Late goals leveren Liverpool toch nog volle buit op bij promovendus
Zaterdag, 2 november 2019 om 17:58

Liverpool is zaterdagmiddag op het nippertje in geslaagd om zijn ongeslagen status in stand te houden. De koploper van de Premier League kwam op bezoek bij Aston Villa in de eerste helft op achterstand en slaagde er dankzij goals van Andy Robertson en Sadio Mané pas in de laatste minuten van de wedstrijd om die nadelige marge weg te poetsen. De voorsprong van de werkgever van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die allebei aan de aftrap verschenen, op tegenstander van volgende week Manchester City blijft daardoor zes punten. Arsenal moest tegelijkertijd genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers en laat daardoor na om het gat met nummer vier Chelsea te verkleinen.

Aston Villa - Liverpool 1-2
Jürgen Klopp stuurde na het spektakelstuk in de EFL Cup tegen Arsenal op Villa Park zijn sterkste elf weer het veld in en Liverpool kreeg in de openingsfase via Sadio Mané en Mohamed Salah ook de eerste kansen op de openingstreffer. Het eerste doelpunt viel echter aan de overkant toen Trézéguet een vrije trap van John McGinn binnenschoot en arbiter Jonathan Moss na lang overleg met de VAR besloot om het doelpunt toe te kennen. Dat geluk had Roberto Firmino vijf minuten later niet toen hij het net liet bollen, maar zijn treffer uiteindelijk afgekeurd werd wegens buitenspel. Sadio Mané wekte daarop nog de woede van de thuisploeg toen hij zich wel heel makkelijk liet vallen in de zestien en Moss toonde de Senegalees een gele prent na deze actie.

Liverpool ging na de onderbreking opnieuw op zoek naar de gelijkmaker, maar the Reds hadden moeite om een gat in de verdediging van Aston Villa te vinden. Klopp greep met nog 25 minuten te gaan in door aanvaller Divock Origi in te brengen voor Georginio Wijnaldum en ook Mohamed Salah moest naar de kant voor Alex Oxlade-Chamberlain. Met deze invallers binnen de lijnen begonnen de bezoekers aan een omsingeling van de tegenstander, al bleef Aston Villa loeren op de counter. Robertson kon een paar minuten voor tijd uiteindelijk de gelijkmaker binnen koppen na een voorzet van Sadio Mané en de Senegalees vervulde in de blessuretijd vervolgens zelf de rol van afmaker door een corner van Trent-Alexander Arnold tot doelpunt te promoveren.

De jubileumgoal van Pierre-Emerick Aubameyang was niet genoeg om Arsenal aan de overwinning te helpen

Arsenal - Wolverhampton Wanderers 1-1
Mesut Özil verscheen voor het eerst sinds half september weer eens in de basis in de Premier League namens Arsenal en met de spelmaker in de gelederen kwam de thuisploeg na iets meer dan twintig minuten spelen op voorsprong via een intikker van Pierre-Emerick Aubameyang, die zijn vijftigste goal namens the Gunners maakte. Wolverhampton bood in de eerste helft goed partij, maar kwam niet veel verder dan een schot van Rúben Neves, dat net over het doel van Bernd Leno verdween. Neves was na de rust opnieuw dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poging werd gekeerd door Leno. Arsenal leek vervolgens op de overwinning af te stevenen voordat het een kwartier voor tijd toch raak was. Een fraaie voorzet van João Moutinho kwam op het hoofd van Raúl Jiménez terecht en zijn kopbal was de doelman te machtig.

Brighton & Hove Albion - Norwich City 2-0
Op een zondagsschot van Marco Stiepermann op de lat na, was het de thuisploeg die alle kansen in de eerste helft creëerde. In het eerste half uur waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar daarna liet het team van Chris Hughton na om aan de leiding te gaan. Een scrimmage in de doelmond leverde niets op, noch een grote kans voor Neal Maupay. In de tweede helft kreeg Brighton alsnog loon naar werken, toen Leandro Trossard de bal op aangeven van Martin Montoya achter Tim Krul werkte: 1-0. Brighton, met Davy Pröpper in de basis, besliste de krachtmeting vlak voor tijd: Shane Duffy werkte de bal uit een vrije trap van Trossard achter Krul.

2 november 2019 om 18:06
Zowel City als Liverpool komen achter en winnen in de slotfase. De kwaliteit van de kampioen, maar wie dat wordt...wel een beetje zuur voor Villa, maar goed, het was wel erg eenrichtingsverkeer.

waylonn

34
2 november 2019 om 18:09
Liverpool had eerste helft al 1-1 gemaakt. Onbegrijpelijk dat die goal afgekeurd werd. Zelfs na de var.

JamesRodriquez

5
2 november 2019 om 18:10
Inderdaad zuur voor Villa, speelde goed in de eerste helft. Met name Mcginn blonk uit.

