020 om 09:03
Hij zal altijd een held blijven maar het is echt over met Siem de Jong hij zal zelf toch ook wel inzien dat hij inmiddels het hoge niveau bij Ajax niet meer aankan , en hij zal misschien bij een subtopper in Nederland nog best bruikbaar zijn maar Ajax is nu toch echt passe voor hem , hij heeft een paar leuke jaren gehad onder Frank de Boer maar heeft te veel blessures gehad en is nooit meet op het oude niveau teruggekomen , maar hij zal altijd herinnerd blijven aan die 15 de mei 2011 die ontlading tegen Twente in die allesbeslissende wedstrijd om het kampioenschap bedankt Siem maar nu is het toch tijd om of te stoppen of nog een leuke club te zoeken op een iets lager niveau .
 
DieHalveMalle
 
2
10 januari 2020 om 09:10
Was goed. Kon beter. Maar werd het niet. Zonde, mentaliteit is wel goed, geen klager. Misschien bruikbaar voor een fc emmen, Pec of Groningen. Mijn voorkeur gaat voor de eerste, samen met Peña zou het een sterk middenveld zijn. Aangezien Anco(de Messi van de meerdijk) Jansen waarschijnlijk niet terug keert in topvorm.
 
Stijlvol
 
15
10 januari 2020 om 09:12
Siem heeft zijn hoogtij dagen bij Ajax in principe al meegemaakt als speler en captain een aantal jaren geleden. Hij heeft eens de titel eigenhandig binnengeharkt in die alles beslissende pot tegen FC Twente. Daar zal hij ook voor altijd de waardering voor blijven houden. Nu is het voor Ajax de tijd om slagvaardig door te gaan selecteren. Laat de youngsters van Ajax maar doorstromen (o.a. Gravenberch, Unuvar en Hansen)!
 
NUFC_U2
 
0
10 januari 2020 om 09:14
Na al zijn blessures is de subtop/middenmoot zijn niveau. Voor de Top 4 komt hij simpelweg tekort. Ik verwacht niet dat hij openstaat voor clubs als Groningen - Utrecht - Vitesse. Dus zal het wel ergens bij een club in de onderste regionen in het buitenland zijn of wellicht een avontuur in de Usa.
 
Master D
 
6
10 januari 2020 om 09:16
Roept hij nou echt dat hij dit seizoen de momentjes die hij kreeg 'net niet' gepakt heeft? Hij heeft in al die momenten geen poot aan de grond gekregen. Hij is 0x in kansrijke positie gekomen of medespelers in kansrijke positie gebracht. Er is dus geen sprake van 'net niet'. Het is gewoon helemaal niet. Er veranderde niks toen hij er in kwam. Dat had niks te maken met pech, maar met dat hij het niveau niet meer heeft.
 
NL_Modric
 
10
10 januari 2020 om 10:06
In die spaarzame minuutjes moet je natuurlijk ook maar net het geluk hebben dat de wedstrijd jouw kant op komt. Ik vind dat je hem daar moeilijk op af kunt rekenen.
 
Beastman
 
1
10 januari 2020 om 10:28
Ik herinner me een vrije kopbal die erin had gemoeten. Staat me even niet meer bij tegen wie. Valencia of AZ? Denk oa dat ie die als net niet ziet.
 
Zytto34
 
1
10 januari 2020 om 11:56
Dat was willem 2 volgens mij.
 
sebasjuh
 
1
10 januari 2020 om 09:16
Een topper in het verleden maar voegt nu niets meer toe en zal als hij aan spelen toe wilt komen lekker ergens anders heen moeten gaan en Ajax moet hem dan gewoon transfervrij laten vertrekken. Ik zie liever een jonge jongen a la Gravenberch of Ekkelenkamp invallen dan een de Jong.
 
XIII
 
1
10 januari 2020 om 09:35
S. De jong is gewoon klaar bij Ajax. Hij loopt alles en iedereen in de weg. Vooral de jeugd. Zelfs in wedstrijden staat hij in de baan van een schot op goal. Het kan nog steeds aardig voetballen maar het niveau van Ajax is nu te hoog. Bij menig subtopper zou hij wel mee kunnen. Persoonlijk zou ik het ook niet eens erg vinden als hij voor korte tijd de (back-up) spits probleem bij Feyenoord zou oplossen, maar die zitten ook niet op hem te wachten. Nee een utrecht, Vitesse, heerenveen of iets zou goed voor geen zijn. Of anders naar de MLS
 
Sieb nr. 15
 
0
10 januari 2020 om 10:45
Ik denk eerlijk gezegd dat hij al blij moet zijn dat ie zijn minuten mag maken. Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Deze jongen heeft wel echt een geweldige mentaliteit. Jammer genoeg is de tijd gekomen om als speler Ajax achter zich te laten, want hij heeft niet meer het niveau waar we het van moeten hebben. Hij zal altijd de held blijven. Vooral dankzij die wedstrijd tegen Twente..
 
M. Kempes
 
1
10 januari 2020 om 10:49
Volgens mij precies de man waar FCT behoefte aan heeft. Dus als ik Ted was zou ik hem proberen te huren/ kopen. Kan daar van grote waarde zijn.
 
Faberge
 
0
10 januari 2020 om 21:25
Is van toegevoegde waarde voor elke subtopper in NL maar vermoedt dat hij liever naar het buitenland verkast