Aguerooo

5
2 november 2019 om 18:41
Verschil is alleen dat dit niet de eerste keer voor Liverpool is, dit is volgens mij al de 3e of 4e wedstrijd dat ze in de slotfase de winnende of de gelijkmaker scoorde, kampioensgeluk heet dat. Denk dat Liverpool dit seizoen de PL wel pakt, City krijgt gewoon teveel tegengoals omdat onze beste verdediger langdurig geblesseerd is.

Holland8

7
2 november 2019 om 18:59
Liverpool terecht gewonnen maar wat zijn al die PL ploegen toch goed. Nu Aston Villa weer waar ook El Ghazi het heel goed doet. Als je hem vandaag ziet spelen op dit niveau dan is hij natuurlijk nog echt wel een stukje beter dan onze AZ talentjes. Dus ook hij verdient sowieso weer een kans in Oranje. Hij maakt acties, is balvast, beresterk en bizar snel (dat wist ik niet). Uit zijn tijd bij Ajax weten we ook dat hij gemakkelijk scoort. Maar hij is nu echt een stuk beter en volwassener als voetballer dan toen hij nog in Oranje speelde. Koeman, zet ook deze jongen op je lijstje.

lucas1234

36
Wat smaakt deze overwinning lekker zeg. 90 minuten tegen een muur en dan in minuut 95 de winnende. Heerlijk met het oog op de topper volgende week.

David1988

4
2 november 2019 om 18:08
Heerlijk ja, goed voor het hart nee! Maar wat ziet Klopp toch in Henderson? Op een paar ballen na alles terug. Verdedigend voegt hij niks toe en aanvallend ook niet. Gewoon op de tribune. Maar robo en trent hebben longen van een paard... Ze blijven maar gaan zeg

lucas1234

24
Ik weet het ook echt niet, kan het tempo niet aan. Vond TAA wel echt man of the match, wat een prachtige trap heeft hij, prachtig om te zien en loepzuiver in de passing.

AadMaat

8
2 november 2019 om 18:17
Kijk eens een wedstrijd in het stadion en dan zie je zijn kwaliteiten. Hij is organisatorisch ongelofelijk belangrijk. Zie je op tv erg lastig, maar live is dat heel goed te zien.

tubby

14
2 november 2019 om 18:22
Aadmaat, wat is precies het verschil met live kijken en in het stadion? Dat je niet ziet wat de verdediger doet als de spits de bal heeft? Dit lijkt erg veel op stoer doen dat jij er wél bent geweest.

AadMaat

15
2 november 2019 om 18:46
Ik ben niet op Anfield geweest ik heb Henderson in de Arena tegen Oranje gezien. Het grote verschil tussen live en op tv is dat je ziet wat iemand doet als de bal niet in duurt is. Het was mijn ervaring en voorheen had ik dezelfde mening over Henderson en sinds die pot snap ik zijn basisplaats beter.

Yoji9

8
2 november 2019 om 18:51
Ik snap je afgunst niet. Komt nog bij dat aad niet eens in het stadion was. Daarnaast; elke ziel kan tegenwoordig erg gemakkelijk een wedstrijd bijwonen in de pl

FcGrun050

0
2 november 2019 om 19:01
@lucas1234 Wel een fout begaan bij die uitbraak van Villa toen Nakamba die bal naar voren peerde, waarbij bijna de 2-0 viel toen Van Dijk die voorzet van Trezeguet onderschepte. Heel Liverpool speelde niet heel scherp, veel balverlies en te optimistisch in hun acties, zoals Chamberlain, Lallana en Hendo die veel balverlies leed. Gelukkig kwamen ze goed weg, maar ze moeten niet vaker van dit soort potjes spelen.

Arseballer

20
Heb het al vaker aangegeven hier, maar Emery moet gewoon ontslagen worden. Er staat een selectie die aanvallend tot de beste van de PL gerekend kan worden, verdedigend zeker niet top maar een stuk beter dan jaren terug is en een zeer schappelijk middenveld met o.a. Torreira en Guendouzi. Als je dan een duidelijke visie aan de dag legt oké, maar het is allemaal net-niet counter of net-niet dominant en weet ik het allemaal. Ik ben het echt spuugzat dat er na jaren van bestuurlijke onkunde met een gedreven coach (Wenger) nu een technisch sterk hart zit met een bedroevende coach aan het roer. Doe mij Mikel Arteta maar, die zal heel veel opgestoken hebben van Pep, kent de club en de cultuur én is niet zo verschrikkelijk zwak in zijn presentatie naar buiten. Genoeg is genoeg.

YoeriCFC

11
Hoe jullie toch vol kunnen houden dat je tot de beste van de PL gerekend kunt worden qua aanval is te lachwekkend voor woorden.. Wolves zijn verdedigend niet best, zeker de afgelopen maanden, en als je dan maar een keer scoort. Of steeds genoeg scoort om gelijk te spelen dan kun je toch niet zeggen dat het echt top is? Pepe is een lachwekkende aankoop gebleken en je complete aanval is afhankelijk van de grillen van Aubameyang.. Lachwekkend, niets meer niets minder

JeoNowIt

10
2 november 2019 om 18:21
Precies, hebben ze eindelijk die Ozil waar het hele seizoen naar wordt gevraagd speelt die gewoon een basic wedstrijd. Jullie overraten jezelf echt Gooners, tijd om realistisch te doen en gewoon toegeven dat jullie totaal niet zo goed zijn als jullie denken.

Samcro

21
2 november 2019 om 18:30
Daar is ie weer hoor.. Auba hoort sinds hij bij Arsenal speelt tot de top van Europa. Dat het veldspel erg stroef gaat komt meer door Emery dan de kwaliteiten vd spelers. Je hoort mij niet zeggen dat we ons met Liverpool en city kunnen meten, maar we horen op papier gewoon in de top 4 met deze groep.

El Fenomeno

6
2 november 2019 om 19:11
Top 4 met deze groep? Vind dat wel aardig hoog ingeschat. Met zo'n matige verdediging en middenveld acht ik Spurs en Chelsea ook beter.

Samcro

0
3 november 2019 om 09:52
Torreira, Guendouzi en Ozil, noem het maar matig

AadMaat

6
In alle eerlijkheid: hoeveel verstand heb jij van het managen van een voetbalteam? Er zijn zoveel aspecten waar wij als kijker niet aan denken. Deze managers zijn specialisten en heus geen pannenkoeken. Wat weet je echt van de kwaliteiten en het karakter van Arteta? Het is zo bizar dat men oproept tot het ontslag van anderen.

PCMrulez

7
Je wordt er toch niet goed van hoe vaak de voorsprong wel niet verprutst wordt.... Waardeloze wissels, laf spelen en ga zo maar door... en dat is niet eens voor de eerste keer zo! Zo klaar mee, Emery Out!

Samcro

18
2 november 2019 om 18:07
Guendouzi voor de defensie ipv Torreira, opeens 4-4-2 met een ruit spelen, Pépé niet opstellen als je Ozil laat spelen. Emery keihard out.

MichelLaudrup

19
Wat vonden jullie van die afgekeurde goal? Volgens mij was het een geldig doelpunt van Firmino.

El Fenomeno

1
2 november 2019 om 18:19
Kon de pass niet goed beoordelen, ze zetten het beeld stil, maar je kon niet zien of de bal net de voet had verlaten of niet, zo op het oog leek het me een geldig doelpunt.

senorsam

7
2 november 2019 om 18:13
Wel met Ozil beginnen, maar de gevaarlijkste speler van de laatste periode die mag niet eens invallen. Saka en Martinelli hebben niks goeds gedaan. Saka al een paar wedstrijden vrij somber. Ik kan blijven herhalen dat Emery snel ontslagen moet worden, maar dat zie ik niet gebeuren.

BRA-ArsenalFC

2
2 november 2019 om 18:18
Eindelijk iemand die het ook ziet. Saka werd na 1 goede helft al omschreven als top talent en de basis ingeschreven. Maakt geen enkele goede keuze een nieuwe Iwobi meer niet.

SBV-Vitesse

3
2 november 2019 om 20:14
Jij doet nu precies wat de anderen na 1 goede wedstrijd deden. Als je een net 18 jarige nu al afschrijft snap je er ook niet veel van.

Elizabeth

13
Met je oksel buitenspel staan, wat is dat nou weer voor een onzin. Onterecht afgekeurd wat mij betreft

MichTheRed

9
De winnaarsmentaliteit in deze groep is zo bewonderenswaardig. Maar deze laatste wedstrijden zijn echt niet goed voor men gezondheid meer wat een stress en volgende week is het weer van dat in de kraker tegen City.

TheRoscoe

4
2 november 2019 om 18:14
Slechte wedstrijd, slechte opstelling, slechte formatie, slechte wissels, slechte trainer. Je had keihard af moeten gaan tegen Wolverhampton. Je mag Aubameyang bedanken dat hij er is. In de laatste 18 duels heeft hij 13 goals gemaakt. Gedeelde nummer twee's zijn Lacazette, David Luiz en Sokratis met 2 doelpunten.

Fabregas.

6
Waarom zie ik Torreira alleen maar op 10 lopen?

El Fenomeno

3
Henderson legt veel energie in zijn spel, maar wat is die aanvallend toch zwak, had zo drie mensen voor de keeper kunnen zetten. Terechte overwinning en leuk dat Mané nog de winnende maakt.

PoetryInMotion

0
3 november 2019 om 02:00
Het moment dat Klopp hem van de CVM positie afhaalde en in een iets aanvallendere rol liet spelen (wat mogelijk was door de komst van Fabinho) leek hij echt ontzettend uit te bloeien. Ik heb de laatste wedstrijden niet echt goed op hem gelet, omdat ik vandaag bij Madrid zat en vorige week de helft miste door de Klassieker, maar als het echt zo is hoop ik dat het een vormdipje is en die uitbloeiing waar ik het over heb niet incidenteel is.

KEIZER!

9
2 november 2019 om 18:24
Liverpool krijgt wederom loon naar werken. Blijven maar gaan 95min lang en worden daar keer op keer rijkelijk voor beloond. Hulde naar de hele staff en de spelers! TAA man of the match. Mané terecht geel. Henderson, Salah en Lallana erg slecht vandaag. Volgende wedstrijd gewoon met Ox en Gini op het middenveld met Fabinho erachter. Ondanks dat Hendo in wedstrijden zoals volgende week altijd op zijn best is. Tevens vond ik de 1-0 houdbaar. Waarom het in de 1e helft geen 1-1 werd snapt niemand.. VAR is echt bedroevend slecht. Respect naar Villa! Mooie strijdploeg en mogen van mij net zoals Sheffield gewoon blijven in de BPL laat Brighton en/of Burnley maar degraderen.

GenGhibli

5
Goede wissels van Klopp weer. Meer présence in de box gebracht met Origi, die dan functioneerde als bliksemafleider. En Van Dijk was vanachter nodig om de counter eruit te halen nu Fabinho er niet bij was. Briljant kopballetje van Mané ook. Heel subtiel gedevieerd.

Scouserper

4
2 november 2019 om 18:49
Man,man,man...was dat afzien. Compliment voor Villa dat ervoor vocht,maar als je de kansenverhoudingen,corners,slechte VAR momenten (zat een handsbal bij waar VAR helemaal niets gevraagd werd) en balbezit vergelijkt hebben we terecht gewonnen. En steeds weer in de absolute slotfase scoren,dat kan geen toeval meer zijn. Hopelijk kunnen we City volgende week op 9 punten zetten.

ArsenalCazorla

5
2 november 2019 om 18:58
De wissels hebben ons de das omgedaan. Je staat 1-0 voor, en je haalt Torreira eraf voor een Saka die nooit wat heeft klaargespeeld en op basis van 1 wedstrijd continu mag invallen. Torreira moet gewoon voor de verdediging blijven spelen, want dat is je enige cvm. Die blijft box to box spelen?? Ceballos was behoorlijk zwak en speelt als een natte dweil, waarom hij er niet af wordt gehaald? Onbegrijpelijk. Dan staat het 1-1, en dan haal je een back die een goeie cross heeft eraf voor een andere back die gewoon niet Arsenal waardig is... Pépé mocht invallen samen met martinelli, want die brengen gewoon beide dreiging. Ook zou Ozil Pépé weg kunnen sturen tijdens eens counter. Het is echt een vage coach die Emery. Totaal geen resultaten, en tactisch behoorlijk onderlegd.

Moyashi

0
2 november 2019 om 19:05
Dit is hoe je kampioen wordt. Je moet dit soort matches over de streep leren te trekken. Even leek City dichterbij te komen. Nu moet City komend duel tegen Liverpool winnend afsluiten om hoop terug te krijgen. Het is vroeg, maar we zien al hoe lastig het is om van Liverpool te winnen. Dat terwijl City achterin erg veel kamp met slordigheden. Middenveld en voorhoede van City is wel perfect in vorm naar mijn mening, maar er moet achterin een blok komen.

daveke

0
2 november 2019 om 20:24
Ontzettend belangrijke overwinning en dikverdiend tegen een goed georganiseerd Villa. Blij dat Lallana vandaag speelde, hij brengt voetbal vanaf het middenveld. Tegen Genk nu wat belangrijke jongens sparen en dan vlammen tegen City volgende week. Wat een wedstrijd gaat dat worden zeg. Dat wordt 90 minuten vuurwerk!

SocioFan1

1
2 november 2019 om 23:56
Die Goal van Aston kan toch gewoon als buitenspel gerekend worden. Ja diegene die scoort stond het niet. Maar de speler ernaast wel en neemt gewoon deel aan het spel, want hij blokkeert de Liverpool verdediger, de looplijn en zo kon de goalmaker vrij zijn goal maken. Zo ook toen met Kdb zn goal, Sterling stond buitenspel en hinderde de keeper, gewoon buitenspel. Er moet daar naar wel goed gekeken worden. Slecht beoordeeld door de Var. Wel nice van Lfc om toch nog te winnen.